-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Atilla94 rumuzlu üyeden alıntı
Var mı senden bir gelişme ? Umarım bu gün karar aşamasına geçeriz, nerdeyse bir aydan beri listedeyiz, ve en son 20 haziranda anladığım kadar genelden başvurular sonuçlanmış, yani 3 ay önce.
Atilla kardeş daha gelişme yok bugün aradım bir bayan vardı çok iyidi diğerleri gibi değil. Dediki listeler daha başbakanlığa gitmedi ama her an gidebilir dedi.
Aynen dediğin gibi en son hazıranda sunuldu liste. Yarın bakanlar kurulu toplantısı var umarım vermişlerdir.
En kötü ihtimal beklemeye devam o kadar bekledik ona mı kaldı:)
istersen bugün yada yarın sen de ara ve bana da bilgi ver bakalım ne diyecek. 03125912100 dahili 2390
-
Alıntı:
Niloya rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı olsun Hasna , Ahmad neden dondurulmuş acaba başvurunuz bilgi vermediler mi.
merhaba
işte araştırıyorum , duzgun bir cevab aamadım maalasaf
-
Arkadaslar kimse cevap vermedi
Karar asamasindan sonra ne oluyor ? Yani sorgulama yaptigimizda kabul edildiniz mi yaziyor ne yaziyor ? Nasil bilecez ne oldugunu
-
Alıntı:
mahony rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaslar kimse cevap vermedi
Karar asamasindan sonra ne oluyor ? Yani sorgulama yaptigimizda kabul edildiniz mi yaziyor ne yaziyor ? Nasil bilecez ne oldugunu
Olumlu bir cevap alıyorsunuz, türk vatandaşlığına kabul ettiğiniz diye
- - - Updated - - -
Alıntı:
Yahya Demir rumuzlu üyeden alıntı
Atilla kardeş daha gelişme yok bugün aradım bir bayan vardı çok iyidi diğerleri gibi değil. Dediki listeler daha başbakanlığa gitmedi ama her an gidebilir dedi.
Aynen dediğin gibi en son hazıranda sunuldu liste. Yarın bakanlar kurulu toplantısı var umarım vermişlerdir.
En kötü ihtimal beklemeye devam o kadar bekledik ona mı kaldı:)
istersen bugün yada yarın sen de ara ve bana da bilgi ver bakalım ne diyecek. 03125912100 dahili 2390
Aradım kardeşim :) Ayne şey diyorlarlar , listedeyisiniz, bekleyin
-
Alıntı:
Arkadaslar oncelikle herkese sabirlar diliyorum bu konuda.
Evlilikten (konsoloslukta) basvurduk.
Subat 17 - Basvuru
Mart 1 - Arasima inceleme asamasi
Eyluk 21 - Karar asamasi.
Benim sorum su: Karar asamasi maksimum ne kadar surer. Karar asamasindan sonra sorgulama yaptigimiza ekranda ne yaziyor ?
Saygilar.
konsolosluktan başvuranlar vatandaşlık alma suresi çok kısa sürüyor karar aşamasi normalde en fazla 15 gün yazılacak yazı oda vatandaşlığını kabul edildi
- - - Updated - - -
Alıntı:
sh3nol rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar benim başvurum da geçtiğimiz ayın 15inde karar aşamasına geçti ve hala bekliyorum. Dün aradığımda cevap veren bayan müdür beye liste şeklinde gidiyor dedi. 15-20 gün sonra tekrar arayın dedi. Anlamadım gitti. Çok bunalttı bizi
sabır ister benimki da 1 ağustos gibi karar aşamasinda ve 18 eylül sonuçlandı benden öncekileri hepsi 15 gün içinde sonuçlanıyor demek ki sistem değişti ve artık uzadı o süre bence seninki artik bu hafta sonuclanir
-
Alıntı:
Olumlu bir cevap alıyorsunuz, türk vatandaşlığına kabul ettiğiniz diye
- - - Updated - - -
Aradım kardeşim :) Ayne şey diyorlarlar , listedeyisiniz, bekleyin
Attila kardeş
haydi hayırlısı inşallah bekleyeceğiz. umarım haftaya sonuç alırım bir ay geçti listede olalı
-
Arkadaşlar herkeze selam. Yazılanları okuyunca çok sancılı bi dönem olduğunu gördüm. Eşim için 5 ayda başvurduk. 7 ayda. İstanbul yabancılar şubede randavuverdiler. Gittik. Sonrasında mesaj geliçek dediler ve öylede kaldı. Nedir süreç. Okuduğum kadarı ile önçe yabancılar şube eve gelicek sonra sms gelicek gibi şeyler yazıyor. Bilgi verebilirmisiniz. Eşim türkmenistan vatandaşı 1 bebeyimiz var
-
Atilla var mı sende bir gelişme? Bu hafta bişeyler olur diye temenni ediyorum
-
Vatandaşlığı alan erkek arkadaslar askerlik için bir yere bildirdiniz mi? Sonradan vatandaşlığa gecenler askerlik yapmak zorunda mi yoksa muaf mi sayılıyor? :)
-
Bulgaristan vatandaşıyım yaş 27 annem babam ve kardeşim tc vatandaşı.
