Cevap: Karim beni aldatiyor delillerim yeterlimi?
Alıntı:
mutsuz03 rumuzlu ьyeden alэntэ
Gecen sene sanirim 7. aydi,adli tatilin bir gьn цncesi, davamiza yine yeni bir hakim atanmisti hemde birkac aylik tecrьbesi olan genc bir hakim. dosyaya bakmak icin 11.aya gьn verip ayni zamanda ikimize birden almanyaya konsolosluk araciligiyla ekonomik ve sosyal durum arastirmasi gцnderdi.
11. aydaki durusmada bu sefer almanyada velayet meselesi ve kizimin karsi tarafla kisisel iliskisini tasdikletmek amaci ile mahkeme kararini apostil yaptirmam gerektigini sцyleyip yine 2013 ocak ayina durusmayi erteledi.
Ve nihayet sonunda 24 ocak 2013 gьnь bosanmamiza, kizimin velayetinin tek tarafli olarak bana verilmesine, davali tarafin maddi manevi tazminat ve tedbir nafakasi talebinin reddine, annenin kizimi haftada 2 defa cumartesi sabah 10 dan pazar aksam 17 kadar, dini bayramlarin ikinci gьnь saat 10 dan 3. gьnь aksam 17 kadar vede 15 temmuz sabah 10dan 25 temmuz aksam 17 kadar ve her anneler gьnь sabah 10 dan aksam 17 kadar kisisel iliski kurulmasina karar verdi.
Bu arada temyize gцnderip yine uzatmamalari icin davalinin benim avukatima цdemesi gereken 1320 tьrk lirasini benim ьstlenecegimi vede 5000 tl lik manevi tazminattan vazgectigime dair belge imzaladik.Yani 3 sene bekleyip ьstьne birde 6320 tl den vazgecip ancak bosanabildim....
Burada Alman Mahkemesi onun adina цdedigi paralari ondan tabiiki geri istiyor hatta kizima nafaka vermedigi icin, devlet bana verdigi az bi nafaka miktarini ondan almak icin dava acip maasina el koyacakti o mesele ne oldu bi bilgim yok..
Benim ona actigim suc duyurusu vardi ; yeminli ifadesinde dayak neticesinde dogmamis bebegi цldьrmek vede evimde onu arkadaslarima satmaya kalkmisim diye ifadesi vardi savci bu konu ьstьne gitmedi ve dava acmadi.
3 senedir beraber oldugu kisiyi halen ailesi annesi bile bilmiyor onlar kizimiz namusuyla calisip orada kaliyor diyorlar ki bu kisi beni aldattigi adamdan sonra buraya gelip iki ay icinde buldugu ikinci kisi.Ne yaparsa yapsin bana uzak olsunda..
Almanyada velayet ortak kalmisti annesinin kizimi mahkeme karari ile senede toplam 81 gьn alma hakki oldugu halde( her ikinci hafta sonu cuma aksamindan pazar aksamina kadar vede yaz tatillerinde 3 hafta, 10. aydaki okul tatilinde 1 hafta, noel tatilinde 1 hafta vede 3. aydaki tatilde 1 hafta) tьm 2012 yili icerisinde tatillerle beraber 21 gьn aldigini vede her 6 haftada bir telefon gцrьsmesi yaptigini sцylemem velayetin tek tarafli olarak bana verilmesi icin yeterli olmadi.bana kalsa isterse her haftasonu alsin benden tarafa bir sorun yok ama hakim ne yapayim kulagindan tutup zorla getiremem ya deyip velayeti ortak birakti.
22 subat 2013 de gerekceli karar yazim tarihi vede 29 mart 2013 de ise nufustan dьstь.
Ekonomik ve sosyal durum arastirmasinda benim ьstьmde hic birsey kalmadigini gцrdь vede 6 aydir halen ziynet esyalari vede mal paylasimi davasi acmadi, 6 ay sonra zaten hakki bitiyor.
Bu uzun ve yorucu sьrecte iyide bir gelisme oldu, ben Almanyada dogup ama 6 sene memlekette okula gitmistim tekrar buraya gelmeden цnce.O zamanlar 4 sene ayni apartmanda kaldigimiz cocukluk askim vardi hatta ismini kiz kardesime ben koymustum, bu bayan gecen sene tesadьfen 23 sene sonra facebookta beni buldu birbirimizin bosandigindan falan haberimiz yoktu, yazisma gцrьsme derken eski askimiz tekrar alevlendi gecen yaz nisanlandik,kendisi hollandada yasiyor, oglu babasinda, 13 yasindaki kizi onunla beraber ikamet ediyor.
