-
Cevap: Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber
Alıntı:
olorin rumuzlu üyeden alıntı
Sayın YASEAH;
Finansbankla yaptıgınız görüşmede yapılandırma yapıyorlar diyorsunuz.Bu yapılandırmanın detayı ve şartları nelerdir..
sizde kunuştunuzmu finans yapıyomu şuanda bizim fortis yapmıyo tl ye geçin diyo dövizle kıredi çekme bitti diyorlar o yüzden yapılandırmada yapmıyo şuan yeni görüşen varmı arkadaşlar fortisten yapılandıran vede hangi şubesi yapan varsa söyleye bilirmisiniz
-
Cevap: Dövizle kredi alana müjdeli haber
Finasbank ta yakın arkadaşım var onunla görüştüm hala yen üzerinden yapılandırma yaptığını söyledi.Tabiyki faiz oranı değişiyor
-
Merhaba arkadaslar bende artık uzaktan takip ediyorum. En son dövizzdeler için çıkacak denilen paket hakkında ümitlenmeyin derim. Kötü dusunmek istemiyorum ama yetkili bir kisinin adını bile vermiyorlar. Yani yapılıp yapılmadığı bile belirsiz.. Benim gibi zor bela ödeyen arkadaslarımız nereye kadar dayanır bilemem ama artık dönüş yolu kalmadı... Yani yeniden yapılandırma ancak batışınızı yavaşlatır. Bende yeniden yapılandırma içi Finansbank ile görüştüm. Sadece 1 aylık yapılandırma istememde bile taksit başına ödemem şu anki durumdan 32 Tl daha da arttı. Taksitlerim yine JPY üzerinden... 48 Taksitim kaldı. Hesabını siz yapın yani. (Düşünün sadece 1 aylık erteleme için bu kadar 3-5 ay desem ne olur.) Onlarda tavsiye etmiyorlar yani... (Sanki biz kendimiz bu duruma düşmüsüzde bize iyilik yapar gibi.. Bu şekilde ödeyin diyorlar..) Umarım herkes bir şekilde bu isten kurtulur. Ama en az hasarlısı kredinizi yapılandırmadan bu şekilde ödemek... Zor olduğunu biliyorum... Ama en hesaplısı bu galiba...
Allah (c.c.) hepimizin yardımcısı olsun...
-
Alıntı:
stylememo rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaslar bende artık uzaktan takip ediyorum. En son dövizzdeler için çıkacak denilen paket hakkında ümitlenmeyin derim. Kötü dusunmek istemiyorum ama yetkili bir kisinin adını bile vermiyorlar. Yani yapılıp yapılmadığı bile belirsiz.. Benim gibi zor bela ödeyen arkadaslarımız nereye kadar dayanır bilemem ama artık dönüş yolu kalmadı... Yani yeniden yapılandırma ancak batışınızı yavaşlatır. Bende yeniden yapılandırma içi Finansbank ile görüştüm. Sadece 1 aylık yapılandırma istememde bile taksit başına ödemem şu anki durumdan 32 Tl daha da arttı. Taksitlerim yine JPY üzerinden... 48 Taksitim kaldı. Hesabını siz yapın yani. (Düşünün sadece 1 aylık erteleme için bu kadar 3-5 ay desem ne olur.) Onlarda tavsiye etmiyorlar yani... (Sanki biz kendimiz bu duruma düşmüsüzde bize iyilik yapar gibi.. Bu şekilde ödeyin diyorlar..) Umarım herkes bir şekilde bu isten kurtulur. Ama en az hasarlısı kredinizi yapılandırmadan bu şekilde ödemek... Zor olduğunu biliyorum... Ama en hesaplısı bu galiba...
Allah (c.c.) hepimizin yardımcısı olsun...
