Forumun temposu dustu son 1 2 aydır. hazır meclıs gundemıne gelmısken telefon ve maillara agırlık verelım arkadaslar ne kadar cok talep olursa o kadar ıyı 150 bın kısıden bahsedıldı bana kalırsa daha fazla bekleyen var bedellıyı.
Printable View
Forumun temposu dustu son 1 2 aydır. hazır meclıs gundemıne gelmısken telefon ve maillara agırlık verelım arkadaslar ne kadar cok talep olursa o kadar ıyı 150 bın kısıden bahsedıldı bana kalırsa daha fazla bekleyen var bedellıyı.
Şu an askeriyede krizden dolayı inanılmaz bir yığılma var. Ülkenin genel olarak eğitim durumu da göz önüne alındığında bir çok kişi askerliğini 15 ay yapıyor. Bu askeriye için büyük bir maddi külfet. Ayrıca sırf askere gitmemek için mastera para ödeyenler var. Bu parayı orduya verse hem ordumuz madden güçlenecek hem de insanlar geleceklerini ve planlarını erteleyemeyecek. Bu ülkede zenginle fakirin arasında bu kadar büyük bir ayırım varken sadece bedelli askerlikte bu ayrım olacakmış gibi düşünmek yanlış bence. Bedelli askerlik belirli dönemlerde değil sürekli olmalı. İnsanlar askere gitmemek için hayatlarından birkaç ayı götürmemek için yurt dışına gidiyorlar sonra da oturup düşünüyoruz beyin göçünü nasıl engelleriz diye.
Ben makine mühendisiyim. Beyin göçü ise şu an Italya da çalışıyorum.
Askerliğimi Şırnak ta yaptım.Benim iki komutamın Melih Yarbay ve Ramazan binbası gözümün dibinde şehit oldu. Onlarında çocukları vardı.
Hasan. Er hasan. Sizin de hep bahsettiğiniz gibi aman biz askere gidersek ailemiz batar bir çocuktu. Çocugu da vardı. Hasan da şehit oldu.
Koguştan arkadaşım Emrah, bacağından vuruldu, onunda ailesi ve zor durumda çocuğu vardı.
Hepimizin zor durumda aileleri var, hepimizin çocuğu var. Yukarıda ismini saydığım kardeşlerimin ve komutanlarımında çocukları vardı.
Helikoplerde mektup gelir okullarda çocukların bizler için yapıp yolladığı mektuplara bakar, ağlardık.
Bir tek siz değilisiniz ailesi çocuğu olan, bir tek siz değilsiniz "beyin" sahibi olan.
Ben bireysel olarak bedelli askerliğe karşıyım.
Teşekkür ederim.
Bedelli askerlik çıkacaktır az kaldı, umarımda cıkar parasıyla az süreli yapmak isteyen yapar ülkeye kazanç sağlar. karşı olan varsada gider 15 ay yapar.
Francois güzel yazmış, tabi para var huzur var.İtalya,da 5.000-10.000 Euro paralara çalışıp insan gibi yaşamak güzel.Burada bedelli isteyen kimse zengin çouğu değil , hepsi kendi emekleriyle bir yerlere gelmiş veya gelecek olan insanlar , benim yanımda 16 kişi çalışıyor , buralara gelene kadar ,yeri geldi tuvalet bile temizledim.Ben askerlikten kaçma derdinde olan biri değilim şu an savaş çıksa herkesten önce giderim, bu ülke evladıysam , bu ülkede yaşayıp vergimi burada ödüyorsam ,istihdam sağlayıp 3-5 vergi veriyorsam , bu benim vatanımı sevmediğim anlamına gelmez...Seve seve canımı veririm ülkem için , ama şu anda bu şartlarla firmayı kapatıp , insanları işten çıkarıp ,askere gidip orada boşu boşuna yemek yeyip , zamanımın alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü orada olmamdan çok daha faydalıyım devletime ve milletime , kişisel olacak belki ama , T.C yılda ne kadar vergi veriyosun, veya ne kadar bu ülkeye hizmet ediyorsun, bence önce bunlara bir bak , yorum yazarken şapkanı önüne al , ondan sonra yaz.Ayrıca bedelli bekleyen insanların derdi kaçmak değil , öyle olsa herkes binbir türlü yolunu bulur merak etme...
