Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Günaydın arkadaşlar. Eşim için evlilikten başvurmuştuk. İst fatih ten. 12 10. Da sonuclanmış. Başvuru makamına müracat edin diyor. Sms bekleyecekmiyiz yoksa direk gitsek tebligatı alabiliyormuyuz. 2017 haziranda başvurmuştuk. 12 10 da vatandaşlıga kabul edildi bundan sonraki süreç nedir.
Alıntı:
armesdakroub rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ,
Dönüşünüz için teşekkür ederim . Evet 4 ay geçti ve komisyona hala çağrılmadı .Süreçle ilgili Istanbul Valiliğine mi başvurmak gerekiyor , siz hangi kuruma giderek komisyon randevunuzu hızlandırdınız ?
Evrakları teslim ettiğim yere gitdim.fatih.istnbul
- - - Updated - - -
Merhaba arkadaşlar bugün gittim emniyet müdürü İstanbul Fatih'te. inceleme ve araştırma olumlu sonuçlanmıştır dedi . bundan sonra ki aşama nasıl ilerler kaç ay sürer acaba bilen biri anlatımı.genelden baş vurdum.tesekurler
şimdi sordum evrakları Bayrampaşa'ya teslim etmişler . Tavsiyeniz üzerine ortağım aynı yere gidip komisyona neden çağrılmadığını ,bir prblm olup olmadığını soracak . Güya dosyayı bir avukat takip ediyor ama sonuç ortada .
- - - Updated - - -
bu arada tebrik ederim sizi ,önemli bir yol kat etmişsiniz . Bundan sonrası da çabucak biter insallah .
Alıntı:
şimdi sordum evrakları Bayrampaşa'ya teslim etmişler . Tavsiyeniz üzerine ortağım aynı yere gidip komisyona neden çağrılmadığını ,bir prblm olup olmadığını soracak . Güya dosyayı bir avukat takip ediyor ama sonuç ortada .
- - - Updated - - -
bu arada tebrik ederim sizi ,önemli bir yol kat etmişsiniz . Bundan sonrası da çabucak biter insallah .
İnşallah darısı bekleyenlere basina. Bu arada sistemden baktığımda hala inceleme ve araştırma aşamasında yazıyor
- - - Updated - - -
Alıntı:
Halayger rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Svetlo, benim ikamet iznim 20 ekimde bitiyor, yenisi bu tarihe kadar yetişmezse, vatandaşlık başvurum red mı olacak? Bilginiz varsa paylaşır mısınız lütfen?
Merhaba senin vatandaş lik durumun hangi aşamada.
merhaba,
2017 mayıs ayında başladığım vatandaşlık sürecim dün itibari ile olumlu sonuçlanmıştır.
darısı bekleyenlerin başına :)
[QUOTE=armesdakroub;622272]şimdi sordum evrakları Bayrampaşa'ya teslim etmişler . Tavsiyeniz üzerine ortağım aynı yere gidip komisyona neden çağrılmadığını ,bir prblm olup olmadığını soracak . Güya dosyayı bir avukat takip ediyor ama sonuç ortada .
- - - Updated - - -
Az önce Bayrampaşa'ya gittiler . Komisyona çağrılmak için 135 gün bekleme süresi olduğunu söylemişler ama yine de bi bankoya gönderip durumu izah etmesini istemişler . Bizimkinin parmak izi vermesinden bu yana 126 gün geçti , bu durumda max.10 gün içinde komisyon için çağırmaları gerekiyor . Sms geleceği söylenmiş . Keşke daha önce sorgulatsaydık :( Çünkü forumdan gördüğüm kadarıyla genelden başvuruda komisyondan sonra bekleme süresi uzun :( 126 gündür komisyona çağrılmadı , komisyon sonrasında kaç ay bekler düşünemedim şimdi :(
[QUOTE=armesdakroub;622346]
Alıntı:
- - - Updated - - -
Az önce Bayrampaşa'ya gittiler . Komisyona çağrılmak için 135 gün bekleme süresi olduğunu söylemişler ama yine de bi bankoya gönderip durumu izah etmesini istemişler . Bizimkinin parmak izi vermesinden bu yana 126 gün geçti , bu durumda max.10 gün içinde komisyon için çağırmaları gerekiyor . Sms geleceği söylenmiş . Keşke daha önce sorgulatsaydık :( Çünkü forumdan gördüğüm kadarıyla genelden başvuruda komisyondan sonra bekleme süresi uzun :( 126 gündür komisyona çağrılmadı , komisyon sonrasında kaç ay bekler düşünemedim şimdi :(
ben de eşimle 10 aralık 2017 parmak izi verdik. 9-10 nisan 2018 gibi sms gelmişti, nüfus'a gittik, 24 nisan 2018 komisyona randevu vermişlerdi.
sistemde hala ''araştırma ve incele aşamasında'' çıkıyor. nüfus'taki danışmadaki memurun sisteminde ''arşiv araştırma sonucu olumlu'' çıkıyor.
evet dediğiniz gibi bu süreç uzun ve sabır isteyen bir şeymiş.
[QUOTE=beykent;622354]
Alıntı:
ben de eşimle 10 aralık 2017 parmak izi verdik. 9-10 nisan 2018 gibi sms gelmişti, nüfus'a gittik, 24 nisan 2018 komisyona randevu vermişlerdi.
sistemde hala ''araştırma ve incele aşamasında'' çıkıyor. nüfus'taki danışmadaki memurun sisteminde ''arşiv araştırma sonucu olumlu'' çıkıyor.
siz de komisyon için aşağı yukarı ortağım kadar beklemişsiniz .Komisyondan bu yana da 6 ay gb bir zaman geçmiş ama sona yaklaşmışsınız , insallah en kısa sürede tamamına erer .
Ben güvenlik araştırmalarının parmak izine olan kadar ki süreçte yapıldığını , parmak izi verildiğinde araştırma sonuçlarının olumlu olduğunu buna istinaden parmak izine çağrıldığını sanıyordum. Yine bu forumdan öğrendim ki komisyona girdikten sonra asıl araştırma ve inceleme yapılıyor ve maalesef uzun da bir süreç .
Arkadaşlar .07.2017 de evlilikten başvurup kimilik alan veya karara geçen var mı?
Alıntı:
shirin.bg rumuzlu üyeden alıntı
merhaba,
2017 mayıs ayında başladığım vatandaşlık sürecim dün itibari ile olumlu sonuçlanmıştır.
darısı bekleyenlerin başına :)
Merhaba hayırlı olsun.tc kimliğinizi almak için hangi yolu takip edeceksiniz? Bide genel den mı yaptınız başvuruyu
- - - Updated - - -
[QUOTE=beykent;622354]
Alıntı:
Merhaba arşiv araştırması olumlu sonuç landı benimkide nüfusa gidib sormasak bilemiycektik.hale e devlet den baktığımda inceleme ve araştırma aşamasında yazısı çıkıyor.merak ettiğim soru söyle arşiv araştırması olumlu sonuçlanması bilgisi kaç gün önce kayıta geçmiş ve kaç gün sonra listeye eklenir veya kaç gün sonra karara geçer