şuandada hala yapılandıran varmı arkadaşlar kıredisinidövizle çekmek yasaklandığı için yapılandırma yapmıyo bizim banka tl üzerinden yapılandırma yapıyo jpy üzerinden yapan varsa hangi banka hangi şube olduğunu söyleye bilirmi
-
ben tüketiciler birliğine şikayeette bulundum herkes mesaj atsın bana gelen mesajda kıredikartıyla ilgelmekten dövizzedeleri görmedik yalnız bıraktık dedi sizlerde mesaj gönderirseniz birlikten kuvvet doğar onlarda dedi hükümetin bi çalışma yaptığını herkes gönderirse daha hızlı ilgilenirler
-
Alıntı:
sinem78 rumuzlu üyeden alıntı
şuandada hala yapılandıran varmı arkadaşlar kıredisinidövizle çekmek yasaklandığı için yapılandırma yapmıyo bizim banka tl üzerinden yapılandırma yapıyo jpy üzerinden yapan varsa hangi banka hangi şube olduğunu söyleye bilirmi
ben tüketiciler birliğine şikayeette bulundum herkes mesaj atsın bana gelen mesajda kıredikartıyla ilgelmekten dövizzedeleri görmedik yalnız bıraktık dedi sizlerde mesaj gönderirseniz birlikten kuvvet doğar onlarda dedi hükümetin bi çalışma yaptığını herkes gönderirse daha hızlı ilgilenirler
-
From: bilgi@tuder.net
To: ;
Subject: JAPON YENİZEDELERE BİR ŞANS VERİLMELİ!
Date: Wed, 15 Jul 2009 16:05:47 +0300
TÜKETİCİLER DERNEĞİ (TÜDER)
Merkez: Bakırköy/İst 0212 543 72 57 bilgi@tuder.net
Kamuoyuna Duyurulur ( 15.07.2008)
Dövizle Kredi Alan Vatandaşlar Hükümetten Acilen Düzenleme Bekliyor!
Hükümetin son günlerde, ekonomik kriz nedeniyle kredi kartı, vergi, SSK ve elektrik borçlarında yeniden yapılandırmaya gittiği ve son olarak da “Dövizzedelerin sorunlarını çözüme ulaştırmak için çalışmalar başlattığı” haberleri duyulmaya başlanmıştır.
Bir süre önce hükümet tarafından, kredi borçlularına ödeme kolaylığı getiren düzenleme ile birlikte döviz kredilerini düzenleyen 32 sayılı kararda değişiklik yapılmış ve söz konusu değişiklik ile gerçek kişilerin döviz üzerinden kredi kullanmaları ortadan kaldırılmıştı. Bu düzenleme ile bugüne kadar, küresel krizden önce binlerce vatandaşa, bankaların uzun zamandan bu yana stabil olduğu ve 2001 yılı krizinde dahi aşırı artış göstermediği söylenen “Yıllardır Japon Yeni kuru artmıyor’ ifadeleri ve yönlendirmeleriyle, Japon Yeni üzerinden özellikle konut kredisi kullandırılmıştır. Ekonomik krizle birlikte Japon Yeni öngörülmeyen bir şekilde rekor düzeyde artmış, kredi taksitleri ikiye katlanmış, 2008 yılı başında 1.04 TL olan Japon Yeni, krizin ardından 1.82 liraya çıkmıştır.
Japon yeni ve benzeri cins dövizler ile borçlanmış ve ihtiyaçlarını finanse etmiş tüketiciler, fahiş taksit artışlarını nasıl ödeyecekleri konusunda ciddi bir sorunla karşı karşıya kalmışlardır.
Sonuçta, taksit ödeme artışları çok büyük mağduriyetlere - tepkilere neden olmuş ve Hükümet tarafından, borçlarını ödeyememiş gerçek kişilerin borçlarına ödeme kolaylığı getirilmesi ve 230 bin Japon Yeni kredisi mağdurunun da bu kapsamda ele alınması gündeme gelmiştir.
Bu bağlamda; özellikle Japon Yeni ile döviz kredisi kullandırılmış vatandaşlara son bir şans tanınması, dövizzedeler için de bir paket açıklanması kaçınılmaz olmuştur. Bu durumun, borçlarını ödeyememe noktasına gelmiş vatandaşların ellerinin rahatlamasına, piyasaların canlanmasına ve sosyal barışın tesisine büyük katkıda bulunacağı açıktır.
Bu nedenle, dövizle alınan kredi borçlarının ödenmesi konusunda kolaylık getirecek yasal düzenlemenin en kısa zamanda yapılarak bir an önce hayata geçirilmesini kamuoyu önemle ve ivedilikle beklemektedir.
