-
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
Arkadaşım zaman alacak iş herkesin veritabanına işlenmesi. 6 ay test yaptılar, birde savcılık kararı ile gbt ye alabilirler. Bunun için adelet bakanlığı devreye girdi yeni kanunla. S. Bakanlığı A. Bakanlığına online bildiriyor A. Bakanlığı ise savcılık kararı ile gbt ye işliyor hepsi bu.
Hayır belge verirler size hastaneye gönderirler. Hastanenin cevabını şubenize götürür ona göre işlem yaptırırsınız. Kendisi teslim ettirir diye bir durum yok arkadaşım. Sen işlemini yaptırdıktan sonra belge verirler sana birliğinin yazılı olduğu, şu gün içinde birliğinde ol derler.
-
leblebi06 diyelim Ab uyum yassıyla yada insan hakları mahmekesi ile yeniden kaldırdılar askerliden dolayı aranma olayını,ee ne olucak 6 aylık testler,zaman kaybı.
Mesela Akp yeni anayasa paketinde bunu kaldırıyorlar.. anlamadım gitti çok karısık.
Bilgilerin İçin çok Teşşür ederim.
-
leblebı bır sorum var ben son yoklamamı ıkı sene once yaptırdım vucudumda ıkı amelıyat var bırı ayaktan bırı bobrekten ama ben o anda ıse yetısmek zorunda oldugum ıcın amelıyatları soylemedım bırseyım yok dedım...tecılı aldım cıktım...sımdı benı yolda cevırıp aldılar subeye goturduler ben onlara hastayım desem neden bu zamana kadar demedın son yoklamanda neden soylemedın demezlermı...yoksa yınede son yoklamaya ragmen benı muayaneye sevk ederlermı
-
konuyla çok alakasız olacak ama ben yoklama kaçağıyım zaten forumu takip eden herkes biliyodur artık :) 2006 da üniversiteden mezun olduktan sonra şubeye hiç uğramadım.. eğer gbt de çıkmaya başladıysak, istanbul gibi bir gbt cennetinde kesin yakalanıcaz demektir, alakasız soruma gelince benim bi hastalığım var ve bu hastalığa sahip olanlar askerden muaf olabiliyor, yani barışta muaf olunacak hastalıklar listesinde de var (kronik ülseratif kolit üniversite hastanesinden raporlarım da var) bu hastalık yüzünden bir sürü muaf olan kişi de var ama hangi doktora denk geldiğin önemliymiş, bazısı gidersin bişey olmaz diyormuş. bu noktada diretme ve hakkımı arama şansım var mı yoksa doktorun iki dudağı arasına mı bakıyorum sadece? yakalanırsam diye şimdiden sorayım dedim, bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.. yani muayneye gittiğimde durumun yi gidersin diyince verebilecek bi cevabım var mı kuzu kuzu gidiyo muyum..
-
ismail3 sen sağlık sorununun olduğunu söyledikten sonra mecbur muayineye sevk edeceklerdir, bu senin en doğal hakkın.
lamotta_80 sende bulunan sağlık sorunundan dolayı daha önceden başkaları muaf olduysa sende olacaksındır. Öyle canı isteyen doktor gönderir gönderemez durumu olmaz. TSK Sağlık Yönetmeliği diye birşey var, orda ne diyorsa odur. Mesela kilo sorunun var diyelim, boy + 30 dur. Ancak bu şekilde kabul etmiyorlar boy + 35 olduğunda erteleme veriliyor. Yani bu tür sağlık sorunlarında bir kilo fazla veya eksikten erteleme alınmaz. Şunuda belirteyim, diyelim senin sağlık sorunundan muaf olanlar var ama sana sağlam raporu verildi, o zaman bu rapora itiraz etme hakkınında olduğunu unutma. Gata gibi hastanelere gönderip, yeniden muayine olabilme şansın var.
