Bende kayseride ikamet ediyorum.Bir görüşme ayarlayabilirsek beraber gidebiliriz.
Printable View
Bende kayseride ikamet ediyorum.Bir görüşme ayarlayabilirsek beraber gidebiliriz.
Arkadaşlar Meclis'ten arayan bizim gibi japon yeni mağduru arkadaş beni kurumsal numaradan aradı. İsmini bile vermedi. Krizin ilk çıktığı zamanlar beni aramıştı. Bir daha görüşmemiz olmadı. Açıkçası benim devletten bir beklentim kalmadı. İnşallah JPY paritesi 100 ve üzeri olur da refinansman imkanımız olur. Yoksa işimiz çok zor.
idari soruşturma sonucunda 2 günlük maaş kesim cezası aldım.ve yer değiştirme teklif edilmiş. maaş kesim cezasına itiraz etmedim süreside geçti.Ama yer değişiliğini 3 eylülde 2008 de tebliğ ettim ve başka bir okulda göreve başladım.İdare Mahkemesine dava açtım. Dava karar aşamasında . Davayı kazanırsan eski görev yerime dönebilir miyim.Bir de tazminat davası açabilir miyim.
TEŞEKKÜRLER
Selam arkadaşlar ben size desdek olacam
ama sizin bana yardımcı olmanız lazım ve o zaman türkiye değil tüm dünya sizin sesinizi duyacaktır. sadece bana desdek verin yeter.BENİM ŞU AN EVİM DÖVİZ KREDİSİNDEN DOLAYI ELİMDEN ALINMAK ÜZERE VE BEN BU EVİ GAZETELER VE TV LER KARŞISINDA YIKARAK TESLİM EDECEM İSTERSENİZ SİZ MAĞDUR ARKADAŞLAR BİR ARAYA GELİP BENİM BURADA BULUNA BİLİRSENİZ İNANIN ÇOK SESİNİZ ÇIKACAKTIR HER YÖNE VE MANGAL PARTİSİ YAPARAK YIKACAM HEPİNİZ DAVETLİMSİNİZ. BUYURUN GELİN.. VE SESİNİZİ DUYURABİLECEĞİNİZ BİR ORTAM OLACAK BUNA İNANINSAYGILARIMLA....
izmitli sakin ol dostum..boyle birsey yapacaksın sonra basın daha fazla derde girmesin.hangi banka bu..yaz su işin aslını bakalım
katılıyorum herşeyi sonu değil yaa yapmayın napalım yanii girdik bi işe olmadı izmitlii
Saat 18:45 de CHP den Sayın Milletvekili çek kesip sıkıntı yasayan vatandaslardan gelen fakslardan 1 tanesini oku ve borclar kanununda kendileri için iyileştirme yapılması talebini iletti önerge verdi.Bizim benzer konumuz oldugu icin bu konuyu yazdım.Saat 18:0 den itibaren izledim oturumu.Bir hükümet ve Adalet komisyonu düşünün ki; muhalefetten gelen her öneri reddildi.Meclisin siyaset yapılamayan ve vekil olarak tayin ettiklerimizin sorunlarımıza çözüm bulacakları yer olarak bilirdik.Oysa ki;tamamen siyaset yapılıyor.Hiç mi mantıklı önerge gelmiyor mu bu meclise.Hele ki; çok iyi ve kaliteli bir yılların hukukcusu olarak bildigim Sayın Ahmet İYİMAYA beyefendinin boyle her geleni redetmesine bir anlam veremedim.Sansımız Allaha kaldı.Bu hükümetten umudumu ben kestim sizi bilemem.Gel de simdi izmitliyi sakinlestir bakalım.Yazık yazık ki ne yazık biz bu ülke için tıkıt tıkır vergi ödeyip kendimizi yıllarca telef etmemize
KRİZ ÇIKTI ÖDEYEMİYORUM
* Sözleşmenin yapıldıktan sonra afet, ekonomik kriz gibi olağanüstü bir olaydan dolayı sözleşmenin devamı kendisi çok ağır bir yük haline gelen taraf sözleşmenin feshini veya değiştirilmesini isteyebilecek.
yeni borçlar kanundaki bazı maddelerin kabul edildiği yazıyor arkadaşlar internethaberde....
Herkese Selamlar;
Yaseah saolasın, kanunun yeni duzenlemesinde soyle bir madde var.
