-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
AHMAD S rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar
artık ANKARA nufus mudurluğu arıyoruz açmıyorlar , başka bir numara var mı acaba ?
hayır başka numara yok dün beni de deli ettiler tövbe açmadilar bende üst üste aradım ısrarla ama o kadın telefonda çıkınca hemen kapattım çünkü bilgi vermiyor sinirimi bozuyor
-
Evlenme yoluyla vatandaşlık kazanmış olan bir babanın ilk eşinden olan çocuklarını türkvatandaşlığı alma imkanı varmıdır ?
-
Alıntı:
Hasna rumuzlu üyeden alıntı
hayır başka numara yok dün beni de deli ettiler tövbe açmadilar bende üst üste aradım ısrarla ama o kadın telefonda çıkınca hemen kapattım çünkü bilgi vermiyor sinirimi bozuyor
tamam aradım , açtı , ama hala inceleme aşamasındaıyım
-
Merhaba ben daha yeni üye oldum.Yazılarınız çok yardımcı oldu.Benim başvurum 14 ay önce yapıldı evlilik yoluyla.Hala suan araştırma aşamasında.
Sizin gibi bende ankarayı sık aramayı çalışıyorum.En son bugün aradım.Telefonda bu sitetede konusu geçen bayan çıktı.Kimliğimi sordu ve söyledikten sonra 5 dk hiç konuşmadı sadece bişeyler yazma sesler geliyordu.En onunda bana ismimle hitap edip hala araştırma aşamasında olduğumu söyledi.Ben süreyi sorunca vatandaşlık başvurusunun 6 ay ile 1 sene arası sonuçlandığın söyledi.Bende 2 hafta önce istanbul il nüfüsle görüştüğümü söyledim ve arşiv araştırmamın bittiğini söylediklerini söyledim.Bana cevabı istanbul bilmez dosyalar ankarada dedi.Biraz uzun yazdım ama tecrübelerinize dayanarak bili almak istedim.İlk defa bana heen cevap vermeden bilgisayırda bişeyler yazdı.Acaba neden böyle oldu.Tedirgin oldum.Şimdiden teşekkürler.
-
Alıntı:
Niloya rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ben daha yeni üye oldum.Yazılarınız çok yardımcı oldu.Benim başvurum 14 ay önce yapıldı evlilik yoluyla.Hala suan araştırma aşamasında.
Sizin gibi bende ankarayı sık aramayı çalışıyorum.En son bugün aradım.Telefonda bu sitetede konusu geçen bayan çıktı.Kimliğimi sordu ve söyledikten sonra 5 dk hiç konuşmadı sadece bişeyler yazma sesler geliyordu.En onunda bana ismimle hitap edip hala araştırma aşamasında olduğumu söyledi.Ben süreyi sorunca vatandaşlık başvurusunun 6 ay ile 1 sene arası sonuçlandığın söyledi.Bende 2 hafta önce istanbul il nüfüsle görüştüğümü söyledim ve arşiv araştırmamın bittiğini söylediklerini söyledim.Bana cevabı istanbul bilmez dosyalar ankarada dedi.Biraz uzun yazdım ama tecrübelerinize dayanarak bili almak istedim.İlk defa bana heen cevap vermeden bilgisayırda bişeyler yazdı.Acaba neden böyle oldu.Tedirgin oldum.Şimdiden teşekkürler.
merhaba öncelikle hangi ülke vatandaşisiniz oda etki ediyor bide ne zaman komisyona girdiniz ona göre cevap verebilirim size
- - - Updated - - -
Alıntı:
tamam aradım , açtı , ama hala inceleme aşamasındaıyım
biraz sabır bu 2017 hiç iyi olmadı yavaş çalışıyorlar anlmadim gitti
-
Arnavut vatandaşıyım 21 şubat 2017 de komisyona girdim.