Karar aldik seneye yazin insallah tьrkiyeye yerlesecegiz kendi isimizi kuracagiz ben yilbasinda tazminat alip isimden ayriliyorum. Karsi taraflar cocuklariyla ilgilenmedigi halde imza atip izin vermezlerse kizlari birakip gitmemiz lazim.Bakalim o konuda gelismeler hangi yцnde olacak.Allahima sьkьrler olsun sonunda sabrimin mьkafatini aldim vede cok mutluyum...
yazdэklarэnэzэ dikkatle okudum. baюэnэza gelenler kadar aрэr olmasa da benzer sebeplerden dolayэ ile eюimle boюandэm. benim izlemiю olduрum yol yaюananlarэ kimseye aзэklamamak (bэrakэn ailemin diрer fertlerini anneme ve babama sadece yьzeysel kэsa bir aзэklama yaptэm hiзbir delil gцstermedim), elimdeki delillerden dem vurup (yalan katmadan) delilleri gцstermemek, anlaюmalэ boюanmamэz halinde tьm yaюananlarэn geзmiюte kalacaрэ, namus iffet sahibi bilinerek hayatэnэ sьrdьreceрi, tцvbe etmesi halinde зocuрunda kendisinde kalacaрэ, (ki tцvbe etti) sebepleri ailesine anlatэrken beni namussuzluk haricinde istediрi юeyle suзlayabileceрi (tek юart зocuрum beni kцtь bilmeyecek) gibi sцzlerle anlaюmalэ olarak nafaka mal paylaюэmэ vs. olmadan boюandэm. ilk celse yalpa yapsa da ikinci celsede boюanma gerзekleюti. bu kadar sэkэntэ зekmedim. bu durum baюэma gelseydi boюanma gerзekleюmeden dert sahibi olarak imamэn kayэрэna binerdim. ha unutmadan eрer зocuрum bana dьюman olursa uygun yaюa geldiрinde annesinin iюlediрi tьm haltlarэ ve bunlarэ kabul ettiрi ses kayэtlarэnэ sadece kendisine gцstereceрim.
Cevap: Karim beni aldatiyor delillerim yeterlimi?
Alıntı:
mr_men rumuzlu ьyeden alэntэ
yazdэklarэnэzэ dikkatle okudum. baюэnэza gelenler kadar aрэr olmasa da benzer sebeplerden dolayэ ile eюimle boюandэm. benim izlemiю olduрum yol yaюananlarэ kimseye aзэklamamak (bэrakэn ailemin diрer fertlerini anneme ve babama sadece yьzeysel kэsa bir aзэklama yaptэm hiзbir delil gцstermedim), elimdeki delillerden dem vurup (yalan katmadan) delilleri gцstermemek, anlaюmalэ boюanmamэz halinde tьm yaюananlarэn geзmiюte kalacaрэ, namus iffet sahibi bilinerek hayatэnэ sьrdьreceрi, tцvbe etmesi halinde зocuрunda kendisinde kalacaрэ, (ki tцvbe etti) sebepleri ailesine anlatэrken beni namussuzluk haricinde istediрi юeyle suзlayabileceрi (tek юart зocuрum beni kцtь bilmeyecek) gibi sцzlerle anlaюmalэ olarak nafaka mal paylaюэmэ vs. olmadan boюandэm. ilk celse yalpa yapsa da ikinci celsede boюanma gerзekleюti. bu kadar sэkэntэ зekmedim. bu durum baюэma gelseydi boюanma gerзekleюmeden dert sahibi olarak imamэn kayэрэna binerdim. ha unutmadan eрer зocuрum bana dьюman olursa uygun yaюa geldiрinde annesinin iюlediрi tьm haltlarэ ve bunlarэ kabul ettiрi ses kayэtlarэnэ sadece kendisine gцstereceрim.
Bunlari yaptigi halde bosanma davasini 3 sene uzatti vede aylik 1000 tl Nafaka, 100000 tl Maddi Tazminat istedi bundan 7 sene цnce yani euro kursuna bakarsak simdikinin 220 bin tl si ve Aylik Nafaka istegi 2200 tl yapiyor..Kardesi bunlar Fotomontaj deyip beni цldьrmekle tehdit etti. Bende ilk celsede bitecegini umut ederek kimse duymadan biterelim diye baska ilcedeki Mahkemeye dava acmistim ordan Avukat tuttum ama onu bile kullandilar en sonunda Mahkeme masraflarini ьstlendim ve Manevi Tazminat talebimden vazgectim yeterki daha da uzamasin bu dava diye. Ama herkes duymus oldu bu olayi ve utancina 5 sene ilceye gidemedi.
Dua edin siz sikintisiz kurtulmussunuz benim icin gercekten cok zor bir sьrec idi kafayi yememek katil olmamak icten bile degildi ama Allah sabir verdi.
Cevap: Karэm beni aldatiyor delillerim yeterli mi?
sinirden gerim gerim geriliyorum юu anda. sizi tebrik ediyor ve alkэюlэyorum. sabrэnэz takdire юayan. umarэm konu gьzel sonlanmэюtэr.