Re: Adli sicil ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
gbt ne oluyor?? karakolda o zaman parmak izi vs. alınmadı. zaten 2. durşmada şikayet de çekildi... şu an iibf mezunuyum. ve eğer değini olursa memurluk yapamıycam. umarım hakkımda böle bişi olmaz .hayırlısı.. saol ...
bi de şu kafama takıldı.. arşivden silininince güvenlik tahkikatı sonucu bu çıkınca arşivi sildirmenin de bir anlamı olyor ozaman. mesela geçenlerde RTÜK eleman aldı .ve güvenlik soruşturması yaptı adaylara... bunda silinen arşiv kaydı çıkınca ha silnnimiş ha silinmemiş. keşke bunun yanıtını bulabilsek...
[QUOTE=regret;118643]bi de şu kafama takıldı.. arşivden silininince güvenlik tahkikatı sonucu bu çıkınca arşivi sildirmenin de bir anlamı olyor ozaman. mesela geçenlerde RTÜK eleman aldı .ve güvenlik soruşturması yaptı adaylara... bunda silinen arşiv kaydı çıkınca ha silnnimiş ha silinmemiş. keşke bunun yanıtını bulabilsek...[/QU
regret dediğin yolla görüşelim,
o yol doğru olabilir..:) haklısın..:P
merhabalar 1999 yılında askerden tehris olmama 2 ay varken yüzkızartıcı suçlardan biri olan hırsızlıktan kesinleşmiş 3 aya yakın bir ceza aldım içerde 30 güne yakın bir gün yattım şimdiye kadar geçen zamanda sadece bir kere yapılan bir kavgada yer aldım ve mahkeme tarafından para cezasına çarptırıldım onuda aynı suçun işlenmemesi kaydıyla ertelenmesine mahkeme karar verdi şimdi ben adli sicil kaydımın yüz kızartıcı suçtan aldığım adli sicil kaydının silinip silinmeyeceğini eğere siliniyorsa ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum.
Alıntı:
donkarlo rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar 1999 yılında askerden tehris olmama 2 ay varken yüzkızartıcı suçlardan biri olan hırsızlıktan kesinleşmiş 3 aya yakın bir ceza aldım içerde 30 güne yakın bir gün yattım şimdiye kadar geçen zamanda sadece bir kere yapılan bir kavgada yer aldım ve mahkeme tarafından para cezasına çarptırıldım onuda aynı suçun işlenmemesi kaydıyla ertelenmesine mahkeme karar verdi şimdi ben adli sicil kaydımın yüz kızartıcı suçtan aldığım adli sicil kaydının silinip silinmeyeceğini eğere siliniyorsa ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum.
silinir , arşive alındıysa suçun , kararı veren mahkemeye dilekce ile başvur çıkan kararı , adli sicile gönder .
yanlış yazdımm yaa ..:)şu gbt olayını araştıracağım siz de bakarsanız bana da bilgi
iletirsiniz..
Re: Adli sicil kaydı silme
sevgili kardeşim eğer siz suçu 18 yaşından küçük işlemişseniz kesinlikle siz 15 ay er olarak yaptıramazlar siz askeri yüsek idare mahkeesi başvurcaksınız.. ha bu arada www.ayim.com dan yedek subaylığa engel haller yazın aramada karşınıza görlüne davalar çıkacaktır 18 yaşından önce işlenen suçları er olarak yaptıramıuorlar haberin olsun..
Adli Sicil Kaydının Öğrenilmesi
İyi günler ben iş için sicil kaydı aldım yanlız sicil kaydım cıktı ve bu sicil kaydının neden olduğunu bilmiyorum bu ögrenebilecegim bir site var mı veya sicil kaydında numaralar yazıyor onların ne anlama gelceğini öğrenebileceğim bir yer yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Re: Adli Sicil Kaydının Öğrenilmesi
Hiç mahkemeye çıktınız mı? Hakkınızda soruşturma yapıldı mı, ifadeniz alındı mı? Ne yazıyor sicil kaydında?