-
Alıntı:
Arnavut vatandaşıyım 21 şubat 2017 de komisyona girdim.
endişenlemene gerek yok çünkü 21 şubat komisyona geçiren 25 mart tahkikatta yollanmış olanlar var yada 20 martta belki daha da geç yolladılar bir daha aradiginda sor ne zaman tahkikatta gitti normal bir durum bu benimde tahkikatım yaklaşık 5 ay sürdü ve 2 haftadır karar aşamasindayim aklında takılan bişey varsa yardimici olurum
-
Teşekkür ederim yardımın için.Sormuştum araştırmam martın sonunda başladığını söylediler.Beni tedirgin eden olay öylecene 5 dk bilgisayarda birşeyler yazıp bana ondan sonra cevap vermesi.Acaba bir sıkıntı mı vardı diye düşünmeme sebep oldu .
-
Alıntı:
Teşekkür ederim yardımın için.Sormuştum araştırmam martın sonunda başladığını söylediler.Beni tedirgin eden olay öylecene 5 dk bilgisayarda birşeyler yazıp bana ondan sonra cevap vermesi.Acaba bir sıkıntı mı vardı diye düşünmeme sebep oldu .
bir sıkıntı olursa söylerler zaten belki kontrol etti eski belge mi var diye bayramdan sonra karar aşamasına geçerler bu aralar da yavaş çalışıyorlar
-
-
Hızlı cevap için teşekkürler .Bu süreç çok yıprattı bizi .Araştırma çok uzun bir süreç kapsıyor.Beklemekten de başka çaremiz yok.Arayıp bilgi almak istediğimizde de kısa bir cevap verip fazla bilgilendirmiyorlar.Umarım hepimiz için hayırlısı olur.
-
Alıntı:
Hızlı cevap için teşekkürler .Bu süreç çok yıprattı bizi .Araştırma çok uzun bir süreç kapsıyor.Beklemekten de başka çaremiz yok.Arayıp bilgi almak istediğimizde de kısa bir cevap verip fazla bilgilendirmiyorlar.Umarım hepimiz için hayırlısı olur.
evet öyle maalesef bayram tatili da başlıyor ancak bayramdan sonra belli olacak araştırma da eğer evlenmeden önce burda yaşıyordunuz oda araştırılıyor ona göre süre uzuyor ama kanunda jandarma 45 gün emniyet 45 gün ve mit 45 gun araştırma sürüyor
- - - Updated - - -
Alıntı:
bide siz siteden bakınca iyi bakın çünkü ben bir hafta boyunca karar aşamasında yazıyor ve ben araştırma da sanıyordum o kadar gözüm alıştı ki o karar aşamasında yazısı en son görmedim
-
Mavi kartlıyım. Yeniden Türk vatandaşlığının kazanılması için başvuru yaptım. 8 ay kadar oldu. Hala inceleme ve araştırma aşamasında olduğu yazıyor. Araç ve plaka resmi seçmekten kusasım geliyor artık. Sürecin hızlanması için yapılabilecek bir şeyler var mı acaba?
-
Alıntı:
muhammed91 rumuzlu üyeden alıntı
Mavi kartlıyım. Yeniden Türk vatandaşlığının kazanılması için başvuru yaptım. 8 ay kadar oldu. Hala inceleme ve araştırma aşamasında olduğu yazıyor. Araç ve plaka resmi seçmekten kusasım geliyor artık. Sürecin hızlanması için yapılabilecek bir şeyler var mı acaba?
8 ay boyunca araştırma da yoksa 8 ay önce mi başvurdunuz
-
Hasna gelişme yok mu sende ?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Niloya hiç endşilenme senle konuşurken ofisteki başla bir işlemi tamamlıyor olabilir.bizide bazen bekletirdi,bazen hemen cevap verirdi..Bayram önceside zaten yoğunlukları artıyor..
-
Alıntı:
8 ay boyunca araştırma da yoksa 8 ay önce mi başvurdunuz
8 ay önce başvurdum yaklaşık 6 aydır araştırma ve inceleme aşamasında. Bana ortalama 4 ay süreceğini söylediler ama hala devam ediyor.
