-
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
Arkadaslar -
Gecmisten baslayarak tum enrty'leri okudum.
Katkisi bulunan, yorum yazan tum arkadaslara tekrar tekrar tesekkurler.
Kisa bir ozet olarak 2008'de yayinlanan bir genelge vardi.
Yoklama kacagi ve Bakayalarin GBT'ye dusmeye baslamalari bu genelge sayesinde onlenmisti.
Ancak "2010 basi itibariyle bu genelge gecersiz sayiliyor ve artik Bakaya ve Yoklama kacaklari dava acilmis olup olmasina bakilmaksizin sirayla GBT'ye islenmeye baslaniyor / baslandi" - olarak anliyorum.
Peki bu islemlerden oturu daha once GBT'ye takilmamis ancak 2010 itibariyle takilan, sorun ceken bir yakininiz/arkadasiniz/tanidiginiz oldumu ?
Bu islem ne kadar hizli ilerliyor- amac 2010 sonuna kadar tum Bakayalari GBT'ye gecirmekmi ?
Anayasa degisiklik paketinde bu islemi engelleyecek yeni duzenlemeler oldugu soyleniyor - acaba icisleri bakanligi boyle bir madde anayasa degisikligi taslaginda durmasina ragmen (hatta durdugu icin) refererandum'dan evet cikana kadar isleyebildigi kadar Bakaya ve Yoklama kacagini sisteme girmeyimi amacliyor. Tutki anayasa paketi gecti - bu durumda o tarihe kadar Bakaya oldugu icin GBT'ye ismi girilenler aranmaya devam edecek ancak o tarihten sonra bakaya kalanlar aranmayacaklarmi (yoksa Bakaya oldugundan dolayi GBT'de gozukenlerinde bu durumu GBT sisteminden silinecekmi)
Isterseniz komplo teorisi deyin ama bedelli askerlik bekleyen, o veya bu sebeple bakayaligi yuzunden GBT tedirginligi yasayan 400/500.000 insan var Turkiye'de yasayan.
Hepsinin sorunu askerlikle oldugu icin hepsi oyveren bunlarin...
Cogunun kendi ailesi var - yoksa bile anne baba teyze amca halalari var.
Yani anlayacaginiz minimum 1 hatta belkide 2.000.000 temiz oy'dan bahsediyoruz burada.
Bence anayasa paketinin icerisindeki o madde bilincli olarak cikartilmis bir dedikodudan ibaret !
Madde yok degil ama yoruma acik (her kanun maddesinde oldugu gibi)
Anayasa paketine oyle bir madde koyacak bir hukumet 2008'de cikartilmis goreceli olarak liberal bir genelgeye karsi cikarak Bakaya avciligina baslamazdi - bu iste bir is var diye dusunuyorum.
-
Alıntı:
korhanerkmen rumuzlu üyeden alıntı
Isterseniz komplo teorisi deyin ama bedelli askerlik bekleyen, o veya bu sebeple bakayaligi yuzunden GBT tedirginligi yasayan 400/500.000 insan var Turkiye'de yasayan.
Hepsinin sorunu askerlikle oldugu icin hepsi oyveren bunlarin...
Cogunun kendi ailesi var - yoksa bile anne baba teyze amca halalari var.
Yani anlayacaginiz minimum 1 hatta belkide 2.000.000 temiz oy'dan bahsediyoruz burada.
Bence anayasa paketinin icerisindeki o madde bilincli olarak cikartilmis bir dedikodudan ibaret !
Madde yok degil ama yoruma acik (her kanun maddesinde oldugu gibi)
Anayasa paketine oyle bir madde koyacak bir hukumet 2008'de cikartilmis goreceli olarak liberal bir genelgeye karsi cikarak Bakaya avciligina baslamazdi - bu iste bir is var diye dusunuyorum.
Bunu bir iki yerde daha okudum ve aklıma yattı. Türkiye'nin siyasi seviyesine gayet uygun bir katakulli.
