Başbuğ kesin bir dille bedelli askerliğin gündeme gelmeyeceğinin altını çizdi:
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11539225.asp?gid=229
http://www.ntvmsnbc.com/id/24961671/
Printable View
Başbuğ kesin bir dille bedelli askerliğin gündeme gelmeyeceğinin altını çizdi:
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11539225.asp?gid=229
http://www.ntvmsnbc.com/id/24961671/
Şehitler ölürken T.C vatandaşı olarak nitelendirdiğiniz,
yurtdışında yaşayan , ülkesine hiç bir şekilde vergi vermeyen , bazılarının Türkçe yi bile unuttuğu kesim kayırılıyor.Benimde yeğenim 2002 yılında Gaziantep de Yüzbaşı olduğu halde şehit düştü, canımız çok yandı...Ama emin olun yeğenim aptal bir askerin yanlışlıkla vurması sonucu öldü, sebep eğitimsiz bir paşa tanıdığı , zengin çocuğu idi.
Sorulması gereken şu ,madem terör bitecek deniyo , (İran a hayranım bu kısasa kısasdan dolayı - işlediğin suçun aynısı sana uygulanıyor ), sen daha İmralıdakini daha iyi nasıl bakarız planları yapa dur, ortalığı ayağa kaldırıp insan hakları diyen ülkeler , neden Amerika ya idam konusunda laf edemiyor.
Zırhlı araç nasıl olurda infilak eder, anlamak mümkün değil , patlayıcı istediği kadar kuvvetli olsun , araç daha mukavemetli olsaydı , kayıp daha az olurdu , Ayrıca bu ülkede yaşayan , üreten , bir doktorun , bir mimarın , bir mühendisin , yılda 2-3 Milyon EURO kazanan futbolcu veya basketbolcu kadar değeri yok....Arkadaşlar benim umutlarım giderek azalıyor , en sonunda işletmemi kapatıp gideceğim , ot yolmaya , mıntıka temizlemeye , gelince de çocuklarıma ve hatta torunlarıma mıntıka temizliği nasıl yapılır anlatıp böbürlenirim artık.....
Bedelliyi bırakın, yakında "kısa dönem" i mumla arıyacaksınız, herkese standart 12-15 aylık süreç geldiğinde o zaman herkes 6 ayı arıyacak...
Ben üç sebeple istiyorum:
1 - Şehit askerlerimizin aileleleri ve bilhassa çocuklarının en iyi yaşam koşullarına kavuşturulmaları ve eğitimleri için,
2 - Yurt geneli EĞİTİM için,
3 - Yine yurt geneli "İş olanakları"na ilişkin yatırımlar için
Neden olmasın?
Terörü SUSSUZ bırakmak için neden olmasın ki?!!!
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bedelli askerlik uygulamasını engelleyen iki nedeni açıkladı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un açıkladığı, “Asker ihtiyacı olduğu için bedelli askerliği uygulamıyoruz” gerekçesinin yanı sıra bedelli taksitlerinin ödenmemesi nedeniyle açılan davalar ve yaş büyütme işlemlerinin de sorun yarattığını kaydetti.
Devamı: http://www.haber3.com/news_detail.php?id=474412
3 sene bekledim, çıkmadı, yaptım geldim askerliğimi, artık bundan sonra çıksa ne fayda
Bedelli beklerken yedek subaylık kalktı 12 aya çıkardılar :)) Oh iyi olmuş çok sevindim. Okuyorsa kişi kendine okuyor gitsin yapsın herkes gibi Türk Silahlı Kuvvetleri nemi okuyor sanki. Ama size bir teselli vereyim belki 15 aylık askerligide 12 aya çekerler herkes eşit olur. Hadi yine iyisiniz :) Gidin yapın askerliginizi bedellinin falan çıkacagı yok vakit kaybetmeyin. Sitelerde istediginiz kadar kampanyalar yürütün hiç bir şey değişmeyecektir.
parası olan askerliğe para vererek yan gelip yatacak, parası olmayanda 15 ay boyunca yat kalk sürün nöbet vs ülkesini vatanını bekleyerek geçirecek.
ve aynı vatanda herkes eşit olacak öyle mi ? ben buna inanmıyorum.
zengin yada fakir bu ülkenin vatandaşıysan HERKES DÜZGÜNCE ASKERLİĞİNİ YAPMALI.
yok işim var iş yerim var okulum var vs... bunlar bahane bizimde işimiz vardı ama yaptık bizimde okulumuz yandı ama yaptık.... bahaneye gerek yok.