Merhaba arkadaşlar sizlere bugün Tüder den bana gelen mail i paylaşmak istedim
-
Herkese Selamlar;
Görülüyor ki biz bu işi başımızdan bizim icin hayırlı olacak sekilde def edemeyecegiz.Tuder ve benzeri kuruluslar tüm haber kanallarını aramalı,etkisini kullanmalı.Bu mailleri devletin en üst kademesinden baslayarak aşagıya dogru göndermeli.Bu kurumların bize yaptıklarını anlatmaya ihtiyacları yok.8 aydır basın bülteni yayınlanıyor,tv kanallarına cıkıp konusma yapılıyor ancak bir sonuç alınamadı.Bu sayfaya daha once girip care üretmeye calısanlar artık girmemeye basladı.Bu demek oluyor ki herkes ümitsizlige kapılmıs bir durumda.Ben dun kanald haber sitesine sıkıntılarımızı belirttigim bir eposta gönderdim.Bu konunun bir an önce çözülmesi konusunda haber yapılmasını ve takipçisi olmalarını istedim.Hepimiz artık bu tip kurumlara sıkıntılarımızı yazarak belirtmeliyiz.
-
Dövizle Kredi Alan Vatandaşlar Hükümetten Acilen Düzenleme Bekliyor!
Hükümetin son günlerde, ekonomik kriz nedeniyle kredi kartı, vergi, SSK ve elektrik borçlarında yeniden yapılandırmaya gittiği ve son olarak da “Dövizzedelerin sorunlarını çözüme ulaştırmak için çalışmalar başlattığı” haberleri duyulmaya başlanmıştır.
Bir süre önce hükümet tarafından, kredi borçlularına ödeme kolaylığı getiren düzenleme ile birlikte döviz kredilerini düzenleyen 32 sayılı kararda değişiklik yapılmış ve söz konusu değişiklik ile gerçek kişilerin döviz üzerinden kredi kullanmaları ortadan kaldırılmıştı. Bu düzenleme ile bugüne kadar, küresel krizden önce binlerce vatandaşa, bankaların uzun zamandan bu yana stabil olduğu ve 2001 yılı krizinde dahi aşırı artış göstermediği söylenen “Yıllardır Japon Yeni kuru artmıyor’ ifadeleri ve yönlendirmeleriyle, Japon Yeni üzerinden özellikle konut kredisi kullandırılmıştır. Ekonomik krizle birlikte Japon Yeni öngörülmeyen bir şekilde rekor düzeyde artmış, kredi taksitleri ikiye katlanmış, 2008 yılı başında 1.04 TL olan Japon Yeni, krizin ardından 1.82 liraya çıkmıştır.
Japon yeni ve benzeri cins dövizler ile borçlanmış ve ihtiyaçlarını finanse etmiş tüketiciler, fahiş taksit artışlarını nasıl ödeyecekleri konusunda ciddi bir sorunla karşı karşıya kalmışlardır.
Sonuçta, taksit ödeme artışları çok büyük mağduriyetlere - tepkilere neden olmuş ve Hükümet tarafından, borçlarını ödeyememiş gerçek kişilerin borçlarına ödeme kolaylığı getirilmesi ve 230 bin Japon Yeni kredisi mağdurunun da bu kapsamda ele alınması gündeme gelmiştir.
Bu bağlamda; özellikle Japon Yeni ile döviz kredisi kullandırılmış vatandaşlara son bir şans tanınması, dövizzedeler için de bir paket açıklanması kaçınılmaz olmuştur. Bu durumun, borçlarını ödeyememe noktasına gelmiş vatandaşların ellerinin rahatlamasına, piyasaların canlanmasına ve sosyal barışın tesisine büyük katkıda bulunacağı açıktır.
Bu nedenle, dövizle alınan kredi borçlarının ödenmesi konusunda kolaylık getirecek yasal düzenlemenin en kısa zamanda yapılarak bir an önce hayata geçirilmesini kamuoyu önemle ve ivedilikle beklemektedir.
ARKADAŞLAR BU YAZININ ALTINA İSİM VE SOYİSİM YAZIP ADRES VE TEL EKLEDİM ÜÇ YERE FAKS ÇEKTİM HERKEZİ DAVET EDİYORUM.