5)KRİZ DÖNEMLERİNE ÖZGÜ OLMAK ÜZERE SÖZLEŞME TARAFLARINA KRİZE ÖZGÜ MÜDAHALE İMKANI GETİRİLMİŞTİR
Amerika ve İngiltere’de başlayıp daha sonra bütün dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik krizin Türkiye’yi de vurmasıyla birlikte, piyasalardaki sermaye daralması ve dövizin TL karşısında hızla yükselişe geçmesi mevcut sözleşmelerde (özellikle dövize endeksli olanlarda) bir tarafın büyük avantajlar sağlaması; diğer tarafın ise döviz karşısında mağdur hale gelmesine yol açmıştır. Uygulamada bu tür sorunlar işlem temelinin çökmesine dayanan ‘’UYARLAMA’’ davaları ile çözümlenmekte iken, tasarıda konuya ilişkin olarak, kriz dönemlerinde işlem temeli çökmese bile kriz yüzünden zarara uğrayan taraf sözleşmenin krize özgü olarak yeniden düzenlenmesini talep edebilecektir.
buradan da okuyabilirsiniz.
http://www.turkhukuksitesi.com/makale_932.htm
Bu kanunun Meclisten yasalaşarak geçmesini bekleyecegiz artık.
Aslında simdi bankaları sıkıstırma sırası bizde mi acaba...? ne dersiniz.
MHP Antalya Milletvekili Doç.Dr.Mehmet Günal'la görüştüm.
TBMM Genel Kurulunda, Türk Borçlar Kanunu Tasarısı'nın birinci bölümünde yer alan 21 madde 15 Ekim 2009 Perşembe günü kabul edilmiş.
Dövize endeksli kredilerle ilgili konu 60. maddede görüşülecekmiş.
"Önümüzdeki hafta 60. madde görüşülürken sizin adınıza soru önergesi vereceğiz dedi. Muhtemelen salı-çarş.günü bizimle ilgili konu görüşülecek.
Eğer sesimizi biraz daha duyurursak düzenleme yapılacağına inanıyorum.
Düzenleme de muhtemelen şu şekilde olacak (Bizim isteğimiz de bu zaten. Şu an TL konut kredisi faiz oranları tarihinin en düşük noktasında):
Kalan anaparanın kredi çekilen günkü kur üzerinden TL'ye çevrilerek bugünkü TL.faiz oranlarıyla tekrar hesaplanması.
Herkes bugün ve p.tesi günü aşağıdaki telefonlara tekrar faks çeksin. Aynı zamanda mail atsın. Üstteki isteğimizi de metin içinde mutlaka belirtin.
Bizim istediğimiz değişiklik için, 3 ay önce çıkan "nihai tüketiciler dövize endeksli kredi kullanamaz" kanunu da bir gerekçe niteliğinde.
Antalya Milletvekili Doç.Dr. Mehmet Günal. (etkili bir milletvekili)
Faks: 312 420 69 79
Adalet Komisyonu başkanı Milletvekili Ahmet İyimaya.
Faks: 312 420 53 22
Bakan Ali Babacan.
Faks: 312 287 88 15
Başabakan Recep Tayyip Erdoğan.
Faks: 312 204 50 10
MHP.Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu. (Bu yılın başında bizimle ilgili soru önergesi veren tek milletvekili.)
Faks: 312 420 69 47
Alfasino; bu 5. madde bizi kapsıyor sanırım.
60. madde de bize kur acısından bir duzenleme getirebilir.
Dün aksam mecliste muhalefetin verdigi birçok önergeleri reddettiler.
İyice moralim bozuldu.Bizimkide reddedilirse iyice gardımız düşecek.
bülent arınçın faksını bulabilirmiyiz acaba etkilir olur diye düşünüyorum yada cumhurbaşkanı ne dersiniz faks çekelimmi oralarada
.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği
06689 Çankaya, Ankara
Tel : 0 (312) 470 23 08
Faks : 0 (312) 470 13 16
E-posta : cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr
Sayın Abdullah Gül Beyefendi’nin dikkatine,
16/10/2009
2008 yılında Finansbank çalışanlarının “JPY kuru 10 yıldır sabit ve şimdiden sonra da değişmez” telkinleri ve ısrarlı yönlendirmesiyle 56.000.00 TL. karşılığında 96 aylık dövize endeksli (Japon Yeni) konut kredisi çektim.