Genel yoldan başvuru yaptım;
Başvuru 20,07,2016
komisyona girme 04,01,2017
ankaraya gönderilme 16,02,2017
ankaraya ulaşma 10,02,2017
araştırmanın başlaması 21,02,2017
Araştırmanın başlamasından bu yana 7 ay geçti hiçbir gelişme yok insanın yeri geliyor sabrı tükeniyor ....
-
Alıntı:
gocmen547 rumuzlu üyeden alıntı
Bulgaristan vatandaşıyım yaş 27 annem babam ve kardeşim tc vatandaşı.
Genel yoldan başvuru yaptım;
Başvuru 20,07,2016
komisyona girme 04,01,2017
ankaraya gönderilme 16,02,2017
ankaraya ulaşma 10,02,2017
araştırmanın başlaması 21,02,2017
Araştırmanın başlamasından bu yana 7 ay geçti hiçbir gelişme yok insanın yeri geliyor sabrı tükeniyor ....
Bence bu numarayı ara bilgi al. bu kadın çok yardımcı oluyor 03125912100 dahili 2390
- - - Updated - - -
Alıntı:
tabbusi rumuzlu üyeden alıntı
Vatandaşlığı alan erkek arkadaslar askerlik için bir yere bildirdiniz mi? Sonradan vatandaşlığa gecenler askerlik yapmak zorunda mi yoksa muaf mi sayılıyor? :)
Bildiğim kadarı ile aldıktan sonra en yakın ordu komutanlığa bildiriyorsun ve 25 yaş üstündeysen muafsın. değilsen şehit ölmez vatan bölünmez diyerek göndereceğiz seni :)))
sen aldın mı? süreç nasıldı senin
ben hala listedeyim 35.günüm
-
Alıntı:
Arkadaşlar benim başvurum da geçtiğimiz ayın 15inde karar aşamasına geçti ve hala bekliyorum. Dün aradığımda cevap veren bayan müdür beye liste şeklinde gidiyor dedi. 15-20 gün sonra tekrar arayın dedi. Anlamadım gitti. Çok bunalttı bizi
Var mi bir gelisme sizde. Sizin karar asamasi bugun itibariyle 43 gun oluyor halen gelmedi mi vatandaslik ?
-
Merhaba
Ben kendim yabancı uyruklu yum. Evlilikten 3 sene sonra vatandaşlık başvurusunda bulunduk. Mülakata çağrıldık. Ve mülakattan sonra en fazla 6 ay içinde vatandaşlığımı aldım.
Saygılarımla
IROJE / Irade
-
sadece kişisel soru olarak Eşiniz Araç Alırken vergilerden muaf tutuluyor mu
-
Arkadaşlar vatandaşlık konusu biraz uzun süren bi işlemdir sabrın sonu selamet komisyon görüşmelerinden sonra en az 1 sene sürebilen bi süreç var başlıbaşına araştırma 8 ay sürebiliyor sonra listeye eklenme ve listede 4 aya kadar bekleme olabiliyor çünkü bakanlarkurulu toplantısına sunulmak için bekletilir bakanlar kurul ise ne zaman toplanacağı belli olmuyor ama bildiğim kadarıyla her 4 ayda bir toplanma durumu var sonra karar aşaması ve tebliğather iki haftada bir ankarayı arayıp bilgi almakta fayda var yani kendinizi devamlı hatırlatmak için. Selametle allah yolunuzu açık etsin
-
Alıntı:
Atilla var mı sende bir gelişme? Bu hafta bişeyler olur diye temenni ediyorum
Şu son hafta çok işim vardı , bu konudan uzak kaldım , sen ne yaptın , aradın mı hiç?
-
Alıntı:
Şu son hafta çok işim vardı , bu konudan uzak kaldım , sen ne yaptın , aradın mı hiç?
