Cevap: N'olacak Bu CHP'nin Hali?
Sn; horasan CHP ile ilgili medya da üstelik Hürriyette yer alan bir haberi forumun ilgili yerine taşıdım. Daha önce de yazmıştım ben her parti aleyhine dile getirilen iddiaya inanmaya yakın dururum. Bu iddia AKP için dillendirilseydi gözü kapalı çoğu insan "hah anlamıştık zaten" yaklaşımı içine girerdi.
Yakışmıyor bu avukatlık size üstelik siz bir fanatiksiniz. :)
Bazı çevrelerce sürekli bir CHP ve Baykal düşmanlığı yapılmasına kesinlikle bir anlam veremiyorum.
Neden yapılır? hiç anlamıyorum.
60 yıldır düşüncelerini hayata geçirecek tek başına bir ikdidar fırsat yakalayamamış önemli parti için bu kadar acımasız eleştriler yapılmasına gerçekten içerliyorum.
Her eleştriyi okuyor, verilen her cevabın genede yetersiz buluyor ve şunuda söylemesi gerekirdi, bunu niye söylemedi diye, yerimde hop oturup hop kalkıyorum .
Bu güne kadar siyasetle parasal kazanç anlamında yada torpil atama v.s gibi işlerden dolayı hiç bir ilişkim olmadı. Dürüst kendi halinde sıradan milyonlarca vatandaşdan biriyim .
Pek çoğumuzun olduğu gibi bende hayata sağda başladım, ancak okuyup yazdıkça, gezip gördükçe sağın elbiselerinin bedenime, vicdanıma ve sağduyuma uymadığının farkına varıp, usulca sola doğru kaydım….
Ama kimsenin görüşlerini küçümsemedim.
kendi kurallarım içinde . bir sermayedarın muhafazakar ve kapitalist liberal olmasına saygıyla baktım . işverenlerin pek çoğunun orda durmasını haklı ve meşru gördüm hayatın zıtlıklar üzerine inşa edildiğine inandığım için
demokrasiye nerdeyse taparım.
Demokrasiyi ete kemiğe büründürebilmek içinde laikliği demokrasinin canı diye tarif etmişimdir hep.
Ama maşallah görüyoruz ki görüşlerine pek çok saygı duyduğum insan,
laiklik olmasada olur diyiveriyor.
Hukukta usul esasa feda edilemiyecek kadar değerli olması na rağmen ,
pek çok avukat ve ya yargı mensubu insan, geçmişi örnek vererek; ‘’olabilir yahu! siz esasa bakın’’ diyiveriyor. Geçmişte benzerleri olduğundan bugün olanlar meşruymuş sanki!
Öyle inanıp söyleyenlere biz gafil deriz, ama gerçeği bile bile çarpıtanlara ne deriz işte bunu burada yazamıyorum yazık!
Soldan bakıpta CHP ye eleştri getirenlerin bugüne kadar dişe dokunur akılda kalan (yaa! gerçekten bunuda yanlış yapıyor) veya (yanlış düşünüyor) diye önemseyebildiğim tek bir konu hatırlamıyorum.
Öyle iddalı biri varsa şöyle bi adım öne çıkmalıdır.
Ve bize sosyal demokrasiden ne anladığını anlatmalı ve kendi anladığımızla evrensel kriterlerde test etmeliyiz ki . CHP nin ülkenin zararına düşünceler ürettiğini haklı bulalım ikide bir Baykal’ın yaşını bahane etmelerini afedersiniz ama dangalakça bulduğumu da söylemeliyim.
Zira bu lafı eden adamlar eyer bir iş yaptıracak olsalar
Piyasanın en tecrübeli ve bilgili kişisini ararlar.
Yada bir iş yeri varsa birini işe alacak olsa önce adamın sertifikasının olup olmadığına yada tecrübesine bakarlar.
Ama aynı adam gelir Baykal’ın yaşını sanki sorun gibi gösterir,
Kötü gösterecek ya !
