Cevap: tokat attım şikayetci oldu....
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Açıkçası ben olayın bu şekilde hukuka aykırı sonuçlanmasına üzüldüm kamu menfaatinin sarsıldığını düşünüyorum hakkınızda kamu davası açılması gerekirdi hafifletici nedenler dikkate alındığında 30 gün dahi hüküm giymezdiniz diye düşünmekle hükmün açıklanması da geri bırakılırdı bununla birlikte çocuğa ve çocuğun ailesine karşıda kamu davası açılması gerekirdi bu kamu menfaatinin gereğidir ne yani bir çocuk S kişisine küfür etse özellikle mesleğini hedef alarak, keyfiyetle. S de bu ağır tahrike tahammül edemeyerek ikitane çaksa ki oda insan hukukun gereği bu olayı örtbas etmek midir ? yoksa o terbiyesize ve o terbiyesizi yetiştiren aileye gereken cezayı verip üstüne tazminata mahkum etmek midir? zira mesleğin hedef alanına girmesi tazminatı dahi kamulaştırıp zorunlu kılmaktadır.
yorumunuz için teşekkürler..ama benim bildiğim şikayete bağlı suçlarda kamu davası açılmıyor yada iş göremez raporu 10günü geçmediğindede açılmıyor diye biliyorum.tabi ortada silah bıçak benzeri aletler olmadığı takdirde.tabi söylediklerinizde bi yönden haklısınız ama ortada bence okadar çok büyük bir suçta yok.ya birisi birisini tahrik etmiş oda ona tokat atmış ve şikeyetci olmuş.böyle olaylar memleketimizde bir hayli çok gibi geliyor bana.her tokat atan yada her söven adama dava açılsa mahkemelere giricek hakim bulamayız:dbu benim kendi görüşüm ha hukuka aykırıdr onu bilemem.ama gerçekten bu gibi basit olaylarda insan ister ,istemez siniri bozuluyor.bu olaylarda çocuktan ziyade anne ve babalarında suçlu olduğunu düşünüyorum.çünkü gerçekten insanı çileden çıkartan çocuklar var.bir insan durup dururken bir çocuğa heleki çocuk yani bu neden tokat atar.bunu yargıya taşımadan önce ilk baştan bir düşünülmesi lazım.ortada bir şikayet var çocuğa tokat atmış dava açıp verin mahkemeye taktiği bence çok ucuz bir yöntem.buna benzer bir çok olayda olduğu gibi demekki savcı burada dava açmaya gerek duymamış.çocuk olayından ziyade iki yetişkin olmuş olsaydı işler belki değişebilirdi.
Alıntı:
Whitegod rumuzlu üyeden alıntı
yorumunuz için teşekkürler..ama benim bildiğim şikayete bağlı suçlarda kamu davası açılmıyor yada iş göremez raporu 10günü geçmediğindede açılmıyor diye biliyorum.tabi ortada silah bıçak benzeri aletler olmadığı takdirde.tabi söylediklerinizde bi yönden haklısınız ama ortada bence okadar çok büyük bir suçta yok.
Dediğiniz gibi, ortada büyük bir suç yok, ( belki de var, kişilik hakları yönünden baktığınızda) Ama bir kusur var o kesin.
Alıntı:
ya birisi birisini tahrik etmiş oda ona tokat atmış ve şikeyetci olmuş.böyle olaylar memleketimizde bir hayli çok gibi geliyor bana.her tokat atan yada her söven adama dava açılsa mahkemelere giricek hakim bulamayız:dbu benim kendi görüşüm ha hukuka aykırıdr onu bilemem.
Kendi görüşünüz olmakla birlikte , benim de tepkimin aynı olabileceğini belirtmiştim daha önce, ama bu atılan o tokadın doğru olduğunu onayladığım anlamına gelmiyor.
Alıntı:
gerçekten insanı çileden çıkartan çocuklar var.bir insan durup dururken bir çocuğa heleki çocuk yani bu neden tokat atar.
Haklısınız, an geliyor insanı kendi evinde kendi çocuğu dahi çileden çıkartabiliyor, bağırıp çağırabiliyor da, tokat ta atabiliyor.... daha fazlasını yapanları da tv ler de gazetelerde görüyor ve bu nasıl bir vicdansızlıktır , bir insan bir çocuğua bunu nasıl yapabilir de diyoruz.
Alıntı:
bunu yargıya taşımadan önce ilk baştan bir düşünülmesi lazım.ortada bir şikayet var çocuğa tokat atmış dava açıp verin mahkemeye taktiği bence çok ucuz bir yöntem.buna benzer bir çok olayda olduğu gibi demekki savcı burada dava açmaya gerek duymamış.
Ucuzluk nerede ?
Tokadı neden attınız? Küfür edildi size veya hakaret. O hareketin hakkının da 2 tokat atmak olduğunu düşündünüz ve attınız o tokadı.
Çocuk gitti babasına, biri bana tokat attı dedi... O baba tarafından bakalım, hatta kendimizi çocuğu, kendinden yaşça çok büyük olan biri tarafından tokatlanmış bir baba olarak görelim....
Kim, nasıl, hangi hakla benim oğluma tokat atabilir dedi ve geldi sizi buldu, sn.ismail32 nin tabiriyle size 2 tane çaksa!! E o baba da kendi düşüncesine göre haklı !!
Adalet, herkesin kendi haklılığını kendi seçtiği yolla yerine getirebileceği bir olgumudur ??
Siz olsanız;( tokadı atana göre çoook haklı bir sebeple) yediğiniz o 2 tokat yüzünden şikayette bulunmazmıydınız?
Çocuğunuz var mı? Siz gözünüzden sakındığınız çocuğunuza bir başkasının tokat attığını duyduğunuzda nasıl davranırsınız?
Alıntı:
çocuk olayından ziyade iki yetişkin olmuş olsaydı işler belki değişebilirdi.
Yetişkin olsaydı belki savcı soruşturmaya gerek görmeyebilirdi, ama bir yetişkinin bir çocuğu dövmesinin işleri gerçekten çok daha ağırlaştıracak yönde değiştirmesi gerekir bence.
Dilerim bu işten, gerçekten dediğiniz gibi herhangi bir olumsuz sonuç çıkmaz sizin adınıza ama , henüz bir bildirimde bulunulmamış olması , savcılığın da sizi haklı bulduğu sonucuna ulaşmanızı sağlamamalı.
O dikenin üstünden inmeniz için henüz erken ne yazık ki.
teşekkürler yorumunuz için erdoğan bey..ama zaten bana savcılıktan bir bildirge gelmişti kavuşturmaya yer olmadığına dair bir karar...
Kavuşturma değil kovuşturmadır o. Ayrıca ben de gerçekten savcının yaptığını hukuka aykırı buldum ama onlar da haklı sonuçta bir ton işleri var ufak tefek suçları gözardı edebiliyorlar bu şekilde. İlk iletimde dediğim gibi savcı olsaydım hakim olsaydım... Dediklerimin arkasındayım
hukuka aykırı olup olmadığını savcı zaten verdiği kararla bitirmiş.ne yani bir tokat için kamu davası açılacak mahkemeler olacak hapisler yatılacak değilya.hiçmi hayatında birine argo kelime konuşmadın yada babandan tokat yemedin.madem iyi bir hukukcu olacaksın ozaman yaşadğın her türlü olumsuz olaydan git şikayetci ol.sen savcı olsaydın hakim olsaydın eminim hergün fazla mesai yapardın.
Karşı komşum hep eşinden dayak yerdi her defasında karakolluk olurlardı ama adam her gün evinde.