-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Herkese Merhabalar, Bugün Vatandaşlığa kabul edildim.
Evlilikten Sırbistan Vatandaşı olarak başvurmuştum.
-15.06.2016 tarihinde İstanbul İl Nüfus Müdürlüğünden başvurumu yapmıştım.
-26.08.2016 tarihinde Kumkapı'daki Göç İdaresinde eşimin ve benim parmak izleri alındı.
-21.11.2016 tarihinde Yabancılar Şubesinden bir polis memuru beni ve eşimi ayrı ayrı arayarak sorular sordu.
-24.01.2017 tarihinde Komisyon randevusu için SMS geldi.
-07.03.2017 tarihinde Nüfus İl Müdürlüğünde eşim ve ben Komisyona girdik.
-12.06.2017 tarihinde evraklar Ankara Nüfus genel Müdürlüğüne ulaşıp gereken araştırma işlemleri başlatıldı.
-15.09.2017 tarihinde Karar aşamasına geçildi
---24.10.2017 TÜRK VATANDAŞLIĞINA KABUL EDİLDİM.
1,5 yıllık bir süreç, sabırlı ve sakin olun... Herkese bol şans ve bir an önce vatandaşlığa kabul edilmesini dilerim.
Sevgilerimle...
-
Alıntı:
Sacdx001 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese Merhabalar, Bugün Vatandaşlığa kabul edildim.
Evlilikten Sırbistan Vatandaşı olarak başvurmuştum.
-15.06.2016 tarihinde İstanbul İl Nüfus Müdürlüğünden başvurumu yapmıştım.
-26.08.2016 tarihinde Kumkapı'daki Göç İdaresinde eşimin ve benim parmak izleri alındı.
-21.11.2016 tarihinde Yabancılar Şubesinden bir polis memuru beni ve eşimi ayrı ayrı arayarak sorular sordu.
-24.01.2017 tarihinde Komisyon randevusu için SMS geldi.
-07.03.2017 tarihinde Nüfus İl Müdürlüğünde eşim ve ben Komisyona girdik.
-12.06.2017 tarihinde evraklar Ankara Nüfus genel Müdürlüğüne ulaşıp gereken araştırma işlemleri başlatıldı.
-15.09.2017 tarihinde Karar aşamasına geçildi
---24.10.2017 TÜRK VATANDAŞLIĞINA KABUL EDİLDİM.
1,5 yıllık bir süreç, sabırlı ve sakin olun... Herkese bol şans ve bir an önce vatandaşlığa kabul edilmesini dilerim.
Sevgilerimle...
hayırlı olsun istanbul biraz süreç uzun sürdü sizde
- - - Updated - - -
Alıntı:
Yahya Demir rumuzlu üyeden alıntı
Yok aslında işim vardı Ankara'da ama yine firsat olmadı gitmeye
- - - Updated - - -
Atilla zannederim Ahmed ve ailesi ile istisnai olarak başvurdular.
benim anlamadığım şu, son 10 günde bakanlar kurulu toplantısı olmadı. Ahmed de diyor ki bugün karar çıktı. nasıl olur? bu işte anormallik var gerçekten. Sistemin nasıl yürüdüğünü kimse bilmiyor, telefona cevap veren yok verirse net bilgi alamazsın. yani tek çare beklemek beklemek
- - - Updated - - -
Hasna dileklerin için şukran cezilen. Biz de alacağız inşallah
duaların eksik olması
yahya istisna başvurusu listesi ve genelden başvuru listesi ayrı oluyor liste bir sayı ulaştıktan sonra yolluyorlar 1 haftada sonuçlanıyor sonra önemli olan karar aşamasi gördün an o zaman demek ki liste dolmuş ve bakanlar kurulu onayı bekliyor
-
Alıntı:
Hasna rumuzlu üyeden alıntı
hayırlı olsun istanbul biraz süreç uzun sürdü sizde
- - - Updated - - -
yahya istisna başvurusu listesi ve genelden başvuru listesi ayrı oluyor liste bir sayı ulaştıktan sonra yolluyorlar 1 haftada sonuçlanıyor sonra önemli olan karar aşamasi gördün an o zaman demek ki liste dolmuş ve bakanlar kurulu onayı bekliyor
Genel başvurular en son 20 haziran'da onaylandı. şimdiye kadar listenin dolmuş olması lazim. bakalım hayırlısı
-
