Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Halayger rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim, inşallah, evlilikten genelde 20 günde sonuçlanıyor diye okudum umarım 15 gün içinde sonuçlanır
Liste olmadigi icin direk karar verip tescil burosuna gönderiyorlar erkende tescillenebilir. 3-4 gun icinde esinizin nufus kayit ornegini e devletten kontrol edin.
Tekrar hayırlı olsun. Darısı benim gibi bekleyenlerin başina :)
Alıntı:
Herkese merhaba, dün karar aşamasına geçtik, ne kadar sürer acaba bilen var mı? İkamet iznimiz 2 hafta sonra bitiyor uzatsak mı bilemedik... Evlilikten başvurduk.
Hayırlı uğurlu olsun darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah.karar aşamasını nasıl öğrendiniz acaba sistemdenmi yoksa nüfüs vatandaşlıktan mı?
Bizimde araştırma olumlı sonuclanmıs 3 hafta önce ve kararda sanırım. Ama hala ne sistemde nede vatandaşlıkta değişen bir şey var.
Alıntı:
Fatih_34 rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı uğurlu olsun darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah.karar aşamasını nasıl öğrendiniz acaba sistemdenmi yoksa nüfüs vatandaşlıktan mı?
Bizimde araştırma olumlı sonuclanmıs 3 hafta önce ve kararda sanırım. Ama hala ne sistemde nede vatandaşlıkta değişen bir şey var.
Sistemden öğrendim, 'araştırma ve inceleme işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır' diye bir yazı çıktı. Ama olumlu olup olmadığı hakkında birşey yazmıyor, ikamet uzatımı için başvurmazsak red edilmez inşallah hemen. Herkese bol sabır.
Alıntı:
Sistemden öğrendim, 'araştırma ve inceleme işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır' diye bir yazı çıktı. Ama olumlu olup olmadığı hakkında birşey yazmıyor, ikamet uzatımı için başvurmazsak red edilmez inşallah hemen. Herkese bol sabır.
Bizimde ikamet bu ayın 23 te bitiyor ve bizim en sıkıntılısı passaportumuzunda süreainin bitmesi ama nüfus müdürü ile görüştüm. Kendisi dediki eğer karar aşamasında ise süreç deport olma gibi bir şey söz konusu değildir sadece gecen günlerin para cezası olarak yansır dedi
Karar aşaması son süreç olduğu için ikamet teskeresi istemiyorlar bunuda bana vatandaşlıktaki şef hanım efendi söyledi.
Birde ben sistemden hala bakıyorum araştırmada gözüküyor.ben karar aşamasında olmasını yine nüfus vatandaşlığa giderek öğrendim
Mrb dilya şimdi baktım ulaştı evrakları Ankara'ya.bundan sonra daha kaç ay bekleyecez acaba? İstanbul'da başvuru.evlilikten bilgisi olan cevap lütfen.tskler
Alıntı:
beykent rumuzlu üyeden alıntı
batyr,
- evet çalışma izninizi ve eşinizin ikametini noterden tasdikeltin.
- çocukların pasaportları tercümesi istenmedi diye hatırlıyorum. sadece doğum belgeleri.
aradan 1 yıl geçtği için diğer sorduğunuz detaylarda 100% emin olamıyorum. yanlış yönlendirmeeyim sizi.
nisan ayında mülakata girenlerde gelişme var mı? 6. aya girdik mülakattan sonra. halen ''araştırma ve incele'' yazısı çıkıyor. 199 aradım orda da ayno şeyi söylediler.
Merhaba arkadaşlar Nisan ayından itibaren araştırma aşamasında hâlen değişiklik Yok.genelden başvuru yaptım.
Alıntı:
Fatih_34 rumuzlu üyeden alıntı
fatih_34, bir de 199 arayarak başvuru durumunuzu sorabilir misiniz zahmet olmazsa?
internet farklı, nüfus müdürlüğü farklı diyorsa, acaba telefondaki sistem ne der..
Alıntı:
beykent rumuzlu üyeden alıntı
fatih_34, bir de 199 arayarak başvuru durumunuzu sorabilir misiniz zahmet olmazsa?
internet farklı, nüfus müdürlüğü farklı diyorsa, acaba telefondaki sistem ne der..
Beykent 199 u arıyoruz tabiki oda bizim baktığımız sistemdeki mesajı okuyor ve bize başvurduğumuz yerden daha sağlıklı cevap alabileceğimizi söylüyor. Yani 199 ile aistem aynı şeyleri söylüyor nüfus gittiğimizde bize araştırma olumlu sonuçlandığını karar aşamasında olduğunu söyşediler ve en son pazrtesi gittim hala kararda olduğunu söylediler aiatemin bu şekilde göstermesi güncellemesi geç olabileceğini söylediler.
Bu sabah vatandaşlığı kazandığımızı öğrendik :), T.C kimliği çıkana kadar ikamet izni uzatmaya gerek yok herhalde değil mi?
Evlilik Yoluyla Başvuru
istanbul Vatan'da bulunan Nüfüs Mdlüğüne Haziran 2017 de ilk başvuruyu yaptık.
25 Temmuz 2017' ye parmak izi .
Ocak 2018 Polis ziyareti
1 mart 2018 komisyon için mesaj
21 Mart 2018 Komisyon
09 Nisan 2018 Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır.
7 Mayıs 2018 Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
07.09.2018 istanbul il nüfusa gittik. araştırma sonucu olumlu olmuş. yıl sonuna kadar vatandaşlığı alırsınız dedi.
03.10.2018 Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.