BİMER
0 312 425 13 75
AK PARTİ
0 312 204 50 00
BDDK
0 312 424 08 79
-
Tüder
Kimden: Tüketiciler Derneği (bilgi@tuder.net)
Gönderme tarihi: 16 Temmuz 2009 Perşembe 10:19:51
Kime: ;
Sayın Tüketicilerimiz.
Son günlerde çok trajik mektuplar alıyoruz ve gerçekten çok üzgünüz. Sizi çok iyi anlıyoruz. Ancak teğet geçecek denilen krizin bütçeyi ne hale getirdiğini gördük. Bugün itibariyle dünyanın en pahalı benzinini kullanan bizlere bir vergi zammı daha yapıldı.Tam bu sırada herkes içinden geldiğini yazarak siz aşağıda yazacağım adrese ve Ali Babacan'a bir mektup iletin. Ha gayret. Çare orada.
Dünkü basın açıklamamıza Haberlere ve olaylara Tercüman Gazetesi haetasonu yer verecek.
Saygılarımla
Engin Başaran
Sn.Tevfik Bilgin
BDDK Başkanı
Atatürk Bulvarı No 191 Kavaklıdere Ankara
Ali Babacan
Faks: 0 312 287 8815
Merhaba Arkadaşlar sizlere TÜDER den gelen bir mail i paylaşıyorum
-
T.b.m.m. Faks Gönderdim Arkadaşlar
-
Alıntı:
YASEAH rumuzlu üyeden alıntı
T.b.m.m. Faks Gönderdim Arkadaşlar
bende başbakanlığa mesaj gönderdim onlarda ali babacana iletmisler ali babacanda bddkya iletmiş arkadaşlar böyle giderse bişeyler elde edbiliriz
-
Alıntı:
sinem78 rumuzlu üyeden alıntı
sizde kunuştunuzmu finans yapıyomu şuanda bizim fortis yapmıyo tl ye geçin diyo dövizle kıredi çekme bitti diyorlar o yüzden yapılandırmada yapmıyo şuan yeni görüşen varmı arkadaşlar fortisten yapılandıran vede hangi şubesi yapan varsa söyleye bilirmisiniz
Ben de fortisbank ile tekrar yapılandırma konusunda olumlu bir sonuç alamadım, en son çıkan yasayı bahane ederek-dövizle kredi yasağını- tekrar yapılandırma yapamayacaklarını ve TL 'ye geçiş olursa bir şeyler yapabileceklerini söylediler, yani daha da fazla kazanmak istiyorlar.
-
Fortisite Yuh Artik Yaa Insanlari Ne Zannediyorlar Bunlar Yaa.zengine Hesaplarda Indirim Yapa Yapa şaşiriyorlar Ama ...!!ihityaç Sahiplerine Yapmazlar Allahtan Korkun Yaa
-
Fortisite Yuh Artik Yaa Insanlari Ne Zannediyorlar Bunlar Yaa.zengine Hesaplarda İndirim Yapa Yapa şaşiriyorlar Ama ...!!ihtİyaç Sahiplerine Yapmazlar Allahtan Korkun Yaa
-
Alıntı:
YASEAH rumuzlu üyeden alıntı
Fortisite Yuh Artik Yaa Insanlari Ne Zannediyorlar Bunlar Yaa.zengine Hesaplarda İndirim Yapa Yapa şaşiriyorlar Ama ...!!ihtİyaç Sahiplerine Yapmazlar Allahtan Korkun Yaa
evet fortis biraz daha gaddar öteki bankalara göre banada aynısını dediler
-
Bende fax çekeceğim arkadaslar Ali BABACAN a... Bu arada Sinem78 arkadasım Benim bankam Fianasbank 2-3 hafta önce sordum. yapılandırma olayını... hesaplama yapıp o rakamları verdiler bana ne sekilde yaparlar veya yaparlar mı yapamazlarmı bilmiyorum. ama o rakamları finansbank tan aldım.
-
Alıntı:
Bende fax çekeceğim arkadaslar Ali BABACAN a... Bu arada Sinem78 arkadasım Benim bankam Fianasbank 2-3 hafta önce sordum. yapılandırma olayını... hesaplama yapıp o rakamları verdiler bana ne sekilde yaparlar veya yaparlar mı yapamazlarmı bilmiyorum. ama o rakamları finansbank tan aldım.