Canıyla kanıyla Türküm diyen herkes yapmalı...
Bu kadar cabuk pes etmek yok.Bu konunun ustune gıtmeye devam edelım arkadaslar.ayrıca,farklı goruste olanlar kendılerıne baska bır başlık acsınlar!.
Mynet Haber bugün ,
Erdoğan'ın oğlu bedelli askerlik yapacak !
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın vatani görevini yapmak için 3 Temmuz'a kadar Burdur 58. Piyade Eğitim Alayı'na teslim olacağı bildirildi. Haberin duyulmasının ardından gazeteciler eğitim alayı önünde nöbete başladı.
Bilal Erdoğan ve Nihat Kahveci 21gün bedelli askerliklerini yapıyorlar ama nedense mehtap hanımın,bedelli askerlik karşıtı moderatörlerin ve hukuk sever arkadaşların sesi soluğu çıkmıyor.Nedense kimse şehitler üzerinden demogoji yapmıyor.Zengin fakir ayrımı edebiyatınıda bırakmışlar.Hatta bedelli karşıtı Beşiktaşlılar bu sene nihat için tezahüratlarda yapıcaklar,tıpkı bedelli karşıtı fenerli ve galatasaraylıların ibrahim kutluay ve emre belezoğluna yaptıkları gibi.
Bizim bu insanlar gibi milyon dolarlarımız yok,32 yaşına gelmişiz 2çocuğumuza,eşimize ve annemize bakabilmek için bedelli askerlik yapmak isteyince bizlere söylemediğiniz söz kalmıyor.Helal olsun sizlere,hayatta hep böyle olun,hukuk sever olmaya devam edin...
Sivil mahkemeye başvurun burası mahkememi site...
Şahsi kanaatim Bilal efendinin yaptığı askerlik askerliğe ihanettir. İhanete ortak olmamak için ailesi RTE dahil gitmemiştir... Gerisi hikayedir.
Merhaba,
Epeydir yazmıyordum ama bugün yazasım geldi...
Öncedende söylediğim gibi 2009 içerisinde bedelli çıkacak, yanılma payım olarak da 2010a sarkabilir, keza Demokratik çözüm paketi ile pkk kaldırılmaktadır, üstüne bir de türkiyenin en büyük sazan avı olan genelkurmay başkanının tek tip askerlik olacak sözünden sonra askere başvuruların patlaması...
neyse.
Bedellinin çıkmayacağı defalarca söylendi bu konu kapandı dendi. Hala neye göre bedelli diyorsunuz anlamak mümkün değil. Bedelli askerlik bekleyen hala varsa boşuna umutlanıyorlar bu tip yazılar sonucu. Ayrıca sazan avı dediğiniz olay mutlaka gerçekleşecek bir olay ama ne zaman olacağı belli değil, kendisi çok erken demişti ama neye göre erken?
Parası olan Askerlik Yapmasın ! Olmayan Yapsın Ne Ala Memleket ! Yapacaksınız kardeşim ! Sizde Yapacaksınız ! Biz Hasta Hasta Yaptık Sizde Yapacaksınız !
Kesinlikle katılıyorum arkadaşım ancak bu gerçekler çoğunlukla gözardı ediliyor sanki çok zengin bir ülkeymişiz gibi, milli kaynaklarımızı, özelleştirme adı altında dış sermayelere peşkeş çekmek bu işten üstü kapalı kar elde eden sayın devlet büyüklerimize daha cazip geliyor sanırım...
bedelli askerlik sürekli ve oldukça karlı bir kaynak hem devlet hemde askeriye açısından, ancak yanlış amaçlar ve kötü niyetler için kullanılmasından endişe ediliyor sanırım, bu sebeple ordu sürekli bu talepleri red ediyor. Oysa bedelli askerliğin çıkması ile bu ülkenin kazanacağı şeyler hiçde küçümsenecek boyutlarda değil
hem maddi hem manevi açıdan
düşünsenize yıllardır avrupa birliğine girmek için kapı kapı dolaşan bizler hala daha evrupa birliği ülkelerde tam an lamı ile uygulanamayan zorunlu askerliğin kaldırılması yada vicdani red hakkına türkiyeden bedelli askerlik adı altında müthiş bir çözüm ile gideceğiziz bunun bize sağlayacağı prestiji bir düşünsenize
Sözde özgürlük bekçisi avrupaya özgürlük dersi vermiş olacağız...