-
sağol leblebi büyüksün :)
-
arkadaşlar aslında bu yeni kanunda avrupa insan hakları mahkemesi kararına aykırı bence yani avukat tutabilip uğraşacak bi arkdaş olsa yani maddi imkanı olan bu kanunu avrupada mahkum ettirebilir önceki gibi
-
arkadaşlar eğer hep beraber toplanıp bişeyler yapabiliyorsak ben bu işte varım,her şekilde destek olmak isterim,eminim ki bir çoğunuz da aynı fikirdedir
-
http://www.haber7.com/haber/20100410...onay-verdi.php
burada;
Madde (3): Anayasa'nın ''Seyahat Hürriyeti'' başlıklı 23. maddesinde değişiklik yapılıyor.
Buna göre, ''vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması veya kovuşturması sebebiyle ve hakim kararına bağlı olarak sınırlandırabilecek.''
maddesi bu durumla ilgili mi?
selamlar..
-
herkese selam.. ben ocak ayından beri bakaya durumundayım...bende dert çok çocukluktan beri kekemelik var bunun için askeri okula almadılar sınavı kazandığım halde şimdi askeri hekime gidip tedavi süresi için tecil istesem vermez diye daha gitmedim.. geçen gün muğlada ehliyet aldım gbt istediler tabi bende bi korku :) neyse ki temiz çıktı...
Bu arada bilen varsa cevap verirse sevinirim.. kekemelik tedavisi için askerliğimizi en azından kasım ayına kadar tecil ettirirler mi?
-
Alıntı:
nikbin rumuzlu üyeden alıntı
http://www.haber7.com/haber/20100410...onay-verdi.php
burada;
Madde (3): Anayasa'nın ''Seyahat Hürriyeti'' başlıklı 23. maddesinde değişiklik yapılıyor.
Buna göre, ''vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması veya kovuşturması sebebiyle ve hakim kararına bağlı olarak sınırlandırabilecek.''
maddesi bu durumla ilgili mi?
selamlar..
cevap verebilecek kimse var mı?
-
Bu söylediğin değişiklik, mahkeme veya savcılık tarafından arama yakalama kararı çıkmayanlar için geçerli olacaktır.
-
Alıntı:
leblebi06 rumuzlu üyeden alıntı
Bu söylediğin değişiklik, mahkeme veya savcılık tarafından arama yakalama kararı çıkmayanlar için geçerli olacaktır.
Biraz daha açıklar mısınız? Mahkeme veya savcılık tarafından arama yakalama kararı çıkıp çıkmadığın ınasıl bileceğiz mesela?
teşekkürler.
-
Adresinize çağrı gelir, tabi kayıtlı adresiniz varsa veya gbt ye işlenirsiniz, kontrollerde gbt de çıkarsanız yakalanmış olursunuz.
-
yoklama kaçağı olduktan sonra mı gbtye işleniyoruz.yoksa bakaya kalınca mı
-
peki gpt de çıktık diyelim ve yolda giderken yakalandık!!
bizi direk muayene edip askeremi gönderirler?yoksa git şurda muayeni ol evrakları getir diyip salıverirler mi?
-
bu konular çok defa yazıldı,forumun önceki sayfalarını okuyabilirsiniz...
-
Merhaba,
Başlık birçok soruma cevap oldu gerçekten ancak son değişiklikle beraber yine bir belirsizlik söz konusu.
Ben askerlik şubesine Şubat ayında bizzat gidip durumumu sormuş ve 2007 yılından beri yoklama kaçağı olduğumu öğrenmiştim. (AÖF 2. okul) Son bir senedir hiç GBT'ye girmedim ama ondan önce hem polis hem jandarma gbt'sinden "defalarca" geçmiştim, hiç sorun çıkmamıştı. Jandarma'ya onlarca defa bizzat giriş yapıp ürün desteği verdim hatta. Bugüne ne kadar hiç aranmadım, kağıt vs de gelmedi. Kütüğüm başka bir şehirde.
Neyse, fazla uzatmayayım, şimdi acil olarak yurtdışına çıkmam gerekiyor, dolayısıyla pasaport çıkarmam lazım. Polis bir iki tanıdığımdan gbt kontrolü yaptırmak istedim ama başlarına çok sorun olacağını, hem kendilerinin hem de benim sıkıntı yaşayacağımızı söylediler, üstelemedim tabii ben de.