Sn:Stylememo; Finansbank yapılandırmada yapıp o rakamları vermiş..Nedir bu rakamlar.Ne kadar kredi karsılıgı ne ödeme istediler.Yardımcı olursanız sevinirim.
-
Yapılandırmada faiz oranını değiştiriyorlar mesela ben 0.39 dan almıştım ama değişiklik yapılacaksa 0,53 oluyor ayrıca yapılandırma yapabilmek için kredi taksitleriniz gecikmede ise bunları ödemeniz isteniyor.öyle yapılandırma yapıyorlar.Buna bir nevi ödeme planını değişikliği deniyor.Ancak tabiyki bununda bir bedeli var.Sadece kredi ödemeniz azalıyor vade uzuyor.Konut kredisi çekenler için durumlar çok zor değil evden çıksa kira vericek ama tüketici kredisi çekenler gerçekten çok <zor durumda allah yardımcısı olsun herkezin hepimizin
-
Alıntı:
03122878815 faks numrası
-
Arkadaşlar içinizde tek iş bankasından japon yeni ile kredi çeken benim zannedersem.Bu banka o kadar o kadar tutarsız bir bankaki her seferinde beni uğraştırmadıkları yol kalmadı.ben 60 ay vadeli kredi kullandım.27.06.2008 tarihinde ben bu krediyi çekerken ödemelerim 770 tl idi.Kendilerine olurya ileride japon yeni yükseldi ödemelerim gelirimi zorlarsa ben bunu 72 ay ve daha yukarısına kadar yapılandırma istersem olurmu dediğimde, cevapları ;tabiiki 120 aya kadar yapılandırabilirsin ,Buna hakkın var dediler.
İşte o gün geldi çattı ben şubat 2009 tarihinde hadi ödeyemiyorum bu kredimin 120 aya çıkarılmasını istiyorum diye bankaya dilekçe verdim.Dilekçemin cevabını ısrarla bir kaç defa uğrayarak yani onları itekleyerek 3 ay sonra aldım.Verilen cevap bankamızın mevzuatı gereği dövizle kredilerde yapılandırma yapılmamaktadır.kredinizi kalan taksit sayınız kadar tl ile yapılandırabilirsiniz.dediler. Bunu bana sözlü ilettiler.Bende kendilerine 5582 sayılı devletin tüketici finansmanı kanunu yeniden yapılandırma ile ilgili yasasını gösterip.Senin mevzuatın devletin kanunu üzerinde olamaz.bu yapılandırmayı bana yapmak zorundasınız dedim.Niçin yapılandırmadıklarını ve mevzuatınızın içeriğinide belirten bana bir yazı verilmesini talep ettim.
Mevzuatlarının içeriğini veremeyeceklerini belirterek.bana böyle bir yazı vermekten kaçındılar.
Genel müdürlüğe kaç defa mesaj attım.Durumumu belirttim ödemekte zorlandığımı anlattım.Gelirimin 1400 tl olduğunu japon yeni ödememin artışla 1200 tl ye çıktığını bunun 120 aya çıkmasıyla rahatlayacağımı ve ödeyebileceğimi daha doğrusu kanuni hakkımın olduğunu anlatmama rağmen papağan gibi mevzuatımız gereği yapılandırma yok demekten başka bir şey demiyorlar.
Bu tutarsız banka daha sonra haziran 2009 ayında beni arayarak sana 1,54 faizle 10000 tl gel kredi verelim.diyorlar.Yani yeni para satarak yeni kazanç kapısı arıyorlar.Ben ise 60 ay çektiğim japon yeni kredimi 120 aya çıkarın al size kazanç ben 60 ay daha size faiz öneriyorum buna neden yok diyorsunuz.Saçmalıyorsunuz diye cevap verdim taleplerini reddettim.
Arkadaşlar iki defa BDDK ya yazı yazdım 5582 Tüketici finansmanını yeniden yapılandırma kanunu var İŞ BANKASI bunu uygulamıyor.Niçin denetlemiyorsunuz çıkan kanunular neden uygulanmıyor.neden uygulatamıyorsunuz dedim.Daha üç ay olmasına rağmen cevap alamadım.
