-
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Arkadaşlar arkadaşım yoklamasını yaptırdı muayenesini oldu ama psikolojik rahatsızlığından dolayı ilçesindeki şubeye gidip belgesini vermedi.
Hastane raporunu vermediği için durumu ne olur ?
Bu sene üniversite sınavlarına kayıt yaptırdı kazanırsa kayıt yaptırabilirmi ?
Bakayamı olur kaçak konumunamı düşer yardım ederseniz seviniriz.
-
Okulun temmuzda bitiyorsa arkadaşım bitirirsin, şubene gidersin buyuk ihtimal iki yıl daha tecil hakkı verilecektir. Yuksek lisans için vs yani. Biraz dişini sıkacaksın artık temmuz a ne kadar kaldıki, sonrası kolay zaten.
Psikolojik rahatsızlığının belgesini vermemiş olan arkadaş içinde gidip işlemini sonuçlandırmadığı sürece üniversite için askerlik durum belgesi alamaz, büyük ihtimal yeniden muayineye gönderebilirler, açıp şubesine sorsun, ayrıntılı bilgi alacaktır
-
Arkadaşlar herkese iyi geünler diliyorum 31.10.2008 yılında aöf de 2 sene üst üste kaldım ve yoklama kaçağı yazısı geldi 31.10.2008 den itibaren yoklama kaçağı durumundayım. Okulama devam ettim ve bi sonraki sene bir üst sınıfa atladım ikinci sınıfa yani... Şubeme tekrar öğrenci belgesini gönderdim. fakat şube bana bir kez yoklama kaçağı durumuna düştüğüm için bu belgeyi kabul etmediler ben okuluma devam ediyorum... 2009 un haziran ayında gbt sorgulamasında polis ve jandarma kontrolünden geçtim bişey çıkmadı.... 2010 senesindeyiz ben şimdi ehliyet alacağım. Ehliyet sınavlarını geçtim sabıka kaydımdada bişey çıkmadı Sadece dosyamı kurstan alıp trafiğe başvurmam gerekiyo ehliyetimi almam için GBT olayından dolayı sıkıntı çıkarmı varsa benim durumdaki arkadaşlar bilgilendirirlerse çok sevinirim. Veya bi GBT sorgulamasıyla ilgili bilgisi olan varmı? yoklama kaçağı gözükürmüyüm... Kolay gelsin herkese
-
Merhaba arkadaslar lutfen bana yardımcı olun....ben 2008 hazıran ayında egitim fakultesinden mezun oldum...sonra 2008 yaz ayında askerlık subesıne gıttım ve bana ordakı memurlar dedı kı senın tecılın 31.12.2008 ayında bıtecegını söyledıler ben de yaptırırım daha dedım ve 24.09.2008 gununde bulundugum yöredekı bır okulda ücretli ögretmenlık görevıne basladım ve devlete hızmet etmeye basladım...sonra ben okulumdakı calısma saatlerınden dolayı askerlık subesıne tecıl ıslemlerını yapmak ıcın gıdemedım ama keyfı gıtmeme degıl sonucta devletın ısını görmekteydım...2009 hazıranında okullar tatıl olunca temmuz ayındakı trt duyurusunu gördum ve agustos ayında subeye gıttım ama bu gecen zaman zarfında bana en ufak uyarı veya bı kagıt hıc bır sey gelmedı...neyse sonra agustosta gıttım ve ordakı görevlı bana eylulde gel dedı ve eylulde gıttım tecılımı yaptırdım belgemı aldım elıme rahat rahat eve geldım derken bı kac hafta sonra arkadan bana mahkeme celbı geldı...gıttım mahkemeye ordakı görevlının eylul gel dedıgını söledm hakım de onu dınleyecek martın 4 unde...sızce nasıl bı ceza alırım...toplam 203 gunluk yoklama kacagıymısım....1632 sayılı kanunun 63/1-a ve tcknın 53 maddesı geregı dava acıldı ya nasıl bı sonuc cıkar...