Bu süreçte bişey farkettim ben çevremdeki insanlarda da gözledim bunu. Çoğu yabancılar (özellikle iş adamlar) ve Türkiye'de yatırımı olanlar istisnai başvuruyu tercih ediyorlar. Çünkü artık devlette istisnai başvuru demek para demek diye bir algı oluştu ve istisnai olarak başvurular daha hızlı sonuçlanır ve daha az uğraştırır. O yüzden millet artık genelden başvurmuyor. Çoğu insan istisnaiyi tercih edince doğal olarak listeleri daha hızlı doluyor ve daha hızlı onaylanıyor. Özellikle bu süreçte Türkiye hükümeti bu ağır insanları (zengin) kaybetmek istemiyor. Zannederim en zoru genel olarak başvurmak ama bizim paramız yok napalım:)) Allah hepimizin yardımcısı olsun bu saçma sapan politikaya ve bürokrasiye
-
Merhaba arkadaşlar. İstanbuldan 11.2016 Genel başvuru yaptım. 08.17 de listeye eklendim ve halen bekliyorum. Bugün Ankarayı aradım, listenin dolması bekleniyor dediler. Anladığım kadarıyla Haziran ayından itibaren artık süreç eskisi gibi ilerlemiyor ve daha çok bekleyeceğiz gibi geliyor bana. Karar aşaması da artık eskisi gibi 3-4 gün sürmüyor. Hepimiz için hayırlısı. Her sabahı siteyi kontrol etmekle açmak takıntı haline geldi :)
Şuan forumda Genelden başvuran kimler var ve hangi aşamadalar, yazarsanız sevinirim!
Teşekkürler!
-
Alıntı:
Frt83 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar. İstanbuldan 11.2016 Genel başvuru yaptım. 08.17 de listeye eklendim ve halen bekliyorum. Bugün Ankarayı aradım, listenin dolması bekleniyor dediler. Anladığım kadarıyla Haziran ayından itibaren artık süreç eskisi gibi ilerlemiyor ve daha çok bekleyeceğiz gibi geliyor bana. Karar aşaması da artık eskisi gibi 3-4 gün sürmüyor. Hepimiz için hayırlısı. Her sabahı siteyi kontrol etmekle açmak takıntı haline geldi :)
Şuan forumda Genelden başvuran kimler var ve hangi aşamadalar, yazarsanız sevinirim!
Teşekkürler!
Aramıza hoş geldin dost
Ben, İskndr ve Atilla adlı kullanıcılar genelden başvurduk.
Ben Ağustos 2016'da başvurdum, 22 Ağustos 2017'de listeye eklendim ve hala bekliyorum.
Hatırladığım kadarı ile iskndr hazıran 2017, Atilla Ağustos 2017'de eklendi listeye. Yani hepimiz aynı listedeyiz.
Dediğin gibi süreçler artık uzadı ama en azından biz şuanda güven durumdayız belki fazla bekleriz ama red ihtimali yok.
Ben de her hafta en az iki kez arıyoum ordakiler artık sesimi tanıyor oldu :)) açar açmaz Yahya bey daha listeler dolmadı diye cevap veriliyor.
Allah sonumuzu hayır etsin
irtibat halinde olalım.
-
Alıntı:
Aramıza hoş geldin dost
Ben, İskndr ve Atilla adlı kullanıcılar genelden başvurduk.
Ben Ağustos 2016'da başvurdum, 22 Ağustos 2017'de listeye eklendim ve hala bekliyorum.
Hatırladığım kadarı ile iskndr hazıran 2017, Atilla Ağustos 2017'de eklendi listeye. Yani hepimiz aynı listedeyiz.
Dediğin gibi süreçler artık uzadı ama en azından biz şuanda güven durumdayız belki fazla bekleriz ama red ihtimali yok.
Ben de her hafta en az iki kez arıyoum ordakiler artık sesimi tanıyor oldu :)) açar açmaz Yahya bey daha listeler dolmadı diye cevap veriliyor.
Allah sonumuzu hayır etsin
irtibat halinde olalım.
Hoş bulduk!
Bilgi için çok teşekkür ederim. Forumu uzun zamandır takip ediyorum. Zaten bu konuda bilgi paylaşımı olan tek forum galiba. Hayırlısı ile en kısa zamanda sonuçlanır umarım. Uzun ve yorucu süreç ama tabi dediğin gibi önemli olan hayırlı sonuç. Forumu her gün takip etmekteyim, bir gelişme olursa haberleşiriz. İçimden bir ses çok az kaldı diyor sanki :)
-
Bence listenin dolmasını falan beklemiyorlar. Hazirandan beri dolmama ihtimali yok. Aldığım ve kesin olmayan bilgiye göre pztsi listeleri imzalamışlar bakanlar kurulunda ancak diger işlemleri yapmaları ordaki yogunluga göre geciktirebiliyorlarmis.