Kısacası arkadaşlar ortada ne kanun dinleyen banka ne de bunu uygulatacak bir kurum var.Bu kurumlar kurulmuş ama hiçbir iş yaptıkları yok.Her şey kanunsuzların yanında. Bizlerle ilgili ne kadar yasa çıkarsa çıksın yine bu bankaların menfaati gözetilerek çıkacak bir yasa olacaktır. Bizler ise çaresiz ve mağdur, devletten yardım bekleyen 230000 japon yeni zede olarak tarihte yerimizi alacağız.Selamlar.
-
-
Herkese Selamlar;
Dun aksam Skyturk Eko-Analiz programının sonunda bizleri ilgilendiren bir haber vardı.Sn:Yiğit BULUT ve Dr.Yaşar ERDİNÇ yenzedeler icin Ankara da kredi maliyetlerinin yeniden hesaplandığı ve yapılandırılmaya gidilebilecegi söylendi.İnşallah hersey az zararlar istedigimiz gibi sonuclanır.Herkes Sn:Ali BABACAN'a beye faks cekmeye devam lütfen.Baskılarımız sonuç verecek.. :)))
-
Alıntı:
hercaibey rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar içinizde tek iş bankasından japon yeni ile kredi çeken benim zannedersem.Bu banka o kadar o kadar tutarsız bir bankaki her seferinde beni uğraştırmadıkları yol kalmadı.ben 60 ay vadeli kredi kullandım.27.06.2008 tarihinde ben bu krediyi çekerken ödemelerim 770 tl idi.Kendilerine olurya ileride japon yeni yükseldi ödemelerim gelirimi zorlarsa ben bunu 72 ay ve daha yukarısına kadar yapılandırma istersem olurmu dediğimde, cevapları ;tabiiki 120 aya kadar yapılandırabilirsin ,Buna hakkın var dediler.
İşte o gün geldi çattı ben şubat 2009 tarihinde hadi ödeyemiyorum bu kredimin 120 aya çıkarılmasını istiyorum diye bankaya dilekçe verdim.Dilekçemin cevabını ısrarla bir kaç defa uğrayarak yani onları itekleyerek 3 ay sonra aldım.Verilen cevap bankamızın mevzuatı gereği dövizle kredilerde yapılandırma yapılmamaktadır.kredinizi kalan taksit sayınız kadar tl ile yapılandırabilirsiniz.dediler. Bunu bana sözlü ilettiler.Bende kendilerine 5582 sayılı devletin tüketici finansmanı kanunu yeniden yapılandırma ile ilgili yasasını gösterip.Senin mevzuatın devletin kanunu üzerinde olamaz.bu yapılandırmayı bana yapmak zorundasınız dedim.Niçin yapılandırmadıklarını ve mevzuatınızın içeriğinide belirten bana bir yazı verilmesini talep ettim.
Mevzuatlarının içeriğini veremeyeceklerini belirterek.bana böyle bir yazı vermekten kaçındılar.
Genel müdürlüğe kaç defa mesaj attım.Durumumu belirttim ödemekte zorlandığımı anlattım.Gelirimin 1400 tl olduğunu japon yeni ödememin artışla 1200 tl ye çıktığını bunun 120 aya çıkmasıyla rahatlayacağımı ve ödeyebileceğimi daha doğrusu kanuni hakkımın olduğunu anlatmama rağmen papağan gibi mevzuatımız gereği yapılandırma yok demekten başka bir şey demiyorlar.
Bu tutarsız banka daha sonra haziran 2009 ayında beni arayarak sana 1,54 faizle 10000 tl gel kredi verelim.diyorlar.Yani yeni para satarak yeni kazanç kapısı arıyorlar.Ben ise 60 ay çektiğim japon yeni kredimi 120 aya çıkarın al size kazanç ben 60 ay daha size faiz öneriyorum buna neden yok diyorsunuz.Saçmalıyorsunuz diye cevap verdim taleplerini reddettim.
Arkadaşlar iki defa BDDK ya yazı yazdım 5582 Tüketici finansmanını yeniden yapılandırma kanunu var İŞ BANKASI bunu uygulamıyor.Niçin denetlemiyorsunuz çıkan kanunular neden uygulanmıyor.neden uygulatamıyorsunuz dedim.Daha üç ay olmasına rağmen cevap alamadım.
