Re: Askeri Ceza ve CMK nun 231 nci Maddesinin 5 nci fıkrası
Sn arkadaslar bir laf var, gunes balciklan sivanmaz derler, yani yukarida bir arkadas bildigi, kendi yasadigi bir ornegi vermis, bunun moral bozmak ile ne alakasi var, insanlara bos umut vermek, daha buyuk moral yikimi olur, askeri suclarda, bu kanundan faydalanan insan sayisi cok fazla degil, bence kimseye fazla umut vermeye gerek yok, ama denemekte fayda var, arkadasin dedigi gibi cikmamis candan umut kesilmez.
Saygilarimla.
Alıntı:
Akinot rumuzlu üyeden alıntı
askeri suclarda, bu kanundan faydalanan insan sayisi cok fazla degil, bence kimseye fazla umut vermeye gerek yok
Bu da yanlış.Şartları taşıyan herkes hangi suç olursa olsun yararlanacaktır.
Alıntı:
Preki rumuzlu üyeden alıntı
Kesinlikle katiliyorum, boyle karamsar bir tablo ile zaten oldukca uzgun ve sikinti icinde olan insanlari iyice olumsuz bir ruh haline suruklememeli, zira cok daha farkli ornekler mevcut. Subayken yurtdisina firar etmis, tazminat odemek zorunda kalmamis, ve 110 gun gibi bir sure hapis yatmis cok yakin bir tanidigim var. Ayrica, bu sahsin yargilanmasi sirasinda edindigimiz baska bir bilgi de firar eden sahsin emeklilik yasina ulasmasiyla sucun dusecegi yonundeydi, belki aramizdaki hukuk adamlari bir yorum getirebilir. Yanliz sunu biliyorum ki yurtdisi ve yurtici firarlarin cezalari farkli. Bu sozunu ettigim sahis yurtici firar etmis olsaydi cok daha az bir sure hapis yatacakti.
Sayın ilgili yurtdışı firarda da asgari hadden ceza verilip iyi hal indirimi yapılarak neticeten 10 ay hapis cezası veriliyor bu da hükmün açıklanmasının geri bırakılması kurumundan yararlandırılarak erteleniyor.En son Kasımpaşa Askeri mahkemesinde müvekkile uygulandı.4 yıl ingilterede kalmış ve 1 ay önce dönmüştü.Saygılarımla,
Av.Harun yönel
bu kanun değişikliğinin ticaret yapmak ve yaptırmak suçundan dolayı hüküm verilmesi gereken 2-6 ay arasında hapis veya para cezası; ikinci ihtarda da ihraç cezası bir değişikliğe ugrayacak mı pekala _?
beni ayrıca aydınlatırsanız sevinirimm
Evet.Ordudan ihraç zorunluluğu ortadan kalkacak.Alınan ceza sonrasında devam.
Alıntı:
cesuryürekli rumuzlu üyeden alıntı
Degerli site üyeleri,suanda hala yurtdisinda firardayim. Türk Silahli Kuvvetlerinden ilisigim 18.05.2007 tarihinde mahkeme karariyla kesildi. 231. maddenin getirdigi aftan yararlanmak icin teslim olmam sart mi? Bir avukata vekalet verirsem, avukatim aftan yararlanmam icin benim adima mahkemeye basvuruda bulunabilir mi? Aftan yararlanmak icin Askeri Okulun gönderdigi borcun tamamini faiziyle ödemem sartmi?
Sayin Cesur yürekli, Almanyaya gecen hafta döndüm.Bende sizinle ayni durumdaydim.Avukatima vekalet verdim ve avukatim durusmaya girdi.Hakim teslim olmadan karar verilemiyecegini söylemis.Ben de is yerinden 6 hafta izin alip ertesi gün Türkiyeye gittim.Havaalaninda tutuklandim 6saat kadar hava alaninda tutuklu kaldim ve pasaportuma el kondu daha sonra havaalani poliskarakoluna götürüldüm orada 2 saat kadar nezarette kaldim.Avukatlarimin devreye girmesi sonucu mahkemeye götürüldüm.mahkemem öyle anlatildigi gibi 5 dakika sürmedi.Yaklasik 90 dakika süren mahkememde karar:1 yil hapis cezazi,iyi halden 10ay a düsürüldü.CMK 231.maddesine göre hükmün aciklanmasinin geri birakilmasi kanunundan yararlanarak serbest birakildim.eger sormak istediginiz sorular var ise yardimci olabilersem sevinirim.
Alıntı:
1995-astsubay rumuzlu üyeden alıntı
Sayin Cesur yürekli, Almanyaya gecen hafta döndüm.Bende sizinle ayni durumdaydim.Avukatima vekalet verdim ve avukatim durusmaya girdi.Hakim teslim olmadan karar verilemiyecegini söylemis.Ben de is yerinden 6 hafta izin alip ertesi gün Türkiyeye gittim.Havaalaninda tutuklandim 6saat kadar hava alaninda tutuklu kaldim ve pasaportuma el kondu daha sonra havaalani poliskarakoluna götürüldüm orada 2 saat kadar nezarette kaldim.Avukatlarimin devreye girmesi sonucu mahkemeye götürüldüm.mahkemem öyle anlatildigi gibi 5 dakika sürmedi.Yaklasik 90 dakika süren mahkememde karar:1 yil hapis cezazi,iyi halden 10ay a düsürüldü.CMK 231.maddesine göre hükmün aciklanmasinin geri birakilmasi kanunundan yararlanarak serbest birakildim.eger sormak istediginiz sorular var ise yardimci olabilersem sevinirim.
Geçmiş olsun üstadım.. Darısı diğer bekleyenlerin başına.. Durumunuz sıkıntısı olan arkadaşları umutsuzluğa sevk edecek sallama mesajlar yazan arkadaşlarada cevap olur umraım..
Re: Askeri Ceza ve CMUK nun 231 nci Maddesinin 5 nci fıkrası
öncelıkle verdıgınız bılgılere dayanarak sızlerden ögrenmek ıstedıgım bır husus var.izinden dönmeyıp fırarı verılen asker 5 gun sonra vefat edıyor..asker yakını mehmetcık vakfından yararlanabılırmı ? tesekkurler