Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Aravoya rumuzlu üyeden alıntı
Moralinizi bozmak istemem ama ben ekim ayının sonunda gitmiştim, kendi sistemlerinden baktılar,sonuç aynı. Benimde dahil olduğum listenin durumu bu elbette. Belkide diğer listeler gönderilmiş olabilir. Inşallah öyledir de hiç değilse sizin işiniz olsun, mağdur olan kişi sayısı azalsın..
E6853 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba bilgi için teşekkürler.peki bu durumda ben Ekim 2017 başvuru yaptım Genelden, inceleme ve araştırma olumlu sonuçlanmıştır Eylül 2018 bu durumda benim dosyam hangi aşamada dir bir fikrin varmı.. teşekkürler
- - - Updated - - -
Alıntı:
Fırat41 rumuzlu üyeden alıntı
sistem bu sabah açıldı , değişikliği olan var mı?
karar makamına sunulacak listeye eklenmiştirden , karar aşamasındadır a geçen var mı?
Evet baktım yine aynı yazıyor.inceleme ve araştırma aşamasında
bende de her hangi bir değişiklik yok. :(
- - - Updated - - -
Merhaba Arakadaşlar
yaklaşık bir aydır https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx adresinden sorgulama yaptığımda "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir" oalrak gözükiyor.
acaba bu listeye dahil olanlarrın başvurusunun ret (olumsuz) olma olasılığı var mı ?
sizce bu listeye girenler araştırma sonucu olumlu olanlar ve sadece kararı bekleyenler mı? çok stresteyim :(
bilgisi olan varsa yanıtlasın lütfen. teşekkürler
Merhaba,
Bende de 3 aydır aşağıdaki şekilde görüyorum. "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
Ankaraya gidip işlemi yerinde sorup sorgulamak istiyorum. Acaba Ankara'da hangi genel müdürlükte inceleniyor dosya? Nereye müracaat etmeliyim bilgisi olan var mı ?
Alıntı:
ocean067 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Bende de 3 aydır aşağıdaki şekilde görüyorum. "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
Ankaraya gidip işlemi yerinde sorup sorgulamak istiyorum. Acaba Ankara'da hangi genel müdürlükte inceleniyor dosya? Nereye müracaat etmeliyim bilgisi olan var mı ?
Merhaba Gide bildi izni varmı bı gelişme
Alıntı:
turkoglan7 rumuzlu üyeden alıntı
bende de her hangi bir değişiklik yok. :(
- - - Updated - - -
Merhaba Arakadaşlar
yaklaşık bir aydır
https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx adresinden sorgulama yaptığımda "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir" oalrak gözükiyor.
acaba bu listeye dahil olanlarrın başvurusunun ret (olumsuz) olma olasılığı var mı ?
sizce bu listeye girenler araştırma sonucu olumlu olanlar ve sadece kararı bekleyenler mı? çok stresteyim :(
bilgisi olan varsa yanıtlasın lütfen. teşekkürler
merhabalar,
benimki de karar listeye eklendi. son aşamayı bekliyorum. süreç açısından aşağıdaki gibidir. umarım diğer bekleyenlerin de en kısa zamanda olumlu sonuçlanması.
Genelden başvuru durumu.
07/09/2017 dosya açma
01/10/2017 sms geldi
16/10/2017 parmak izi
20/12/2017 sms komisyon için
09/01/2018 komisyon
20/01/2018 evraklar Ankara’ya ulaştı
03/03/2018 inceleme ve araştırma başlandı
02/04/2018 saglik belgesi istendi sms
06/06/2018 sağlik belgesi gönderildi.
28/09/2018 karar listesine eklendi. [Nüfustan öğrenildi.]
04/11/2018 inceleme tamamlandı, karar listeye eklendi. [Sistemden öğrenildi.]
Merhabalar,
Genel olarak vatandaşlık başvurusu ailece
29.06.2018 Önbaşvuru (GÖÇ idaresinden son 5 yıl hangi ikamet ile kaldığımızı ve giriş çıkış tarihleri gösteren belge talebi)
20.09.2018 Valilik (vatandaşlık işleri) başvuru yapabilirim teyidi ve başvuru için belgeler talebi
05.11.2018 Valilik vatandaşlık işlerine belgelerin teslimi
Daha yolun başındayız:)
Başvuru tarihi belgelerin teslimi tarihi mi oluyor?
Valilikteki memur dosya numarasını mülakattan önce vereceğim dedi.