Saygılarımla .....
Edit:üyeliğimin silinmesini istiyorum,sadece buradaki kukukçular değil ergenekonla beraber gördükki Türkiye bir hukuk devleti sözünün artık geçerli olmadığı anlaşılmıştır...
Milli Savunma Bakanı Gönül, ekonomik kriz nedeniyle bedelli askerlik umudu artan kesim için topu TSK'ya attı
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, işsizlik rakamlarının yüzde 15.5’e yükseldiği bir dönemde çarpıcı açıklama yaptı. Gönül, askeri yükümlülüğünü yerine getirmesi gereken üniversite mezunlarının genellikle kısa dönemi tercih ettiğini hatırlatarak, "Ancak son aylarda uzun dönem askerliğe olan ilgi arttı. Bunun sebebinin işsizlik olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Devamı: http://www.haber3.com/news_detail.php?id=466541
Dün gece Habertürk Tv. de Ermeni meselesi konuşulurken ve Azeri milletvekilleri görüşlerini açıklarken program yöneticisi Murat Bardakçı adeta haykırmaya başladı.
"Burası bedelli askerlik forumu değil, neredeyse mailler kilitlenmiş durumda, biz ermeni meselesini konuşurken bedelli askerliğin konu ile ne ilgisi var"
İşte bu davranış biçimi artık edepsizliğin had safhaya vardığını gösteriyor. Kamu oyu yaratmak adına her demokratik platformu işgal etmek, her vesileyle ses getirmeye çalışmak saygı sınırlarını hayli aşmış durumda.
Bu sitenin ne kadar demokrat olduğunu gayet iyi biliyorum ancak sitenin daha fazla istismara uğramaması için bedelli askerlikle ilgili forumların açılmamak üzere kapanmasını site yönetiminden istirham ediyorum.
Aynen katılıyorum söylediklerinize. Kısa ve öz çok güzel açıklamışsınız, bedelli askerliğe karşı olanların zorla parasını alıp da gel bedelli askerlik yap diyen yok, karşı olan gitsin isterse ömrünün sonuna kadar askerlik yapsın. "Bedelli askerlik yapacağına paranı devlete bağışla, ondan sonra da git 15 ay yap haksızlık olmasın" şeklinde düşünenler de var, onlara da kısa ve öz bir cevap yazıverin bir zahmet; ben anlatamıyorum bir türlü.
herkese slmlar arkadaşlar ben devlet dairesinde çalışıyorum eşim şizofreni hastası 8 yaşında okula giden çocuğum var kardeşim ise %75 zeka geriliği ve anne ve babanda rahmetli oldu ben askere gittiğimde onlara bakacak kimse yok şimdi ben askere gitsem onların durumu ne olur? paralı askerlikten yararlanmak vatan hayinliğimi türkiyede yaşayan ve bazı böyle durumları olanlar için kanun çıkması gerekmiyormu örneğin diğer ülkelerde var hasta yakını ve kimsesi olmayan kişiler için ne yapılması gerekiyor. türkiyede yaşayan insanların paralı askerlik yapma şartları varmı bilen varsa bana yardımcı olurlarsa sevinirim saygılarımla
ARKADAŞLAR KANUN TEKLİFİ VERİLDİ.İnşallah bu sefer çıkartacaklar :)))
Bilerek sevincimden büyük yazdım ...
Bedelli askerlik için kanun teklifi
MHP'nin teklifinin içeriği...
27.04.2009 17:31
MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, 1983 yılından önce doğanların, “bedelli askerlik” uygulamasından yararlanmasına olanak sağlayan kanun teklifi hazırladı.
Çalış ve 4 arkadaşının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifine göre, 1 Ocak 1983 tarihinden önce doğan yükümlüler, 7 bin 500 dolar ödemeleri halinde Genelkurmay Başkanlığınca belirlenecek birlik ve kurumlarda temel askerlik eğitimlerini yapmaları şartıyla askerlik hizmetlerini yerine getirmiş sayılacak.