-
Alıntı:
iskndr rumuzlu üyeden alıntı
Bence listenin dolmasını falan beklemiyorlar. Hazirandan beri dolmama ihtimali yok. Aldığım ve kesin olmayan bilgiye göre pztsi listeleri imzalamışlar bakanlar kurulunda ancak diger işlemleri yapmaları ordaki yogunluga göre geciktirebiliyorlarmis.
Anladığım kadarıyla sistem ve kanunlar da bazı değişiklikler yapıldı ve yapılacak, bundan dolayı çok büyük yoğunluk var ve süreçleri bu yüzden uzatıyorlar.
Listeler müdür tarafından imzalanıp Kurula sunuluyor, 2 hafta önce aradığımda ---2390 daki kadın bana liste doldu imzada dedi, sevindim. Teyit etmek için sabah aradığımda tekrar listede bekliyor dediler. Karışık bir durum.
-
Orda bazi memurlar ne yazık ki yanlış bilgi veriyorlar arayanlara. Ben 4ay 10gündür listedeyim sınavı kaçırdım, atama vardı onu da kaçırdım. Burda söz konusu ihmal ise hakkımı helal etmiyorum.
-
Alıntı:
iskndr rumuzlu üyeden alıntı
Orda bazi memurlar ne yazık ki yanlış bilgi veriyorlar arayanlara. Ben 4ay 10gündür listedeyim sınavı kaçırdım, atama vardı onu da kaçırdım. Burda söz konusu ihmal ise hakkımı helal etmiyorum.
Maalesef oyle... Şuan zaten bir çok yerde maalesef süreçler değişti.. 2 çok büyük iş teklifini sırf bu yüzden kaçırdım... Neyse umarım sonuna geldik.. Biraz daha sabredelim..
-
Şöyle de birşey var bence. mevcut durum ile sistemde yazılan uyuşmayabilir. iskenderin dediği gibi imzalanmış olabilir ama memurun keyfini bekliyoruz ne zaman sisteme girecekse. hayırlısı inşallah
-
Merhaba arkadaşlar biz de eşimle evlilik durumundan Antalya'da başvuru yaptık ve süreç aşağıdaki gibi ilerledi:
1- 30.05.2017 İl Nüfus Müdürlüğüne ilk başvuru.
2- Ağustosta polis kontrolü, yabancı şubede görüşme ve parmak izi verme.
3- 17.10.2017 komisyon görüşmesi için sms.
4- 18.10.2017 komisyon görüşmesi.
5- 25.10.2017 evrakların genel müdürlüğe ulaşması.
Bundan sonraki süreç tahminen kaç ay sürer?
-
Tahmin etmek zor son günlerde ama 4-5ay kadar sürmesi lazım normalde.
-
Alıntı:
nagizadd rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar biz de eşimle evlilik durumundan Antalya'da başvuru yaptık ve süreç aşağıdaki gibi ilerledi:
yaklaşık 25 nisanda karar aşamasına geçer , 20-25 gün de kararı bekleyceksiniz :)
-
Alıntı:
Atilla94 rumuzlu üyeden alıntı
yaklaşık 25 nisanda karar aşamasına geçer , 20-25 gün de kararı bekleyceksiniz :)
Ocak-şubat olsa çok iyi olurdu :) hayırlısı artık.
-
Alıntı:
Ocak-şubat olsa çok iyi olurdu :) hayırlısı artık.
Bu ülkede olmayacak hiç birşey yok :)) bi bakıyorsun belki bir ay sonra çıkar belki de nisana kadar beklersin
-
Alıntı:
4 ay araştırma 1.5 ay karar bekleme yani 6 ay bekleme var bende evlilikten başvurdum
-
Alıntı:
4 ay araştırma 1.5 ay karar bekleme yani 6 ay bekleme var bende evlilikten başvurdum
Bakalım artık eşim de ilgilenecek süreçle. Ne kadar hızlı sonuçlanırsa o kadar iyi. İnşallah herkesin tez vakitte sonuçlanır.
-
S a arkadşlarim. Bugün güzel haberim verceğim
benmki t c vatadaşliğim oldu ve kimliklerimiz başvuru yaptik .iki gün sonra kimliler evemiz gelir . Cok şukurler olsun...