Şimdi, benzer tecrübe yaşamış arkadaşlar (önceki sayfalarda okumuştum benzer sorundan muzdarip arkadaşlar vardı), bana ne önerirler acaba? Sizce emniyete pasaport için gitmeli miyim, yoksa kesinlikle riske girilmemesi gereken, tabiri caizse bir "aman ha" durumu mu söz konusu?
Teşekkürler.
-
Alıntı:
pandak rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Başlık birçok soruma cevap oldu gerçekten ancak son değişiklikle beraber yine bir belirsizlik söz konusu.
Ben askerlik şubesine Şubat ayında bizzat gidip durumumu sormuş ve 2007 yılından beri yoklama kaçağı olduğumu öğrenmiştim. (AÖF 2. okul) Son bir senedir hiç GBT'ye girmedim ama ondan önce hem polis hem jandarma gbt'sinden "defalarca" geçmiştim, hiç sorun çıkmamıştı. Jandarma'ya onlarca defa bizzat giriş yapıp ürün desteği verdim hatta. Bugüne ne kadar hiç aranmadım, kağıt vs de gelmedi. Kütüğüm başka bir şehirde.
Neyse, fazla uzatmayayım, şimdi acil olarak yurtdışına çıkmam gerekiyor, dolayısıyla pasaport çıkarmam lazım. Polis bir iki tanıdığımdan gbt kontrolü yaptırmak istedim ama başlarına çok sorun olacağını, hem kendilerinin hem de benim sıkıntı yaşayacağımızı söylediler, üstelemedim tabii ben de.
Şimdi, benzer tecrübe yaşamış arkadaşlar (önceki sayfalarda okumuştum benzer sorundan muzdarip arkadaşlar vardı), bana ne önerirler acaba? Sizce emniyete pasaport için gitmeli miyim, yoksa kesinlikle riske girilmemesi gereken, tabiri caizse bir "aman ha" durumu mu söz konusu?
Teşekkürler.
valla kardeş sana şöyle söyleyeyim ben ocakta tecil bitti o tarihten sonra bakaya durumundayım.o tarihte yurtdışındaydım mart ayında tr ye geldim bakaya durumunda iken havaalanında birşey olmadı.. daha geçen hafta ehliyet için gbt istediler ecel teri ile aldım temiz çıktı..anladım ki korkunun ecele faydası yok.. korkuyla yaşanmıyo.zaten apar toparda askere almazlar..
-
selam arkadaslar nısanda askerlıge gıtmem gerekıyordu ama gıdemedım malum ev halı bırde 470 gun felan fılan derken evı ozleme anne baba ozleme bunları dusunmekten aklımı yıtırıyodum nefes alamaz oldum 5 kılo verdım anlatamam durumumu aklımı yıtırıyodum sonra kacma kararı aldım ne olursa olsun suanda bakayayım benım evıme polısler en erken ne zaman gelmeye baslar yane 11 nısanda bolukte teslım olmama gerekıyordu sımdı 20 nısandayız en erken ne zaman gelır polısler benı sorgulamak ıcın sımdı ben dısarda dolasabılırmıyım gtb den yakalanırmıyım yoksa eger oyleyse tutsak hayat baslamıs olucak benım ıcın polıs kapıya geldıgınde arama yapcakmı yoksa kapıdanmı sorup gıdıcek kacmak ıcın her seyı goze almıs bırısıyım 20 yasımı 15 ay gıbı uzun sure anne baba gormeden hayatımın en guzel yılını veremem ben askere kacma kararıda 1 anda cıkmadı 2 hafta bunalımlar gecırdım ondan sonra bu kararı verdım kımılerı demıs bakayayım 5 yıldır gtb de cıkmadı ohh be rahatladım gezıp dolasabılırım dedım sımdı ıse yenı kanuna gore gtb de cıkıyormus artık benkı hele ıstanbulda yasayan bırı olarak mahalle arasında bıle polıs cevırırken ısım gercekten cok zor olcak benım durumumda olupta kacanlar ne yapıyorlar varsa ozel mesajla bana msn bıraksınlar bırbırımıze yardımcı olmaya calısak
