Re: Kedi sevmeyen girmesin
[IMG]file:///C:/Users/JALEBA%7E1/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-6.jpg[/IMG]http://ekim03.kucukresim.com/uploads/3396338.jpg
[IMG]file:///C:/Users/JALEBA%7E1/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-7.jpg[/IMG]http://img216.imageshack.us/img216/1...achmentcd2.jpg
Alıntı:
Stj.Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Benim şu an 2 tane kedim var, aslın da onlar kedi değil, Çıtır ile Pıtır, ikiz kız kardeşler, üçüz olsalardı öbürü de Kıtır olurdu,dördüz olsalardı dördüncü de Itır olurdu :) Aslında daha çoklarmış bunlar, diğerleri nerede bilmiyorum, belki birgün muhtelif televizyon programlarına çıkar, ararım.
Çocukluğumdan beri kedilerin içinde olunca, onlar hakkında biraz tecrübeye sahip oldum, ilgilenmeyenler bilmez, kedilerin karakteristik özellikleri vardır,her birinin ayrı ayrı, tıpkı insanlar gibi. Örneğin kedilere nankör derler, evet, nankör olanları da vardır, tıpkı insanların da nankörü olduğu gibi. Sokak kedilerinden bazıları biraz hırçın olur ya hani, aslında o hayat şartlarından kaynaklanmaktadır, doğduğu andan itibaren insanlar ve ondan önceki nesil kedileri tarafından hırpalanır, aşağılanır,kuyruğuna teneke bağlanır, tekmelenir, hor görülür, ezilir...O yüzden hırçın olur onlar, herkese yaklaşamazlar kolay kolay, yaklaşmaya çalışırsanız hemen savunmaya geçerler. Birşey daha var, kediler çok çok kıskançtırlar, örneğin ben eve başka kedi getirdiğim zaman küserler bana, tam bir hafta konuşmadıkları,seslenince dönüp bakmadıkları, yüz vermedikleri olmuştur. İşte bunun gibi, kedilerin çok çeşitli kişilik özellikleri vardır. Eğer onları severseniz, onlar da sizi severler, gerçekten çok severler, siz onlara şarkı söyleyince mutlu olur, mırıldar, size eşlik ederler, öperler bir de sizi :o
Benim kedim ben yazın yazlığa gidip döndüğümde yüzüme bakmıyor bir hafta, küsüyor, tıslıyor falan. Sonra barışınca da tatlılığına diyecek yok. :)
Alıntı:
Stj.Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Bizimki de aynen böyle oturuyor.O kıvırdığı patilerini yemek istiyor insan.:p
Benim kedim hakkında danışmak istediğim bir konu var.Henüz kısırlaştırmadığımız kızımızın zaman zaman ciddi problemleri oluyor bu onda kilo kaybına neden oluyor.Kısırlaştırmadığımız kedimizin zaman zaman çiftleşme isteği sonucu mırnav olması halinde verilebilecek bir ilaç birliyor musunuz?
Biz tanıdığımız pasiflora verebilirsiniz 1cc demişti ama cesaret edemedim yanlış birşey olabilir endişesiyle.
Umarım yardımcı olabilirsiniz.
Bir de kısırlaştırma konusunda ne düşünüyorsunuz?Bir kere çiftleştirmeden kısırlaştırmanın kötü etkileri olabiliyormuş diye duydum.Bu doğru mudur?Kısırlaştırmasak daha mı iyi?Çiftleştirmeyi düşünmüyoruz çünkü ilk seferde bir ya da iki yavrusu olsa dahi yavruları başka ailelere vermeye yüreğimiz elvermiyor.Kızımızın da yavrularından ayrılıp bunalıma girmesini istemiyoruz.
Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.Bu arada Miniş bu sene 3 yaşına girecek.Yaşın önemi olursa diye yazayım dedim.
Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.
Hayvan hakları bölümüne konu açan bi üyeden aşırdığım resim;
http://img116.imageshack.us/img116/2316/adszddddgq5.png
Yazılanlara göre bu yavrucukların hiç biri şuanda hayatta değilmiş.:(:( İlgili konu.