Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
bugün ben de il nüfus müdürlüğüne gittim.
danışmadaki memur sistemine bakıp araştırma olumlu sonuçlandığını söyledi.
''arşiv araştırması olumlu'' ifadesi vardı sisteminde. ama internette hala ''araştırma ve inceleme aşamasında'' yazısı çıkıyor.
umarım memurun sistemiyle internetterki sistem aynı araştırmadan bahsediyordur :)
Arkadaşlar merhaba. Benim başvurum evlilikten, mart ayında başvurdum şuan sms bekleme aşamasındayım, bu hesapla eylül 2019 da tam 1,5 sene sonra vatandaşlık başvurum sonuçlanması lazım. Şimdi oturma iznimin uzatma süresi geldi ve ben 1 yıllık talep etmeyi düşünüyorum, malum harçlar dolar bazında olduğu için çok yüksek geliyor. 1 yıllık uzatma yapılırsa vatandaşlık başvursu tarıhinden itibaren 1 yıl 9 ay yapıyor. Bu süre vatandaşlığın alınması için yeterli değil mi? Evlilikten en fazla ne kadar sürede başvuru tamamlanıyor? Bizde hiç red alan oldu mu? 8 yıllık evliyim 2 çocuğumuz var.
Alıntı:
Emel86 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba. Benim başvurum evlilikten, mart ayında başvurdum şuan sms bekleme aşamasındayım, bu hesapla eylül 2019 da tam 1,5 sene sonra vatandaşlık başvurum sonuçlanması lazım. Şimdi oturma iznimin uzatma süresi geldi ve ben 1 yıllık talep etmeyi düşünüyorum, malum harçlar dolar bazında olduğu için çok yüksek geliyor. 1 yıllık uzatma yapılırsa vatandaşlık başvursu tarıhinden itibaren 1 yıl 9 ay yapıyor. Bu süre vatandaşlığın alınması için yeterli değil mi? Evlilikten en fazla ne kadar sürede başvuru tamamlanıyor? Bizde hiç red alan oldu mu? 8 yıllık evliyim 2 çocuğumuz var.
Merhaba
2 yıllık uzatın 1 yıl belki yetmeyebilir.
biz Haziran 2017 ' de başvuru yaptık. Aralık 2018' de vatandaşlık bekliyorum. iki ay önce oturumum bitti 2 yıllık aldım kafam rahat
Alıntı:
zembil rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
2 yıllık uzatın 1 yıl belki yetmeyebilir.
biz Haziran 2017 ' de başvuru yaptık. Aralık 2018' de vatandaşlık bekliyorum. iki ay önce oturumum bitti 2 yıllık aldım kafam rahat
Hayır 1 yıllık uzatma yaparsam başvuru tarihinden 1 yıl 9 ay yapıyor. 1,9 aya vatandaşlığı almama gibi bir ihtimal varmı?
- - - Updated - - -
Arkadaşlar evlilikten eve polis kontrole geliyor mu? Önceden haver vermeden mi geliyorlar, hafta içi çalışıyoruz evde kimse olmuyor, nasıl oluyor bu iş
Alıntı:
Hayır 1 yıllık uzatma yaparsam başvuru tarihinden 1 yıl 9 ay yapıyor. 1,9 aya vatandaşlığı almama gibi bir ihtimal varmı?
- - - Updated - - -
Arkadaşlar evlilikten eve polis kontrole geliyor mu? Önceden haver vermeden mi geliyorlar, hafta içi çalışıyoruz evde kimse olmuyor, nasıl oluyor bu iş
normalde 1,9 yıl yetmesi gerekir fakat polisin dosyayı in nüfusa göndermesi ilk başvuru + parmak izi + polis kontrolü 9 ay gibi sürdü.bu süreyi kısa tutabilirsen 1,9 yıl yeter. Evraklar ankaraya ulaştıktan sonra maksimum 9 ayda alınıyor vatandaşlık.
bende evlilikten başvurdum. normal süreçte eve polis geliyor. sizi bulamazlarsa telefon ile ararlar diye düşünüyorum. 6 ay geçti bize kontrole gelmedi. biz bayrampaşa yabancılar şubeye gittik. sordum problemmı var diye 6 ay oldu hala gelmediniz. onlarda yoğun olduğunu size 2-3 ay sonra gelineceğine söylediler. Bende eşimin vatandaşlığı olmadığını işe girdikten sonra sigortada problem olduğunu işten cıkartıldığını ve mağdur olduğumuzu söyledim. bunun üzerine oradaki bir polis memuru yarın sabah buraya gelin burada yapalım dediler.
ÇOk teşekkür ederm, bu süreyi yönetmek çok zor benim için ikimiz çalışıyoruz, bizim ilk başvurudan 7 ay geçti hiç ses seda yok bunlardan.. mart ayında Vatan caddesindeki nüfüsa gittik, 5 temmuz parmak izi, şimdi de bekliyoruz.. sms 7-8 ay içerisinde gelecek dediler Bayrampaşadaki memurlar.. sms ten önce mi polis gelmeli?
Alıntı:
Merhaba
Normalde 1 sene 9 ayda tamamlanır. bende evlilikten başvurdum gecen sene kasım 2017 -eylül 2018 de vatandaşlığı aldım(11ayda) tamamlandı.Başvuruyu antalyadan yaptım.
2 cocuğunuzun olması avantaj sizin için .evlilikten başvurullarda evliliğin gercek olup olmadığını araştırıyorlar.
Alıntı:
beykent rumuzlu üyeden alıntı
bugün ben de il nüfus müdürlüğüne gittim.
danışmadaki memur sistemine bakıp araştırma olumlu sonuçlandığını söyledi.
''arşiv araştırması olumlu'' ifadesi vardı sisteminde. ama internette hala ''araştırma ve inceleme aşamasında'' yazısı çıkıyor.
umarım memurun sistemiyle internetterki sistem aynı araştırmadan bahsediyordur :)
Beykent merhaba,
Ailece genelde başvurunda parmak izi veriliyor mu? Ayrıca polisler de geliyor mu eve?
Alıntı:
zembil rumuzlu üyeden alıntı
Evlilik Yoluyla
07.09.2018 istanbul il nüfusa gittik. araştırma sonucu olumlu olmuş. yıl sonuna kadar vatandaşlığı alırsınız dedi.
Durum sizinkiyle aynı. Demek olarki aynı aylarda olmuş işlemler. İl nüfuzdan nasıl öyrendiniz olumlu olduğunu
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Beykent merhaba,
Ailece genelde başvurunda parmak izi veriliyor mu? Ayrıca polisler de geliyor mu eve?
evet parmak izi alıyorlar, sadece siz ve eşiniz, çocuklardan alınmıyor. polis eve gelmiyor. sonucu çıktığında nüfus'tan sms ile çağırıp mülakata randevu tarihi veriyorlar.
dosya başvuru tarihimiz 31 ekim 2017. parmak izini 10 aralık'ta verdik. 2018 nisan'ın ikinci haftasında nüfus'a çağırıp mülakat için randevu verdiler.