https://www.memuryazar.com/2019/03/t...l-kazanlr.html
Printable View
16 kasım 2017 de başvuru yaptık istisnai vatandaşlığa
Şubat 2019 da vatandaşlık aldık
Araştırma aşamasından sonra, karar makamına sunulacak listeye eklendi sonra
karar aşaması sonra
onaylandı her aşama bir iki hafta falan sürdü bizim
İnşallah bekleyen herkese nasip olsun🤲🏻
Ağustos 2017'de genelden başvurdum. 18 Mart bugün listeye eklendi. İnşallah yakın zamanda biter.
Merhaba öncelikle hayirli olsun , ayni sekilde bende evlenme yoluyla vatandaslik icin basvuru yapacagim fakat gerekli belgelerde anlayamadigim bikac kisim var mesela ; tescile esas olacak sekilde tum kimlik bilgilerini gosterir belge derken neyi kastediyor Ve bir de gerekli belgeler disinda istenilen baska seyler var mi , cevaplarsaniz sevinirim .
2017 Kasım genel başvuru bugün 199 arayarak karar makamina sunulacak olan listeye eklenmisim.darisi bekleyenlerin başına en kısa zamanda. İnşallah
- - - Updated - - -
Apostil olunması gereken belgeler.ornek isim denglik belgesi apostil olunmalı ikametin noter onaylı olmalı varsa çalışma izni noter onaylı olmalı.. önce gün sayımı yapın bütün evraklari topladıktan sonra sağlık heyeti raporu yapın en son yapın çünkü süreli oo 6 ay sonra yenile diyecekler heyet raporu nu. Şuan bunlar aklıma geldi.diger arkadaşlar da konuyu okuyunca yardımcı olucaklar. iyi günler
Olumlu gelişme yaşayan herkese hayırlı olsun, bekleyenlerin de darısı başına
Ben de neredeyse 5 haftadır karar listesine eklenmiştir yazısını görüyorum, istisnaiden başvurmuştum. Acaba daha ne kadar bekleyeceğiz, fikri olan var mıdır
Merhaba, evlilikten başvurduysa gün sayı olayı yok, tesçile esasen apostilli demek. Evet, appstili kendi konsolosluktan yaptıracaksınız, sonra nufus müdürlüğünde konsolosun mühürünü ve imzasını onaylattıracaksınız. Bu kadar.
- - - Updated - - -
Arkadaşlar merhaba, bende 2 hafta önce İstanbulda komisyona girdim.başvurum evlilikten. 2 soru sordular. Eşin nereli ve nerde tanıştınız. Aynı sorular da eşime. Şimdi sistemde kontrol ediyorum, evraklar Genel müdürlüğüne karar için gönderilmiş fakat hala ulaşmamıştır yazıyor. 10 gündür bu şekilde. Bu evraklar yürüyerek mi gidiyor nasıl 10 gün ulaşmamıştır anlayamadım. Bir sonraki aşama nedir? Listeye mi eklenesek? Daha ne kadar beklemem gerekiyor?
Arkadaslar yanitlar için teşekkürler ; bu kimlik bilgilerini gosterir belgeyi konsolosluktan alacagiz da eşimin ulke konsolosu da sadece istanbulda var ve biz izmirdeyiz bu belgeyi elde etmek icin de istanbula gitmek gerekiyormus yani bu belgenin yerine gecer baska bir belge yok mudur mesela kendi ulke kimlik karti ; evlilik cuzdani vs gibi , o belge olmadan basvuru yapamaz miyiz ?
Malesef. Konsoloslukta belgeyi alırken orada başka illerden bu belge için gelenler vardı. Bursadan izmirden... sanırım doğum belgesinden bahsediyoruz, sadece onu aldım konsolosluktan. Sistem o kadar acıması ki, kimse ozel durumunuza bakmaz..
- - - Updated - - -
Bu arada önceden konsolosluğa telefon etmeniz faydalı olur, bazen randevu gerekiyor
Merhaba herkeze bir sorum olacak bilgisi olanlara ben genelden vatandaşlığa başvuruda bulundum 15.03.2019 tarihinde evrak Ankarada inceleme araştırmaya alındı bugun baktığımda Genel olarak Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilğili kuruma gömderlmiştir yazıyor bu arşiv araştırması nekadar sürüyor acaba?