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Genel olarak vatandaşlık başvurusu ailece
29.06.2018 Önbaşvuru (GÖÇ idaresinden son 5 yıl hangi ikamet ile kaldığımızı ve giriş çıkış tarihleri gösteren belge talebi)
20.09.2018 Valilik (vatandaşlık işleri) başvuru yapabilirim teyidi ve başvuru için belgeler talebi
05.11.2018 Valilik vatandaşlık işlerine belgelerin teslimi
Daha yolun başındayız:)
Başvuru tarihi belgelerin teslimi tarihi mi oluyor?
Valilikteki memur dosya numarasını mülakattan önce vereceğim dedi.
batyr, evet, başvuru tarihiniz bütün belgelerin teslim edilip dosyanızın oluşturulduğu tarihdir.
sizde 05.11.2018 olur. dosya numarasını aldığınızda orada da bu detayları görebilirsiniz.
Alıntı:
beykent rumuzlu üyeden alıntı
batyr, evet, başvuru tarihiniz bütün belgelerin teslim edilip dosyanızın oluşturulduğu tarihdir.
sizde 05.11.2018 olur. dosya numarasını aldığınızda orada da bu detayları görebilirsiniz.
Beykent merhaba,
1) Vatandaşlık işleri geçen hafta Emniyete yazı yazmış. Herhalde araştırma için, değil mi? Polis beni arayacak mı? Parmak izi için ne zaman polis çağırır aşağı yukarı?
2) Ben aile tablosu vermedim. Valilikteki memur bize şöyle dedi: evlilik cüzdanı benim ile eşim arasındaki evlilik bağını gösteriyor, çocuğun doğum belgesinde anne-baba olarak bizim ad-soyadlarımız yazıldığı için aile bağını gösteriyor. Bu yeterli dedi. Acaba sonradan Ankara isteyebilir mi? Kafama bu takıldı...
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Beykent merhaba,
1) Vatandaşlık işleri geçen hafta Emniyete yazı yazmış. Herhalde araştırma için, değil mi? Polis beni arayacak mı? Parmak izi için ne zaman polis çağırır aşağı yukarı?
2) Ben aile tablosu vermedim. Valilikteki memur bize şöyle dedi: evlilik cüzdanı benim ile eşim arasındaki evlilik bağını gösteriyor, çocuğun doğum belgesinde anne-baba olarak bizim ad-soyadlarımız yazıldığı için aile bağını gösteriyor. Bu yeterli dedi. Acaba sonradan Ankara isteyebilir mi? Kafama bu takıldı...
batyr, normalde nüfus'taki başvurunuz oluştuktan sonra bayrampaşa'daki yabancılar şube müdürlüğüne kendiniz gitmeniz lazım. dosyanızı açan memur sizi yönlendirmedi mi?
polis sizi aramayacak. o şeyler evlilikten başvuranlarda oluyor. türkiye'de kurallar sık sık değişiyor ama bizde dediğim gibi olmuştu. nüfus'taki başvurumuz kabul edildiğinde hemen ertesi gün yabancılar bölümüne gittik, orda parmak izi vermeniz için randevu ve getirmeniz gereken belge listesini veriyorlar.
ankara'dan normalde süresi geçen belge olursa istiyorlar. ilçe nüfus'taki memur sizin evrakları uygun görüp kabul ettiyse, ankara bunu kabul etmeyip başka bir belge istemez diye düşünüyorum.
kolay gelsin.
Alıntı:
beykent rumuzlu üyeden alıntı
batyr, normalde nüfus'taki başvurunuz oluştuktan sonra bayrampaşa'daki yabancılar şube müdürlüğüne kendiniz gitmeniz lazım. dosyanızı açan memur sizi yönlendirmedi mi?
polis sizi aramayacak. o şeyler evlilikten başvuranlarda oluyor. türkiye'de kurallar sık sık değişiyor ama bizde dediğim gibi olmuştu. nüfus'taki başvurumuz kabul edildiğinde hemen ertesi gün yabancılar bölümüne gittik, orda parmak izi vermeniz için randevu ve getirmeniz gereken belge listesini veriyorlar.
ankara'dan normalde süresi geçen belge olursa istiyorlar. ilçe nüfus'taki memur sizin evrakları uygun görüp kabul ettiyse, ankara bunu kabul etmeyip başka bir belge istemez diye düşünüyorum.
kolay gelsin.
Biz Gaziantep'te başvurduk. Dosyayı açan memur bizi yönlendirmedi. Sadece dedi, biz Emniyet'e araştırma için yazı gönderdik, sonra eve yabancı şubeden polis gelir yada sizi ararlar. Mülakat da Ocak gibi olur demişti.
Bir arkadaşım Genel olarak başvurmuştu önce, yabancı şubeden polisler eve gelmişler. Yani gerçekten o adreste oturuyor mu diye.