Kısacası arkadaşlar ortada ne kanun dinleyen banka ne de bunu uygulatacak bir kurum var.Bu kurumlar kurulmuş ama hiçbir iş yaptıkları yok.Her şey kanunsuzların yanında. Bizlerle ilgili ne kadar yasa çıkarsa çıksın yine bu bankaların menfaati gözetilerek çıkacak bir yasa olacaktır. Bizler ise çaresiz ve mağdur, devletten yardım bekleyen 230000 japon yeni zede olarak tarihte yerimizi alacağız.Selamlar.
o yasanın içeriğini biliyorum.Ve oyasayla ben yapılandırma yaptırdım.bence siz o yasayı ve isteğinizi noterden onaylatarak noter aracılığı ile yollayın.işi resmiyete dökün . Bakalım buna nasıl cevap verecekler
-
Arkadaslar yen 1,55 - 1,56 bandına girdi.. usd - jpy paritesi biraz daha yükselirse kur biraz daha düsebilir. parası olan varsa bu kurdan ödemek avantajlı gibi görünüyor..
-
Kurlardaki bu seviyeler kalıcı olacakmı yoksa yine bir yalancı baharmı yaşıyoruz acaba? Gerçi ilk kredi çektiğimiz güne göre taksitlerimiz yine %35-40 fazla ama yinede bir umut.. $/jpy ne zaman Ağustos 2008 gibi olacak veya olacakmı? Bu konuda bir fikri olan varsa paylaşabilirse sevinirim..Parite eski seviyesine gelse bizim için fark dahada kapanacak aslında.Mesela FED'in sıfır faiz düşük dolar kuru politikası bizim için iyi gibi gözüküyor ama bir uzman yorumu alabilirsek...
-
arkadaşlar merkez bankası parite rakamlarına 10 yıl geriye dönük baktım ben genelde 120-130-110 seviyelerinde çok nadir bu seviyeleri görmüş(89-95)ancak bu seviyeler 1.5 yıl civarında böyle seyretmiş daha sonra normal seviyelerine dönmüş.110-120 umarız 2010 diyorum ben .Ayrıca yen hangi yıl hatırlamıyorum ama bir yıl %20 ocak ayına göre düşmüş inşallah diyorum .bekliycez benim 1.150 ytl olan ev taksitim şu anda 950 ytl
yine iyiyiz:))
-
selam arkadaşlar bende eski mağdurlardanım bankam fortisi aradım ve gelen cevap yapılandırma sonunda ödenecek miktarın maaşına den k gelmediğidir ve şu an ödemekte olduğum kredi tutarı maaşımla aynı pazartesi günü mahkemeye gidecem. çünkü evimde ekmaek almaya param kalmıyoo bunu TÜRK adaaleti çözecektir eminim karada evini ver dese bile velece3m adaletin kestiğği parmak acımaz...
-
Alıntı:
izmitli rumuzlu üyeden alıntı
selam arkadaşlar bende eski mağdurlardanım bankam fortisi aradım ve gelen cevap yapılandırma sonunda ödenecek miktarın maaşına den k gelmediğidir ve şu an ödemekte olduğum kredi tutarı maaşımla aynı pazartesi günü mahkemeye gidecem. çünkü evimde ekmaek almaya param kalmıyoo bunu TÜRK adaaleti çözecektir eminim karada evini ver dese bile velece3m adaletin kestiğği parmak acımaz...
fortis zaten yapılandırma yapmıyor tl ye dönersen yaparız diyor sana tam ne dediler acaba
-
Alıntı:
Merhaba mahkeme sonucunu mutlaka bize de bildirin... ödemeleriniz aldığınız maaşı geçiyorsa mutlaka yapılandırma yapacaklardır, belkide ilk aldığınız gündeki kurdan geriye dönüş bile olabilir... Mutlaka mahkeme sonucunu bizimle paylaşın.. İyi Günler...
-
bana tam olarak maaşınız yeterli gelmiyoo kabul edilmedi dediler bende mahkeme yoluna gidecem. eminim mahkeme bu işi çözer çünkü taklifi onlar yaptılar ve kenben kabul ettim ondan sonra maaşımın yetersizliğini belirttiler son çare mahkeme çünkü evime gıda alacak durunda değilim..
