Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Merhaba arkadaşlar genel basvuruda inceleme ve araştırma olumlu sonuçlandıktan sonra hangi aşamaya ve ne kadar sürede geçiyor.? Ekim ayında olumlu sonuçlanmıştır denildi.bir sonra ki hangi aşamadir.bilen yazsın lütfen.
Sanırım karar aşamasına geçen arkadaşlar istisnai yada evlilik ile başvuran arkadaşlar onlar farklı bir liste, genel olarak başvuru yapanların durumunda bir değişiklik yok sanki
Alıntı:
turkoglan7 rumuzlu üyeden alıntı
Sanırım karar aşamasına geçen arkadaşlar istisnai yada evlilik ile başvuran arkadaşlar onlar farklı bir liste, genel olarak başvuru yapanların durumunda bir değişiklik yok sanki
Merhaba,
Bizim de istisnaiden idi başvuru. Ancak bugün bir tanesi az önce olacak şekilde 3 kere baktım, ancak hala listeye eklenmiştir şeklinde durumumuz. Karar aşamasına geçmedi henüz.
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar genel basvuruda inceleme ve araştırma olumlu sonuçlandıktan sonra hangi aşamaya ve ne kadar sürede geçiyor.? Ekim ayında olumlu sonuçlanmıştır denildi.bir sonra ki hangi aşamadir.bilen yazsın lütfen.
İnceleme ve araştırma işlemi bittikten sonra karar makamına sunulacak listeye eklendi olarak değişecek durum, bu durumdan sonra ise karar aşaması olacak, fakat listeden karar aşamasına geçme sürecini öğrenmek için geçen valiliğe gittim dediler belirli sayıya ulaşması lazım ulaşınca iç işler bakanlığı listeyi isteyecek, bir önceki liste 3 ay beklemişti, duruma göre değişiyor yanı bende 4 5 hafadır listede bekliyorum
Alıntı:
simbad72 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Benim durumumda hâla incelemede. Dünyanın hiçbir yerinde 1 yıla veya 2 yıla vatandaşlık sonucunun çıktığı görülmemiştir. ABD ve Avrupa ülkeleri bile en geç 3 ayda sonuçlandırıyor. Resmen hem zaman hemde evrak süreleri bakımından hukuki sorumsuzluğun en âlası ile karşı karşıyayız. Diyecek sözüm yok valla benim artık.
Eskiden NVİ inceleme araştırmayı tamamlar Olumlu olanları listeye ekler doğrudan bakanlar kuruluna gönderirdi şimdi Prosedüre prosedür eklenmiş. Ve Haliyle araya hem İçişleri hemde Cumhurbaşkanlığı girince listelerin bir içişlerine girip çıkması bide tekrar cumhurbaşkanlığına gönderilmesi en az 8 ay uzatıyor işlemleri. Arka arkayada liste gönderemeyecekleri için süre ve işlem uzuyor. Diyecek sözüm yok gerçekten. Sabır felan kalmıyor insanda sözün kısası.
simbad72, vatandaşlık başvurularında ekstradan prosedür eklendiği bilgisi kesin mi? kaynağı güvenli mi?
öyle bir şey varsa bekleyen hepimizin başı sağ olsun, hepimize geçmiş olsun. zaten başvuru tarihinden itibaren 13.ay bitmek üzere. bahsettiğiniz 8 ay daha eklenecekse 1 yıl daha bekleyeceğiz demek. araya yerel seçimler de girerse falan vay halimize.
Alıntı:
gokturk1987 rumuzlu üyeden alıntı
İnceleme ve araştırma işlemi bittikten sonra karar makamına sunulacak listeye eklendi olarak değişecek durum, bu durumdan sonra ise karar aşaması olacak, fakat listeden karar aşamasına geçme sürecini öğrenmek için geçen valiliğe gittim dediler belirli sayıya ulaşması lazım ulaşınca iç işler bakanlığı listeyi isteyecek, bir önceki liste 3 ay beklemişti, duruma göre değişiyor yanı bende 4 5 hafadır listede bekliyorum
Cvp için teşekkür ederim.belirtdigin listeye eklenmiş midir acaba benim dosyam.cunki sistem de hale inceleme ve araştırma aşamasında dir yazıyor.fakat gidib öğrendim inceleme ve araştırma olumlu sonuçlanmıştır.. çıldıracak durumda yim.
Alıntı:
Cvp için teşekkür ederim.belirtdigin listeye eklenmiş midir acaba benim dosyam.cunki sistem de hale inceleme ve araştırma aşamasında dir yazıyor.fakat gidib öğrendim inceleme ve araştırma olumlu sonuçlanmıştır.. çıldıracak durumda yim.
Anladığım kadarıyla bizim sorgulama yaptığımız sistem geç güncelleniyor, eğer karar listesine eklenmişse bekleyen listeyi topluca karara gönderecekler, bu aşamayı da geçersek kıssa bir sürede sonuçlanacağını umuyorum fakat liste ne zaman gönderilir beli değil
Alıntı:
Siz inceleme ve araştırmanın olumlu olduğunu nerden öğrendiniz?
Alıntı:
beykent rumuzlu üyeden alıntı
simbad72, vatandaşlık başvurularında ekstradan prosedür eklendiği bilgisi kesin mi? kaynağı güvenli mi?
öyle bir şey varsa bekleyen hepimizin başı sağ olsun, hepimize geçmiş olsun. zaten başvuru tarihinden itibaren 13.ay bitmek üzere. bahsettiğiniz 8 ay daha eklenecekse 1 yıl daha bekleyeceğiz demek. araya yerel seçimler de girerse falan vay halimize.
başkanlık sistemine geçildi ve bakanlar kurulu kaldırıldı. Bu da prosesin degistiginin anlamina gelir. Cunku eskiden vatandaslik prosesi vardi pdf formatinda şimdi o yok nvi'nin sitesinde kaldirmislar. Bir onceki yazilanlari okursaniz araya cumhurbaskanliginin ve icislerinin girdigini anlarsiniz :)) bu da işlem süresinin tamamen uzamasi demek. Eskiden prosesde geneller icin 3,5 ayda sonuclanir yaziyordu. O 3,5 ay 1 yili buluyordu en az. Şimdiki durumu dusunemiyorum. Kolu bacağı kırık bürokrasi. Bende şans yok ilk vatandasliga basvurdugumda emniyetten alinip göc idaresine veriliyordu her sey yeni kuruluyordu o kurum. Arada kaymadim gittim baslarindan savdilar. Dedigim gibi başı sonu belli olmayan burokrasi ve islemeyen sistem var malesef.
Merhaba,
Bugun itibari ile eşim vatandaşlığı almış durumda, ancak daha çıkmaz diyerek ikamet başvurusu yapıp harç bedelini ödemiştik, bunun iadesi yapılıyor mu bilen var mı acaba ?