Çekmiş olduğum kredi bana Japon Yeni olarak değil TL olarak ödendi.Yani banka sanmıyorum ki baska bir kurumdan benim adıma Yen aldı ve onu TL ye çevirip bana ödedi.2009 yılı ik 6 aylık dönemde bankaların kazanclarının %30 varan rakamlarda arttıgı tv. programlarında konuşuldu.Eger bu rakam gercek ise veya yanlış bir rakam olsada artış gerçek ise bu kazanç bizlerin dövizle kredi cekme hatamızdan dolayı onlara kazanç olarak yansıdı.
İnanıyorum ki bu düşünceyi sizde bizimle paylaşıyorsunuzdur.
Krediyi çektiğim tarihte kur 0,011226’ idi.
JPY kredisi ile aylık ödemem 725,00 TL’ ye karşılık geliyordu.Ancak krizden sonraki aylarda bu ödemeler artarak devam etti.Son ödemiş olduğum taksidim 1.150.00 TL oldu.
Benim gibi 230.000 Yenzede aile su an ülkemizde cok büyük sıkıntılar çekmekte. İçinde bulunduğumuz bu zor durum bizleri gercekten cok yıpratmaktadır.Çaresizlikten ne yapacağımızı bilemez bir duruma geldik.Bu çaresizlik neticesinde korkarım daha vahim çıkış yolu aramaya çalışan ailelerde olacaktır.Sizde takdir edersiniz ki; hicbir aile reisi bakmakla mükellef olduğu kişilere borç bırakmak istemez ve sonuç olarakta hayati riskleri almak isteyecektir.
Sayın Bakanımız; bizler gerçekten zor durumdayız ve bu çalışmanın bir an önce sonuçlanmasını beklemekteyiz.Her geçen gün; bizleri maddi ve manevi olarak çok büyük bir baskı altına almaktadır.Uykusuz gecelerde tek sığınamız Yüce Rabbimizdir.Onun bizlere yardımı konusunda da sizleri vesile görmekteyiz.
Ülkemizde zor anlarda hükümetimiz birçok mağdura yardım elini uzattı.Onları rahatlatacak düzenlemelere imza atı.Örnek olarakta ; vergi affı,ssk affı ve kredi kartı borçları düzenlemesi gibi bircok ilklere imza attı.
Şimdi bizleride göz ardı etmemenizi sizden beklemekteyiz.
İnanıyorum ki; bizlerin şu an kalan borç bakiyemizin kredi cektiğimiz tarihteki kur üzerinden TL. olarak yapılandırılması konusunda yapacağınız bir düzenleme veya sizlerin uygun göreceği, bankalarında zarar etmeyeceği bir düzenleme herşeyi halledecek ve şahsınızda hükümetimize bir ömür boyu minnettar kalmamızı sağlayacaktır.
Yeni Borçlar Kanunu Şu günlerde T.B.M.M. görüşülüyor.Dövize endeksli kredilerle ilgili konu 60. maddede görüşülecekmiş.Eğer bizim sesimizi biraz daha duyurursak düzenleme yapılacağına inanıyorum.
Sayın Bakanımız; 230.000 Yenzede aile sizin yapacağınız bu çalışmayı ivedilikle beklemekte ve sonucunda da bayram yapmayı hayal etmektedir.
Yetkileler bu yazımı size ulaştırılarmı bilemem, ancak sizden başka kimsede bize yardım edemez.
Yüksek ilgilerinize arz ederim.
sondan 3.paragrafı ilave ettim
Yaseah; bu metinde bazı yerde bakanım ibaresi var onu duzeltip tekrar yolla istersen
Sayın Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İYİMAYA Beyefendi,
16/10/2009
2008 yılında Finansbank çalışanlarının “JPY kuru 10 yıldır sabit ve şimdiden sonra da değişmez” telkinleri ve ısrarlı yönlendirmesiyle ****** TL. karşılığında 120 aylık dövize endeksli (Japon Yeni) konut kredisi çektim.
Çekmiş olduğum kredi bana Japon Yeni olarak değil TL olarak ödendi.Yani banka sanmıyorum ki ; başka bir kurumdan benim adıma Yen aldı ve onu TL ye çevirip bana ödedi.2009 yılı ik 6 aylık dönemde bankaların kazanclarının %30 varan rakamlarda arttıgı tv. programlarında konuşuldu.Eger bu rakam gercek ise veya yanlış bir rakam olsada artış gerçek ise bu kazanç bizlerin dövizle kredi cekme hatamızdan dolayı onlara kazanç olarak yansıdı.