2010 yılındayız ne gerek var zorunlu askerlıge 80 mılyon asker olsa ne yzar abd 1 tusla daha asker bıle yollamadan savas kazanıyor helekı suanda teknoloji dunyayaı sarmıs durumda her sey para demek
2. bır sorum daha olcak liebe arkadasım sana sımdı bu bedellı askerlık cıkarsa bundan benım gıbı bakayalar yararlanabılcekmı
bızım arkadaslar adı ustunde bedellı parasını veren askerlık yapmaz dıyor kımılerıde yok sen bedellı yapamazsın gıbısınden soyluyorlar
aklımı yıtırmek uzereyım bu askerlık belasınıa atlatmak ıstıyorum bedellı cıkarsa faydalanabılcekmıyım bundan ben veya suanda almanaya felan gıtmeye karar versem gıdebılırmıuyım
cok acıl cevaplarınızı beklıyorum bunalım ıcersındeyım arkadaslar
-
arkadaşım birincisi kimse seni 10gün içinde aramaz merak etme gbt ye girmen bilebirkaçayı bulabilir önce eve yazı falangelir büyük ihtimalle şubenden bedelli durumu kesin değil ben çıkacağını zannetmiyorum seçimyaklaşırken belki birihtimal ama yinede zor çıkarsa tabiki yoklama kaçağı ve bakaya olanlarda yararlanacak parayı verirsen yaşsınırında tutarsa yaparsın
Alıntı:
Burak21 rumuzlu üyeden alıntı
selam arkadaslar nısanda askerlıge gıtmem gerekıyordu ama gıdemedım malum ev halı bırde 470 gun felan fılan derken evı ozleme anne baba ozleme bunları dusunmekten aklımı yıtırıyodum nefes alamaz oldum 5 kılo verdım anlatamam durumumu aklımı yıtırıyodum sonra kacma kararı aldım ne olursa olsun suanda bakayayım benım evıme polısler en erken ne zaman gelmeye baslar yane 11 nısanda bolukte teslım olmama gerekıyordu sımdı 20 nısandayız en erken ne zaman gelır polısler benı sorgulamak ıcın sımdı ben dısarda dolasabılırmıyım gtb den yakalanırmıyım yoksa eger oyleyse tutsak hayat baslamıs olucak benım ıcın polıs kapıya geldıgınde arama yapcakmı yoksa kapıdanmı sorup gıdıcek kacmak ıcın her seyı goze almıs bırısıyım 20 yasımı 15 ay gıbı uzun sure anne baba gormeden hayatımın en guzel yılını veremem ben askere kacma kararıda 1 anda cıkmadı 2 hafta bunalımlar gecırdım ondan sonra bu kararı verdım kımılerı demıs bakayayım 5 yıldır gtb de cıkmadı ohh be rahatladım gezıp dolasabılırım dedım sımdı ıse yenı kanuna gore gtb de cıkıyormus artık benkı hele ıstanbulda yasayan bırı olarak mahalle arasında bıle polıs cevırırken ısım gercekten cok zor olcak benım durumumda olupta kacanlar ne yapıyorlar varsa ozel mesajla bana msn bıraksınlar bırbırımıze yardımcı olmaya calısak
2010 yılındayız ne gerek var zorunlu askerlıge 80 mılyon asker olsa ne yzar abd 1 tusla daha asker bıle yollamadan savas kazanıyor helekı suanda teknoloji dunyayaı sarmıs durumda her sey para demek
2. bır sorum daha olcak liebe arkadasım sana sımdı bu bedellı askerlık cıkarsa bundan benım gıbı bakayalar yararlanabılcekmı
bızım arkadaslar adı ustunde bedellı parasını veren askerlık yapmaz dıyor kımılerıde yok sen bedellı yapamazsın gıbısınden soyluyorlar
aklımı yıtırmek uzereyım bu askerlık belasınıa atlatmak ıstıyorum bedellı cıkarsa faydalanabılcekmıyım bundan ben veya suanda almanaya felan gıtmeye karar versem gıdebılırmıuyım
cok acıl cevaplarınızı beklıyorum bunalım ıcersındeyım arkadaslar
-
iktidara kalsa çıkaracak bedelliyi aslında, meclisin de karşı çıkacağını sanmam mhp dışında.. ama tsk asla olumlu bakmıyor konuya, lafını dahi ettirmiyor.. o yüzden yalan olur bu seferde..