Dün aradım aynı şey listeler bekliyor
-
Alıntı:
Dün aradım aynı şey listeler bekliyor
Listeler doldumu ? Yoksa dolmasını bekliyorlar hala ?
-
Alıntı:
Listeler doldumu ? Yoksa dolmasını bekliyorlar hala ?
Dolduğu an göndereceğiz dedi. demekki dolmamıştır
sen istersen ara bakalım aynı şeyi mi diyecek
-
Genelden başvuranların listesindeki ilk ismi benim galiba 16 haziranda listeye eklendim.
-
Alıntı:
iskndr rumuzlu üyeden alıntı
Genelden başvuranların listesindeki ilk ismi benim galiba 16 haziranda listeye eklendim.
Allah yardımcın olsun:) ben de aynen düşünüyorum çünkü listeler en son 15 Haziranda imzalandı
hayırlısı inşallah bence az kaldı neredeyse 3 buçuk ay oldu
sen de bir gelişme olursa haberdar et lütfen
-
Alıntı:
İlhan078 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar herkeze selam. Yazılanları okuyunca çok sancılı bi dönem olduğunu gördüm. Eşim için 5 ayda başvurduk. 7 ayda. İstanbul yabancılar şubede randavuverdiler. Gittik. Sonrasında mesaj geliçek dediler ve öylede kaldı. Nedir süreç. Okuduğum kadarı ile önçe yabancılar şube eve gelicek sonra sms gelicek gibi şeyler yazıyor. Bilgi verebilirmisiniz. Eşim türkmenistan vatandaşı 1 bebeyimiz var
yabancı şubeden aradılar ve girdiyseniz artık gelmecekler sanırım istanbul da işlem yoğunluktan dolayı uzun sürüyor
sizin son işleminiz valilikte olacak mülakat onun için mesaj atacaklar siz 15 günde başvurdunuz yere arayın çünkü bazen mesaj gelmiyor
-
sh3nol, seninki karar asamasindaydi 15 agustostan itibaren.
Bizi bilgilendirir misin acaba. Vatandaslik kabulun oldu mu ? karar asamasi kac gun surdu ?
-
Alıntı:
sh3nol bizi bilgilendirirsen cok makbule gecer. sh3nol arkadasimiza mesaj atabilen varsada cok sevinirim. karar asamasinin kac gun surdgunu ogrenmeye ihtiyacim var.
-
Alıntı:
sh3nol bizi bilgilendirirsen cok makbule gecer. sh3nol arkadasimiza mesaj atabilen varsada cok sevinirim. karar asamasinin kac gun surdgunu ogrenmeye ihtiyacim var.
benim ki 1 ağustos karar aşamasına geçti ve 18 eylül vatandaşlığımı kabul edildi
-
Alıntı:
Hasna rumuzlu üyeden alıntı
benim ki 1 ağustos karar aşamasına geçti ve 18 eylül vatandaşlığımı kabul edildi
( Hasna
09-08-2017, 19:39:25
çok şükür 3 gün önce bende karar aşamasi çıkıyor inşallah olumsuz bişey olmaz )
9 agustosta forumda yazinizi buldum, 3 gun once karar asamasi demissiniz yani sizin 6 agustosta karara gecip 18 eylulde onaylanmis dolayisiyla en uzun karardan sonra bekleyen sizsiniz, yaklasik 42 gun.
-
Alıntı:
( Hasna
09-08-2017, 19:39:25
çok şükür 3 gün önce bende karar aşamasi çıkıyor inşallah olumsuz bişey olmaz )
9 agustosta forumda yazinizi buldum, 3 gun once karar asamasi demissiniz yani sizin 6 agustosta karara gecip 18 eylulde onaylanmis dolayisiyla en uzun karardan sonra bekleyen sizsiniz, yaklasik 42 gun.
hayır sistemde o zaman gördüm ne zaman yazıldığına bilmiyorum ben aradığımda bana temmuz sonunda evraklar geldi yani temmuz sonundan belli karar bekliyordu
- - - Updated - - -
Alıntı:
hayır sistemde o zaman gördüm ne zaman yazıldığına bilmiyorum ben aradığımda bana temmuz sonunda evraklar geldi yani temmuz sonundan belli karar bekliyordu
vatandaşlığım 15 eylülde onaylandı yazıyor mektubat da ama 18 eylül sisteme düştü
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
vatandaşlığım 15 eylülde onaylandı yazıyor mektubat da ama 18 eylül sisteme düştü
Hasna, hangi numaradan ogrenebilirim karardan sonra onaylandigini ?