-
[QUOTE=muhammed91;601392]8 ay önce başvurdum yaklaşık 6 aydır araştırma ve inceleme aşamasında. Bana ortalama 4 ay süreceğini söylediler
hangi araştırma bu mülakatta önce yoksa sonraki mi
- - - Updated - - -
[QUOTE=semtuahmed;601391]Hasna gelişme yok mu sende ?
yok maalesef ben evlilik yoluyla karar aşamasi rekor kırdım tam 20 gün kararda bayram tatili da geldi artık bayramdan sonra bakarız
-
[QUOTE=Hasna;601396][QUOTE=muhammed91;601392]8 ay önce başvurdum yaklaşık 6 aydır araştırma ve inceleme aşamasında. Bana ortalama 4 ay süreceğini söylediler
hangi araştırma bu mülakatta önce yoksa sonraki mi
- - - Updated - - -
benim başvurum yeniden türk vatandaşlığını kazanma ile ilgili mülakattan hiç bahsetmediler ben de mülakat yapacaklarını düşünmüyorum. Türkiye doğumluyum zaten.
-
Alıntı:
muhammed91 rumuzlu üyeden alıntı
8 ay önce başvurdum yaklaşık 6 aydır araştırma ve inceleme aşamasında. Bana ortalama 4 ay süreceğini söylediler ama hala devam ediyor.
hoş geldin GARDAŞ , ben de aynı durum , hala inceliyorlar beni , Allah sabır versin bize
-
Alıntı:
hoş geldin GARDAŞ , ben de aynı durum , hala inceliyorlar beni , Allah sabır versin bize
Hoşbuldum. Bana bu kadar uzayacağını söyleselerdi daha erkenden başvururdum. Önümüz ay atama başvuruları olacak sanırım yetişemeyeceğim :(
-
merhaba
Evlilik yoluyla TC vatandaşlığın kazanılma başvurusu
istanbul Vatan'da bulunan Nüfüs mdlüğüne Haziran 2017 de ilk başvuruyu yaptık.
temmuz 2017' ye parmak izi randevusu verdiler. randevuya gittik. 6 ay sonra polis geleceğini söylediler.
işlemlerin 1,5 2 yıl sürebileceğini belirttiler. En erken 1,5 yıl görevli arkadaşın demesine göre.
komisyon için mesaj bekliyoruz değil mi ? . bizim birşey yapmamız gerekmiyor.
-
Alıntı:
zembil rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
Evlilik yoluyla TC vatandaşlığın kazanılma başvurusu
istanbul Vatan'da bulunan Nüfüs mdlüğüne Haziran 2017 de ilk başvuruyu yaptık.
temmuz 2017' ye parmak izi randevusu verdiler. randevuya gittik. 6 ay sonra polis geleceğini söylediler.
işlemlerin 1,5 2 yıl sürebileceğini belirttiler. En erken 1,5 yıl görevli arkadaşın demesine göre.
komisyon için mesaj bekliyoruz değil mi ? . bizim birşey yapmamız gerekmiyor.
benim evime polis 1 ay sonra geldi sonra parmak izi verdik şehire göre değişiyor komisyon başvurudan 3 ay sonra girdim istanbul çok yoğun oldu için size 6 ay sonra demişler bence siz 15 günde bir başvurdunuz yer arayın bazen unutuyorlar 1.5 ya 2 yıl onlar genel den başvuranlar için söylüyorlar ama onlar bile 1 yıl sürüyor vatandaşlık işlemi biraz sabır ister bide hangi ülke vatandaşisiniz oda etkiliyor
-
bugün ış başı artık yeni haberler alırız inşallah
-
Alıntı:
bugün ış başı artık yeni haberler alırız inşallah
no news , good news
-
[QUOTE=AHMAD S;601949]no news , good news[/QUOTE
umarım bu hafta bir sonuç alak abartillar artık
-
Günaydın ,Ankarayı arayıp ulaşabilen var mı acaba aranızda.Ben düşüremiyorum numarayı.