-
Genelgeler, yasalar, kanunlar, anayasa degisikligi, resmi gazeteler derken ...
Bu surecte; ozellikle bakaya/yoklama kacagi vb konularda - bircok askerlik hukuku uzmanindan daha bilgili hale gelmisiz, onu goruyorum okudukca :)
Isin aci verici tarafi bu belirsizlik ...
Hersey yoruma acik ...
Aslinda herkesin durumu kendine ozel cunku her sehrin emniyeti, askeriyesi, savciligi farkli davranabiliyor.
Ayni sehrin icerisinde iki ayri karakol/sube bile farkli davranabiliyor.
(Hatta ayni karakol/subenin icerisindeki 2 amir bile farkli davranabiliyor)
Herkesin (bizler haric) hosuna gidiyor/isine geliyor bu bulanik sular ...
Kurallari yazili ama uygulamada tamamen insyatife dayali bir oyunun icerisindeki zoraki oyuncular gibiyiz.
Baskalarinin vicdanina, anlayisina tabiri caizse kiyagina kalmis durumdayiz.
Birbirleriyle celisen genelgeler/kanunlar, bakayalari manupule edilmeye uygun toplu oy yuvasi gibi goren bir iktidar ve muhalefet.
100 yil sonra donup bu forumlari okuduklarinda (sagolsun digital cag) sanirim 21.yuzyilin en cok hot alan forumlarindan birisi burasi olacaktir :)))
Hala neler tartisiyoruz ya ! inanilir gibi degil.
-
arkadaşlar merhaba,bir soru sormak istiyorum;trafikte şahıs adına otomobil ruhsatı alırken yapılan kanuni işlemlerde kişinin gbt sine bakılıyor mu?
paylaşımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum,herşey gönlünüzce olsun...
-
Ben geçen sene araba aldım ve üstüme yaptırdım... bir sorun olmadı... ama gecen sene Gbt'de çıkmıyorduk
-
dostlar....
2004 senesinden beri bakayayım....
en son şubeye 2007 kasım ta gittim...
her celp döneminde rapor alıyorum...
2007 kasım gittiğimde tüm raporlarımı vermiştim ve bir sonraki celbe katıl diyerek rahat bir şekilde çıkmıştım...
taki 2007 kasım dan düne kadar 8 dönemdir bakayayım....
dün yine şubeye gittim...
8 döneme ait raporlarımı verdim...
daha önceki mahkemelerim sürmekte imiş...
bitenlerin hepsinde ise beraat veya takipsizlik vermişler...
dün verdiğim 8 rapor ve ifademle yine mahkemeye toplu yolladılar...
ve sorun yaşamamam için 31 temmuz a kadar askerlikle ilgisi yoktur kağıdı verdiler...
VE EN ÖNEMLİSİ
kaymakamlığa aramaları durdurmak için kağıt yazdılar..
bende 1 fotokopi alabilrmiyim dedim kabul ettiler...
bide aslı gibidir yapıp verdiler..
bunu emniyete götür hakkında ki yakalamaları silsinler dediler..
tabii çıkıp hemen emniyete gittim..
tabikide ben girmedim arkadaşım yazı ile
GBT masasına gidip hakkımda kararları düşürmek istedi...
CEVAP AYNEN ŞÖYLE BU KİŞİNİ GBT Sİ YOK..
EĞER ASKERLİK İLE İLGİLİ BİŞEY GELİRSEDE BU YAZIYI KAALE ALIP GBT SİNİ YİNE DÜŞÜRÜRÜZ DEDİLER...
YANİ 2 ,5 SENEDEN BERİ BAKAYA OLAN BİRİ NİN GBT Sİ TEMİZ ÇIKTI...
bugün o dakar mutlu ve huzurluyumki...
ailemle tatil yapabileceğim...
ve ağustostada askere gideceğim..
sevgi ve saygılarımla...
inşallah yardımcı olabilmişimdir...
her gün girip olabilcek sorulara yanıt verceğim 1 hafta boyunca
-
büyük geçmiş olsun darısı hepimizin başına :)
rapor dediğiniz nedir? ne raporu?