Fazla uzattım affınıza sığınıyorum , saygılar...
vindobana kardeş sana ulaşamıyorm bi tel nonu yada bi maıl adresını verebılrmısın ozelden
Herkesin kendine göre derdi var,kimi evli,kiminin çocuğu var,kimi okulu 29 yaşına kadar uzatmış(ki neden o yaşa kadar uzattın diye sorarlar adama)..Boşa çenenizi yormayın arkadaşlar..Bedelli askerlik başından sonuna HAKSIZLIKTIR..Parası olan veya durumu kredi çekmeye müsait olan gidip 1 ay eğitim adı altında sağa sola yürüyüp gelicek,olmayan 15 ay cefa çekicek..Kusura bakmayın ama yok öyle..Kafasını biraz çalıştıran insan eğer okumamışsa 20 yaşında askere gider yapar gelir,ondan sonra hayatını kurar,okuyan adamsa okulunu bitirir gider kısa dönem veya yedek subay olarak yapar gelir tekrar düzenini kurar..Ben öyle yaptım,şu an kafam rahat..Boşa martaval okumayın o yüzden..Herkesin her konuda herşeyi bilmeside ayrı bir olay zaten,asker çok fazla diyorsunuz..Askerde benim bölüğümde 50 tane asker eksikti,takımlar tamamlanamıyordu,sürekli bir açık vardı,her dönemde gelen asker sayısı 15i geçmiyordu..Bilip bilmeden konuşmayın..Gidip geldikten sonra anlayacaksınız ki her insanın orayı görmesi gerekir..
Arkadaslar duygusal düşünmeyin lütfen.parası olan ,olmayan muhabbeti çok komik!ayrıca askerlik yapmayan namussuz mu? Acıkcası senin namus kavramını pek anlayamadım dostum.savaş yok bişey yok!Üç beş çapulcuyu(pkk) yok edecegiz diye milli gelirin büyük bir çoğunluğu orduya aktarılıyordu bir kaç yıl öncesine kadar.yeni yeni azaltıldı bu tutar.egitime ayrılan parayla arasında uçurumlar vardı!şimdi siz diyorsunuzki askerlik görevi namustur.
size söyle bir örnek vereyim...
Askeriye ayrı bir sınıf olarak düşünün!
toplumu da ayrı bir sınıf!
soru:toplumun hangi tabakasının evinde hizmetçi var ve kaç tane!
cevap:üst gelirli( zengin çok zengin diye adlandırdıgımız bir sınıf) snıfın minimum 1 tane.
soru:askeriyenin kaç tane hizmetçisi var ve (burada hizmeli olarak erleri kabul ediyoruz) hangi tabakanın!
cevap:en alt tabakanın yani baş çavuşun bile var.erler yada yeni gelen erler ve takaba tabaka artıyor olay.
anlatmak istegdigim şu arkadaslar hazır kıta 700 bin askerin saece 50 bin tanesi ancak ve ancak catışma yada vatan kuruma olayını yaşıyor geri kalanların hepsi komutanlara hizmetçilik yapıyor.
biraz daha ağır yazayım..karılık yapıyoruz rütbelilere!
bir arkadasımız niye bu yaşa kadar yapmadın diyor!
okuma sınırı 29 ondan sonra okuyamazsın diyor askerlik kanunu!
Türkiye'de gelişmiş ülkelerdeki gibi, bıraktıgın bir düzeni geri bulabilme şansın yok.
benim yaşım şuan 29 ve kendimi bildim bileli ticaretle uğraşıyorum.hep kendi işimin sahibi oldum.fakat şu kısacık ticari hayatımda iki kez battım.batış sebebim tamamen ülkedeki ekonomik istiktrsızlık.
ticaretle uğraşan bir insan olmadıgınz o kadar belliki!hayatınızı salla başını al maaşını modunda geçmiş.o yüzden lütfen askerlik diyip dedelerimizin kurtuluş savaşında yaşadıklarını sanki yaşamış gibi ahkam kesmeyelim.
öyle agzına rambo bıçagı alıp fotograf cektirmekle vatan borcu ödenmiyor.
bedelli askerlikten saglanan gelir, cabucak çar çur edildiginden vatandaşımız haklı olarak kendi yaşantısında bir iyileşme görmediginden bununda gereksiz olduğunu düşünüyor haklı olarak. fakat böyle bir yasa çıktıgındaöncülüğünü benim yapacagım bir proje var.