Il nufüs ve vatandaşlik müdürlüğü öyle anladim .
Başkan kurumdn 13.09.2017 onyalamiş . Yaklaşik 5000 kişi listede vardir .
Bu yüzden her keze söylerim . Bir az bu günler sistemte takip eden
mutlaka olacak .özlikle myis tan önce yapian başvru kişiler
eminim cikacak
-
Alıntı:
ahmet2012 rumuzlu üyeden alıntı
benmki t c vatadaşliğim oldu ve kimliklerimiz başvuru yaptik .iki gün sonra kimliler evemiz gelir . Cok şukurler olsun...
eminim cikacak
Ahmet kardeş Hayırlı Olsun. Yalnış okumadıysam sizin başvurunuz istisnai olarak yapılmıştı. İmzalanan liste sadece istisnai mi genelden başvuranlar da mı var? Çünkü bizim liste daha dolmadı diye bilgi veriyorlar bize, imzaya çıkmadı daha.
İnşallah dediğiniz gibi olur.
Tekrar tebrikler.
-
Alıntı:
eminim cikacak
Merhabalar ahmet2012;
Bende eşim için istisnai vatandaşlıkta bulundum acaba süreç ne kadar işliyor ve ne kadar sürüyor? Cevaplar için teşekkürler.
-
Alıntı:
eminim cikacak
Ahmet hayırlı olsun
sana iki sorum var.
1 listeler imzalandı dedin ya. sadece istisnai listeler mi yoksa genel de mi ?
2 nasıl öğrendin kabul edildiğini ? nüfus müdürlüğüne mi gittin yoksa siteden mi öğrendin? çünkü bildiğim kadarı ile site bazen geç güncelleniyor
Ankaraya gidip müdürlüğe sorsam mı acaba? tavsiyen nedir
-
Alıntı:
evet artık 1 ay geçiyor benimki 1.5 ay sürdü nerdeyse
- - - Updated - - -
başvurdun günden sayma sizin dosya ne zaman ankara'ya ulaştı o günden sayacaksiniz
- - - Updated - - -
karar aşamasi eskiden 1 yada 2 hafta da sonuçlanıyor ama artık 1 le 1.5 ay arasında sonuçlanıyor benim 1 ağustos karar aşamasına geçti 15 eylül vatandaşlığı kabul edildi ama sitede 18 eylülde yazildi kabul edildiğimi
Merhabalar Hasna;
Bende eşim için istisnai vatandaşlığa başvurdum. Daha yeni evrakları teslim ettim. Şimdi süreç nasıl işleyecek inan 116 sayfa forumun hepsini okudum ama istisnai başvuru aşamaları yazılmamış. Anladığım kadarıyla sen istisnai olarak başvurmuşsun. Peki İstisnai de parmak izi falan ne zaman alınıyor yada alınıyor mu? Evrakları teslim ettiğim yerde bizi hiç bilgilendirmediler sadece komisyona çağrılacaksınız dediler. İlk aşama komisyon mu? Aşama adımlarını rica etsem yazarmısın?
-
Yarın (Pazartesi) bakanlar kurulu toplantısı var
bakalım inşallah yeni gelişmeler olur hayırlısıyla
-
Alıntı:
Yarın (Pazartesi) bakanlar kurulu toplantısı var
bakalım inşallah yeni gelişmeler olur hayırlısıyla
İyi haftalar herkese. Sabah konuştum Ankarayla listedeyim daha gönderilmemiş. İnŞaAllah artık bu hafta bir gelişme olur. En azından karar aşamasına geçsek bir ilerleme var derim...
-
Merhaba arkadaşlar;
İstisnai vatandaşlık hakkında bilgisi olan kalmadı mı forumda?
-
***6-30.10.2017 İnceleme ve araştırma aşamasına geçti.
-
Alıntı:
Frt83 rumuzlu üyeden alıntı
İyi haftalar herkese. Sabah konuştum Ankarayla listedeyim daha gönderilmemiş. İnŞaAllah artık bu hafta bir gelişme olur. En azından karar aşamasına geçsek bir ilerleme var derim...