-
yahu herkes bakaya ile yoklama kaçağı farklı durumlar, bakaya mahkemeye sevkedilir , yoklama kaçağı alınıp muaynesi yaptırılıp teslim günü verilip bırakılır deniyor (üni mezunları için en azından) ama yukardaki arkadaş, mahkemeye sevkedildim diyor hem de 203 günlük olmasına rağmen.. nasıl iş çözemiyorum ben bunu..
-
valla arkadas öyle ben de anlamadım nolcak bu dava bılen bırısı yok mu yaaa
-
ya dostum merak etme sana hiç bişi olmaz, hem 223 günlük hem de yani neden gitmediğin belli. ama bizim gibi daha uzun zamandır kaçak görünenlere noluyor onu bilmiyoruz, yazılı ifade alınıyor birşey olmuyor deniyor hep ama senin durumuna bakınca hafif tırsıyor insan
-
kardeş haklısın bu devletın kanunlarının sacmalıgı ben ocak ayında da yoklama kacagı durumundaydım ama 23.02.2009 ve 15 eylul 2009 tarıhlerı yoklama kacagıymısım pekı ocak ayı nereye gıttı o gun sayılmıyor mu...ben bı de polıslıgı kazandım egıtım almaya gıdıcem onumuzdekı aylarda bak artık sen sımdı adam kafa kesıyor ceza almıyor bız bundan dolayı hapıs cezası gıbı gelecegımızı etkıleyecek bı ceza alırsak vay memleketın halınee
-
yok yok merak etme hapis cezası olmuyor hiç bir durumda eğer asker kaçağı değilsen (yani askerken kaçmadıysan) ama para cezası da yeterince kötü olur yani..
-
bugün itibariyle 212 gün bakaya kalmaktan dolayı hakim karşısına çıktı,neden giztmedin askere dedi,bende 3 ay sonra fakulteden mezun oluyorum kısa dönem askerlikten faydalanmak istediğim için gitmedim dedim,2000tl para cezası verdi 10 taksitte ödeyeceksin dedi,dosyayı kapattı
-
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
bakaya derken, yani yoklamanı yaptırdın teslim olman gereken tarihi aldın ama o tarih geldiğinde gidip teslim olmadın dimi? yoksa hiç yoklama mı yaptırmadın? çünkü yoklama kaçağı oluyosun o zaman.. bakayalara para cezası verildiğini biliyorum ama yoklama kaçakları tam bir muamma..
-
bakaya yoklaması yapılmış ama teslim olmamış kişidir yoklama kaçağı ise daha hiçbir askerlik işlemi yapılmamaış kişidir ikisininde cezası aynıdır fark yoktur yani para cezası uygulanır
-
yasalar öyle diyor, ancak şu ana kadar tanıdıklarımdan duyduğum yazılı ifadesinde "bilmiyordum" , "haberim yoktu" gibi dandik şeyler yerine sağlık vs. gibi daha geçerli şeyler yazanların para cezası da almadığı yönünde. ama bakayalar mutlaka para cezası alıyor diye biliyorum.
-
Şuan GBTyi bilen varmı arkadaşlar... Bakaya veya y.kaçağı gözüküyomu ?
-
evet ya birileri bilgi verse süper olur ben ekimde falan girmiştim en son temizdi, ama yeni yılda noldu ki acaba. 1 haftaya kadar uçakla seyahat edicem izmir havaalanında da gbt kontrolü yapıyolar bazen , sırf o yüzden otobüsle gitmeyi planlıyorum. bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen
-
Merhaba arkadaşlar 5 yıldır bakaya durumdayım,geçen gün gbt me bakıldı : temiz .
Herkese mutlu günler dilerim.
-
Şu bedelli çıksada millet rahatlasa 5 yıldır bakaya zor iştir hocam ya...
-
ben de 4 yıllık yoklama kaçağıyım, otelde kalma durumu dışında herhangi bir sorun olmuyor aslında.. ha bir de ikametgah falan çıkartamıyosun, otellerde de kalnabiliyo mu emin değilim.
