Cevap: N'olacak Bu CHP'nin Hali?
* Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın istifasıyla boşalan genel başkanlık için 22-23 Mayıs'ta yapılacak olağan kurultayda aday olacağını açıkladı. Cuma günü Baykal, evinde yaptığı görüşmede Kılıçdaroğlu'na tüm il başkanlarının da desteğini alması gerektiğini, tüm partinin ismi üzerinde uzlaşmaya varması halinde destek vereceğini belirtmişti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu, 'aday olmayacağını' söylemişti. Aradan bir kaç gün geçti, 'aday ol' önerilerini dikkate alan Kılıçdaroğlu, Baykal'a rağmen adaylığını açıkladı.
* CHP'li 60'a yakın milletvekili, CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiler
* MYK'DA TARTIŞMA... ÖNDER SAV TOPLANTIYI TERKETTİ
www.gercekgundem.com 'un haberine göre CHP MYK Üyesi Savcı Sayan, Genel Sekreter Önder Sav'a tepki gösterdi. Sayan, Önder Sav'ı "CIA ajanı olmakla" suçladı. Sav bu sözlere çok ağır karşılık verdi. Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi de Savcı Sayan'ı üslubu konusunda uyardı. Sav, toplantıyı terk ederken, "Tek başıma kalsam da Kemal'i destekleyeceğim. Parti sahipsiz değil" dedi.
Toplantıyı terkeden Önder Sav, 12 il başkanı ile biraraya geldi.
* Tartışmalı MYK'da Deniz Baykal'a 'geri dön' çağrısı yapıldı. MYK'da Önder Sav ile CHP MYK Üyesi Savcı Sayan arasında tartışma çıktı. ''Deniz Baykal geri dönse de artık tavrım değişmez'' diyen Önder Sav, MYK'yı terk etti. Sav'ın toplantıyı terk etmesinin ardından, MYK'dan Baykal'a "geri dön" çağrısı çıktı. Çağrıyı Önder Sav'ın dışındaki tüm MYK üyeleri imzaladı.
* CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli'de oturan emekli öğretmen ağabeyi 63 yaşındaki Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu, “Kardeşim CHP'yi iktidara taşır. Olası bir seçimde en az yüzde 40 oy alır” dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14754713.asp?gid=373
Şimdi de koltuk kavgası...
Neden çok çok önceden belirlenmez ki başkan adayları ? illaki böylesi krizler mi gerekiyor!
Hadi CHP. ağlama mudundan çıktın şimdi de tez elden toparlan, milletin sabrı kalmadığı gibi sana da yakışmıyor çıkmaza girmek, önceki çemberini KIR ve canlan...
Kolaylıklar dilerim.
* Baykal: Hepimiz ahlak sınavı veriyoruz
Tarih karşısında hepimiz bir büyük ahlak ve siyaset sınavı veriyoruz” dedi. Baykal, Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi’ye gönderdiği mesajda şöyle dedi:
Ahlaki ibret manzarası
CHP’nin haksız ve hukuksuz saldırı ve suçlamaların hedefi olarak seçildiği, komploların tezgahlandığı bir ortamda gerçekleşecek olan kurultayımıza sizler yön vereceksiniz. Bu ortamda üzüntü verici gelişmelerin yaşandığı, bazı acı siyaset tablolarının kendini gösterdiği, siyasi ve ahlaki ibret manzaralarının ortaya çıktığı açıktır.
Bu durumun partililerimiz arasında ilişkileri zedeleyecek, parti görevlerimizi, sorumluluklarımızı engelleyecek bir ayrışmaya dönüşmemesini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu anlayış içinde ben il başkanlarımızdan CHP’nin birliğini, bütünlüğünü gözetecek bir dayanışma içinde yeni yönetimin oluşmasına el birliği ile destek olmalarını, katkıda bulunmalarını bekliyorum.
Hesap günü değil
Gün ağlaşma ve hesaplaşma günü değildir. Tarih karşısında hepimiz bir büyük ahlak ve siyaset sınavı veriyoruz. Bugün CHP’ye her zaman olduğundan daha çok görev ve sorumluluklar düşmektedir. İl başkanlarımızın hep birlikte el ele vererek, bu tarihi sorumluluğun üstesinden geleceğine inanıyor, sizlere başarılar diliyorum.
* Kılıçdaroğlu 'Köşk adayımız Baykal olabilir'
Milliyet'e konuşan Kılıçdaroğlu, ''Keşke sayın Baykal Köşk'e çıksa. Eğer o gün şartlarımız uygun olursa ve kendisi kabul ederse Köşk adayımız olur'' dedi.
''Deniz Bey'in cumhurbaşkanı olması Türkiye'nin çıkarlarını çok daha net, çok daha somut, topluma ve dünyaya duyurması demektir'' diyen Kılıçdaroğlu, Baykal'ın birikimi ve deneyimiyle bunu çok daha fazla hakeden bir siyaset adamı olduğunu belirtti.
