Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!
sanki kendisini adam yerine koyan varmış ta çıkmış açıklama yapıyor.yahu insanı çıdırtmayın bu ülkenin modern ve profosyanel orduya ihtiyacı var 30-35 yaşındaki adam 15 ay askerlik yapıpta ne olacak. ACİZLİK VE BECERİKSİZLİK BİR ARAYA GELİNCE SONUÇ REZİLLİK OLUYOR.MALESEF BAŞBAKAN BU TÜR ADAMLARI HALA SIRTINDA TAŞIYOR .arkadaslar,gıdıp 15 ay yapsak mı ? yoksa beklesek mı ? yası 29,30 olan arkadaslar var yumurta kapıya dayandı yani!!biz gıderız arkasından bedelli cıkar şansa mı kaldık yani!!
Arkadaşlar MUSİAD başkanı Sayın Ömer Cihad VARDAN bedelli askerlik konusuna sıcak bakanlardan ve hükümetle son derece arası ii mailleri onada gönderin sonuçda aramızda işverende var dikkate alacaktır web sayfasına girin ve iletişimden mesajınızı gönderin cevap gelecektir saygılarr
arkadaşlar slm ;
Öncelikle pinpon arkadaşım fazla bir şey yazmayacağım ve polemiğe girmeyeceğim sadece ilgilenmiyorsan bedelli ile yorumda yapmazsan seviniriz. Yapacak olsaK bu zamana kadar yapardık askerliğimizi hepimiz. Herkesin hayatında yanlış giden bir şeyler olmuş bizimde bu yanlış gitmiş. Eminim seninde hayatında yanlış giden şeyler olmuştur.
sanırım bizim dışımızda yani bedelli bekleyenler dışında herkes bedelli için uğraşıyor ama biz uğraşması gerekenler ortada yok
http://www.cafesiyaset.com/haber/200...cikacak-mi.php
Lütfen Mustafa ÖZYÜREĞE'de mail atalım.
mustafa.ozyurek@tbmm.gov.tr
mozyurek@chp.org.tr
hadi arkadaşlar elinize yapışmaz bir mail atmak
Forumda bana "mal" diyerek hakaret eden bedelli61 rumuzlu kişi hakkında yarın Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağımdan, kişinin sitenizde kayıtlı Ip adreslerinin ve iletişim bilgisinin tarafıma bildirilmesini istiyorum.
Sayın Pinpon ,
Farkında olduğunuz bir konuyu size tekrar anımsatmak isterim.
Türkiye'nin hukukçu olmayanlarada açık en büyük hukuk portalındasınız. Üyelerin çoğunluğunun hukukçu olmasına karşın hukukçu olmayanlarada en geniş ölçüde vede her konuda fikir beyan etme hakkına sahipsiniz.
Ancak sizin de taktir edeceğiniz üzere tüm iletiler onaya tabii olsun olmasın site kriterleri açısından takip ve kontrol edilmektedir. Hukuk alanında ki forumlar onaya tabii değildir. Ancak kontrol edilmedikleri anlamına gelmez.
Küfür ve hakaret içeren iletiler silinir ve yönetimce ilgili kişi siteden atılır. Hukuki net i hukuki net yapan en büyük özelliklerden biriside budur.
Bu forum tarafımdan çok sık kontrol edilmektedir. İleti yazmamak başı boş bırakmak anlamına gelmez. Nitekim size hakaret eden üyenin iletisi ilgili arkadaşlarımız tarafından kaldırıldığı gibi ilkelerimiz gereği üye siteden atılmıştır.
Sizinde bu forumdaki iletilerinizin pek düzgün olmadığını kişileri tahrik ettiğide aşikardır. Örneğin
Alıntı:
Yahu gidip efendi efendi askerliğinizi yapsanıza, neymiş ekonomik darboğazmış, şuymuş, buymuş..
Beyler bizim buralarda askerliğini yapmayanlara iyi gözle bakmazlar, kız da vermezler ona göre!
iletinizin tahrik edici ve bedelli askerlik isteyenleri küçümseyici nitelikte olduğu aşikardır. Bedelli askerlik çıkmasına karşıyım diyebilirsiniz. Ancak ötesi kişisel saldırıya girebilecek boyuttan sölerdir. Kişi evliyse ne demek istediğinizin farkında mısınız ? Lütfen sizde iletilerinize dikkat ediniz.