-
Merhaba arkadaşlar,otellerde kalabiliyorsunuz,ikametgah daha 2 gün önce aldım,herhangi bir problem olmuyor merak etmeyin,kendi şahsıma ait işyerim var vergi mükellefiyim devlete vergimi düzenli olarak ödüyorum.Sağlık olsun,inşallah bedelli askerlik çıkar da biz de rahatlarız,ödemem gereken borçlardan dolayı askere gidemedim yıllarca,bir yıl para kazanamazsam bu büyük zorluk olacaktı benim için.Sonumuz hayırlısıyla şu işi halletmek olsun.
Hepinize mutluluklar dilerim.
-
Peki arkadaşlar şu konuda bilginiz var mı ? Ben bakayayım Haziranda okulum bitiyor kısa döneme hak kazanıyorum, lakin diplomam TEMMUZDA veriliyor bu nedenle AGUSTOS isteme hakkımda kayboluyor, ben şimdi HAZİRANDA notlarımdan mezun olacağımı anlayıp askere gitmek istiyorum diye başvurabiliyor muyum, yoksa BAKAYA olduğum için evvela mahkemelik mi olmam gerekiyor bu arada daha 1 aylık BAKAYAyım, yoksa mahkemelik olmadan da şubeye gidip ben AGUSTOSTA askere gitmek istiyorum diyebiliyor muyum ? Gidersem beni hemen mi yolluyorlar yoksa celbimi beklemem gerekiyor gibi kafa mı kurcalayan sorular var şubeye soracağım fakat bu konuda tecrübesi olan varsa yararlanmak isterim.
Saygılar.
-
ikametgah çıkartmakla ne ilgisi var anlamadım :) bakaya yada yoklama kaçağı olup hapse giren yoktur arkadaşlar para cezasına cevrilir oda 24 ay taksitle alınıyor
-
Merhaba 1980 doğumluyum ve aöf 3. sınıf öğrencisiyim Ekim 2009dan bu yana yoklama kaçağı olarak görünüyormuşum.Evime daha yeni şuban2010da yaklama kaçağısınız istenmedik bir durum yaşamak istemiyorsanız ltf yoklamanızı yaptırın die mektup geldi..ßunun üzerine şubemi tlfla arayıp görüştm bana memurun söylediği(yoklama kaçağısın şubeye gideceksin ifadeni alıcaklar ve savcıya sevk edecekler sen askerliğini yaparken mahkemen devam edicek)Şimdi ßenim sorum bundan sonrası için olucak 3.sınıftaym ve okulumu bitirmeme 2 yıl daha var şayet bu 2 yıl içerisinden okulu bitirip diplomamı alırsam bi geçerliliği olucak mı yoksa lise mezunu gibi 15 aymı yapıcam birde yoklama kaçağı durumuna düşeli 3 ay oldu evime sadece tahadütsüz bir mektup geldi.Bundan sonrası için evime herhangi bi şekilde polis veya jandarmanın gelmesi benim için artık bir an meselesimi yoksa rahat rahat 1 yıl daha geçirebilirmiyim...??? ilginize tşkederimm
-
ßenim sorum çok kısa net olucak eğer cevp verirseniz çok sevinirim. 26 Ekim 2009'da yoklama kaçağı durumuna düşmüşüm benim evime gelip beni almaları en az ne kadr zaman alır? 1980 doğumluyum.
-
arkadaslar bakaya bırı kendı subeye gıttıgı zaman saglık sorunlarından dolayı eger uygunn gorulurse hastaneye sevkedılırmı...bırde kendı subeye gıden bır bakaya yada gbt den dolayı yakalanan hemen askeremı alınır yoksa sulusu verıldıkten sonra ornegın ongun sonra teslım olacaksınmı denır...yanı hemen ınzıbatmı goturuyor bırlıgıne bakayaları
Editörün isyanı: Türkçe yazım kurallarına uyunuz aksi halde konu kitlenecektir.
