Cevap: 20bin TL Kart Borcum Hakkında birkaç soru
Alıntı:
smçaresiz rumuzlu üyeden alıntı
Benimde farklı bankalara yaklaşık 235,000 tl borcum var. bunlar içinde 2 bankanın kmh bir bankanın tüketici kredisi yaklaşık 9 bankanın kredi kartları. Ben muhasebecilik yapıyorum. gelirim yaklaşık 3000 tl. ofisimin giderlerini çıktıktan sonra bana 1500 tl gibi para kalıyor. oda ancak evimin ve çocuklarımın giderlerini karşılıyor. Bı para nerede diye sormayın. Allah insanın işini ters götürdü mü. borcun nasıl katlandığının farkına bile varamaz. ben 2009 yılına kadar 1 tl borcu olmayan kişi idim. kötü niyetim yok. borcumu ödemek istiyorum. Allah inşallah güzel ve kazançlı kapılar açacaktır. Ama yaklaşık tahminlerime göre 2 yıl hiçbirşey ödeyemem. evim babama ait,
1. Babam vefat eders e mirastan düşen payıma el koyabilirler mi?
2. Annemde miras düşme ihtimali var. ona el konulabilir mi?
3. Muhasebe büroma haciz uygulanır mı? (1 laptop um var. 1 de masa üstü bilgisayar. farklı 3 adet yazıcı ve masalar.)
cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
1- Miras size geçtikten sonra kapsamındaki tüm mal mülk sizin üzerinize geçeceği için o saatten sonra yapılacak icra takiplerinde tabiki bu tasarrufların üzerine de haciz konulabilecektir.
2-Annenize düşen paya dokunamazlar eğer anneniz size kefil olmamışsa..
3- Büronuza haciz gelebilir, cihazlar kaldırılabilir de kaldırılmayabilir de, zira mesleğinizi yürütmeniz için gerekli ekipmanlar bunlar..Fakat haciz memuru ne düşünür ona kalmış.