Ben de aradım aynı listeler gitmedi diyor. çok can sıkıcı bir durum varya
-
Alıntı:
Ben de aradım aynı listeler gitmedi diyor. çok can sıkıcı bir durum varya
bende ardım , cevap herzamanki gibi, listedesiniz bekleyin,70 günümüz listede ama bence az kaldı çok az , okadar sabrettik ,bence önümezdeki 2-3 haftada sonuca ulaşırız
-
Arkadaşlar araştırdığım kadarıyla Nüfus Genel Müdürlüğünde Evlilik Yoluyla Vatandaşlığın Kazanılması Aşamaları:
1- Evrakların Genel Müdürlükçe teslim alınması
2- Başvuru dosyaları ve evraklarının incelenerek arşiv araştırmasının yapılması
3- İnceleme sonucunda arşiv araştırması yazısının yazılması ve eksik evrak tespiti
4- Eksik evraklı dosyaların cevap gelinceye kadar muhafaza edilmesi
5- Arşiv araştırması tamamlanan ve eksik evrağı ulaşan dosyaların tescil için işleme alınması
6- İnceleme sonucu eksik evrağı bulunan dosyalar için yazışmalar yapılması, eksik evrağı bulunmayan dosyaların karar alınmak üzere onaya sunulması
7- Onay
8- Reddedilen dosyaların dosya şubesine gönderilmesi.
9- Olumlu dosyaların tescil listesi oluşturularak Tescil Bürosuna gönderilmesi
10- Mernis'e yapılan tescil sonrası kişiye TC Kimlik Numarası verilmesi ve ilgili formların il nüfus müdürlüğüne gönderilmesi.
-
Alıntı:
***6-30.10.2017 İnceleme ve araştırma aşamasına geçti.
Merhabalar;
Evet ama sistem her alan için farklı işliyor bildiğim kadarıyla evlilik için farklı genel için farklı istisnai için farklı. Mesela biz evrakları teslim ettik istisnai olarak bize söylenen komisyona çağrılacaksınız herhangi bir emniyet vs bahsedilmedi. Yanıtınız için teşekkür ederim fakat İstisnai olarak başvuran birinden bilgi alabilir miyim acaba?
-
Dikkat etmişseniz "evlilik" yolu ile başvuru hakkında bilgi verdim. Her biri için elbette farklı süreç. Kanun, yönetmelik ve ilgili proseslerde biraz göz gezdirdim. En büyük fark evlilik yolu bakan onayına tabi iken diğerleri bakanlar kurulu kararına tabi. Bu bile süreç farklılaşmasında büyük rol oynuyor.
-
Alıntı:
Dikkat etmişseniz "evlilik" yolu ile başvuru hakkında bilgi verdim. Her biri için elbette farklı süreç. Kanun, yönetmelik ve ilgili proseslerde biraz göz gezdirdim. En büyük fark evlilik yolu bakan onayına tabi iken diğerleri bakanlar kurulu kararına tabi. Bu bile süreç farklılaşmasında büyük rol oynuyor.
Merhabalar;
Eğer siz dikkat ederseniz ben bu yorumu yazmadan önce sizden alıntı yaptım sizden alıntı yaptığım yazı benim forumdaki yazımın tam altında ve yazımda da istisnai vatandaşlık hakkında bilgi vericek biri yok mu forumda dediğimde tam altıma bu yorumu yazmışsınız ve evlilik yoluyla diye belirtmemişsiniz. Evlilik yoluyla olarak belirttiğiniz paylaşımınız bu yazıdan çok sonra.
-
Alıntı:
svetlo rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
Eğer siz dikkat ederseniz ben bu yorumu yazmadan önce sizden alıntı yaptım sizden alıntı yaptığım yazı benim forumdaki yazımın tam altında ve yazımda da istisnai vatandaşlık hakkında bilgi vericek biri yok mu forumda dediğimde tam altıma bu yorumu yazmışsınız ve evlilik yoluyla diye belirtmemişsiniz. Evlilik yoluyla olarak belirttiğiniz paylaşımınız bu yazıdan çok sonra.
Merhaba;
İlk mesajımda size alıntı yapmadım/hitap etmedim/cevap vermedim. Sürece ilişkin bir bilgi idi sadece. İstisnai olarak süreç ne şekilde diye merak ediyorsanız onun hakkında da bilgi vereyim;
5901 sayılı Kanun'un 11 (Genel) ve 12'inci (İstisnai) maddeleri kapsamında yapılacak başvurularda süreç şu şekilde:
1- Başvuruların işleme alınması (Nüfus Genel Müdürlüğü)
2- Dosya kontrolü ve eksik evraklar için ilgili Valiliklerle yazışma yapılması
3- Belgeleri noksansız olan başvurular için EGM, MİT, Dışişleri Bak. ve Maliye Bak. yazı yazılması
4- İlgili kuruluşlardan gelen cevabi yazıların değerlendirilmesi
5- Olumlu dosyalar için onay listesinin hazılanarak;
a) Genel başvuruların İçişleri Bakanlığına
b) İstisnai başvuruların Başbakanlığa gönderilmesi
6- İçişleri Bakanlığından ve Bakanlar Kurulundan çıkan listelerin tescili için Nüfus Genel Müd. gönderilmesi
7- Tescili yapılan belgelerin dosyaya takılıp başvuru makamına( İl Nüfus Müd.) tebligat yapılması.