31 Mart 2009 tarihinde 40 yaşını tamamlamış olanlar ise 15 bin dolar ödemeleri halinde temel askerlik eğitime tabi tutulmayacak.
“Bedelli askerlik” uygulamasından elde edilecek gelir, Türk Silahlı Kuvvetlerinin acil ihtiyaçlarının karşılanması ve ekonomik krizi önlemek için yapılacak her türlü harcamanın finansmanında kullanılacak.
http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2009/04/27
Heyecanınızı anlıyorum ( ben de aynı durumdayım ); açık konuşmak gerekirse MHP'yi sık sık eleştiririm ama bir kanun teklifi bu kadar mı güzel hazırlanır gerçekten takdir etmek lazım, 1983 öncesi doğumlular için diyor çok iyi; yaş sınırı çok iyi ayarlanmış; 7500 dolar deniyor o da harika; 10 numara bir çalışma olmuş saygıdeğer milletvekilimizi kutluyorum ve kendisine teşekkür ediyorum, bu teklif kısa sürede meclisten geçecektir hiç şüpheniz olmasın, yaş sınırı çok iyi ayarlanmış, bedel de makul ( 7500 doları 10 taksite bölseniz aylık 750 dolar yapar ki hemen herkesin seve seve verebileceği, sarsılmadan ödeyebileceği bir meblağdır );hepimize hayırlı olsun, 7500 dolar bedel olduğu için hiç firesiz bedelli isteyip de yaşı tutan herkes başvuracak ve çok ciddi bir meblağ toplanacaktır; bu kanun teklifini hazırlayan, destekleyen ve mecliste lehte oy vermeyi düşünen istisnasız bütün milletvekillerimize şimdiden teşekkürler.
ya ben 27.01.83 doğumluyum napıcam??
Arkadaşlar bende 1983 doğumluyum sizce bizi de dahil etmezler mi bu kanuna yaa :(((
Bedelli askerlik çıktığında genelde 27 yaş ve üzerini kapsar. Şu anda 2009 Mayıs ayında olduğumuzu kabul edelim çünkü Nisan ayının son günlerindeyiz; kanun çıktıktan sonra 6 ay içinde askerlik şubelerine başvuranlar yararlanacak diyor, mecliste görüşülmesi de 1.5-2 ay alsa 2010'a kadar başvuru süresi olur bu bağlamda kanun teklifi mecliste görüşülürken " başvurdukları tarihte 27 yaşını doldurmuş olanlar " şeklinde bir düzenleme yapılırsa 83 doğumlu olarak da şansınız olabilir elbette, ama bence bu düşük bir ihtimal. Bence üzerinde hiç oynanmadan kabul edilecektir mecliste.
Bu uygulamayı kendi yakınları için mi çıkarıyorlar yoksa genel bir ihtiyaç olduğu için mi? MHP'yi sık sık eleştiririm, oy da vermedim, ama bu teklifi alkışlıyorum; her şeyde bir art niyet aramayalım. Bedeli de çok makul tutmuşlar, aşağı yukarı yurtdışı bedellideki meblağla aynı seviyede. Yaş sınırı harika. Ekonomik krize derman olacak, TSK' nın modernizasyonu için bir hayli kaynak sağlayacak, bedelli askerlik bekleyen yüzbinlere ilaç olacak bir uygulama alkışlanmaz mı? Bu teklife mecliste destek verecek bütün milletvekillerimize şimdiden teşekkürler. Vereceğimiz 7500' er dolar hiçbirimizi sarsmaz arkadaşlar, ayrıca bedel düşük olduğu için başvuran çok olacak, hatta bence fire oranı yüzde 5 bile olmayacak, muazzam bir para toplanacaktır. Saygıdeğer milletvekillerimize teşekkürler.
paralı askerlik çıkarsa kimleri kapsayacak acaba bilgisi olan varmı?
teşekkürler
Arkadaşlar bir sorum olucak yanıtlarsanız sevinirim...Ben bu hafta içinde Ağustos celbine yedek subay adayı olarak başvurucam.Ağustos ayına kadar bedelli çıkma durumu olursa bundan faydalanabilirmiyim?
http://www.gercekgundem.com/?p=188358
mhp, döndü.
o kadar insanın hayaliyle oynuyorlar, ne amatör ne "yorumsuz" siyasiler...
haberi açmayanlar için, öneri geri çekildi !!!
slm...bedelli askerlik hakkında meclise verilen yönergeye göre 01. 01. 1983 tarihinden önce doğmuş olmak deniliyor... ben 01.01.1983 lüyüm...ama anne yaşım 1979 acaba yaşımı mahkeme kararıyla büyütebilirmiyim.... resmi doğum kaydım yok..hastanade doğmamışım yani...
