Sn yld19sm tesekurler, peki firar kasitli bir sucmudur.
Saygilarimla.
Printable View
Sn yld19sm tesekurler, peki firar kasitli bir sucmudur.
Saygilarimla.
Firar kasıtlı bir suçtur.
Sayın cesuryürekli
yurtdışına kaçmak büyük ceza. hem maddi hem manevi manevi hapis cezası maddi tazminata inanamazsınız. aftan yararlanma ile igili malesef geç kalmışsınız durumunuz vahim. 1 mart 2008 den önce ilşiğinizin kesilmesi halinde aftan yararlanıyordunuz. tarih itibarıyle yararlanamazsınız. benim kardeşim subaydı 2 yıl görevde kaldı 2006 ağustosta izinden dönemeyerk firar etti. tsk ile ilişği 29 şubat 2008 kesildi. 3 mayıs'ta yakalandı.tutuksuz yargılanmasın istedik red geldi. suç zaten firar olduğunan tutuksuz yargılamıyırlar. biz askeri cezaevinde yatar sanıyorduk. tsk ile ilişiği kesildiği için sivile yollandı. bayrampaşa cezaevine konuldu. hakkında dava açıldı 5 haziran 2008 tarihine duruşma günü verildi. bu sürede cezaevinde yattı paşakapısına nakledildi. bunlar çok çok sancılı süreçler. hem kendi hem ailesi için. duruşma günü yani geçen hafta perşembe hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile tahliye oldu. tahliye olması için okul tazminatının 25 milyarını yatırdık gerisini taksit için deniz eğitim öğretim komutanlığına dilekçe yazdık. (inanılmaz rakamlar çıkıyor. bizimki 188 milyar yurtdışı için 750 milyar civarı tabii net değil. görevde kalınan süre ne kadar çoksa azminat miktarı düşüyor. bu arada biz 66/1b maddesinden yargılandık. ceza 1 ila 3 yıl arası idi. bize 18 ay ceza kesildi. iyi halden 12 aya düştü. ama ne olursa olsun yatarı 10 ay oldu. önümüzdeki 5 yıl içinde hiçir suça karışmaması lazım. allah korusun karışırsa 10 aylık süreyi yatmak zorunda oluyorlar. neticede sizin kaçarınız yok. yurtdışı cezası çok ağır. teslim olsanızda yakalansanızda hapis yatacaksınız parayı ödeyeceksizin. kendinizin teslim olması tutuksuz yargılanmasınızı sağlar. çok öenmli değil bence bu durumda her halükarda yatacaksınız. maalesef. allah yardımcınız olsun. cezaevi o psikoloji berbatmış anlattığı kadarıyla kardeşimin.
Sayın cesuryürekli
yurtdışına kaçmak büyük ceza. hem maddi hem manevi. manevi hapis cezası, maddi tazminata inanamazsınız. aftan yararlanma ile igili malesef geç kalmışsınız durumunuz vahim. 1 mart 2008 den önce ilşiğinizin kesilmesi halinde aftan yararlanıyordunuz. tarih itibarıyle yararlanamazsınız. benim kardeşim subaydı 2 yıl görevde kaldı 2006 ağustosta izinden dönemeyerk firar etti. tsk ile ilişiği 29 şubat 2008 kesildi. 3 mayıs'ta yakalandı.tutuksuz yargılansın istedik red geldi. suç zaten firar olduğunan tutuksuz yargılamıyorlar. biz askeri cezaevinde yatar sanıyorduk. tsk ile ilişiği kesildiği için sivile yollandı. bayrampaşa cezaevine konuldu. hakkında dava açıldı 5 haziran 2008 tarihine duruşma günü verildi. bu sürede cezaevinde yattı. paşakapısına nakledildi. bunlar çok çok sancılı süreçler. hem kendi hem ailesi için. duruşma günü yani geçen hafta perşembe hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile tahliye oldu. tahliye olması için okul tazminatının 25 milyarını yatırdık gerisini taksit için deniz eğitim öğretim komutanlığına dilekçe yazdık. (inanılmaz rakamlar çıkıyor. bizimki 188 milyar yurtdışı için 750 milyar civarı tabii net değil. görevde kalınan süre ne kadar çoksa tazminat miktarı düşüyor. bu arada biz 66/1b maddesinden yargılandık. ceza 1 ila 3 yıl arası idi. bize 18 ay ceza kesildi. iyi halden 12 aya düştü. ama ne olursa olsun yatarı 10 ay oldu. önümüzdeki 5 yıl içinde hiçir suça karışmaması lazım. allah korusun karışırsa 10 aylık süreyi yatmak zorunda oluyorlar. neticede sizin kaçarınız yok. yurtdışı cezası çok ağır. teslim olsanızda yakalansanızda hapis yatacaksınız parayı ödeyeceksizin. kendinizin teslim olması tutuksuz yargılanmasınızı sağlar. çok öenmli değil bence bu durumda her halükarda yatacaksınız. maalesef. allah yardımcınız olsun. cezaevi o psikoloji berbatmış anlattığı kadarıyla kardeşimin.