Projem şu :
Yaşadıgım sehirde en kötü ihtimalle 5bin kişi bu yasadan yararlanacak!
bedelli askerliğin parasal tutarı 13 ila 15 bin tl.
yararlanan kişileri kendi cabalarımla haberdar edip bir banka hesabına kişi başına bin tl.lik bir yardımda bulunmasını talep edecegiz.
en kötü ihtimalle bu rakamın 2 ila 5 milyon arasında olacagını düşünüyorum.
bir vakıf kurularak bu tutarla şehit ailelerine ve gazilerimize ihtiyaçları karşılanmasını amaçladım.her ne kadar ütopik görünsede bunu hayata geçirebilmek ve sonraki bedelli askerliğin aslında kötü birşey olmadıgını toplumumuza göstermeyi istiyorum.
son söz olarak bedelli aslerlik bir ihtiyaç ,sadece bunu göremeyenlerin bilinç altında başka bir amaçla bu düşünceye zorlandıgını söyleyecegim. kırgınlık yada kızgınlığa sebep olduysam özür dilerim.
saygılarımla
forumu uyandıralım arkadaslar.. susmak yok. Tekrar gundeme gelmesı gereken bır durum.
Seçim mi var, mart mı geldi???
bedelli askerlik kesinlikle ayrımcılık parasi olanla olmayani ayirmaktir bu ötesi değil
Öncelikle ardaşlar sizin zengin kesin fakir kesim diye ayırdıgınız bir grup yok.
Bilmeden düşünmeden yazıyorsunuz.Zengin kesim dediğiniz kesim çocugunu yurt dısında 3 yıl oturma ve çalışma izni alarak(maddi olanakları zaten yeterli)yurda donuyor ve dövizli askerlik yapıyor.Yani adamın parası varsa bedelli falan dinlemiyor.Senınde varsa git yurt dısında calısma ve oturma izni al 3 senenin 1,5 yıldan 1 gun fazlasını yurt dısında geçir gel burada bedelli yap.
Dolayısıyla oncelikle olayı bilmek gerekiyor.
Bedelli askerlik cıkarsa emin olun zengin kesim falan ondan yararlanmayacak veya çok kucuk bir kısmı yararlanacak yukarıda yazdıgım sebeplerden dolayı,
Asıl orta ve alt grupta arada sıkısmıs,sartlar kişileri bu noktaya getirmiş cıkısı olmayan kişiler çogunlukta,bunların belli bir kısmıda işveren,yani bir nevi ekonomiye destek vererek(işçi calıstırarak)vatana hizmet yapıyor.Bu para emin olunki orta ve fakir kesimden cıkacak,hep birlikte gorecegız.
Öncelikle vatan borcu namus borcuysa,sen bu vatana hiçbir ekonomik sosyolojik,vs.vs.katkıda bulunmuyorsan,kendinden baska kimseye faydan yoksa,
Gidip askerlik yaptım vatanıma borcumu odedım dıyemezsın.
Hem ekonomik hem sosyolojik hem kulturel vs..katkın olacak,bunun içinde askerlikte olabilir.5 ay olur 6 ay olur.3 yıl olur.Bunları bir butun olarak dusunmelisiniz.
Evet askerlik olmalı profesyonel olur..vs. mutlaka guclu ordu sart ama,
Bu konuyu vatan borcu noktasından,dediğim gibi kurtarmak lazım.
Bedelli askerlik konusu ise,
Şu zamanda cıkmalı bu ülkenin krizden sonra ciddi bir ekonomik yara aldıgı malum(hukumet değil ülke yara aldı.)Siyasi yone cekmek isteyenler acısında soyledım.
Gelecek veya planlanan paralar az paralar değil.Bu aradada belli bir kısım insanımızın sorunu ortadan kalkacak.
Bu ülkeye ekonomik katkı saglamakta vatan borcudur.Ve çok buyuk bir katkıdır.
Umarım cıkar ...
ben askerliğimi yaptım ama ben yaptım herkes yapsın demiyorum kesinlikle bu bedelli askerliğin çıkması lazım gittik ne oldu 5 ay boşuna yer işgal ettim
Askeralma Dairesi Başkanlığı ( ASAL )' ın web sitesinde bedelli askerlik uygulaması ile ilgili aşağıdaki açıklama yapılmış.