-
yahu ben de yazıyı okudum okudum ne çıkacak diye, dostum sağol paylaşmışsın da zaten buradaki bi çok kişi uzun yıllardır bakaya ya da yoklama kaçağı ve gbt de çıkan olmadı.. ben 2006 dan beri yoklama kaçağıyım ve en son aralık ayında gbt temizdi.. yani mevzu o değil.. bu yıl başından itibaren tekrar girmeye başladık deniyor, ne kadarlık bir süreçte giricez gbt ye mevzu bu aslında..
-
arkadaslar hala kafamda otelde kalma olayı takılı gercekten yuzde yuz bılgısı olan varsa ALLAH rızası ıcın soylesın bakayayım bırbucuk senedır ve gbt de gozukmuyorum otelde kalsam bır sorun olurmu....jandarma gbt de cıkmasam bıle bakaya oldugumu anlayabılırmı yoksa gbt de cıkmadıgım ıcın sorun olmazmı
-
ismail3 kardeşim,bu konuda hiç sıkıntı yapmana gerek yok,ben de seninle aynı pozisyondaydım ve jandarma ile hiçbir problem yaşamamıştım,gönül rahatlığıyla kalabilirsin,sistem aynen bu şekilde yürüyor.
-
Arkadaslar çok kez söyledik,eğer normal bir GBT'de çıkmıyorsanız,Ne otelin,nede Jandarmanın GBT'sinde gozkursunuz.
GBT tek datasabedendir,otelin,jandarmanın,polisin,istibara hatın vs vs vs ayrı değildir.hepsi tektir.İç işleri
bakanlığna bağlaıdır.
Ayrıca suda Kocaman Yalan! '' Gbt'ne bakamam arkdasım eğer gozukursen seni göz altına alırım''
Bu büyük bir yalan Geçen gun Polis bir arkadas arkadasın GBT'sine baktı,Vergi borcundan dolayı araması
varmı diye,arkadas sormuş sıkıntı olmazmı çıkarsa kanka? rahat ol çıksada hiçbirsey olmaz demiş.
şaşırdım
-
Alıntı:
lamotta_80 rumuzlu üyeden alıntı
bu yıl başından itibaren tekrar girmeye başladık deniyor,
Bu konu hakkında elimizde bir kaynak var mı? Genelge, gazete haberi vs? Veya daha önce gbt'ye girmediği halde bu sene gbt'ye yakalanan var mı?
Bir deli bir kuyuya taş attı durumu olmasın diye soruyorum. :)
-
ben 1 kişiden duydum trafikte bi arkadaşını almışlar, yoklama kaçağıymış.. onun dışında bişey duymadım..
-
Alıntı:
hotsar rumuzlu üyeden alıntı
dostlar....
GBT masasına gidip hakkımda kararları düşürmek istedi...
CEVAP AYNEN ŞÖYLE BU KİŞİNİ GBT Sİ YOK..
EĞER ASKERLİK İLE İLGİLİ BİŞEY GELİRSEDE BU YAZIYI KAALE ALIP GBT SİNİ YİNE DÜŞÜRÜRÜZ DEDİLER...
YANİ 2 ,5 SENEDEN BERİ BAKAYA OLAN BİRİ NİN GBT Sİ TEMİZ ÇIKTI...
her gün girip olabilcek sorulara yanıt verceğim 1 hafta boyunca
Arkadasim gecmis olsun ve simdiden iyi tatiller.
Deneyimlerine (ve diger arkadaslarin deneyimlerine) dayanarak bir konuda yardimci olabilirsen cok sevinirim.
Bu muamele sence bahsi gecen 2008 genelgesinden kaynaklanan genel bir durummudur ?
