Yardım edilecek bir şey yok .Temyiz etmişsin ve top yargıtayda.gelecek karar sonrasında durumun belli olacak.ya cezanı yatacaksın ya da hüküm ertelenecek.
Printable View
Yardım edilecek bir şey yok .Temyiz etmişsin ve top yargıtayda.gelecek karar sonrasında durumun belli olacak.ya cezanı yatacaksın ya da hüküm ertelenecek.
arkadaslar sevinçliyim.açığım kaldırıldı göreve döndüm.Allah herkese nasip etsin.Bu forumda yazmıştım sorunumu.şimdi heyacandan arayıpta bulamadım inanın.yani suc tarihi 1 marttan önce olanlara mahkeme kararı beklemeksizin göreve dönüş veriolar.bu da demektir ki acaba yararlanabilirmiyim diyenler 1 marttan önce ise yararlanabilirsin.haydi hayırlısı olsun.
hadi gözünüz aydın....
SAYIN ÜYELERE Bİ SORUM OLACAK....
1- CMUK 231 MADDE HALİ HAZIRDA YÜRÜRLÜKTE İKEN GEREK ASKERİ SAVCILIĞIN GEREKSE ASKERİ YARGITAYIN 2 YILDAN AZ CEZA ALAN VE KANUNDA BELİRTİLEN ŞARTLARI TAŞIYANLAR HAKKINDA DA VERMİŞ OLDUĞU VEYA ONAMIŞ OLDUĞU KARARLAR VAR. BU DURUM VAAR OLAN VE YÜRÜRLÜKTE OLAN BİR KANUNUN OLDUĞUNU BİLE BİLE KARAR VERİLMESİ NE KADAR DOĞRU. BUNU MERAK EDİYORUM...SANIK KANUNDAN YARARLANMAK İSTEDİĞİNİ DİLEKÇE İLE BİLDİRMEK ZORUNDAMIDIR ?
teşekkü ederim....
formu açtığınızda beni cevaplandırın
merhaba bu blumexin açığının kaldırılıp göreve dönmesi hakkında bilginiz var mı nasıl olmuş
Bu forumum bir cok insana faydasi oldu ve olmaya devam ediyor, neden bir kenara itildi bilemiyorum, bu yasa ile ilgili basvuran arkadaslarin sonuclarini yazmalarinin diger arkadaslara faydasi olacagina inaniyorum.
Saygilarimla.
Teşekkür ederim.Herkese hayırlısı olsun.
sayın forum üyeleri ve avukatlarımız,
sahte çürük raporu davasından alt sınır olan 10ay veya daha az bir ceza alan birisi eğer daha önce hiçbir suç işlememişse bu yasadan yararlanabilir mi?yani cezanın ertelenmesi durumu mümkün mü? suç tarihi ocak 2007 olarak görünüyor,ayrıca eğer ceza alırsa bu cezayı askeri cezaevinde mi yatması gerekiyor?
not: malesef bu dtp eski başkanı ve pkk'lı demirtaş nedeniyle bu dava siyasi bir davaya dönüşünce bu suça bulaşan ve dolandırılan yüzlerce kişide aynı kefeye konularak mağdur edildiler,elbette bu bir suçtur ama asıl önemli olan insanların neden bu yola başvurmak zorunda kaldığının nedenlerini araştırmaktır.