-
Arkadaşlar bugün yönetim kurulu toplantısı var saat 16:00
Acaba listeler gönderilmiş midir? Arayıp soran oldu mu
- - - Updated - - -
Alıntı:
Hasna, hangi numaradan ogrenebilirim karardan sonra onaylandigini ?
0312 591 21 00 dahili 2390 bu numarayı arayabilirsin. Birde aradığında genel listeler ne zaman gidecek bi sorsan sana zahmt :)) ben her gün arıyorumda kızmasın baana :))
- - - Updated - - -
Alıntı:
iskndr rumuzlu üyeden alıntı
İskender arayabildin mi bugün bakanlar kurulu toplantısı var. zannederim bu günler onaylanır 3 ay oldu artık
-
ben aramıyorum arkadaşlar bir faydasının olduğunu da düşünmüyorum.
-
Alıntı:
Arkadaşlar bugün yönetim kurulu toplantısı var saat 16:00
Acaba listeler gönderilmiş midir? Arayıp soran oldu mu
- - - Updated - - -
0312 591 21 00 dahili 2390 bu numarayı arayabilirsin. Birde aradığında genel listeler ne zaman gidecek bi sorsan sana zahmt :)) ben her gün arıyorumda kızmasın baana :))
- - - Updated - - -
İskender arayabildin mi bugün bakanlar kurulu toplantısı var. zannederim bu günler onaylanır 3 ay oldu artık
listeler doldu zaman karar aşmasını yazilacak
-
Merhaba arkadaşlar bugün benim de başvurum karar aşamasına geçti.Bu aşamadan sonra herhangi bir evrak veya başka birşey istiyorlar mı.Yoksa sadece bekliyor muyuz.Bir de red cevabı gelme ihtimali var mı.
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar bugün benim de başvurum karar aşamasına geçti.Bu aşamadan sonra herhangi bir evrak veya başka birşey istiyorlar mı.Yoksa sadece bekliyor muyuz.Bir de red cevabı gelme ihtimali var mı.
Merhaba, Benimki 21 eylulden beri karar asamasinda, Birsey yapilmasina gerek yok. bekleyecegiz. hasna ile sh3nol kullanici adli arkadaslarimiz 40 gun civari beklemisler sonucu. sonucunda vatandasligi kabul edildiniz diye birsey cikiyormus, bana diger arkadaslarin dedigi bu.
-
Alıntı:
Evlilikten başvurduysan en fazla bir hafta sonra alırsın vatandaşlığı. İstisnai olarak başvuranlar en az iki ay kalır karar aşamasında
- - - Updated - - -
Alıntı:
Merhaba, Benimki 21 eylulden beri karar asamasinda, Birsey yapilmasina gerek yok. bekleyecegiz. hasna ile sh3nol kullanici adli arkadaslarimiz 40 gun civari beklemisler sonucu. sonucunda vatandasligi kabul edildiniz diye birsey cikiyormus, bana diger arkadaslarin dedigi bu.
Mhony siz evlilikten mi başvurdunuz?
- - - Updated - - -
Alıntı:
listeler doldu zaman karar aşmasını yazilacak
Hayırlısı inş bugün 42. günüm listede ben genelden başvurdum
-
Alıntı:
beklemekten başka bir çare yok temmuz ayına kadar karar aşamasi en fazla 2 hafta sürüyordu sonra bu süre uzattilar benimki 1.5 ayda sonuçlandı iyi haberlerini bekliyoruz
-
Alıntı:
beklemekten başka bir çare yok temmuz ayına kadar karar aşamasi en fazla 2 hafta sürüyordu sonra bu süre uzattilar benimki 1.5 ayda sonuçlandı iyi haberlerini bekliyoruz
Hasna sen naptın aldın mı kimliğini
-
Alıntı:
Hasna sen naptın aldın mı kimliğini
evet baya oldu çok şükür 1 hafta içinde geldi ehliyet da değiştirdim bile darısı başınıza
-
Alıntı:
evet baya oldu çok şükür 1 hafta içinde geldi ehliyet da değiştirdim bile darısı başınıza
İyi çok şükür. Biz de bekleyeceğiz. iki gündür sorgulama yapıyorum sitede teknik hata varmış. inşallah gelişme vardır
-
Evet 3 gündür sistem hata veriyor bende deniyorum .İnşallah dediğiniz gibi bir gelişme olur.
-
Genelden başvuran arkadaşlarda gelişme var mı?