(GBT'ye hic dusmemis olman)
Yoksa senin sehrindeki sube boyle davranmis ancak baska bir sube'de bakaya durumunda olanlar sirayla GBT'ye girmeye baslamis olabilirmi ?
Yani bu hesapla 6-7 aydan beri bakaya olan birisinin GBT'de cikma olasiligi yok diyebilirmiyiz
Yoksa boyle bir cikarimda bulunmak hatalimi olacaktir ?
Cevabin icin simdiden tesekkurler.
Ayrica bir sorum daha olacak;
GBT'ye dustun - ve bir sekilde yakalanip karakola goturuldun.
Yedek subay statusundesin (terminoloji yanlis olabilir - universite mezunusun diyelim belki daha iyi)
Ondan sonra karakolda ifadeni verdin ciktin -
Sonra 4/5 ay sonra tekrardan yakalandin ...
Boyle bir durumda basina daha buyuk bir dert acilma ihtimali olabilirmi ?
-
bence ,
8 aylık birinin bakaya olmasından dolayı gbt de çıkması İMKANSIZ....
bence 2008 genelgesi halen uygulanmakta...
şöyle bir bilgi daha verim...
eskiden her dönem için mahkemeye hemen veriliyordun...
şimdi 2 sene şubeye gitmezsen seni gitmeni bekliyorlar kaç dönemde bakaya ise
ifade ni alıp mahkemeye öyle yolluyor...
-
Kurbanınız olayım şu sorularımı bir cevaplayın;
1-) Bir TV yarışması için aradılar 1 haftalığına yurtdışına gitme eşiğindeyim. 1 yıldır asker kaçağıyım ama GBT kaydım temiz. Pasaportumu uzatmam gerekiyor. Tecil belgesi isterler mi?
2-) GBT kaydım temizken, pasaport işlemleri sırasında veya Havaalanında başıma birşey gelirmi?
-
GBT kaydın temizse ikisinde de bir şey olmaz hiç merak etme.
Bu arada durumun muhtemelen asker kaçağı değil yoklama kaçağı. Askerdeyken firar edene asker kaçağı deniyor.
-
Arkadaşlar bir TV yarışması için 1 haftalığına Arjantin'e gitmem gerekiyor. 2 yıldır yoklama kaçağıyım. Pasaportumun süresini uzatmak için yarın emniyete gideceğim.
Yakalanırsam sizlere cevap yazamayacağım için bu adresten öğrenirsiniz.
-
Alıntı:
Açtığım başlığa benzer bir konu daha önceden açılmış ama durumum daha farklı olduğu için yeni başlık açtım.Soruma gelince 2008-2009 tarihli aöf af kanunundan yararlanarak tekrar kayıt yaptırmama rağmen kanun açığından dolayı tekrar üst sınıfa geçtikten sonra kayıt yaptıramadım ve yaklaşık 1,5 yıldır bakaya kaldım.Yaş 23 ve aöf de 3. sınıf kayıt sırasında dediğim sebeplerle bakaya kalmamdan sonra kendi eski üniv. ödemelerim,yasadan yararlandıktan sonra yaş ve sınav problemim olmamasına rağmen kanun açığından dolayı aftan tam yararlanamadığımdan açıkçası hiç isteyerek gidip askerlik yapma hevesim kalmamıştı.Ama şuan şartlar değişmeye başladı ve bakaya olarak şubeye gitmeyi düşünüyorum.Askeri ceza ve askerde bakayalığın getirdiği hükümlülük ne olabilir?