Talebinize gelince;
Hukuki netten bir kişinin İP sini ve varsa kayıtlı isim ve diğer bilgilerini sadece CUMHURİYET SAVCILIĞI resmi yazı ile talep edebilir. Böyle bir resmi talep karşılığında ise bizde kayırlı bilgiler hukuki yollarla bildirilir.
Bundan dolayı sizin kişisel talebinize istinaden bu bilgileri vermek hem bilişim hukukuna hem insan haklarına karşı suç işlemek demektir. Bir hukuk sitesinin böyle açık bir suçu işleyecek safdillikte olmadığını bilmenizi isterim.
Her ne kadar taktir sizinsede üyeye verilen atılma ve iletisinin silinmesinin yeterli olduğu kanaatinde olduğumu belirtmek isterim.
Saygılarımla...
Arkadaşlar Mecliste son dolanan Bedelli Yasası ile ilgili metin daha yeni geldi sıcak sıcak buraya gönderelim dedik :)
Sayın Başkan, Yüce Meclisin değerli üyeleri; kısa adıyla, Bedelli Askerlik Kanun Tasarısı üzerinde (AKP-CHP) Grubu adına söz aldım. Sözlerime başlamadan önce, Grubum adına, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Değerli arkadaşlarım, aslında bu, reform niteliğinde bir yasa tasarısıdır. Çünkü, hem vatandaşlarımız yeni bir vergiyle ezilmemiş olacak hem de, bedelli askerlik yoluyla, arzu edilen açık kapatılmış olacaktır. Yine, bedelli askerlik uygulaması sürekli hale getirilerek, bir profesyonel askerliğin artık milenyuma geldiğimiz bu günlerde- gündeme getirilmesinde şahsen yarar görmekteyim. Çünkü, dünyada büyük bir teknolojiyle gelişen silahlar gündeme geldiğinde, artık, Türk Ordusu, şanına yakışır şekilde bunu gündeme almalı, aynı zamanda -işsizlik nedeniyle 7,5 milyon işsizimizin olduğu Türkiye'de yeni bir iş sahası yaratılacağı da göz ardı edilmemelidir.
Esas amaç, Türk Silahlı Kuvvetlerinde asker sayısı bakımından boşluk yaratmamaktır. Bu sebeple, bu kanun tasarısından faydalanamayan gençlerimizin ve onların değerli ailelerinin üzülmemesi gerekir. Çünkü, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi her zaman hem sayı, hem moral, hem de ekonomik potansiyel olarak hazır tutmak, hepimizin de görevidir. Değerli milletvekilleri, hepinizin bilmesini istediğim bir konuyu bilgilerinize sunmak istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, ülke savunmasında olduğu gibi, insani ve ekonomik konularda da halkımızla, ülkemizle ne kadar bütünleştiğinin bir göstergesi olarak gerek Ülke çıkarlarımızın gereksede ekonomik,sosyal,kültürel gelişmemiz ve savunma sanayimizin daha çok desteklenebilmesi ile , Bedelli Askerlik ile Daha güçlü bir orduya Sahip olabileceğiz .