Eee!
Adamın karnesi tertemiz . Napsın garibim?
yaşını bahane edip aşağılayacak işe yaramaz dedirtecek .
Hadi ordan!
Asıl beni yönetecek insan tecrübeli olmalıdır bildiğim tecrübe çok şeyin üstündedir.
Sonra beni yönetecek kişi benden akıllı olmalıdır .
Dahamı ?
Beni yönetecek insan dürüst namuslu çalıp çırpmayan bir insan olmalıdır .
Beni yönetecek insanın aileside kendisi gibi olmalıdır .
Beni yönetecek insan emeğe saygılı olmalıdır .
Gereksiz yere kırıp dökmemelidir .
Beni yönetecek insan namaz kılmasada olur .
Beni yönetecek insanın dava dosyalarında hırsızlık, kalpazanlık gibi yüz kızartıcı suçları olmaması gerekir.
Beni yönetecek insanın dokunulmazlık arkasına saklanma ihtiyacı olmamalıdır .
Beni yönetecek insanın yargı bağımsızlığına saygı duyması gerekir .
Beni yönetecek insan entelektüel olmalıdır .
Beni yönetecek insan bir yabancı dili ana dili gibi konuşabilmelidir .
Beni yönetecek insanın akıl sağlığıda beden sağlığıda yerinde olmalıdır .
Bunların bir tanesi bile eyer Baykal’da yoksa niye savunayım, sırtımda yumurta köfesi yok ya !
Evet CHP ninde hataları vardır elbet. Ve oluyordur, bundan sonrada olacak hiç kuşkusuz.
Ancak öncelikle hataların bireyselmi, kurumsalmı? olduğuna bakmak gerekir.
Önyargılı insanların bolca bulunduğu ülkemizde ağzı olan ya hiç konuşamıyor yada yerli yersiz, doğru yanlış dedikodu etmeyi konuşmak sanıp durmadan konuşuyor.
Bütün liderleri bir sarrafın terazisine koyabilme şansınız olsa bütün başlıklarda Deniz Baykal ın açık ara öne çıktığını göreceksiniz.
Bu güne kadar bütün öngörüleri bir bir çıkıyor adamın,
sadece bir mart tezkeresinde yaptığı muhalefet bile yeter!
tabi anlayabilene, anlamak istemeyen için ne yazıkki ilacımız yok! henüz, icad edilmedi çünki.
Bütün çıkar çevrelerinin, ( bunun içine büyükce kısım yazılı ve görsel medya da dahil) olmak üzere adamın söylediklerini ya çarpıtarak verir yada görmezden gelir.
Zaten muhafazakarlığa uygun bir yapısı olan insanlarımızın kulağına hitap etmeyince de doğal olarak ta anlaşılamamaktadır.Ben Anadolunun göbeğinde, muhafazakar bir ortamda yaşayan biri olarak, görüyor ve biliyorum ki!
Son günlerde en çok duyduğum sözlerden biri (helal olsun şu Baykal’a !)
Yada (biz hiç böyle bilmiyorduk bu adamı) sözleridir .
Sol fikirlerle süslenmiş Liberal bir düşünceye hiç itibar etmem .
Emek sermaye ilişkisi içinde liberalizmin emekten yana bir görüşü olamaz! ..
O daha çok kapitalizmin kendine yaratmak istediği sınırsız özgürlük alanını legalleştirme çabalarıdır.
Her şeyin selbest olduğu bir yerde ahlak bile ancak özel kişilerin elinde yoğrulur.
O yüzden liberallerle ancak koşullu olarak demokrasi içinde uzlaşabiliriz.
O dengede bıçak sırtı olur. Birbirimize tanıdığımız ve birlikte belirlediğimiz kurallar içinde Ben alacağım diye uğraşırım oda daha az vermek için uğraşır.
O kadar.
Daha ötesinde bir şey olmaz.