Bende aynı durumdayım ağustos sınavına giricem,bedelli çıkarsa yararlanabilirmiyiz.Bildiğim kadarıyla bedelliden sadece silah altına alınmış olanlar yararlanamıyor.hukuken biz silah altına alınmış sayılmıyoruzdur herlade,bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Teklifin geri çekildiğini forumda yazmadan önce haberlerde öğrendim.teklifin geri çekilmesi problem değil,artık diş macunu tüpten çıktı.Bedelli bu sene mutlaka çıkıcak.Askerlik şubesindeki komutan bile geçen gün rapor götürmeye gittiğimde söyledi.1milyon kaçak,bakaya ve raporlu varken.Ülke ekonomik açıdan çöküşe giderken bedelliden gelicek 3-5milyar dolarlık geliri kimse görmezden gelemez
Biz bu tutarsız davranışlara çoktan alıştık. Artık ağızdan çıkan sözün hiçbir değeri yok, hatta yazılanın çizlenin bile..
Tüpten çıkan diş macunu kullanılmazsa, kısa süre içinde kuruuuurrr gider.!?
Aslında bu sorunuzun cevabı - verildikten sonra bugün geri çekilen - kanun teklifinin satır aralarında var; kanun yürürlüğe girdiği anda asker değilseniz yaşınız da tutuyorsa bedelini ödeyerek faydalanabiliyorsunuz, bu konuda hiçbir problem yok. Aynı karar aldırıp ondan sonra tekrar tecil almak gibi ( öğrenci affında olduğu gibi ) bir şey bu, kafaya takacak konu değil. 15 ay, 12 ay veya 6 ay kısa dönem olarak karar aldırırsınız, ondan sonra bedelli çıkar bedelliden yararlanacam dersiniz bedelli yaparsınız. Ek bir bilgi olarak: Bedelli askerlik Burdur'da yapılıyor; 22 gün sürüyor.
Şehitlerimize saygımız var , ama bu iş asker sayısıyla bitecekse , neden şimdiye kadar bitmedi...
Org. Başbuğ'dan 'bedelli askerlik' açıklaması
"Gündemimizde değil"
29.04.2009 12:52
"Bu konu biliyorsunuz 1111 sayılı askerlik kanunu diyor ki 'Bedelli askerlik uygulaması fazla yükümlülük olması halinde uygulanır.' Eğer o sene askere müracat eden personel adedi ihtiyaçtan fazla olursa uygulanabilir. Şimdi durum nedir? Özellikle 2008'den itibaren TSK'nın asker ihtiyacını karşılama oranı düşüyor. 2008'de ihtiyacın yüzde 65.9'u karşılandı. 2009'da 64'e, 2010'da daha da aşağıya düşecek. Bu durumda bizim TSK olarak bedelli askerliği düşünmemiz söz konusu değil. İkinci nokta ise bunun bir moral boyutu var. Türkiye terörle mücadele ediyor. Bu sabah 9 tane şehit verdik. Terörle mücadele ederken bu uygulamayı kimse getiremez. Benim oarada 9 tane askerim şehit oluyor. Diğer taraftan 7 bin 500 dolar veren bedelli askerlik yapacak. Bunu kimseye anlatamayız. Dolayısıyla bedelli askerlik uygulaması söz konusu değil."
http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2009/04/29
Başbuğ'dan bedelli askerlik açıklaması 29 NİSAN 2009 ÇARŞAMBA
Orgeneral İlker BAŞBUĞ: Terörle mücadele devam ederken bedelli askerliği düşünmüyoruz...
BEDELLİ ASKERLİK !!