Bu problemimle ilgili ayrıca konu açmıştım buradanda bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.Şimdi buna göre teslim olmam sonucunda nekadarlık cezai işlem görürüm ve bu devletin daha yaş 29 bile olmadan kendi verdiği öğrenci affı sayesinde sınıfı geçmeme rağmen askerlik şubesinin intibaktan 3 e geçiş sebebiyle belge vermeyişini davada sebeplerden biri olarak gösterebilirmiyim? Birde şuan için 1,5 yıllık bir bakaya lığım ssk veya diğer işlemlerde ne kadar süre sonra sorunlar çıkarmaya başlar? (ssk lı değilim)
Bu sebeplerle süren bakayalığın sonunda teslim olduğumda ne gibi hukuki bir ceza uygulanır?Bilgilendirirseniz sevinirim
-
Merhaba Kaynarcakk kardeşim,anladığım kadarıyla şu an bakaya durumdasın,okulundan da mezun olmamışsın,bu konuda alacağın ceza bildiğim kadarıyla 1500tl civarında para cezası olabilir,sen askerdeyken mahkemen devam eder ve ileride belirlenen parayı uygun taksitlerle ödersin.hapis cezası ya da herhangi birşey sözkonusu da değildir,geçerli sebeplerin varsa belki para cezası bile almayabilirsin.hatta bir ihtimal daha var,askerlik şubelerinin hepsi yeni uygulamaya geçmediği için askerlik şuben seni mahkemeye vermemiş de olabilir (gbtde gözükmüyorsan ya da evine mahkemeden belge gelmediyse durum muhtemelen son ihtimalde yazdığım gibidir)
Anladığım kadarıyla durumun bu,mutlu günler dilerim...
Doğukaradeniz arkadaşımızdan haber çıkmadı,merak ettim kendisini,umarım yakın zamanda haber alırız
-
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
slm arakadaslar bir arkadasım bu soruyu sormamı ıstedı kendısı bu kasıma karar aldırmıs yanı bu kasım hazır askerım dıyor.acaba bu saatten sonra tecıl durumu olabılırmı dıye soruyor dogum yılı 1989 ve unıversıteden ayrılmıs yenı.tesekkurler
-
evet tecil durumu olabilir,askerlik şubesine gitsin ve yetkililerle konuyu açık açık konuşsun,bir arkadaşım aynı durumdayken karar değiştirip tecil ettirdi bir kaç ay önce.
-
GBT durumundan haberdar olan arkadaşlar varmı?
Yoklama kaçakları veya bakayalar çıkıyormu arkadaşlar?
-
Alıntı:
leblebi06 rumuzlu üyeden alıntı
GBT durumundan haberdar olan arkadaşlar varmı?
Yoklama kaçakları veya bakayalar çıkıyormu arkadaşlar?
işyerinden bir arkadaşım bu yılın başlarında yoklama kaçağı durumuna düşmüştü. geçenlerde çevirmeye denk geldi, birşey çıkmadı...
-
Merhabalar benim bir sorum olcaktı yardımcı olursanız çok sevinirim....1980 doğumluyum 2010 Ağustos celbinde sevke tabiyim...Fakat nışanlım şu an kktc vatandaşıdır evlnmeyi düşünuyoruz Ağustos ayından önce evlenmemiz halinde askerlik teclili alabilirmiyim...kısacası durumum ne olur....KKtc de yaşamaya devam edersem bidaha tr ye gelemezmiyim...????tr de bakaya olarak aranırmıyım ????......bakaya olarak aranmanın bana yurt dışındea ne gibi sıkıntıları olabilir....???
-
selamlar 1980 doumluyum halen üniversitede kaydım bulunmakta.Yıllardır askerlikle ilgi ne bir kaıt nede başka bişey geldi.Sağ gözüm görmediğiden bende hiç gitmedim şubeye.Bu hafta üni hastenesinden rapor aldım, heyet raporu. sağ gözüm 1mps görüyormuş.Gözümde kist çıkmıştı yara izi bıraktı ve tedavisi yok.Bu durumda ben şu anda yoklama kaçaımıyım yada bakayamıyım bilmiorum.Şubeye gitsem raporumla, ne yapmamı istiyecekler? Ben hasteneye sevkmi isticem? Nasıl olucak? Bu sene çocuk yapmayı düşünüyoruz ve artık netleştirmem gereken bir durum.Bilgili olan biri yardımcı olursa çok sevinirim.Teşekkür ederim.