Liberal sol diye bir şey yoktur, var diyenler .
Ya aldatıyorlardır yada aldanıyorlardır.
Asıl önemli olan ülkemizin muhafazakar yapısıdır, din istismarcılarının dinsel hezeyan içinde olanların kolayca ortam bulup, saf, temiz ve emek gönüllüsü olan bir yığın insanı
cehaletin avantajlarını kullanıp Çeşitli ilizyonlarla tarikatlar ve cemeattlere doğru çekmektedir. Geçmiş sağ ikdidarların hatalarından türeyen gene o hataların bıkkınlığından yükselen bu zihniyet ,
mal bulmuş mahruki gibi siyasetin ortasında kendine oynayacak kocaman bir alan açmıştır.
Üstelik,
. Liberal olduğunu söyleyen aslında bütün şöhretini sol culuktan almış ama bir şekilde dönüştürlmüş aydın kırıntıları güya demokrasi adına büyük yaygaralar kopararak bunlara destek çıkmaktadırlar. Kısacası demokrasiyi demokrasiyle hırpalayarak ABD nin BOP projesinin uygulanabilmesi için alan yaratmaktadırlar.
Şimdi ülkenin bütünlüğünü bozacak ne kadar odak varsa öylesine bir tesadüfle tek bir hedefte birleşebilmişlerdir. . herkesin hedefi de intikamıda projeside öylesine uygunluk içinde örtüşmektedir ki . bu uygunluk tesadüften çok bir kurgunun eseri olduğunu göstermektedir .
Kusursuzluk bazen şikenin delildir
Ancak dünyada çıkan kriz tıkır,tıkır işleyen bu makinayı arızalandırmıştır .
Ekonominin aslında işlemeyen ama borsa ve finans perdesiyle işliyormuş gibi gösterilen çarklarının işlemediği görünür hale gelmeye başlayınca
Halk yavaş yavaş uyanmaya başlamıştır .
İnşallahta uyanacaktır .
Asıl hasar bu ikdidar gittikten sonra anlaşılacaktır kaç yıldır üretmeden tüketmemizin bedeli ne olacak hep beraber yaşayıp göreceğiz .
O gün geldiğinde hala o doğrultuda yazı yazabilen arkadaşlar olursa neler diyeceklerini şimdiden merak ediyorum .
(Not: yukarıda ki yazımda sık sık sn Deniz Baykal’ a ‘’adam’’ sözcüğünü kullandığım için bütün CHP lilerden ve Sn Deniz Baykal’dan özür dilerim)
ayazoglum
CHP'li kadınların çarşaf eylemi, hayli gürültü koparacağa benziyor. Yapılan eylemin çirkinliği, basitliği ve sığlığı o kadar sırıtyor ki, CHP yönetimi dahi bunu savunmak istemiyor ve provakosyon olduğunu iddia ediyor. İnşallah öyledr. Bu eylemi yaparak bir marifet yaptıklarını zanneden zavallılara da Allah akıl fikir versin. Hürriyet'teki haberin altındaki okuyucu yorumlarına bakıyorum; bunu savunan çok az kişi var. Çarşaf bizim onaylamadığımız bir kıyafet olabilir, ama bireylerin sokaktaki kıyafet tercihi, temel haklardandır. Daha bir kaç gün önce AİHM'in verdiği kararda bu husus vurgulandı. Ama bu eylemi yapanların zihniyeti iktidar olsa demek ki sokak kıyafetine dahi müdahale edecek. Bu aydınlık değil, karanlık bir zihniyettir.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14005797.asp?gid=373
MERSİN'de, geçen çarşamba günü Hilafetin kaldırışının 86'ncı yıldönümünde gerçekleştirdikleri eylemde kara çarşaf yırttıkları için tepki alan, bu nedenle de disiplin kuruluna sevk edilen CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Havva Ongunsel ve 11 yönetim kurulu üyesi, topluca görevlerinden istifa etti.