-
Alıntı:
ismail3 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaslar bakaya bırı kendı subeye gıttıgı zaman saglık sorunlarından dolayı eger uygunn gorulurse hastaneye sevkedılırmı...bırde kendı subeye gıden bır bakaya yada gbt den dolayı yakalanan hemen askeremı alınır yoksa sulusu verıldıkten sonra ornegın ongun sonra teslım olacaksınmı denır...yanı hemen ınzıbatmı goturuyor bırlıgıne bakayaları
Yoklama kaçağı isen seni aramaya jandarma bile gelmes sivil bir polis memuru evine tebligatlı sülüsünü getirir.Sonrası kaçp kaçmamak yine sana kalmıs ama o polis kaç gün içerisinde eve gelir onu bilemiyorum
-
alk34alk,sen zaten bakayasın yani her koşulda mahkemeye cıkacaksın ve para cezası alcaksın,hatta bu mahkeme sen askerdeyken bile olabilir,diploma şart değil mezuniyete hak kazandıktan sonra çıkış belgeside onun yerine geçer,ünv.mezunu olduğun için sınava tabi askere alınırsın bu yüzden celp dönemlerini beklemek zorundasın,ama kalkıpta çıkış belgeni veya diplomanı almadan ask.şubesine gitme
-
Alıntı:
menzilhako rumuzlu üyeden alıntı
alk34alk,sen zaten bakayasın yani her koşulda mahkemeye cıkacaksın ve para cezası alcaksın,hatta bu mahkeme sen askerdeyken bile olabilir,diploma şart değil mezuniyete hak kazandıktan sonra çıkış belgeside onun yerine geçer,ünv.mezunu olduğun için sınava tabi askere alınırsın bu yüzden celp dönemlerini beklemek zorundasın,ama kalkıpta çıkış belgeni veya diplomanı almadan ask.şubesine gitme
Sevgili menzilhako teşekkürler yorum için, endişem şu ki AOF çıkış belgesi mahiyetinde bir şey vermiyor diplomada 3-4 TEMMUZDA çıkmış oluyor, diplomam ile şubeye gidersem şayet 30 Haziran olan İLK CELB de gitme dilekçesi verme tarihini 1 hafta ile kaçırmış oluyorum ve ARALIK celbine gönderilme durumum olması.
Diyorum ki haziranda derseleri geçtiğim belli olunca gidip şubeye alın beni askere şeklinde başvurayım, temmuzdada diploma gelince anında bile götürseler beni kısa dönem olacak nasılsa... Saçma bi fikir mi acaba ?
Teşekkürler.
-
eğer askere gitmek için acele ediyosan dediğin gibi da yapabilirsin uzun dönem asker gibi gidersin diploman şubeye intikal edince kısa dönem askerlik hakkından istifade edersin,olabilir uygundur
-
sayın menzilhako üst sıralarda sormus oldugum bır sorum mevcut bir arkadas alıntı ile cevap vermis lakin benim sorum bakaya durumu ile ilgiliydi...bilginiz varsa cevap verirseniz çok sevinirim...teşekkürler
-
slm ben 1982 doğumluyum.2009 ekım ayındaa universiteden ilişiğim kesilmiş.simdi memurluk kazandım askerlık durum belgesı istiyor.ilişik kesme kagıdıylaa yada baska turlu tecıl yaptırabilirmiyim.yoklama kacagı durumunaa düşmüşmüdürüm.
-
Arkadaslarım aşşağıda yazan satırlardaki bir sorum var...forumumuzun diğer
bölümünde konu açtım ama cevap alamadım burdaki arkadaşlarım bu konuda bilgisi varsa sevirim...
Değerli arkadaşlar merhaba...
Teşekkürler sağlık yönetmeliğine rahatsızlıklarım için baktım lakin net bir bilgiye sahip olamadım. Sizlerin tecrübe ve bilgilerinizden yararlanmak amacıyla bu konuyu açmaya gerek duydum şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...
Bir yaşımda fazla kalsiyum yüklenmesinden dolayı sol böbreğimde fazla sayıda taş meydana geldi bu soruna istinaden bir yaşımda hem sol böbrek hem de mesaneden ameliyat oldum o gün bugundür bu rahatsızlıkla uğraşıyorum...
defalarca taş kırdırdım hayatımda doktorlarda geçti En son yapılan böbrek tetkiklerine göre sol böbreğimde 3,5 cm boy 2,00 cm eninde yani bir yumurta büyüklüğünde tas belirlendi ve alınması gerekli olduğu söylendi.Mesanemdede 1,00 cm tas varmış..Suan için ameliyat olmayacağım altı ay sonra bir daha bakılacak ve duruma göre karar verilecek ama ameliyat kesinlikle olacağım...