İnanıyorum ki bu düşünceyi sizde bizimle paylaşıyorsunuzdur.
Krediyi çektiğim tarihte kur 0,011226’ idi.
JPY kredisi ile aylık ödemem 1.165 TL’ ye karşılık geliyordu.Ancak krizden sonraki aylarda bu ödemeler artarak devam etti.Son ödemiş olduğum taksidim 1.680 TL oldu.
Benim gibi 230.000 Yenzede aile su an ülkemizde cok büyük sıkıntılar çekmekte. İçinde bulunduğumuz bu zor durum bizleri gercekten cok yıpratmaktadır.Çaresizlikten ne yapacağımızı bilemez bir duruma geldik.Bu çaresizlik neticesinde korkarım daha vahim çıkış yolu aramaya çalışan ailelerde olacaktır.Sizde takdir edersiniz ki; hicbir aile reisi bakmakla mükellef olduğu kişilere borç bırakmak istemez.Aramızda çaresiz hastalıklarla mücadele edip birde bu kredi sıkıntısını yaşayan çok aile vardır.Bu yüzden çıkan huzursuzluklardan dolayı yuvalar yıkılmaya doğru gitmekte.Çünki ödeme rakamları inanılmaz boyutlara doğru ulaşmaktadır.%40 ‘a varan bir artışla karşı karşıyayız.Bazı arkadaşlarımızın evleri bankalar tarafında haczedildi.Onlar cok durumda,yuvalar yıkılmakta Sayın Başkanım.
İlgili kurumlara daha önce yaptığımız müracaatlarda tüketici mahkemelerine yönlendirildik.Bu mahkemelere dava açan arkadaşlar beklemekte ve avukatlar da yasa olmadığı için olumlu sonuç çıkamayacağını söylemektedir.
Her geçen gün; bizleri maddi ve manevi olarak çok büyük bir baskı altına almaktadır. Ülkemizde vergi affı,ssk affı ve kredi kartı borçları düzenlemesi gibi bircok iyileştirmeler yapıldı.
Bankalar ile yapılan görüşmeler sonucunda aldığımız ortak cevap yeniden düzenleme için yasa çıkması gerektiğidir.
Meclisimizde başlayan Türk Borçlar Kanunu Tasarısı kapsamına bizlerinde alınması ve durumumuz hakkında iyileştirme yapılması için yardımlarınıza ihtiyacımız var.Bu tasarı yasalaşmadan 230.000 yenzede aile sizin de desteğiniz ve öneriniz ile bizlerinde dahil edilmemizi umut etmektedir.Önümüzdeki hafta görüşülecek olan 60. maddeyi ve bize desteğinizi büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz.
Sayın Başkanım; 230.000 Yenzede aile sizin yapacağınız bu çalışmayı ivedilikle beklemekte ve sonucunda da bayram yapmayı umut etmektedir.
Umarım komisyonunuz ve siz bu konuda gelecek önergeleri reddetmez ve başkanı olduğunuz komisyonun adı gibi adeletli bir yaklaşım sergilersiniz.
Sizin gibi yıllarca mesleğini en iyi ve saygın bir şekilde icra etmiş değerli büyüğümüz inanıyorum ki yaptığı hata sonucu bu durumlara düşmüş vatandaşlarına sırtını dönmeyecektir.
Yüksek ilgilerinize arz ederim.
Saygılarımla,
Örnektir, az once bu faksı cektim...
