Cevap: Hükmün açıklanmasının geri bırakılması
Merhabalar , yeğenim bir avm de kasadan çıkarken alarm çalıyor ve idari büroya gidiyor . Bir telaş ile kasada. Geçmeyen 100 tl değerinde ürün çıkarıyor alışveriş arabasının içinde ve üst aramasında 150 tl değerinde bir tişört alıyor . Ürünlerin ödemesini yapmayı kabul etmiş fakat idari kısım şikayette bulunuyor ve karakola gidiliyor . İfadesi alınıyor . Olayın seyri sizce ne olur . Çok pişman kendisi ve ilk defa böyle bir şey başına geliyor.Sahan önceden hiç bir sabıkası yok. Yaşı 30
Şikayetçi olmaya devam ederlerse hırsızlıktan kamu davası açılır ve ceza alır çaldığı ürünlerin parasını öderse daha önce sabıkası olmadığı için cezası ertelenebilir.
2014 yılında uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan 1 yıl iyi halden 10 ay daha sonrada Hagb verdi bana ve ben daha sonra bu süre içinde alkollü trafik kazası yaptım ve kasıtlı yazdığı için infazımı yaktı ve 75 gün yatardan para cezasına çevrildi 2014 yılındaki dosyaya ihbar namede bulunulmasına yazıo 10 ay yatar mıyım ? Mahkeme tarihi yarın yardımcı olursanız sevirinirm
Merhaba cümleten benim bir sorum olacaktı İki sene önce uyuşturucu kullanmaktan ceza aldım ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verdiler. Sabıka kaydında da gözükmeyecek diye bilgi verdi bana avukat geçen gün öylesine e devlette Gezinirken adli sicil kaydını sorguladım ve orada hükmün açıklanmasının geri bırakılması diye kayıt var
Bu neden acaba böyle
Merhaba,
Ben 2016 yilinda maalesef alkollu arac kullanmaktan Gemlikte yakalandim ve 1 yil 2 ay ceza verilerek, ayni hatayi yapmamak uzere para cezasina cevrildi. 8 ay sonra (gercekten o donem bosanma surecine girmem ve issiz kalmam nedeni ile kotu zamanlarimdi) tekrar istanbul kucukcekmecede yakalandim ve para cezasi verip, ilk ceza mahkemesi kararinin uygulanmasini talep ederek, dosyayi tekrar gemlige gonderdi. Gemlikteki mahkemem sonrasi istinaf mahkemesine basvurdum.
Bu esnada yurtdisinda is buldum, ailemle arami duzelttim ve diger problemlerimden de kurtulup, tekrar ekonomik olarak dikilmeye calisiyorum. Ama su ki sorunum suan yurtdisindayim ve istinaf mahkemesi karari verilince muhtemelen 10 gun sonra gel ve subell acik cezaevine teslim olmam istenecek ve sonra da denetimli serbestlik ile birakilacagim lakin hergun imza atmam istenecek diye biliyorum. Lakin ben yurtdisinda calisiyorum ve bu imkansiz. Turkiyeye donus yapmam lazim giris cikis ve vize islemleri icin ayrica cocugumu ailemi gormeye gelmek istiyorum. Ama belli olacak tarihte izin alip gelip teslim olmam ve hergun imza atmam imkansiz. Hayatimin son is firsatini yakaladim ve kaybetmek istemiyorum hem kendim hem ailem icin.
Lutfen bana bu konuda ne yapmam gerektigini yazabilir misiniz. Nasil bir yol izlemeliyim. Yeniden dilekce vs mi vermeliyim. Simdiden cok tsklr.
Tesekkurler
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile ilgili güncel bir yazı okumak isterseniz::> https://www.bilgichukuk.com.tr/hukmu...kilmasi-nedir/
Hagb kararına uyulmaması nedeniyle açılış olarak açılan dava dosyalarının neden bu şekilde açıldığına ilişkin bilgi alabileceğiniz linki paylaşılmıştır.
https://hukbil.com/hagb-kararina-uyu...-acilis-nedir/