Bedelli Askerlik bekleyen yüzbinlerce çalışan , vergi veren gencimiz Aylardır bizlere başvurmaktadır. Yıllardır Bedelli Askerlik Bekleyen kişiler ,bu yasa ile, annelerinin, babalarının, eşlerinin ve çocuklarının geçimini sağlayabilirler. Şimdi, Bedelli Askerliği isteyenler ve bekleyenler , askere alındıkları takdirde, 15 ay süresince maaş alamayacak, evinin kirasını veremeyecek, annesinin, babasının, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayacak bir durumda olacaktır. Zaten, hepimiz biliyoruz ki, şu anda askerliğini yapmayan bu vatandaşlarımızın yaş ortalaması 28'in üzerindedir. 30'un üzerinde bir yaşa gelmiş insanın, mutlaka, ailesi vardır, tahsil çağında çocukları vardır. Peki, bu kişiler , 15 ay askerde hiç ücret almadan ailelerinin geçimlerini nasıl sağlayacaklardır? Eşini 15 ay göremeyecek eşlerin ve çocukların gerek maddi gerekse manevi durumları ne olacaktır. 15 ay işinden ,
eşinden ayrı kalmış ve geri döndüğünde işini tekrar eski haline getiremeyecek olanlar ne yapsın , 15 ay geçtikten sonra , zarara girmiş hatta kapanmış işyerlerinin kayıplarını nasıl kapatacaklardır. İşlerini kaybetmiş insanlar ise Milyonlarca işsizin bulunduğu Ülkemizde nasıl tekrar iş bulabileceklerdir. Ailelerin bu kaybı nasıl kapatabileceklerdir. Bizce mümkün değildir. 15 ay sonunda işini ve ailesini kaybetmiş ,İnsanlardan verim almak, sağlıklı hizmet beklemek nasıl mümkün olacaktır? Yani, terkedilmişlik hissine kapılmış, kendi başına bırakılmışlık hissine kapılmış bir insandan siz nasıl verim bekleyebilirsiniz.
Ülkemizin ne kadar zor bir dönemden geçtiğini, iç ve dış borç faizlerinin giderek ödenmeyecek duruma geldiğini hepimiz biliyoruz. Kaynağa ihtiyacımız vardır. Bu nokta iyi değerlendirilmelidir. Bedelli askerlik bu konulardan biridir. Bu meseleler ve diğer sorunlar vergiyle çözülmemeli, ihtiyaç sahibi insanlarımız bu noktada gerekli fedakarlıkları gönülden yapmalı, ve istekleri kabul edilmelidir. Saygıdeğer milletvekilleri, tarihen sabittir ki, bu Meclis, birlik içerisinde olduğu sürece, milletinin sesini dinlediği sürece her meseleyi halledecek durumdadır, bu meseleyi de çözecektir. Ayrıca Memur, İşçi ve bu iki büyük grubumuzun emeklilerinin maddi isteklerine yanıt verebilmek için Bedelli askerlik iyi bir kaynak teşkil etmektedir.
Değerli milletvekilleri, Türk Silahlı Kuvvetleri teknolojinin en son şeklini kullanmalıdır. Bunun için de ne gerekiyorsa mutlaka yapılmalıdır. Biz, Silahlı Kuvvetlerimizi, bölgemizde gerekli savunma görevini yerine getirecek, Türkiye'nin hudutlarını koruyacak, ülkemize yönelecek tehditleri bertaraf edecek bir seviyede muhafaza etmeye de mecburuz ve daha da yükseltmeliyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, silah, mühimmat ve uçak konusunda dışa bağımlı olmaması için yerli ağır sanayiye önem vermemiz gerekmektedir. Dışa bağımlılıktan kurtulmalıyız. Kıbrıs Harekâtında, dışa bağımlı olduğumuz zaman, bize Amerika tarafından yapılan ambargoyu burada hatırlatmak isterim.
Ülkeyi savunmayı öğrenmek, bağımsızlığı koruyabilmenin altyapısını hazırlamak, Ulu Önder Atatürk'ün " Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkelerini geçerli kılmak da bir sanattır.