Bununla beraber 13 yasımda araba carpması sonucu femur yanı uyluk kemıgım parcalı kırıldı amelıyat oldum platın takıldı ve uc sene sonra platın gerı alındı... cok az topallamam mevcut kontrollu yurudugum zaman bellı olmuyor ama agrıları ve kosmamdakı engeller devam edıyor...
bu ıkı rahatsızlıgımdan dolayı elbette normal ınsanlar gıbı yasayamıyorum zorluklarını ceken bılır... yasım geldı askerlıkle ılgılı kımısı askerlıge elverıssız olursun kımıse olmazsın dıyor ama muayene olmadım askerıyede oncelıkle sız degerlı buyuklerıme sormak ıstedım
bu konuda bır yorumunuz varmıdır acaba...en azından askeriyeye gitsem bir yıl sevk tehiri alabilirmiyim yada muafiyet olabilirmi...
tesekkur ederım
-
Benim de bir sorum olacak. Askere gitmeniz gerekiyor zamanı geçmiş fakat öss sınavına gireceksiniz. öss sınavı sonuna kadar şubeye gidilmez ise ne olur ve öss sonrası okul kazanıldığı takdirde kişi okuluna gidebilir mi?
-
Herkese selamlar. Benim bir arkadaşım yüzünden kafamkarıştı. İlk olarak 80 doğumluyum. Yani yaş askere göre 30. 2008 yılındaki öğrenci affından yararlanmak için şubeye gidip yoklama yaptırdım. Elime verdikleri belgede 21 şubat 2009 yılına kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur ibaresi vardı. Yani şubede son yoklama yaptırmış oldum. Sonra üniversiteme kayıt yaptırdım ve belgemi iadeli tahattütlü olarak yerel askerlik şubeme gönderdim birde mail attım. Gelen yanıt belgenin ellerine ulaştığını 31 ekim 2009 yılına kadar tecil olduğumu ancak bir daha yaptıramayacağımı söylüyordu. 2010 yılı yerel şubemin asker alması 2010 kasım ayı. Yani daha 8 ay var. Ben mantık olarak şöyle düşünüyorum. 2008 yılında son yoklamam yapıldı. 31 ekim 2009 a kadar tecilim vardı bitti. Şubemin asker alma zamanı 2010 kasım olduğu için o zamana kadar rahatım. Fakat bir arkadaşım öyle olmaz dedi. 31 ekim 2009 'a kadar gidip bir daha yoklama yaptırman gerekirdi sen yoklama kaçağı olmuşsun 2010 kasımdan itibarende bakaya kalırsın dedi. Şimdi sizlerden öğrenmek istediğim doğru olan hangisi. Çünkü 2010 kasım ayına kadar benim üniversitem bitecek ve kısa dönem şansım olacak. Eğer yoklama kaçağı isem şimdi gidip lise mezunu olarak yoklama yaptırırsam beni ne zaman askere alırlar. yine 2010 kasımda alınırsam hiç sorun değil hemen yaptırırım. Emin olamadığım konu şu andaki durumum ve eğer yoklama yaptırmam gerekiyorsa vede yaptırırsam ne zaman alınırım. Herkese şimdiden çok teşekkür ediyor ve cevaplarınızı bekliyorum arkdaşlar.Bu arada 31 ekim'den sonra bir çok kere gbt ye girdim sorun da yaşamadım.
Saygılarımla....