Ongunsel, telefonlara çıkmazken, Ak Parti İl Başkanı Fatih Kısa da eylemin sorumlusunun CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı olduğunu savundu.
Çarşaflı eyleme gösterilen tepkiler sürerken, dün İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen CHP Mersin İl Kadın Kolları üyeleri, bu sabah parti binasına gelerek imzalı istifa dilekçelerini yönetime sundu. Kadın Kolları Başkanı Havva Ongunsel ile Kadın Kolları Yönetimi'nde bulunan Hacer Eylen, Haniye Kınık, Meray Hakçıl, Nurgül Özkan, Asiye Şahin, Bircan Doğanay, Süheyla Turan, Meral Güralp, Ayten Özkan, Gülten Çavuş ve Hülya Acı'nın imzasını taşıyan dilekçede, şöyle denildi:
‘3 Mart günü Atatürk Evi önünde ‘Hilafetin kaldırılmasının yıldönümü’ ile ilgili basın açıklaması, İl Başkanlığı ve yönetimin bilgisi doğrultusunda kararlaştırılmış olup, İl Başkanlığı ve yönetim kurulu ‘Gerekli yasal izinlerin alındığını ve desteklerinin tam olduğunu’ bildirerek, destek vermişlerdir. Ancak orada yapılan eylem, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde kara bulutların dolaştığı bugünlerde aydınlığın temsili amaçlanmıştır. Karanlığın en koyu olduğu an olarak siyah bulutların dağıtılması hedeflenmiştir. Ortaya çıkan çirkin sonuçlar, partimize zarar vereceğinden, parti disiplini bizim için ön planda bulunmaktadır. Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın istifalarının kabulünü gerekli mercilere bildirmek üzere gönderilmesi hususunu saygılarımızla arz ederiz.’
Kadın Kolları yönetiminin istifa dilekçesini değerlendiren CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı ise “Dün zaten Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi disiplin kuruluna sevk edilmişti. Böylelikle başkan ve üyeler, görevlerinden zaten otomatik olarak düşmüştü. Bugün de usulen verilen istifa dilekçelerini kabul ettik. Disiplin Kurulu incelemesini sürdürüyor” dedi.
Ak Parti Mersin İl Başkanı Fatih Kısa da yaptığı basın toplantısında CHP'li kadınların bu eylemini kınadı. Bu eylemin esas sorumlusunun CHP İl Başkanı olduğunu öne süren Kısa, Yılmaz Şanlı'nın eylemden bir gün önce tüm partililerin cep telefonlarına kısa mesaj göndererek eylemi duyurduğunu, ancak tartışmalar üzerine ‘tutarsız duruş’ sergilediğini öne sürdü.
Fatih Kısa, “Dünyada benzeri olmayan bir hoşgörü kültürüne sahip Mersin'de böyle bir olayın yaşanması utanç vericidir” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çarşaflı kadınlara parti rozeti takarken çekilen fotoğrafla CHP’li kadınların çarşaf yırtarken çekilmiş fotoğraflarını birlikte gösteren Kısa, “CHP'nin insan hakları ve özgürlükler konusunda durduğu yerin çağın ne kadar gerisinde olduğu görülmektedir” dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14017315.asp
Geçenlerde tv de İstanbul'da olası bir debremin sonuçlarıyla ilgili profösörlerin tartışması vardı . Şengör hoca, cehaletin artık profosör seviyesine kadar çıktığını söyleyince ordaki başka bir profösörün ( adı şimdi aklıma gelmedi) bu cehalet sözcüğünü hakaret olarak algıladı.
'' deliye deli dendiğinde kızar'' kendinin deli olmadığına güvenen kişi böyle bir söze niye kızssın, sözünden yola çıkarak bir profösör kendine cahil dendiğinde hakaret olarak algılıyorsa cehaletle uzaktan yada yakından bir ilişkisi olduğuna şüphe yoktur .