Bu konuyu biliyorsunuz, 1111 sayılı askerlik kanunu diyor ki 'Bedelli askerlik uygulaması fazla yükümlülük olması halinde uygulanır.' Eğer o sene askere müracaat eden personel adedi ihtiyaçtan fazla olursa uygulanabilir. Şimdi durum nedir? Özellikle 2008'den itibaren TSK'nın asker ihtiyacını karşılama oranı düşüyor. 2008'de ihtiyacın yüzde 65.9'u karşılandı. 2009'da 64'e, 2010'da daha da aşağıya düşecek. Bu durumda bizim TSK olarak bedelli askerliği düşünmemiz söz konusu değil. İkinci nokta ise bunun bir moral boyutu var. Türkiye terörle mücadele ediyor. Bu sabah 9 tane şehit verdik. Terörle mücadele ederken bu uygulamayı kimse getiremez. Benim oarada 9 tane askerim şehit oluyor. Diğer taraftan 7 bin 500 dolar veren bedelli askerlik yapacak. Bunu kimseye anlatamayız. Dolayısıyla bedelli askerlik uygulaması söz konusu değil.
Yerindedir.
Bedelli çıkmayacak bu kesinleşti. Eşitliğe aykırı olduğu için. Bence dövizli askerlik de kaldırılsın. Hiçbir açıklaması yok dövizlinin.
Terörle mücade sürerken bedelli askerlik çıkmaz deniyor.Doğru bir düşünce ama doğudaki birçok ilin ohal kapsamında olduğu ve terörün en şiddetli yaşandığı yıllarda 3 kez bedelli askerlik çıkmadımı ( 87-89, 92-94, 99-2000).
1927-2000 yılları arasında tam 10 kez bedelli askerlik uygulamasına gidildi.Ortalama her 7senede bir bedelli askerlik çıkarken,10 yıldır bedelli bekliyoruz.1975-1980 arasında celp fazlası nedeniyle bırakın bedelli askerliği ,parasız kısaltılmış askerlik vardı.24 ay askerliğin olduğu yıllarda insanlar 7500 dolar para vermeden 2 ay askerlik yaptılar.55 yıldır kesintisiz olarak yurt dışı bedelli (dövizli) askerlik uygulanıyor,hemde yaş sınırı olmadan.Terörle mücadele ederken insanlar şehit olurken bedelli askerlik çıkmıyorsa dövizli askerliğide kaldırın ozaman.22 yaşındaki çocuk sırf amerikada okudu diye 5500 euro karşılığında dövizli askerlik yapıyor.Ben bakmakla yükümlü ailem ve çocuğum olduğu halde 31 yaşında bedelli askerlik yapamıyorum.Terörle mücadele ederken herkes bedelliye karşıysa ama ibrahim kutluay,emre belezoğlu dövizli askerlik yapıyorsa ve kimse ses çıkarmıyorsa ayıptır ayıp.Alişan,kutsi,serdar ortaç ve 10.yıl marşları söyleyen tatlı su milliyetçisi kenan doğulu askerden kaçarken terörle mücadele etmiyormuyuz.
Ayrıca bedelli zengin fakir ayrımı yaratır edebiyatınıda bırakın artık.Hayattaki tek malvarlığım 2002 model bir araba,bedelli askerlik çıkarsa ya arabamı satıcam yada kredi alıcam.Ama askere gidersem aileme benden başka bakıcak kimse yok.zengin olanlar yurtdışında okuyarak,şirket açarak vs... işlerini birşekilde ayarlıyorlar.Şunu unutmayınki ilk bedelli askerlik uygulamasıda 1927 yılında büyük önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK tarafından çıkartılmıştır.Hemde terörle mücadele ederkende değil,bu toprakları vatan yaparken...
MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, dün verdiği bedelli askerlikle ilgili kanun teklifini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatı doğrultusunda geri çekti.
Çalış yaptığı yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve ekonomiye katkı olur amacıyla dün verdiği kanun teklifini geri çektiğini bildirdi.
Çalış “TBMM başkanlığına sunduğumuz Bedelli askerlik konusundaki kanun teklifimizi Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda geri çekiyorum” dedi. Hürriyet 28.04.2009
Konu kapanmıştır......