-
iktidar istediği halde genelkurmay'ın sözüne göre hareket edip çıkarmazsa, yazıklar olsun o iktidara.
devlet diye birşey yok, 80'den bu yana bir adım ileri gidemedik demektir bu.
-
selcuk kardesım cok teşekkür ediyorum cevabın ıcın 1 umut dahı oldugunu bılmek hos oldu cıdden ama yas sınırı cıdden benımde kafama cok takılır oldu ulkedekı cogu bakayalar yoklama kacakları felan 24 25 yas ustu olanlar uni veya okul yuzunden sonrada okul bıttıkten sonra kacanlar felan kaynıyor benım durumumdada belkı bıur cok kısı vardır ama tahmınıme gore en kotu 23 yas sınırı koycaklar gıbıme gelıyor eger yas sınrıı olmazsa gercekten super olur evde saklanarak yasamak guzel bır sey tamam pc onunde her seyın gelıyor ama bır bakıyosun askerlıgını yapmıs arkadasların onlar yaptı sen daha yapmadın onlar elını kolunu sallayarak rahatca dolasırken sen evde hapıs kalıcaksın bu koyar adama ıste ama napalım bu yola 1 kere gırdık
bakayalar felanda yapar bencede yane adı ustunde bedellı sen yap o yapmasın olmaz dedıgıne katılıyorum ama yas sınırı dusunduruyor adamı o gun gelınce gorcez artık tabı ne zaman gelırse bu devletın ne yapmaya calıstıgını 1 anlasam pkk bıtmeden bedellı cıkmaz dıyorlar ortada 1 pkk felanda yok yane sıf dogudakı rutbelılerın fazla para almak ıcın uydurudug bır masal bu kıme sorsanız aynen benım dedıgımı dıcektır ortada 1 savas yok hıc bır sey yok bu bedellı neden hala cıkmıyor butun dunya profesyonel prduya gecmıs bız neden hala 20 yasında zorunlu askerlık yapıyoruz her yıl yuzbınlerce asker cıkıyor memeleketten bunları 15 ay yedırıp ıcırıp ellerıne ne geccek zarardan baska hangısı gonululu gıdıyorkı askere hepsı safak sayıp kacmanın yollarını aramakla gecıyor ogrettıklerıde hıc bır sey yane sadece hayata hazırlık gıbı bır sey benım kanımca askerlık askere gıdınce hayatı ogrenıyorsun zorlukları evını ozluyorsun felan fılan
ama bunun ıcınde 15 ay cok fazla hayata hazırlık dedıgımız 5 aydada bıtırebılır dunyayaı teknoloji sarmıs butun devletler profesyonel orduya gecmıs bız bataklıga dogru gıdıyoz parasal yondne en zayıf ulkeler arasında yer alıyoz bır bedellı cıksa 1 yılda elde edılcek para cıdden cok fazla helede o askerlerın 15 ay masraflarını sayarsak kımılerı dıyor savas cıkca gozunuzu sevem savas cıkca zaten bır sey yapamaz yane bu ulke abd rusya filistin gibi teknoloji ıcınde yuzen ulkelere ot toplayan komutanın pesınde dolasarak 15 ay gecırmıs 1 ordu karsısına gecse ne olurkı yane adamlar 1 tusa basarak hıc asker bıle gondermeden ulekeyı ele gecırıyorlar 1 vırusle ulkeyı ıcten fed edıyorlar boyle bır zamanda zorunlu askerlık nıyedır yane
neden profesorlar bılım adamları hackerlar en cok abd den cıkıyorda turkıyeden hıc goremıyoz bu gecnlerı 20 yasında alıp psıkolojisini bozukta 15 ay sonra evlerıne yolladıktan sonra bu gencler daha ne ıse yarar halbukı okuyarak gorerek bu mıllet cok daha guclu olabılır kımısı okur kımısı sırket kurar kımısı teknolojiye merak sarar ve daha cok bussuru yol yane