''işkili tingilder'' buda benim cahil kafama göre .
ayazoglum
CHP’den 'müftü açılımı'
Çarşaf ekseninde gündeme gelen CHP'de, son olarak Deniz Baykal'dan milletvekillerine bir talimat gitti: Müftülerle temasa geçin.
CHP lideri Deniz Baykal'ın yerel seçimler öncesi çarşaflı bazı kadınlara parti rozeti takmasıyla gündeme gelen 'çarşaf açılımı', Mersin'de bir grup partili kadının kara çarşaf yırtmasıyla farklı bir boyut kazanmıştı. Deniz Baykal dahil genel merkez yönetimin tepkisini çeken Mersin’deki eylemin ardından, Baykal'dan milletvekillerine bir talimat gitti.
'Müftü açılımı' olarak yorumlanan talimatta, milletvekillerinden, illerinde müftülerle yakın temas içinde olmaları istendi.
Müftülerin de il idaresinin bir parçası olduğuna dikkat çeken Baykal, milletvekillerinden onlarla görüşmeyi ihmal etmemelerini istedi.
Bu talimat doğrultusunda müftülerle ilk temasa geçecek ismin CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş olacağı, Ateş'in Ankara Müftüsü’nü ziyaret edeceği belirtildi.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25069755/
Kılıçdaroğlu istifayı gazeteden öğrendi
Kardeşi CHP'den istifa eden Kemal Kılıçdaroğlu, ayrılığı "Hiçbir bilgim yok. Bir kişi bir partide diye herkes o partiden olacak gibi bir kural yok" sözleriyle değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, bir grup vatandaş tarafından protesto edildi.
(...)
Kılıçdaroğlu'nun yanına gelen ve yıllardır CHP'de siyaset yaptıklarını belirten Salih Şahar, CHP kimliğini çıkartarak Kılıçdaroğlu'na vermek istedi.
Şahar, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan dolayı CHP kimliği taşımaktan utandığını ifade ederek, şunları söyledi:
''Biz ailece yıllardır CHP'liyiz ama bu kimlikten utanıyorum. Çünkü Deniz Baykal'ın imzası var. Bunu siz kendisine takdim edin. Biz sizin her zaman arkanızdayız. Sizin genel başkan olmanızı da istiyorum. Size her zaman destek veriyoruz ama Sayın Baykal'ın CHP'ye yıllardır verdiği zarardan dolayı partiden kopmak istiyoruz. Çünkü Sayın Baykal CHP'ye yakışmıyor. CHP'li olmaktan utanıyorum. Sayın Baykal'ın siyaseti parti tabanına zarar veriyor.''
Kılıçdaroğlu ise CHP Genel Başkanı Baykal'ın yarın yapılacak il kongresine katılmak üzere Van'a geleceğini belirterek, ''Siz de kongreye gelin. Sayın Baykal'ın bu bölge için, Van için düşündükleri nelerdir, eylemleri nedir, bütün bunları öğrenin. Ondan sonra beğenmezseniz, yine partiden ayrılabilirsiniz'' diyerek, Şahar'ı sakinleştirmeye çalıştı.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25076806/
Erdoğan Baykal'dan 20 bin TL tazminat kazandı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı mitinglerdeki konuşmalarında kendisine “hakaret ettiği” gerekçesiyle açtığı iki ayrı davada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’dan toplam 20 bin TL manevi tazminat kazandı.
‘Baykal iddialarını ispatlamazsa dava açacağım’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP lideri Baykal’a Van’da yapılan saldırıyla kendisinin, akrabalarının ve partisinin ilgisi olmadığını Baykal iddialarını ispatlamazsa dava açacağını bildirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, ”Baykal’ın Van’da yaşanan müessif olaylarla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve şahsını hedef alan, gerçeklerle ilgisi olmayan itham, iftira ve beyanatlarda” bulunduğunu kaydetti.
Haberhukuk.com