-
Merhaba arkadaşlar. Malum yaz aylarındayız. Özellikle İzmir havaalanındaki gbt sorgulamasıyla ilgili bilgisi olan var mı? En son 2 hafta önce rutin polis sorgulamasına girdim. Adam teşekkür edip yolladı. Bu durumda hala gbt kayıtlarında yokuz diye düşünüyorum. Havaalanlarıyla ilgili bilgisi olan varsa yazabilir mi lütfen.
-
Arkadaslar 3.5 yıldır Yoklama kaçağıyım,İsviçreden iş teklifi aldım,ve davetiye yazısı elime geldi..
Yeni pasaport çıkartacam bir sorun olurmu ? (gbt alınıyor)
Birde diyelimki pasaport çıkarttım sorun olmadı,Yurd dışına çıkarken sorun olurmu ?(yurd dısı yasağı)
Lütfen yardım.
-
Arkadaşlar daha önceden teslim olacağım hakkında mesaj atmıştım bir konuda tekrar bilgi almaya ihtiyacım.En son askerlik şubesine gittiğimde silüsü almamama rağmen hazır ve yerin belli olduğu söylenmişti ama daha sonradan tabiki sadece bakaya olduğuma dair dilekçe gelmişti.Şimdi teslim olduğumda herhalde sadece bakaya üzerine işlem göreceğim? Şimdiden teşekkürler
-
evet,kaynarcakk,durumun bakaya olduğu için onun üzerinden işlem göreceksin
-
Hocam bende yurt dışından i bakıyorum ve daha bakaya falan da değilim bana yardımcı olabilmen mümkünmü acaba ...inan çok sevinirim bana yardımcı olabiirsen.....
-
Alıntı:
SCC Napoli rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaslar 3.5 yıldır Yoklama kaçağıyım,İsviçreden iş teklifi aldım,ve davetiye yazısı elime geldi..
Yeni pasaport çıkartacam bir sorun olurmu ? (gbt alınıyor)
Birde diyelimki pasaport çıkarttım sorun olmadı,Yurd dışına çıkarken sorun olurmu ?(yurd dısı yasağı)
Lütfen yardım.
Hocam bende yurt dışından iş bakıyorum banada yardımcı olabilmen mümkünmü acaba.....inan çok sevinirim hem daha bakaya falanda değilim çok şükür ....
-
Bakaya değilsen neden korkuyorsun pasaport almaktan ?
Ben daha alamadım,çok tutarsız açıklamalar var,Yok askerlik Çıkıyor pasaport alırken,kimisi çıkmıyor diıyor napıcamı bilemedim.Bütün evraklarım hazır ama gidemıyorum pasaport şubeye.
-
Alıntı:
Bakaya değilsen neden korkuyorsun pasaport almaktan ?
Ben daha alamadım,çok tutarsız açıklamalar var,Yok askerlik Çıkıyor pasaport alırken,kimisi çıkmıyor diıyor napıcamı bilemedim.Bütün evraklarım hazır ama gidemıyorum pasaport şubeye.
hocam sorun pasaport çıkramak meselesi değil...sorunum iş bulabilmek yurt dışından onu bulduğum zaman rahatça zaten çıkabiliyorsun ama iş bulmadan çıksan nolcak ki derdim iş bulabilmek umarım anlatabiliyordumdur.....yardımcı olabilirsen çok sevinirim.....
-
Arkadaslar yoklama kacagiyim vede 1960 Dogumlu simdiye kadar yurtdisindaydim, bugün Emniyetten cagirdilar ellerinde Askerlik subesinden Kagit bulunuyor yakalanip en yakin Askerlik subesine teslim edilmemi
istiyorlar, Pazartesi gidelim dedim Polis memuruna, beni simdi Askeremi alirlar vede GBT ye girermiyim hic gitmesem ne olur?