-
Herkese selamlar. Benim bir arkadaşım yüzünden kafamkarıştı. İlk olarak 80 doğumluyum. Yani yaş askere göre 30. 2008 yılındaki öğrenci affından yararlanmak için şubeye gidip yoklama yaptırdım. Elime verdikleri belgede 21 şubat 2009 yılına kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur ibaresi vardı. Yani şubede son yoklama yaptırmış oldum. Sonra üniversiteme kayıt yaptırdım ve belgemi iadeli tahattütlü olarak yerel askerlik şubeme gönderdim birde mail attım. Gelen yanıt belgenin ellerine ulaştığını 31 ekim 2009 yılına kadar tecil olduğumu ancak bir daha yaptıramayacağımı söylüyordu. 2010 yılı yerel şubemin asker alması 2010 kasım ayı. Yani daha 8 ay var. Ben mantık olarak şöyle düşünüyorum. 2008 yılında son yoklamam yapıldı. 31 ekim 2009 a kadar tecilim vardı bitti. Şubemin asker alma zamanı 2010 kasım olduğu için o zamana kadar rahatım. Fakat bir arkadaşım öyle olmaz dedi. 31 ekim 2009 'a kadar gidip bir daha yoklama yaptırman gerekirdi sen yoklama kaçağı olmuşsun 2010 kasımdan itibarende bakaya kalırsın dedi. Şimdi sizlerden öğrenmek istediğim doğru olan hangisi. Çünkü 2010 kasım ayına kadar benim üniversitem bitecek ve kısa dönem şansım olacak. Eğer yoklama kaçağı isem şimdi gidip lise mezunu olarak yoklama yaptırırsam beni ne zaman askere alırlar. yine 2010 kasımda alınırsam hiç sorun değil hemen yaptırırım. Emin olamadığım konu şu andaki durumum ve eğer yoklama yaptırmam gerekiyorsa vede yaptırırsam ne zaman alınırım. Herkese şimdiden çok teşekkür ediyor ve cevaplarınızı bekliyorum arkdaşlar.Bu arada 31 ekim'den sonra bir çok kere gbt ye girdim sorun da yaşamadım.
Saygılarımla....
-
Alıntı:
ismail3 rumuzlu üyeden alıntı
bakaya olan kişi kendi rızası ile şubeye gitse dahi,askeri hastahaneye sevk edilmez birliğinize teslim olusrsunuz orda yani asker iken hastahaneye sevkınızı istersiniz,bakayalar gbt de cıkmamaktadır yani sızın yakalanıpta subeye gorurulme sansınız cok az acaka hakkınızda ıhbar olacakkı bulundugunuz yerden alınasınız,yakalanmanız ve ya kendı kendınıze subeye gıtmenız arasındakı tek fark sulh ceza mahkemesının hakkınızda vereceğı para cezasının mıktarını belirler,bir şekilde şubeye bakaya ıken dustunuz diyelım eger bu ilk yada ıkıncı elınıze sevk belgesının verıldıgı seferse ,tekrar size sülüs verirler su tarihte teslım ol derler ( bunun taktiri tamamen ask şube başk.elindedir,isterse ilk seferde de sizi adamlı olarak birliğinize teslim ederler) sizi birliğinize götürmek şube için masraflı iştir bu yüzden tercih edilmez.
-
Alıntı:
menzilhako rumuzlu üyeden alıntı
bakaya olan kişi kendi rızası ile şubeye gitse dahi,askeri hastahaneye sevk edilmez birliğinize teslim olusrsunuz orda yani asker iken hastahaneye sevkınızı istersiniz,bakayalar gbt de cıkmamaktadır yani sızın yakalanıpta subeye gorurulme sansınız cok az acaka hakkınızda ıhbar olacakkı bulundugunuz yerden alınasınız,yakalanmanız ve ya kendı kendınıze subeye gıtmenız arasındakı tek fark sulh ceza mahkemesının hakkınızda vereceğı para cezasının mıktarını belirler,bir şekilde şubeye bakaya ıken dustunuz diyelım eger bu ilk yada ıkıncı elınıze sevk belgesının verıldıgı seferse ,tekrar size sülüs verirler su tarihte teslım ol derler ( bunun taktiri tamamen ask şube başk.elindedir,isterse ilk seferde de sizi adamlı olarak birliğinize teslim ederler) sizi birliğinize götürmek şube için masraflı iştir bu yüzden tercih edilmez.