Meclis Adalet Komisyonu
Tel 420 53 23
Tel-Fax 420 53 24
Elektronik Posta adlkom@tbmm.gov.tr
Ahmet İyimaya Başkan AK Parti Ankara Faks: 312 420 53 22
Hakkı Köylü Başkanvekili AK Parti Kastamonu Faks : 312 420 69 57
Ali Öztürk Sözcü AK Parti Konya Faks:312 420 69 96
İlknur İnceöz Katip AK Parti Aksaray Faks:420 69 72
Ahmet Aydın Üye AK Parti Adıyaman Faks:420 69 70
Zekeriya Aslan Üye AK Parti Afyonkarahisar Faks : 312 420 69 66
Yılmaz Tunç Üye AK Parti Bartın
Mehmet Emin Ekmen Üye AK Parti Batman
Mehmet Tunçak Üye AK Parti Bursa
Mehmet Salih Erdoğan Üye AK Parti Denizli
Celal Erbay Üye AK Parti Düzce
Mahmut Durdu Üye AK Parti Gaziantep
Veysi Kaynak Üye AK Parti Kahramanmaraş
Mevlüt Akgün Üye AK Parti Karaman
İhsan Koca Üye AK Parti Malatya
Mustafa Hamarat Üye AK Parti Ordu
Ahmet İyimaya Başkan AK Parti Ankara Faks: 312 420 53 22
Hakkı Köylü Başkanvekili AK Parti Kastamonu Faks : 312 420 69 57
Ali Öztürk Sözcü AK Parti Konya Faks:312 420 69 96
Ahmet Aydın Üye AK Parti Adıyaman Faks:420 69 70
Zekeriya Aslan Üye AK Parti Afyonkarahisar Faks : 312 420 69 66
Komisyon üyelerine faks çetim. Numaralar doğru. Bu AKP'li vekillerimizin önünde bizimle ilgili ne kadar faks olursa o kadar dikkat çekici olur.
Amacımız Muhalefetten tanıdığımız milletvekillerin soru önergelerini komisyon üyelerinin geri çevirmemesi.
Arkadaşlar;
Yaseah,Alfasino,Emreberk ve biraz da ben birşeyler yapmaya calışıyoruz.Bizden baska derdimizi anlatan arkadaslar varsa lütfen buraya yazın.Yazın ki; bilelim sesimizi kac kişi ile duyuruyoruz.3-5 kişi ile bu işi başaramayız.
Bankayla şimdi görüştüm hiç bir şey yok diyorlar şu an için
Veysel isimindeki arkadaşla görüştüm bugün. Çarşamba günü Ankaraya gelecekler. Milletvekilleriyle görüşeceğiz. 115. sayfadaki numaralara herkes faks çeksin. Gittiğimizde bizi dinlemeleri için. Ankaralı arkadaşlar benimle irtibata geçebilir. Ya da Ankaraya çarş. günü gelebilecekler. Ali Babacan'ın bir akrabası da yenzedeymiş.
10 gün içinde bu sorun çözüldü çözüldü yoksa daha sonra daha zor. 60. madde bizim için önemli.
Ayrıca facebook'ta JaponYeniKrediMağdurları gurubu var. Veysel bey açtı. Guruba katılıp destek olalım. benim mail: alfasino@hotmail.com
Selam Arkadaşlar; TUDER den hic ses cıkmadı.İşin başında bizim yanımızda gibi göründüler daha sonra kayıplara karıstılar.Sebebini bilen var mı acaba.?Şimdi onların bize destek vermesi gereken günler,tam da 60. madde görüşülecekken.Bizim tv lere cıkıp konusma sanşımız yok onların var.Ancak ortada yoklar.
Çünkü onların durumu bizim durum gibi değil onlar kendilerine dokunulan konularda yanlarına bizim gibi saftirikleri çekmek için varlar onları ellemeyin rahat otursunlar.. koltuklarında.tuder ismiyle sadece ufak şeylere dokunabilirler bu konulara giremezler girerseler koltukları tehlikede olur....saygılarımla....
Arkadaşlar buluşabilirsek tek kuvvet olursak bir yerlere yürürsek ancak başarabiliriz toplanalım gidelim başbakana veya cumhur maşkanına gelen varsa. haftaya pazar ankarada olalım önceden bir randevu alalım konuşalım .. derdini söylemeyen derman bulamaz.. msn adresim senol_67_ozer@hotmail.comkleyin görüşelim toplanıp gidelim.hadi canalar herşeye para ayırdık bu iş içinde varsın 100 tl miz gitsin . elini taşınaltına koynadan olmıyacak.ses başka türlü duyulmaz benim evim elimde gidiyoo varsın gitsin siz kurtarın barii..saygılarımla...
biz kaç kişiyiz onu belirliyelim öncalikle msn mi ekleyin lütfen. genel bilgiyi burdanda tüm dostlarla paylaşalım biz kaç kişiyizz????
Selam Arkadaslar; adı gecen 60. maddeye baktım ancak bizimle pek ilgisi yok gibi..60 diye takıldık ancak sonunda husran olmasın.bu 60. maddenin detayını bilen varsa yazsın.ben kanun tasarısına baktım.. :(((