ama ben ne konusuyorumkı bos konusuyorum kendı mayınlarıyla kendı halkını vuran bu devlete konuşsam ne olur konuşmasam ne olur
zorunlu askerlık her daım olcak bedellıde artık 2020 de cıkar bızım gıbı gencler surunup gıder cogu aklını yıtırmıs cogu hayattan sogumus sekılde gelır devlete yardımcı olmaya calısır
bız ot toplarken dunyadakı gencler okuyup bılgılı profesor hacker vsare olur bız her daım gerıden gıderız boyle
ben ve benım gıbıler her daım boşa konusuyoz
elımde olsa almanya gıdıp bır daha donmemek bıle ısterdım bu zorunlu askerlık yuzunden devletımden sogudum
-
arkadaslar sulus geldıkten sonra askere gıtmeyene bakayamı denılıyordu acıl cevaplarınızı beklıyorum
-
-
arkadaşlar selam.. ocak ayından beri bakaya durumundayım son günlerde bikaç kez gbt testine girdim hepsinde temiz çıktım ama bu korkuyla yaşanmıyor.. bende kekemelik var ve küçüklükten beri alay edilerek büyüdüm, istediğim üniye bölümlere almadılar ki askeri okul da dahil buna,şimdi bu illetten kurtulmak için kasım gibi tedavi olucam şimdi çalışıp para biriktiriyorum ,efendi gibi askeri şubeye gitsem durumu anlatsam en azından kasıma kadar tecil ederler mi? zaten kıl dönmeside var ameliyat olucam yazın... ille de askere alırlarsa 15 ay sonra hepten özgüveni gitmiş işi gücü olmayan kendine bile hayrı olmayan biri olucam buı gidişle...
-
Kıldönmesi gibi rahatsızlıkları pek ertelemeye sebep olarak göreceklerini düşünmüyorum ama kekemelik için en doğrusu doktordan bilgi alman olur.
Kısa süre içinde gbt ne durumda bilen arkadaşlar varsa yazmalarını rica ederim. Birbirimizi haberdar edelim arkadaşlar yoksa kimsenin bizi düşündüğü yok.
-
yeni işe girdim, işe giriş kaydı polise de gönderildi.. umarım yeni girdiğim işyerine 2-3 gün sonra polisler gelmez büyük rezillik olur.. en son kasımda falan gbt ye girmişti temiz çıktı ama biliyorum yani yeni yılda durum nedir.. bi an önce halletmem lazım şu işi ya.. sırf stres yani başka bişi diil..
-
Alıntı:
solnishko rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar selam.. ocak ayından beri bakaya durumundayım son günlerde bikaç kez gbt testine girdim hepsinde temiz çıktım ama bu korkuyla yaşanmıyor.. bende kekemelik var ve küçüklükten beri alay edilerek büyüdüm, istediğim üniye bölümlere almadılar ki askeri okul da dahil buna,şimdi bu illetten kurtulmak için kasım gibi tedavi olucam şimdi çalışıp para biriktiriyorum ,efendi gibi askeri şubeye gitsem durumu anlatsam en azından kasıma kadar tecil ederler mi? zaten kıl dönmeside var ameliyat olucam yazın... ille de askere alırlarsa 15 ay sonra hepten özgüveni gitmiş işi gücü olmayan kendine bile hayrı olmayan biri olucam buı gidişle...