Ya bu konuda bilgili gibi göründüğün için soruyorum, bakaya değil yoklama kaçağı olan kişi için durum nedir, yakalandığını düşünelim, direk birliğine mi teslim edilir yoksa önce yoklaması yapılıp gönderilir mi? ve üniversite mezunu ya da lise mezunu fark yaratır mı? yani ben üniversite mezunuyum 2006 haziran'ında okulumdan mezun oldum sonrasında hiç gitmedim yoklamaya, gbt ye defalarca girdim sorun olmadı. şu anda da askerlikten muaf olmamı sağlayacak bi hastalığım da var, yani forum sitelerinde benim hastalığıma sahip bir çok kişi bazısı çok uğraşarak bazısı kolaylıkla ama uğraştığı takdirde hepsi önce 1 yıl erteleme ardından muafiyet almış (kronik ülseratif kolit hastalığım bu arada) ben kendim askeri şubeye gidip yoklama yaptırsam ya da yakalansam mahkemeye mi çıkarırlar, yoklamamı yapıp yazılı ifademi alıp gün mü verirler nolur yani?
-
Şu soruyu sormuştum bir süre önce bir fikri olan var mı ?
Alıntı:
cntpc rumuzlu üyeden alıntı
Bu forumdaki bilgisini paylaşan herkese teşekkürler.
Benim de ilginç bir durumum var.
2009 temmuzda lisanstan mezun oldum.31 Ekimde tecilim dolacağı için 23 Eylülde gittim şubeye.Yeni tecil yapmak istiyorum yurt dışında yüksek lisansa başlayacağım için dedim.Ne olduysa o zaman oldu.Oradaki kadın bana aynen "sen buraya neden geldin burada bir işin yok sen okul okuyorsun okuluna git oradan yazı gönder Milli Savunma Bakanlığı'na" dedi.Tamam deyip çıktım.
İngiltere'deyken aradım konsolosluk eğitim müşavirliğini belgeleri kargola dediler, yalnız orada bir hata yapıp belgeleri kasımın başında, 3 4 ü gibi gönderdim.Daha sonra benim belgelerim aralığın ortasında ancak ASAL'a gitmiş.Aradığımda bana başvurumun reddedildiğini, çünkü yoklama kaçağı durumunda olduğum söylendi.
Bu sefer geçtiğimiz hafta İngiltere'de yine gittim Başkonsolosluğa, oradan başvuracaktım ki bana zaten yakında Türkiye'ye döneceksin bizden yaptığın başvuru ulaşana kadar sen gitmiş olursun, orda kendin başvur dediler.Tamam dedim ama internetten araştırdım 20 Şubat'tan sonra gelene ayrı bir uygulama oluyormuş.
Bana tebligat gelmedi, anlattığım gibi de kaç kere uğraştım aksilik üstüne aksilik bir türlü işim olmadı.Şimdi haftaya tekrar büyükelçiliğe gidip başvuracağım, ama büyük ihtimalle 20 şubattan önce başvurduğum halde Türkiyeye başvurum 20 Mart-30 Mart arası ulaşır.
Türkiye'de tecil için gittiğimde beni askere almak için tarih verirler mi ? 20 Şubattan sonra yoklama olmuş mu sayılacağım önce mi ? Bilen varsa yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer.
Teşekkürler, saygılar.
-
Alıntı:
nbctech rumuzlu üyeden alıntı
Saygılarımla....
arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilecek kimse yokmu bana. biraz acil durum çünkü herşeyimin resmi olmasını istiyorum. Tekrardan teşekkür ederim...
-
Sevgili dostum NBCTECH bende yaşıtınım araştıra araştıra öğrendim, 31 Ekime kadar yoklamanı yaptırman gerekiyordu (önceden yaptırman bir şey ifade etmiyor ), şimdi yoklama kaçağısın, hafta içi git yoklamanı yaptır zaten memleket itibariyle sana KASIM da gel asker ol diyecekler, KASIM a kada okulunu bitir ve diplomanı götür kısa dönem askerliğini yap derim. Önemli bir sorunun yok yoklama kaçağı da mahkemeye çıkıyor güzel bir yalan uydurur mahkemeden de 200-300 TL bir cezayla kurtulursun sorun edecek bir şeyin yok benim nazarı itibarimde.
