Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
puncover rumuzlu üyeden alıntı
Eksik evrak çıkmıştı bende de. Doğum belgesi ile ilgili. Eksik evrağı 2 ay gibi bir sürede tamamlayabildim. Sistemde öncesinde de ve evrak tesliminden sonra da inceleme ve araştırma devam ediyor yazıyor.
Acaba bu eksik evrak ne kadar bir süre daha kaybettirir yaşayan var mıdır?
Merhaba bnmde eksik evrak vardi 1 hafta içinde verdim memur dediki yarın ellerine ulasicak gecikme olmasın diye hızlı kargoyla gönderilir.budonem içerisinde bnmde inceleme ve araştırma devam ediyor du.simdi bile aynı inceleme ve araştırma aşamasında dir.fakat Ekim ayı sonunda gidib öğrendim inceleme ve araştırma olumlu sonuçlanmıştır.sistem halen inceleme ve araştırma aşamasında dir. Tahminim listeye eklenmiş dir inşallah.bn genelden baş vurdum.2017 Ekim ayında.insallah Aralık ayı sonuna kadar TC oluruz
Ben 2008 de öğrenci olarak geldim okul 5 sene sürdü okul bitince işe girdim ve 5 senedir resmi çalışıyorum toplam 10 senedir Türkiye deyim. Normalde 5 sene ve üzeri Vatandaşlık başvuru yapma hakkına sahipken bende işler tersine gitti, il nüfüsa başvurdum ilk adım bu şekilde atılıyormuş hakkımın olup olmadığını araştırıyorlarmış. Aradan 2 ay geçti sms geldi nüfüs müdürlüğüne heyecanla gittim ama elime tutturulan kağıtta 2008-2013 eğitim amaçlı ve 2013-2018 çalışma amaçlı diye kısmı vardı EGM yabancı şübe tarafından verilmişti ve altta “2022 yılına kadar bir daha baş vuru yapma hakkı yoktur “ diye ibare vardı oradaki memura sebebini sordum “borçlar kanununda yapılan değişiklik sebebi artık kimseye açıklama yapmak zorunda değiliz “ diye cevap verdi. Neyse zaten şurada 3 sene daha çalışsam süresiz çalışma izni alırım diye geri döndüm ama bunlar hiç aklımdan çıkmıyor çok saçma geldi bana kanunen aranan şartları tamamladıysam neden red ederler? Reddetti diyelim neden bir sonraki başvuru 2022? Ve açıklama istememe cevaben neden borçlar kanununa değiniliyor? Var mı bir fikri olan? Bir sonraki adımım nasıl olmalı?
Saygılar
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alıntı:
emin.sait rumuzlu üyeden alıntı
Ben 2008 de öğrenci olarak geldim okul 5 sene sürdü okul bitince işe girdim ve 5 senedir resmi çalışıyorum toplam 10 senedir Türkiye deyim. Normalde 5 sene ve üzeri Vatandaşlık başvuru yapma hakkına sahipken bende işler tersine gitti, il nüfüsa başvurdum ilk adım bu şekilde atılıyormuş hakkımın olup olmadığını araştırıyorlarmış. Aradan 2 ay geçti sms geldi nüfüs müdürlüğüne heyecanla gittim ama elime tutturulan kağıtta 2008-2013 eğitim amaçlı ve 2013-2018 çalışma amaçlı diye kısmı vardı EGM yabancı şübe tarafından verilmişti ve altta “2022 yılına kadar bir daha baş vuru yapma hakkı yoktur “ diye ibare vardı oradaki memura sebebini sordum “borçlar kanununda yapılan değişiklik sebebi artık kimseye açıklama yapmak zorunda değiliz “ diye cevap verdi. Neyse zaten şurada 3 sene daha çalışsam süresiz çalışma izni alırım diye geri döndüm ama bunlar hiç aklımdan çıkmıyor çok saçma geldi bana kanunen aranan şartları tamamladıysam neden red ederler? Reddetti diyelim neden bir sonraki başvuru 2022? Ve açıklama istememe cevaben neden borçlar kanununa değiniliyor? Var mı bir fikri olan? Bir sonraki adımım nasıl olmalı?
Saygılar
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba Siz son 5 yılda kesintisiz Türkiye de İkamet ettiniz mi? Yani Yurt dışında bulunma süreniz 12 ayı geçti mi? o yüzden son 2 yılı artı 3 yıl daha yapmışlar..
Alıntı:
uzmandr rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Siz son 5 yılda kesintisiz Türkiye de İkamet ettiniz mi? Yani Yurt dışında bulunma süreniz 12 ayı geçti mi? o yüzden son 2 yılı artı 3 yıl daha yapmışlar..
Merhaba ben 2008den sonra hiç çıkmadım yani 10 senedir kesintisiz ikamet ediyorum
Sent from my iPhone using Hukuki NET
Alıntı:
Merhaba ben 2008den sonra hiç çıkmadım yani 10 senedir kesintisiz ikamet ediyorum
Sent from my iPhone using
Hukuki NET
O zaman konuyla ilgili ben olsam yanlış yada doğru bilemem fakat denemekte fayda var Gün sayımı nerede yapılıyor öğrenin ? sanırım Bayrampaşa emniyet yabancılar şube (valilik binası) ama net olarak bilgim yok öğrenin .. oraya gidin size verilen kağıtla beraber direkt sorun ve incelemeye çalışın mantıklı yanıt bulana kadar.. açıkçası ben olsam bunu yapardım.
Iyi geceler arkadaşlar,sistemde arıza vardı bir kaç gündür, şuan düzelmiş, vatandaşlığa alındım şükürler olsun, sizlerde kontrol etmelisiniz..
E6853 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
[QUOTE=Aravoya;624494]Iyi geceler arkadaşlar,sistemde arıza vardı bir kaç gündür, şuan düzelmiş, vatandaşlığa alındım şükürler olsun, sizlerde kontrol etmelisiniz..
Merhaba siz karar aşamasında mıydınız? ve ne zaman başvuru yapmıştınız ? Teşekkürler
2017 eylülde başvurmuştum,ekim ayında işlemler başlamıştı. Karar aşamasındaydım.
Alıntı:
uzmandr rumuzlu üyeden alıntı
O zaman konuyla ilgili ben olsam yanlış yada doğru bilemem fakat denemekte fayda var Gün sayımı nerede yapılıyor öğrenin ? sanırım Bayrampaşa emniyet yabancılar şube (valilik binası) ama net olarak bilgim yok öğrenin .. oraya gidin size verilen kağıtla beraber direkt sorun ve incelemeye çalışın mantıklı yanıt bulana kadar.. açıkçası ben olsam bunu yapardım.
Teşekkürler değerli bilginiz için bu hiç aklıma gelmemişti mutlaka gidip soracağım.
Sent from my iPhone using Hukuki NET
Alıntı:
Teşekkürler değerli bilginiz için bu hiç aklıma gelmemişti mutlaka gidip soracağım.
Sent from my iPhone using
Hukuki NET
Rica ederim.. başarılar