dostum ocaktan beri bakaya durumdaysan çıkmaması normal, daha yüzbini aşkın kişi var gbt ye girilecek, sana sıra gelene kadar.. ben 2007 den bu yana yoklama kaçağıyım, umarım ters bi durum olmaz, daha yeni işe başladığım yere polis gelirse mahvolurum yani.. bugün polise işe girişim bildirildi bildiğim kadarıyla yarın çok stresli geçecek benim için :(
-
valla lamonta kardes cok haklısın bızım hayatımız stresle gecıyor polıse yakalandıgında ınsanın stres yapmaması elde deıl ınsan 2 kılo verıyor 5 dk da ne olurdu yane su zorunlu askerlık yerıne profesyonel ordu olsaydı herkez rahatlıkla hareket edebılseydı 20 yasında alıyorlar 460 gun safak saydırıp gerı yolluyorlar ınsanları
o deılde benı en cok uzen olay okumadıgım halde okuyan unili genclerın 12 ay yapıcak olması adam o kadar okumus devletıne faydalı 1 genc olmus kafasını derslerden kaldıramamıs ne zorlu sınavlara gırmıs hayatı boyunca okumayan calısmayan ıtı kopuguyla aynı surede askerlık yapsın devlet okuyanlara onem vermıyor gercekten tek dılegım bedellı cıkması ama ben sanmıyorum benım faydalanabılcegımı daha yasım 21 1985 den yukarı yapmazlar bedellıde cıksa baskada ne sartlar koycaklar kım bılır bızım gıbılerın evde yasamaya mahkum edıyorlar bu devlet yazıklar olsun her gun dusun dusun stres yap yemek bıle yıyemıyoruz artık her daım kafamız askerlıge gıdıyor her gun ruyamda bıle yakalandıgımı goruyorum nedır bu cıle
-
Alıntı:
lamotta_80 rumuzlu üyeden alıntı
dostum ocaktan beri bakaya durumdaysan çıkmaması normal, daha yüzbini aşkın kişi var gbt ye girilecek, sana sıra gelene kadar.. ben 2007 den bu yana yoklama kaçağıyım, umarım ters bi durum olmaz, daha yeni işe başladığım yere polis gelirse mahvolurum yani.. bugün polise işe girişim bildirildi bildiğim kadarıyla yarın çok stresli geçecek benim için :(
lamotta ne oldu iş yerine gelen giden var mı?
-
valla henüz bi gelen giden yok.. nazar değmesin de.. bimiyorum hergün stres oluyo ama, bir an önce gidip halledicem şu işi..
-
arkadaşlar öncelikle merhaba benim sorunum 3 - 4 gün sonra istanbuldan bodruma geçecem ama geçişte jandarma durumumda 88 1 askere gitçektim ama muane oldum 88 4-b gönderdikleri için gitmedim, gidemedim çünkü birikmiş param bitti babam işten çıkarıldı sorunlarım oldu gidemedim bi şekilde şuan sizce istanbulda şuan polis gebetesnde çıkmıyorum jandarmada çıkarmıyım ?
-
Hayır çıkmazsın, polis ve jandarma gbt si ayrı değildir arkadaşım, bir gbt var her ikiside ona bakıyor.
-
2006'dan beri Yoklama Kaçağıyım,2 gün önce Antalya/olimposa gittim,Kimliğimi verdim Pansiyonda kaldım..
Sabah Jandarma Geldi çok korktu,sonra Baktım X isimli Bir çoçuğu aldılar gittiler..Bende çok merak ettim sordum Pansiyoncuya.
Neden aldılar bu arkadaşı diye,Cevabı Asker kaçağıymış dedi.
Eee anlamadım şimdi bende 4 yıldır kaçağım beni neden alamadılar'da o elamanı aldılar çok garip.
acaba o firarimiydiki..
heralde alınsam en başta ben alınırdım,yada tek tek yavaşça herkesi işlıyrolar.
-
asker kaçağıymış o. firari yani. yoklama kaçağı / asker kaçağı çok farklı şeyler.
-
Bilmıyorum işte,sadece asker kaçağı dedi bana Pansiyon sahibi.
Ama Bir arkadasta burada demişti,,herkesi hemen alamazlar zamanla alınır diye,buda olabilir,ben daha belki sisteme işlenmemişimdir.
-
Muhtemelen firari olan vatandaş gidip Olimpos'ta kimliğini vererek tatil yapmayacaktır,bu riskin çoktan farkında olurdu,yakalanan arkadaş bakaya ya da yoklama kaçağıdır,bunların genel ismi halk arasında asker kaçağı oldu.Yaşı küçüktür,yakın zamanda aranmaya başlanmıştır,okulu yeni bitmiş askerlik zamanı gelmiştir,ya da okulu tecil işini halletmemiş bu yüzden yoklama kaçağı durumunda bile olabilir.Yavaş yavaş hepimizin gbt de gözükme gibi bir durumu var,bu esnaya kadar umarım kanunlar değişir ve bir şekilde yırtarız:)
-
peki aramayı kütüğe bağlı olunan yerde mi yapıyorlar yine? (gbt'ye yakalanmadığımızı varsayıyorum)