Bede gittim yoklamamı yaptırdım 31 Ekimden önce ve KASIM da alın beni askere dedim, lakin memleket itibari ile ŞUBAT çıktı gitmedim ve BAKAYA kaldım. Güya seçmeli bir uygulama gelmiş celbi seçebilirsin dediler KASIM seçtik ama hikaye gene ŞUBAT çıktı.
Bu askerlik yüzünden ülkeyi bile terk etmeyi düşünüyorum böyle şey olmaz 31 yaşında tonla kredi ödeyen maaş veren biriyim kalk git şimdi 5-6 ay orada yat kalk vaktini öldür, gerçi anlamadığım bir şey de şu ki neredeyse tüm forumların ortak görüşü GBT işi bitmiştir yani gitmek istemeyende sonsuza kadar gitmese bir şey olmayacak bu durumda...
-
Alıntı:
alk34alk rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili dostum NBCTECH bende yaşıtınım araştıra araştıra öğrendim, 31 Ekime kadar yoklamanı yaptırman gerekiyordu (önceden yaptırman bir şey ifade etmiyor ), şimdi yoklama kaçağısın, hafta içi git yoklamanı yaptır zaten memleket itibariyle sana KASIM da gel asker ol diyecekler, KASIM a kada okulunu bitir ve diplomanı götür kısa dönem askerliğini yap derim. Önemli bir sorunun yok yoklama kaçağı da mahkemeye çıkıyor güzel bir yalan uydurur mahkemeden de 200-300 TL bir cezayla kurtulursun sorun edecek bir şeyin yok benim nazarı itibarimde.
Bede gittim yoklamamı yaptırdım 31 Ekimden önce ve KASIM da alın beni askere dedim, lakin memleket itibari ile ŞUBAT çıktı gitmedim ve BAKAYA kaldım. Güya seçmeli bir uygulama gelmiş celbi seçebilirsin dediler KASIM seçtik ama hikaye gene ŞUBAT çıktı.
Bu askerlik yüzünden ülkeyi bile terk etmeyi düşünüyorum böyle şey olmaz 31 yaşında tonla kredi ödeyen maaş veren biriyim kalk git şimdi 5-6 ay orada yat kalk vaktini öldür, gerçi anlamadığım bir şey de şu ki neredeyse tüm forumların ortak görüşü GBT işi bitmiştir yani gitmek istemeyende sonsuza kadar gitmese bir şey olmayacak bu durumda...
İlgilerinize çok teşekkür ederim. Şunu anladım o zaman Kasım 2010'a kadar yoklama, ondan sonra bakaya oluyorum. O zaman gidip yaptırayım yoklamamı. Dediğiniz gibi ise kasımda giderim zaten sorun yok. Tekrar tekrar çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Sizinde herşey istediğiniz gibi olur umarım. Görüşlerinize gelince ben askerliğin olmasını fakat bu kadar uzun olmamasını isteyenlerdenim. Temel askerlik eğitiminden sonra isteyenin kalıp isteyenin gitmesi kanaatindeyim. Kısacası profesyonel bir ordumuz olmasını istemekteyim. 1.000.000 kişinin bakımını üstleneceğine 500.000 kişinin üstlen üzerinede teknoloji koy demek isterdim görüşlerimiz sorulsaydı. Bir ekonomi hocam vardı hep derdi ki, 100 tane işe yaramaz adamım olacağına 20 tane işi bilen adamım olsun isterim. 100 kişiye vereceğim maaşı o 20 kişiye vereyim bende onlarda mutlu olsun. İnşallah o günleri de görürüz. Tsk ülkenin gözbebeğidir. Fakat 1920 'lerden kalma kanunlarla 1960 model silahlarla , araçla gördükçe açıkcası benim içim yanıyor. En kısa zamanda Yüce ordumuzun gelişmesi ve geliştirilmesi dileği ile...
Saygılar....