-
Alıntı:
Günaydın ,Ankarayı arayıp ulaşabilen var mı acaba aranızda.Ben düşüremiyorum numarayı.
aramaya düşünmüyorum cuma günü arayacağım arasn da bişey demezler şimdi bayramdan önce bende zor ulaştım üst üste aradım öyle açtılar
-
Sonunda açtılar ama her zamanki cevabı aldım tahkikatta dedi.Hiçbir tahkikat gelmemiş mi dedim yok dedi süresi belli i dedim biz bilmiyoruz dedi ve kapattı.Allahım ya bu nedir böyle
-
Alıntı:
Sonunda açtılar ama her zamanki cevabı aldım tahkikatta dedi.Hiçbir tahkikat gelmemiş mi dedim yok dedi süresi belli i dedim biz bilmiyoruz dedi ve kapattı.Allahım ya bu nedir böyle
sabır sabır o bayan telefonuma cikti zaman ben kapatiyorum çünkü zorla konuşuyor ama adam açtı zaman o biraz ilgi gösterip anlatıyor şimdi bayram tatilinden yeni geldiler kimse bulaşmasın onlara
-
var mi yeni gelişmeler ben sorgulama yapıyorum sorun oluştu çıkıyor size de mi öyle
-
Alıntı:
var mi yeni gelişmeler ben sorgulama yapıyorum sorun oluştu çıkıyor size de mi öyle
Bende aynı dırumdayım. Gelişme yok. Hala karar aşamasında yazıyor. Bekleyeceğiz artık...
-
Alıntı:
sh3nol rumuzlu üyeden alıntı
Bende aynı dırumdayım. Gelişme yok. Hala karar aşamasında yazıyor. Bekleyeceğiz artık...
biz ayniyiz tarihler da aynı nerdeyse sanırım sonuç aynı günde alacaz hadi hayırlısı inşallah
-
Kimisede bir haber var mı acaba ben hala aynı yerdeyim araştırmada.Kötü bir şey olsa haber verirler herhalde dimi arkadaşlar .Panik olmaya başladım artık bu kadar uzamasına.
-
Alıntı:
Kimisede bir haber var mı acaba ben hala aynı yerdeyim araştırmada.Kötü bir şey olsa haber verirler herhalde dimi arkadaşlar .Panik olmaya başladım artık bu kadar uzamasına.
panik olmana gerek yok kötü bişey öldü zaman erken gelir uzamaz kötü bişey varsa bide eğer evlenmeden önce turkiyede kaliyorsaniz oda araştırılıyor ondan uzayabilir bu arada herkes aynı yerde sanırım tatilden gelmeyen var kesin ondan bir hareket yok hepimiz için hayırlısı
-
Alıntı:
biz ayniyiz tarihler da aynı nerdeyse sanırım sonuç aynı günde alacaz hadi hayırlısı inşallah
Umarım en kısa sürede sonuçlanır. Siz hangi İl'den başvurmuştunuz?
-
Alıntı:
sh3nol rumuzlu üyeden alıntı
Umarım en kısa sürede sonuçlanır. Siz hangi İl'den başvurmuştunuz?
adana dan başvurdum ama il önemi yok araştırma başladıktan sonra çünkü hepsi emniyet genel müdürlüğünden araştırılıyor karar aşamasi da aynı yapılıyor
-
Arkadaşlar merhaba
23 Ağustos 2017 tarihinde sorgulama yaptığımda karar makamına sunulacak listeye dahil edildiğimi yazıyordu.
sizce bir sonraki süreç ne kadar sürer ve bundan sonra red gelme ihtimalı nedir
tşk
-
İçin rahat olsun red etme olayı yok,listeye dahil oldun demek onay makamına gidecek,sanıyorum genelden başvurdun,bu'da şu demek liste dolduğu zaman onay'a gidiyor,Bunun süresi belli olmuyor?
-
Alıntı:
delidolu rumuzlu üyeden alıntı
İçin rahat olsun red etme olayı yok,listeye dahil oldun demek onay makamına gidecek,sanıyorum genelden başvurdun,bu'da şu demek liste dolduğu zaman onay'a gidiyor,Bunun süresi belli olmuyor?
Aynen kardeş genelden başvurdum. Hadi inşallah beklemekten ağaç oldum. bir buçuk sene oldu ilk başvurudan itibaren.
-
Arkadaşlar benimle aynı durumda olan var mı (Listeye dahil edilen)