77 il başkanı 'Kılıçdaroğlu' dedi
CHP Merkez Yönetim Kurulu, kaset skandalı sonrası istifa eden Deniz Baykal’a genel başkanlığa dönmesi çağrısında bulunurken; parti örgütü, “Bu aşamada Genel Başkan adaylığının düşünülmesini uygun görmeyerek, “Dönme” dedi. Antalya, İzmir, Ağrı ve Samsun dışındaki 77 İl Başkanı, “Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekliyoruz” mesajı verdi. Yüksek Disiplin Kurul’nun 15 üyesinden 13’ünün de Kılıçdaroğlu’nu desteklediği bildirildi.
Hürriyet
Taklitçilikten uzak durmanız gerekiyor bu bir. İkincisi başka aday bulamadınız mı? ya da dereyi görmeden paçayı sıvamazsanız iyi olur diyelim çünkü baştan kaybetmek de var..
Şöyle ki, halkın sesine kulak vermeyi hemen de unutuyor gibisiniz. Boşuna demedik çemberinizde dönüp durmayın diye.
Sayın horasan görünmez oldu ?
Bence bu konu çok eskidi "malum konudan devam" diye not bırakmak nezaketimize kızmaz UMARIM :)
Not: https://www.hukuki.net/showthread.php?72319-İstifanın-ardından/page2
İktidar olacak bu CHP nin son hali.:)
Artık CHP ikdidar olacak,
Cumhuriyet,
bir Kemal'le le Kuruldu,
bir Kemal 'le kurtulacak...
ayazoglum
Alıntı:
ayazoglum rumuzlu üyeden alıntı
Artık CHP ikdidar olacak,
Cumhuriyet,
bir Kemal'le le Kuruldu,
bir Kemal 'le kurtulacak...
ayazoglum
Bu foruma dönmek istemiyorum fakat endişeliyim çünkü Gandilik ve Hümanizmi beni düşündürüyor...
İnşallah yanılıyorumdur!
Bende küskünlerdenim. Sayın baykalın gittiğine sevinenlerdenim. Çünkü CHP bir kıpırdama görüyorum. Sayın Kılıçtaroğlu'nun tabana vereceği bir mesaj, bir sılogan olmalı. Örneğin sayın demirel seçim meydanlarında boş tencereyi alıp, tencerede ne kaynıyor. Sayın Özal orta direk dedi. Sayın KARAOĞLAN işçin, emekçinin dostu, Allah'tan rahmetle anıyorum. Nur içinde yatsın. KILIÇTAROĞLUNU iktidara taşıyacak üç madde öneriyorum:
1- Yirmibeş yılı dolduran emeliki olacak. (Yaş sınırlamasını kalıdırıyorum).
2- İşçiden ve memurdan kesilen işsizlik parasını hiç kulanmayanlar emekli olduğunda toplu alacaklar
3- Sayın Kılıçtaroğlu'nun Karaoğlan'ın şapkasını giyip halkın adamı gibi çarşıya, pazara dalacak.
Sayın Baykal gibi çarşaf açılımı yapmaya kalkarsa bu iş başlamadan biter. Kılıçtaroğlu'na bir eleştiri de benden, dakika bir gol bir, dereyi görmeden paçayı sıvamaya başladın. Yahu bu insanlar CHP niye yöneldi. Sayın Baykalı Cumhurbaşkanı aday göterecem diye demeç vermişsin. Bu serüveni başlamadan bitirme. Sayın Sarıgülü de aynı çatı altında görmek isterim. Sayın Kılıçtaroğlu'na bu üç mesaj ulaşır.
Başarılar diliyorum.
Adı "Türk Solu" olan ırkçı derginin Kılıçdaroğlu ile ilgili yorumlarına hiç katılmıyorum, ama kendisini sol bir dergi diye lanse eden bu gerçekten faşist ve gerçekten ırkçı derginin yazdıklarını hayretler içinde okuyorum ve bu saçmalıklara inanan insanlar olduğunu görünce de hayretler içinde kalıyorum.
http://www.turksolu.org/
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Adı "Türk Solu" olan ırkçı derginin Kılıçdaroğlu ile ilgili yorumlarına hiç katılmıyorum, ama kendisini sol bir dergi diye lanse eden bu gerçekten faşist ve gerçekten ırkçı derginin yazdıklarını hayretler içinde okuyorum ve bu saçmalıklara inanan insanlar olduğunu görünce de hayretler içinde kalıyorum.
http://www.turksolu.org/
Demokrat Parti'nin,ilk genel seçimlerde CHP'yi destekliyeceğini yazmışlar.Doğru mu bu?:alala
Süreç daha çok yeni, Beklenilmeli diye düşünüyorum.