-
Mahkeme sonucunu bildiririm elbetteki ama sonuca kadar geç kalabilirsiniz. çünkü bayağı bir zaman gecer ve ödeyemeyen arkadaşlar beklerse daha zor durumda kalabilirler...DEVLETİN BİZE KARŞI BİR ŞEY YAPACAĞINI ZANNETMİYORUM ÇÜNKÜ HÜKÜMET ŞU AN ZENGİNLERE YARDIM ETMEK İÇİN UĞRAŞIYOO 54 MİLYARLIK PAKETTEN ARANIZDAN KAÇ KİŞİ FAYDALANDIKİ...BENCE HİÇ BEKLEMEYİN KENDİ ÇIKIŞIMIZI KENDİMİZ BULMAK ZORUNDAYIZ.....ZENGİN ARABASINI SATACAK DEVLET PARA VER ZENGİN PERSONELİNİN YARI PARASINI DEVLETE YÜKLEDİ.. İŞSİZLİK FONUNA ÖDEDİĞİMİZ PARALARI BİLE PEŞKEŞ ÇEKİYOO ZENGİNE NE BEKLİYEBİLİRİMKİ BUNLARDAN..SAYGILAR...
-
Alıntı:
bana tam olarak maaşınız yeterli gelmiyoo kabul edilmedi dediler bende mahkeme yoluna gidecem. eminim mahkeme bu işi çözer çünkü taklifi onlar yaptılar ve kenben kabul ettim ondan sonra maaşımın yetersizliğini belirttiler son çare mahkeme çünkü evime gıda alacak durunda değilim..
siz ödemede kaç ayır ödeme yapmadınız bankamı aradı sizi yapılandırma yapmak için şübeniz neresi jpy üzerindenmi tl üzerindenmi teklif ettiler bilgilendire bilirseniz sevinirim benim bankada fortis izmir
-
sinem 78 benim bankamda fortis ve ben isviçre frangı karşılığı kullandım krediyi 2 . dönem ödiyemedim banka beni aradı yapılandırma teklifini kendi yaptı . tl ve ya döviz o benim sorunum değil bankanın sorunu benim maduriyetimi bir sekilde gidermek zorunda ama ne hikmetse şimdi maaşımın yetersizliğinden bahsediyoo zaten ödemekte olduğum kredi tutarıda maaşım kadar kanunnen benim maaşımın yarısından fazlasına mudahil olamaz banka çünkü ben bir ev geçindirmek zorundayım.onun için mahkemeye dilekcemi sunacam.
-
arkadaşlar benim bankam fortis bank geçenlerde yapılandırma için gittim vademi 24 ay daha uzatma talebinde bulundum onlarda kalan borcunuzun tamamı üzerinden 0,53 faizle 24 ay daha uzatabilirsiniz dedi yani anlayacağınız 49 ayım kalmıştı uzatırsam 73 aya çıkacak ve toplamda 8.000 TL gibi fazla bir faiz ödemem gerektiğini söylediler
-
zaman
Alıntı:
serez76 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar benim bankam fortis bank geçenlerde yapılandırma için gittim vademi 24 ay daha uzatma talebinde bulundum onlarda kalan borcunuzun tamamı üzerinden 0,53 faizle 24 ay daha uzatabilirsiniz dedi yani anlayacağınız 49 ayım kalmıştı uzatırsam 73 aya çıkacak ve toplamda 8.000 TL gibi fazla bir faiz ödemem gerektiğini söylediler
serez76 geçenlerde dediğiniz ne zaman biz 15 temmuzda forstise başvurduk tl'yi koruma kanunu var diyerek uzatma talebimizi geri çevirdiler
-
Cevap: zaman
Alıntı:
sertac46 rumuzlu üyeden alıntı
serez76 geçenlerde dediğiniz ne zaman biz 15 temmuzda forstise başvurduk tl'yi koruma kanunu var diyerek uzatma talebimizi geri çevirdiler
arkadaşlar siteye zor giriyom yazılanlarıda okuyamıyom bi bozukluk var en son yazdığım bile görünmüyor
-
Cevap: zaman
Arkadaslar kur 1,65 oldu.. devletten artık yardım beklemeyelim. iysallah düsüse geçer diyorum... ama hergün biraz daha yükseliyor. Allah (c.c.) herkesin yardımcısı olsun.
-
Dolar aşağı-yukarı aynı seviyede gezerken JPY hem TL hemde $ karşısında niye bu kadar değer kazandı bilen varmı?