O yıl askere alınacakların tamamı, mevcut celp sistemine uygun olarak temel askerlik eğitimine tabi tutulur. Her celp döneminde eğitim merkezine sevk edilen miktar Genelkurmay Başkanlığınca belirlenen ihtiyaçtan fazla ise; ihtiyaç fazlası olan yükümlüler temel askerlik eğitimlerini müteakip yılın 1 Ocak tarihindeki T.C. Merkez Bankasi Döviz Kurları esas alınarak, dövizle askerlik için tesbit edilen miktarın yarısının karşılığı Türk Lirası ödemek veya istekte bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmak suretiyle askerlik hizmetini yerine getirebilirler. Kanunun bu hükmüne rağmen mevcut kaynak (Askere alınacak yükümlü sayısı) Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacını ancak karşıladığından uzun vadede böyle bir uygulama olmayacağı değerlendirilmektedir.
Bir taraftan da ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum gözönüne alındığında 2009 aralık ayı itibariyle bedelli askerlik uygulaması tartışmalarının alevlenecek gibi duruyor. Mecliste yasa tasarılarının daha önce hazırlanmış olduğu ancak geri çekildiği bilgileri resmi bir açıklama olmasa da medyaya yansımış durumda.
2009 Ekim itibariyle açılım sendromu sebebiyle bu konu biraz geride kalmış gibi görünüyor. 2009 ağustos ayında bedelli askerlik tartışmaları gündemdeyken İlker Başbuğun yapmış olduğu askerlik süresinin artması ile açıklamalar da bulunmakta.
Ne bu şimdi revamı yani ??
Bu dönemde pek sanmıyorum çıkacağını ama çıksa ülke içinde benim gibi gidip geldikten sonra bu şartlarda işsiz kalma korkusu düşündürüyor. Bedelli çıksın hem ülke ekonomisi hareketlenir hem isteyen gidip o şekilde yapıp vatani görevini yapıp borcunu ödemiş olur. Bunu vatan hainliği ile bağdaştırmak çok büyük abez.
Arkadaşlar bir soru soracağım şimdi bizim işyerinden çalışanların bilgilerini bağlı bulunduğu emniyet müdürlüğü istemiş bizim şirkette yollamış, detay olarak herkeze bakıyorlarmı bilen varmı bakarlarsa yandık.
arkadaşlar bu bedellı askerlık cıkarsa yas sınırlaması olma ıhtımalı sızce yuzde kac kac yasında olanlar bu bedellı askerlıkten yararlanabılcek bana gore 25 yas ustu olabılır veya 30 ama sacma yane adı ustunde bedellı askerlık yas sınırlaması neden koyuyorlar bır turlu anlam veremıyorum
cıkmasını beklemek bır dert cıkınca yas sınırlaması olcakmı bu ayrı bır dert ne askerlıkmıs ya
gerçekten ihtiyacı olanlar için son kez bir kereye mahsus çıkartılabilir.
Bedelli askerlik çıkarsa hiç de ülke insanı lehine olmayacaktır.
kötü olmuş...
- - - Updated - - -
bencede katılıyorum
- - - Updated - - -
yaş sınırlaması olacaktır büyük ihtimalle
- - - Updated - - -
:( :( yazık gençlerimize
2015 seçimlerinden önce olacağını sanmıyorum. 2015 sonrası oluşacak yeni kabinede numan kurtulmuş konuyu gündeme getirebilir. etkin bir rol alabilirse hükümet içerisinde tabi..
