Adli sicil ve arşiv kaydının silinmesi hakkında
Adli sicil ve arşiv kaydının silinmesi hakkında
--------------------------------------------------------------------------------
MERHABA ARKADAŞLAR ;
Arşiv kaydı ve sicil kaydının nasıl silineceği hakkında bilgiler vermek istiyorum. Sitede çoğu kişinin aradığı cevapları yazmaya çalışacağım :
1-yeni yasa çıkmadan önceki suçlar arşiv kaydı dahil siliniyor , sonrakiler malesef seksen sene silinmeyecek.(yeni adli sicil kanunu geçici ikinci madde ikinci fıkra gereğince)
2- tecil hükmü yarğıtayın kararıyla , mahkemenin hükmü verdiği tarihten itibaren başlar diyor (yarğıtaydan döndükten sonraki süre değil) TCK.NUN 95/2 VE 3682 SAYILI ADLİ SİCİL KANUNUNUN 8. MADDELERİNDE ÖNGÖRÜLEN 5 YILLIK SÜRE ERTELENMİŞ CEZAYI İÇEREN HÜKMÜN KESİNLEŞTİĞİ TARİHTEN DEĞİL, VERİLDİĞİ TARİHTEN BAŞLAMASI GEREKİR.
3-2005 ten sonra ceza alanlar , beş sene beklemiyor . Ceza infaz olduktan sonra arşive alınıyor , kamu işleri hariç özel yaşamda istenen adli sicil belgesinde suç çıkmıyor.
4-Adli sicil kaydını sildirmek için , adli sicil istatistik genel müdürlüğüne bir dilekce , nufus cüzdan fotokopisi, sicil fotokopisi aps ile gönderiliyor , bir ay içerisinde arşive alınıyor. Eğer suç 2005'ten önce ise ve hüküm tarihinden beş sene geçmiş yada diğer suçlar için on sene geçmiş ise , cezayı veren mahkemeye dilekce ile başvurup , adli sicil arşiv kaydının silinmesi kararını almanız gerekiyor. Kararı daha sonra , adli sicil istatistik genel müdürlüğüne , dilekce , mahkeme kararı , nufus cüzdan fotokopisi ile yollamanız gerekmektedir. kararı veren mahkeme yolluyor ama geç ulaşıyormuş biraz daha , bir ay içinde hepsi siliniiyor.
Re: Adli sicil ve arşiv kaydının silinmesi hakkında
ya bahtsız sabıkalı ALLAH senden razı olsun...
ellerine sağlık......
Alıntı:
regret rumuzlu üyeden alıntı
ya bahtsız sabıkalı ALLAH senden razı olsun...
ellerine sağlık......
merhaba ,
kardeşim senin sicil de , kesinlikle siliniyor , araştırdım ben , yeni sildirdim.
bahtsız sabıkalı nickli arkadaşım, benim ki her ne kadar 491 suçu olsa da 2005 öncesi ve tek kayıt tekraru yok arşivi de siliniyor di mi kesin????????? saoolll saoll
Alıntı:
regret rumuzlu üyeden alıntı
bahtsız sabıkalı nickli arkadaşım, benim ki her ne kadar 491 suçu olsa da 2005 öncesi ve tek kayıt tekraru yok arşivi de siliniyor di mi kesin????????? saoolll saoll
evet siliniyor , ama yazdığım şekilde yap
Re: Adli sicil ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
merhabalar; 2005 yılında bir kavga sonucu bir olaya karıştım(TCK 86:Hayati tehlike geçirtecek şekilde silahla kasten adam yaralama.).olaydan sonra tutuklandım ve iki ay cezaevinde kaldım.üçüncü mahkememde 3 sene 1 ay ceza alarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldım.Şu an dosya yargıtayda bu sene müsbet ve ya olumsuz bir cevap almam kuvvetle muhtemel.Ben eğitim fakültesi 4. sınıf öğrencisiyim bu olay sonuçlandıktan sonra sabıkalı olduğum için öğretmenlik yapabilirmiyim,ve ya yapabilirmiyim eğer yapamazsam ne kadar süreyle yapamam.cevaplarınız için teşekkür ederim..
Alıntı:
kubixxy rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar; 2005 yılında bir kavga sonucu bir olaya karıştım(TCK 86:Hayati tehlike geçirtecek şekilde silahla kasten adam yaralama.).olaydan sonra tutuklandım ve iki ay cezaevinde kaldım.üçüncü mahkememde 3 sene 1 ay ceza alarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldım.Şu an dosya yargıtayda bu sene müsbet ve ya olumsuz bir cevap almam kuvvetle muhtemel.Ben eğitim fakültesi 4. sınıf öğrencisiyim bu olay sonuçlandıktan sonra sabıkalı olduğum için öğretmenlik yapabilirmiyim,ve ya yapabilirmiyim eğer yapamazsam ne kadar süreyle yapamam.cevaplarınız için teşekkür ederim..
devlet memurları kanunu açık olarak tek tek yazmış engel teşkil eden suçları ve altı ay mahkümiyetden fazla olmamak demiş. Yeni tck ya göre cezanın infazından itibaren sicil kaydın arşive alınacak , özel dershanelere başvuru yaptığında bu suç görülmeyecek demek oluyor. özelde dershanlerde çalışabilirsin.
slm
ben yıllarca gece klüplerinde pavyonlarda çalıştım vesikam var daha sonra fuhuştan fişlendim resmim çekildi parmak izim alındı. mahkemeyede çıktım beraat ettim.şuan 4 senedir herşeyi bıraktım aiemin yanına döndüm şimdi evli kızım ve torunum var benim bu sabıka kayıtlarımın yada fişlerimin silinme imkanı varmı
fuhuştan fişlendiğin zaman bir daha yapmadığın taktirde kaç senede silinir sabıka kaydı beni aydınlatırsanız çok sevinirim tşkler