-
Alıntı:
Fikret_B rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaslar yoklama kacagiyim vede 1960 Dogumlu simdiye kadar yurtdisindaydim, bugün Emniyetten cagirdilar ellerinde Askerlik subesinden Kagit bulunuyor yakalanip en yakin Askerlik subesine teslim edilmemi
istiyorlar, Pazartesi gidelim dedim Polis memuruna, beni simdi Askeremi alirlar vede GBT ye girermiyim hic gitmesem ne olur?
Türkiye ye yenimi giriş yaptınız, öyle ise girişte zaten gbt nize bakılıyordur. Gbt de olsanız alıkoyarlardı sizi. Bence kayıtlı adresinizde aranıyorsunuz sadece, polis gelir sorar bulamazsa şubeye adrete bulunamadı yazısı gönderir. sonuç olarak öylece kalır. Zamanla gbt ye girersiniz.
Yok Türkiye ye çok önce giriş yaptıysanız bugüne kadar akılları nerdeymiş aramamışlar. Gitmeyin bence polise, bir daha ararlarsada yok dedirtirsiniz.
-
Türkiyeye giris yapali bir sene oluyor, evet adresten aratiyorlar fakat Polise gittim Pazartesi gidelim Askerlik subesine dedi, Askerlik subesine gitsem veya gitmesem ne degisir?
Beni Pazartesi alikoyup Askere alacaklarini sanmiyorum sadece ifade alip yollamazlarmi?
-
Alıntı:
xmend rumuzlu üyeden alıntı
hocam sorun pasaport çıkramak meselesi değil...sorunum iş bulabilmek yurt dışından onu bulduğum zaman rahatça zaten çıkabiliyorsun ama iş bulmadan çıksan nolcak ki derdim iş bulabilmek umarım anlatabiliyordumdur.....yardımcı olabilirsen çok sevinirim.....
Valla Hocam orasını bılemıyeceğim,Çünkü iş olayını ben ayarlamadım,yabancı bir arkadasım ayarladı bana... bende ilk defa yurd dısına çıakcağım.
Arkadaslar yardım edecek birisi varmı ?
Pasaport çıkartacam acaba Gozukuyormu Askerlik Duruumu pasaportta ? Ve Diyelim pasaport çıkardım,Ulkeden çıakrken ve girerken sorun olurmu ?
Pasaportt alırken askerlik çıkmazsa eğer,Yurd dısına çıkarkende çıkmazmı ?
-
Alıntı:
Valla Hocam orasını bılemıyeceğim,Çünkü iş olayını ben ayarlamadım,yabancı bir arkadasım ayarladı bana... bende ilk defa yurd dısına çıakcağım.
Arkadaslar yardım edecek birisi varmı ?
Pasaport çıkartacam acaba Gozukuyormu Askerlik Duruumu pasaportta ? Ve Diyelim pasaport çıkardım,Ulkeden çıakrken ve girerken sorun olurmu ?
Pasaportt alırken askerlik çıkmazsa eğer,Yurd dısına çıkarkende çıkmazmı ?
anlıyorum hocam sizinle özelden msni nizi istesem tanışabilmemiz mümkünmü acaba hocam sormak istediklerim varda yurt dışı hakkında....izin verirsenzi çok sevinirimm.......
-
askerlik şubesine gidersen üni mezunuysan imkansız hemen almazlar askere, değilsen de almazlar gerçi.. tarih verirler, şu tarihte askersind iye.. ayrıca eğer gidecek olursan polise uğrayıp polisle beraber gitme, o zaman yakalanmış da gitmiş gibi oluyosun, kendin git.. en azından kendin gitmiş olduğun için farklı uygulama oluyo bildiğim kadarıyla para cezası vs. mevzularında.. gerçi o para cezaları da ne kadar uygulanıyor bilmiyorum ya neyse..
bu aralarda yakında gbt yaptıran oldu mu? olduysa ne oldu?