Sayın cesuryürekli
yurtdışına kaçmak büyük ceza. hem maddi hem manevi. manevi hapis cezası, maddi tazminata inanamazsınız. aftan yararlanma ile igili malesef geç kalmışsınız durumunuz vahim. 1 mart 2008 den önce ilşiğinizin kesilmesi halinde aftan yararlanıyordunuz. tarih itibarıyle yararlanamazsınız. benim kardeşim subaydı 2 yıl görevde kaldı 2006 ağustosta izinden dönemeyerk firar etti. tsk ile ilişiği 29 şubat 2008 kesildi. 3 mayıs'ta yakalandı.tutuksuz yargılansın istedik red geldi. suç zaten firar olduğunan tutuksuz yargılamıyorlar. biz askeri cezaevinde yatar sanıyorduk. tsk ile ilişiği kesildiği için sivile yollandı. bayrampaşa cezaevine konuldu. hakkında dava açıldı 5 haziran 2008 tarihine duruşma günü verildi. bu sürede cezaevinde yattı. paşakapısına nakledildi. bunlar çok çok sancılı süreçler. hem kendi hem ailesi için. duruşma günü yani geçen hafta perşembe hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile tahliye oldu. tahliye olması için okul tazminatının 25 milyarını yatırdık gerisini taksit için deniz eğitim öğretim komutanlığına dilekçe yazdık. (inanılmaz rakamlar çıkıyor. bizimki 188 milyar yurtdışı için 750 milyar civarı tabii net değil. görevde kalınan süre ne kadar çoksa tazminat miktarı düşüyor. bu arada biz 66/1b maddesinden yargılandık. ceza 1 ila 3 yıl arası idi. bize 18 ay ceza kesildi. iyi halden 12 aya düştü. ama ne olursa olsun yatarı 10 ay oldu. önümüzdeki 5 yıl içinde hiçir suça karışmaması lazım. allah korusun karışırsa 10 aylık süreyi yatmak zorunda oluyorlar. neticede sizin kaçarınız yok. yurtdışı cezası çok ağır. teslim olsanızda yakalansanızda hapis yatacaksınız parayı ödeyeceksizin. kendinizin teslim olması tutuksuz yargılanmasınızı sağlar. çok öenmli değil bence bu durumda her halükarda yatacaksınız. maalesef. allah yardımcınız olsun. cezaevi o psikoloji berbatmış anlattığı kadarıyla kardeşimin.
merhabalar
ben üste hakaret ve silahlı olarak üste fiili taaruzdan toplam 15 ay ceza aldım.
kararda ertelenemez ve para cezasına dönüştürülemez diyor.
olay ve karar 1 marttan çok önce(2007de) gerçekleşti
5728- 231 den yararlanabilirmiyim. temyiz dilekçeme yazdım ama sizlerinde görüşünü almak istiyorum. teşekkürler..
Sayın Serpil Gönültaş,
Felaket tellalı gibi bir cevap olmuş sizinki. cesuryurekli rumuzlu arkadaş son mesajında yurda giriş yaparak tutuklandığını bir kaç saat içinde mahkemeye çıkarak söz konusu kanundan yararlanarak aynı gün içinde serbest kaldığını belirtmiş. Lütfen kendi zor durumunuzu referans kabul edip kişileri umutsuzluğa sevkedecek ifadelerden kaçınınız sadece konuyu ve forumu takip eden bir üye olarak kişisel görüşüm ve tavsiyemdir...
Kesinlikle katiliyorum, boyle karamsar bir tablo ile zaten oldukca uzgun ve sikinti icinde olan insanlari iyice olumsuz bir ruh haline suruklememeli, zira cok daha farkli ornekler mevcut. Subayken yurtdisina firar etmis, tazminat odemek zorunda kalmamis, ve 110 gun gibi bir sure hapis yatmis cok yakin bir tanidigim var. Ayrica, bu sahsin yargilanmasi sirasinda edindigimiz baska bir bilgi de firar eden sahsin emeklilik yasina ulasmasiyla sucun dusecegi yonundeydi, belki aramizdaki hukuk adamlari bir yorum getirebilir. Yanliz sunu biliyorum ki yurtdisi ve yurtici firarlarin cezalari farkli. Bu sozunu ettigim sahis yurtici firar etmis olsaydi cok daha az bir sure hapis yatacakti.