Bedelli askerlik olur ya da olmaz bilmem ama sayın hukukçu arkadaşlar cevap versin;
hakkında 900'e yakın şikayet olan bir dolandırıcı ve hırsız için internet üzerinden uyarı amaçlı yaptığım özel mesajlar delil gösterilerek
tarafıma ilgili dolandırıcı tarafından açılmış olan hakaret davası dolayısı ile zorla mahkemeye götürülüp ifade vermem ve bu da yetmez gibi birde nezarethanede, suçlu kişiler ile bir arada tutulmam dolayısı ile bu ülkeyi terk etme kararı almış durumdayım. Aslında hırsıza, hırsız demenin suç gibi sayıldığı bu ülke de bu olay sadece bardağı taşıran nokta oldu, ben askerlik yapmayan bir kişiyim ve yapmayı asla düşünmüyorum! hatta bu konuda emsal olabilecek bir dava açmayı bile düşündüm ama maddi açıdan bunu karşılayamayacağım için bu fikrimi buradan paylaşmak istiyorum;
Askere gitmemek ile ilgili ana sebebim bu ülke cumhurbaşkanı olan vatandaşın kendi siyasi nüfuzunu kullanarak oğluna sahte bir çürük raporu almış olduğuna olan inancım! alenen testis kanseri gibi bir rapor sunup askerlik yaptırılmayan bu şahsın 1 yıl sonra çocuk bekleyen bir baba olmasının tıbbi ve manevi bir mucize olarak açıklanamayacağını bilecek kadar zekaya sahibim. Sorum şu; aslında bu en ekstrem örnek bu ülkede ve bu gibi çok olay duymuş bir milletiz; bu gibi rapor almış insanların geriye dönük bir biçimde bağımsız bir kuruluş tarafından sağlık kurullarında yeniden muayenesi ve raporların doğruluğunu tespit için dava açabilmek mümkün müdür? ilgili sağlık kurulunun Türk hekimlerinden oluşmaması, baskı ve yıldırmalara karşı çok önemli bir önlem olacaktır görüşündeyim. Lütfen bir hukukçu bu konu ile ilgili bir bilgi paylaşabilir mi?
Bahsi geçen zatın bu Ülke ve Ülke dışında Milyonlarca sevmeyeni hatta düşmanı var.Bir açığını, yapabilecek, zor duruma düşürebilcecek bir yerini bulsa saldıracak çokça imkan sahibi var.Emin olun evvela öyle bir şey yapılabilecek olsa bir yapan çıkardı.Bir kurulun, doktor heyetin aldığı kararı dışardan bir takım başvurularla kolayca bozacak, ortadan kaldıracak bir mekanizma bulunmuyor.Bizler Ülkemizi sevenler olarak başkalarına bakmaksızın zorunlu askerlik görevimizi yerine getirdik.Bu isteğe bağlı bir durum olmadığı için ''gitmeyi düşünmüyorum'' demenin yeterli olmayacağı, bu şekilde yaklaşım gösterenlerin ileride çok daha büyük zorluklar yaşadığını defalarca gördük ve çevremizde görmekteyiz.Gene üzülerek söylüyorum ki kendi doğduğu büyüdüğü topraklarda yaşamını idame ettirmekte zorlanan, geçinemeyen insanların bilmem nasıl yurt (hangi ülkeye, hangi imkanla, tatil için dahi gidiş vizesi alamazken)dışına gidip yaşayacağı da gene(böyle düşünenleri kastediyorum) anlamakta zorlandığım bir şey.Yani özetle dışardan biri gidip bir yere bir dilekçe verdi diye kendisini de doğrudan ilgilendirmeyen, başkasının aldığı bir rapor üzerine yurt dışından doktor heyetleri getirilip bir takim tahkikatlar yapılması hayalciliğinde üzerinde bir beklenti olur.Ülkemizde doğrudan kendini ilgilendiren ve en Anayasal hakkı olan teleplerin bile anca cevap bulduğunu bununda uzun ve zorlu süreçlerde olduğunuda hatırlamak gerekir.Sonuç olarak keşke yapılabilse ancak dediğiniz şeyin gerçek hayatta ve hukuki boyutta karşılığı yok.Esenlikle..
yurt dışında olan vatandaşlar için güzel bir uygulama bana göre
Avrupa insan hakları sözleşmesine imzacı taraf olduğumuz gibi sözleşmenin maddelerini anayasamızda üstünlük vasfını verdiğimize göre askerlikle ilgili vicdani RET hakkında-da Avrupa insan hakları sözleşmesi uyarınca MEVZUATIMIZA sokmamız gerekir.
ASİL vatana hizmet etmeyi sadece ASKERLİK sınırlarına içine sokmak ülkemize fayda getirmeyeceği gibi vasıfsız askerlerin ekonomik yükününde ekonomiye taşıtmak suretiyle ülke hazinemiz zarar verecektir.
bunun yerine herkesin vatana hizmet borcunu ödeme seçenekleri (bedava vatan için çalışma veya bedeli ödeyerek askerlik yapmak gibi )sunulması gerekir.
NOT: Yukarıdaki iletim ASKERLİK hizmetini eleştirme amacı gütmediğimi , sadece farklı seçeneklerin sunulmasını vurgu yapan bir ileti/cevap olduğunu ayrıca belirtmek isterim.