Türk Milleti, hepinizin de bildiği ve tarihin de kabul ettiği gibi, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, erkeğiyle, kadınıyla hep beraber askerdir. Ülke savunması söz konusu olduğunda, hiç kimse, "acaba, ben, muvazzaflık döneminde miyim, ben silah altında mıyım" demez; hep beraber koşar, ülkenin savunması için canlarımızı feda ederiz, etmişizdir, tarih bunun tanığıdır. Değerli milletvekilleri, şahsi görüşüm olarak da, Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinde bazı şeyler söylemek istiyorum. Özellikle askerlik süresinin kısaltılması, benim şahsi olarak görüşümdür. Bu sürenin, tabii ki, uzmanlarımızın çalışmasıyla daha da az bir seviyeye düşürülmesi gerekir kanaatindeyim. Yine, bedelli askerlik uygulamasına devam edilmesi uygundur kanaatindeyim. 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu ile 1111 sayılı Askerlik kanununa tabi yükümlülerden her ne sebeple olursa olsun henüz
fiili askerlik hizmetine başlamamış olanlara, bedelli askerlik uygulanması öngörülmektedir. 25 yaş ve yukarısının 5 000 Euro veya karşılığı Türk Lirası, ödemeleri gerekmektedir. Bu uygulama kapsamında yatırılacak paraların, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasında açılacak özel bir hesaba aktarılması hükmüne yer verilmiştir. Bu hesaba yatırılan paraların amacına uygun olarak kullanılması konusunda kamuoyunun hassasiyet gösterdiği, bu nedenle, sağlanan gelirlerle yapılan harcamaların, düzenli aralıklarla kamuoyunun bilgisine sunulmasının yararlı olacağı kanaatindeyim. Bu yasayı, adil bir biçimde ve toplum vicdanını rahatsız etmeden çıkarmalıyız. Ayrıca, ordunun programını bozmamak ve planlarını zaafa uğratmamak gerekmektedir. Bu uygulamanın, temel insan hakları, anayasal eşitlik ve vatandaşlık hakkını göstererek, hukukun üstünlüğü ilkesi ve Türk hukukunun pozitif kazanımları
ışığında bireysel ve toplumsal adalet ölçülerine uygun ve kamu vicdanını rahatsız etmeyecek bir biçimde gerçekleşmesi gerekmektedir. Ayrıca, bedelli askerlikten yararlanma imkanını geniş halk kitlelerine yaymak için, Altı eşit taksitle taksitlendirmeye mutlaka gidilmelidir. Böylelikle imkanları kısıtlı geniş halk kitlelerinin bundan istifade etmeleri sağlanmış olacaktır. Ülkemizdeki tüm bireylerin ihtiyaçları ve isteklerine cevap verebilmek için buradayız . Bedelli askerlik Türk Milletinin isteğidir. EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR. Bu inançla, hepinize saygılar sunuyorum.
Umarım seslerini duyurmak istediği yetkililer bu yazıyı hoşgörüyle karşılarlar ve bu gençlerin haykırışlarına kulak veriler. Bu konu hakkında çözüm bekleyen gençlerin seslerinin en kısa zamanda duyulması dileğiyle...
Burak en alt satırlara doğru 25 yaş ve üzeri diyor ben 23 yaşındayım ve daha haziranda 24 e gireceğim. Bedellinin çıktığını varsayalım bundan ben yararlanamayacak mıyım ? En son uygulamada 26 yaş ve üzeri insanları almışlar. Bende o kadar kendimi kasıyorum bedelli çıksın diye. Çıksa bile yine yararlanamam sanırım.
Site adminlerine bir sorum var.Ben bedelli askerlik çıkmadan önce yaşımı 2 yaş yaş büyütsem yani hazirandan sonra 24 olcak bende o zaman 26 yaptırsam mahkeme kararı ile bedelli askerlik uygulamasında geçerli olur mu ? Yoksa daha önce ki yaşa mı bakarlar ?
Alıntı:
postmix rumuzlu üyeden alıntı
Site adminlerine bir sorum var.Ben bedelli askerlik çıkmadan önce yaşımı 2 yaş yaş büyütsem yani hazirandan sonra 24 olcak bende o zaman 26 yaptırsam mahkeme kararı ile bedelli askerlik uygulamasında geçerli olur mu ? Yoksa daha önce ki yaşa mı bakarlar ?
Bildiğim kadarı ile Askeriye, askerlik çağına geldikten sonraki yaş düzeltmeleri ile ilgili durumlara sıcak bakmıyor, bu konu ile ilgili sonuç almanız çok zor gibi....
Alıntı:
drak rumuzlu üyeden alıntı
Bildiğim kadarı ile Askeriye, askerlik çağına geldikten sonraki yaş düzeltmeleri ile ilgili durumlara sıcak bakmıyor, bu konu ile ilgili sonuç almanız çok zor gibi....
O zaman ben kendimi boşuna yıpratıyorum ki bedelli çıksa bile yine en az 25-26 yaş üzeri kişileri alırlar. En iyisi lisans bitirip 6 ay yapmak.Başka çare kalmadı gibi. Bakarsınz 2013 e kadar çıkmaz :)