Cevap: Kat Malikleri Kurulu Kararları lptali
Sayın CECELİ iyi bayramlar.
Beniz sizden öğrenmek isteğim ÖNEMLİ BİR HUSUS ta yardımınızı rica ediyorum.
Yargıtay görüşünün duruşması EYLÜL ayının 25 de.
Mahkeme kararı onarsa,ALACAK itirazlar için DAVA açmam gerekecek.
Evimi sattım, ama TAPUSUNU vermedim.
Tapuyu verirsem YÖNETİCİLİĞİM düşer mi?
İlan ettiğim alacaklarımın tahsili için YETKİLİ olmam gerekir mi?
Acil olarak GÖRÜŞE İHTİYACIM var.
Yargıtay ESAS.2013/7447 Karar.2013/8838 "634 KMY 19.mad.1 fıkrasına atıf yapılmış." görüşü MESAİ başlangıcında ilan edeceğim.
Bundan sonra alacaklarımın tahsili konusunda bilgilendirme ve yönlendirmenizi rica ederim.
Yönetici olmak için kat maliki olma şartı yoktur. Tapuyu devretsenizde yöneticiliğiniz düşmez. Mahkeme kararı onarsa giderler kabül olacaktır. ve Apartmandan alacaklarınız tahsil edebilirsiniz istifa etseniz bile zararlarınızın tazmini isteyebilirsiniz.
Yöneticiler gider avanslarını ödemek için direkt icraya vermek için yetkileri var ama mahkeme kararına kadar yönetici yetkiniz olmaz ise mahkeme kararına istinaden sizinde şahsi olarak icraya verme hakkınız var. dayanakta mahkeme kararı
Fakat bu süreç içinde başkaca zararlarınız varsa bunlar için dava açmanız gerektiğini düşünüyorum. Süreçle ilgili avukatınız gerekli girişimleri yapacaktır.
Ama anlattıklarınıza göre yargıtay kararının sizin lehinize olması büyük şans. çünkü 19. madeyi okursanız sizin lehinize zorlama bir karar olduğunu görürsünüz ilk fıkra sizi haklı çıkarıyor ama 2. fıkrada 4/5 karar yada mahkeme kararı varsa diyor, sizde ikiside yok boya için bile 4/5 karar gerekir derken mantolama için oy çokluğu yeterlidir. ama sizde oy çokluğu dahi yok.
Ama haksızlığa uğrayan biri için sevindirici bir karar yasaya aykırı olsada adelet yerini bulmuş diyebiliriz.
Yapılan işlerin tamamının kararları var.13.05.2012 tarihinde yapılan KMK toplantısında,İşlerin yapılması için KOMİSYON KURULDU.Komisyon 18.05.2012 tarihinde yaptığı toplantıda,yapılacak işleri ve bedelini tespit etti.Kararı aldı.Her iki karara da çoğunluk imza attı..Normalde hiç bir noksanlık yok.Bizi yanıltan da bu oldu.Kat maliki olarak bildiğimiz katılımcılar, tapu kayıtlarında Mal sahiplerinin 1 derece akrabaları imiş.Karar noksanlığı bundan dolayı.Toplantıya katılım yapanları Mahkeme tanık olarak dinleseydi.Bu konu uzamadan biterdi.YARGITAY kuruluşundan beri, aynı katılımcıları tespit ettiğinden,konu üzerindeki samimiyeti görmüş.Samimi olarak bakıldığında HİÇ BİR NOKSANLIK YOK.Katılanlardan İTİRAZDA YOK.Benim yerime katılamaz gibi.Benim yorumum bu şekilde.YARĞITAY GÖRÜŞÜNÜ ilan edeceğim. Tecrübe sahibi oldum.Bana evime mal oldu.Canım sağ.Burada bunları paylaşmamın sebebi İNSAN DENEN CANLIYA kanmayın.Düştüğü yerden kalktığında ilk sizi düşürecektir.AMATÖRCE bu işleri yapmayın.ZARARI fazla hesap etmeyin.Toplumda zarar az düşer.KMK yı MUHAKKAK okuyun. Belki yaşadıklarımı yazarım ilerde.
Sayın CECELİ
Teşkl.ederim.
Gelişmelerde görüşlerinizden yararlanmak isterim.
SAĞLIKLI YAŞAMINIZ OLSUN.
Yargıtay yazılı vekalet olmasa dahi kat malikinin toplantıya katılan için sözlü vekilimdir beyanı dahi varsa vekil olarak kabül edileceğine dair kararı vardır.
Yargıtay yetkisiz vekiller için kat maliklerinden biri itiraz etmediği içinde oy çokluğunun oluştuğunu kabül etmişte olabilir.
Ben teşekkür ederim.Sağlıkla kalın.
Sayın dürüst37
Sizin davanızda yapılan tamirleri zorunlu olan tamirler sıfatına katmışlar.
Kastamonu Finansbanktan 120 ay.vadeli 80.000 tl.Konut Kredsis çektim.997.00.tl.4 taksit ödemesi yaptım.Krediyi kapatmak istiyorum.Banka Ödediğim paraların dışında 81.600 tl. gibi rakam söyledi.997*4-3988-76012 %2-1520-77532 ödemem gerekmiyormu.Siğorta aylık,ödeniyor,1000 dosya,300 tapu ipotek vs.alındı.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşkl.
[
Erken ödenen bedelin %2 sine kadar erken kapatma ücreti ödemelisiniz. Bu yüzde 2 maksimum tutar bankanın erken ödemeden dolayı faiz zararı daha az olmalı.
Bankanı size söylediği rakama 80.000 Tl yi hiç ödememişsiniz gibi hesaplanmış rakam.
Fakat bu bankalara belli olmaz başka ücretlerde alabilirler.
Banka ile tekrar görüşün yanlış bir hesaplama yapmış olabilirler.
Sizden fazla tutar keserler ise dava hakkınız var.
Sayın Ceceli341
Öncelikle alakanıza çok teşekkür ederim.
Ödemesini yapmayan kat maliklerine İCRA takibi başlattım.Ödemeye itiraz ettiler.Avukatlar, hesaplamada %5 geçikme işlemi yapmamışlar,Bu noksanlığın giderilmesi için,geçikmelere ayrı bir takip mi başlatılmalı,yoksa açılacak İtriazın iptali davasında %5 yasal geçikme isteminde bulunulması yeterli olurmu?Ben hen %20 itiraz tazminatını,hemde geçikmelerin alınmasını istiyorum.
Avukat olmadan bu işlemi yapabilirmiyim?
İzlemem gereken yolu tarif ederseniz çok makbule geçer.
Sağlıklı günler dilerim.
- - - Updated - - -
Sayın ceceli341
Yarğıtayın Bozma kararına Mahkeme uydu.Yönetici değişikliğine açtığım dava 27.11.2013 günü.Şu an burada kat maliki değilim.Ancak Yöneticiliğim devam ediyor.Alacakları tahsilde nasıl yol izlemem gerekir.Görevli iken İcra takibimi yapmak,yoksa Sebepsiz zenginleşmemi uygun yoldur.Nisan ayına kadar konutta kalma şansım var.Sebepsiz zenginleşme davasında harcamalarımı ve vekalet üçretini karşı taraftan alma olanağım varmıdır? Teşekkür ederim.