-
Ben gerçekten bu süreçten bir şey anlamadım... Biz Ağustostan, bazı arkadaşlar Hazirandan beri listede bekliyor. Bu listeler her defasında ortalama 2-3 aya doldu. Bize gelince karıştı ortalık. Artık bence Ankaranı aramanın da bir anlamı yok, boşuna stres yapıyoruz. Bugün tam 1 sene oldu... İçerden bari süreçle ilgili doğru dürüst bilgi verseler oturur beklerdik.. Belirsizlik en kötüsü...
-
Alıntı:
Merhaba;
İlk mesajımda size alıntı yapmadım/hitap etmedim/cevap vermedim. Sürece ilişkin bir bilgi idi sadece. İstisnai olarak süreç ne şekilde diye merak ediyorsanız onun hakkında da bilgi vereyim;
5901 sayılı Kanun'un 11 (Genel) ve 12'inci (İstisnai) maddeleri kapsamında yapılacak başvurularda süreç şu şekilde:
1- Başvuruların işleme alınması (Nüfus Genel Müdürlüğü)
2- Dosya kontrolü ve eksik evraklar için ilgili Valiliklerle yazışma yapılması
3- Belgeleri noksansız olan başvurular için EGM, MİT, Dışişleri Bak. ve Maliye Bak. yazı yazılması
4- İlgili kuruluşlardan gelen cevabi yazıların değerlendirilmesi
5- Olumlu dosyalar için onay listesinin hazılanarak;
a) Genel başvuruların İçişleri Bakanlığına
b) İstisnai başvuruların Başbakanlığa gönderilmesi
6- İçişleri Bakanlığından ve Bakanlar Kurulundan çıkan listelerin tescili için Nüfus Genel Müd. gönderilmesi
7- Tescili yapılan belgelerin dosyaya takılıp başvuru makamına( İl Nüfus Müd.) tebligat yapılması.
Teşekkür ederim. Gerçekten uzun bir süreçmiş.
-
Arkadaşlar benim tahminim şu yönde
Doğru süreç uzadı ama yılın sonuna kalmaz bence. Çünkü genelde kamu ve özel sektörde bekleyen dosyaların tamamlanması lazım yılın sonuna kadar.
Yani en kötü ihtimal aralıkta kesin sonuçlanır bizim işimiz listeler dolmasa bile.
Yada bir protesto yapalım Nüfus müdürlüğünün önünde :)
-
merhaba arkadaşlar ocak ayında başvurduğum yeniden vatandaşlığa geçme işlemi(mavi kartlı olarak) sürecinde bugün şu şekilde bir açıklama yazıyor.
"Yeniden Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir"
Ben şimdi genel listesinde miyim yoksa istisnai listesinde mi bilemedim.
Nüfus müdürlüğünden aldığım bilgiye göre listelerin gönderilmesine az kaldı gibi. Ama kesin bir tarih yok.
-
Alıntı:
muhammed91 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar ocak ayında başvurduğum yeniden vatandaşlığa geçme işlemi(mavi kartlı olarak) sürecinde bugün şu şekilde bir açıklama yazıyor.
"Yeniden Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir"
Ben şimdi genel listesinde miyim yoksa istisnai listesinde mi bilemedim.
Nüfus müdürlüğünden aldığım bilgiye göre listelerin gönderilmesine az kaldı gibi. Ama kesin bir tarih yok.
Merhaba Muhammed
Mavi kartlıların listesi genelde ayrı oluyor. Ama hem genel listeler hem de mavi kartlılar bakanlar kurulundan onaylandıkları için topluca gönderebilirler.
Açıkçası bu işin standardı yok. Oradaki çalışanlar dahil kimse olup biteni nasıl olduğunu bilmiyor. akışına bırakmak gerekir.
biz 4 aydır listede bekliyoruz. ilk başvurudan 1.5 sene geçti
Telefondakilere de güvenme onlar da siteden okuyorlar
Sabirden başka çare yok