-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Semtuahmed eşim Türkiyedeki bir üniversiteden mezun. 05462187090 buraya mesaj atabilir misiniz mahsuru yoksa?
-
Alıntı:
semtuahmed rumuzlu üyeden alıntı
sorun yok dedilerse hic korkma..icin rahat olsun..mutlaka en kisa zamanda karar
asamasina gecer.esim libya vatandasiydi,sizin hangi ulke
iyi komşu sayılırız ben fas vatandaşıyım tebrik ederim yeniden
-
Alıntı:
Hasna rumuzlu üyeden alıntı
iyi komşu sayılırız ben fas vatandaşıyım tebrik ederim yeniden
Evet ..komşusunuz...inşallah senin vatandaşlığında en kısa zamanda gelir.ama az kalmış bence heran karar aşamasına gecebilir
- - - Updated - - -
Alıntı:
tabbusi rumuzlu üyeden alıntı
Semtuahmed eşim Türkiyedeki bir üniversiteden mezun. 05462187090 buraya mesaj atabilir misiniz mahsuru yoksa?
Mesaj gönderdim tabbusi
-
arkadaşlar istisnai başvurusu olan bugün öğleden sonra onaylandı.... hepimize hayırlı uğurlu olsun.... emin olmak isteyen bu numaraları arasın
0312 591 21 00
dahili : 2122
veya 2295
yada 2390
-
Semtuahmed seni tebrik ederim gözün aydın zorlu süreç sizin içinde hayırlısı ile mutlu sona ulaştı :) İstisnai başvurusu olan arkadaşları da kutlarım.
-
Alıntı:
erDEMir. rumuzlu üyeden alıntı
Semtuahmed seni tebrik ederim gözün aydın zorlu süreç sizin içinde hayırlısı ile mutlu sona ulaştı :) İstisnai başvurusu olan arkadaşları da kutlarım.
Erdemir çok çok teşekkürler...Bizde seni tebrik ederiz :) Darısı tüm bekleyen arkadaşlara olsun...
-
23 mayıstan beri karar asamasindaydik istisnai basvuruyuz fzt yazdığın haber çok iyi bir haber yalnız vatandaslik sorgulama yaptığımızda hala karar asamasi yazıyor sen bizzat verdiğin numaraları arayarak mi öğrendin?
-
Ankara numarasını aradım istisnailer için vatandaslik verilmedi diyorlar
-
Alıntı:
Omari rumuzlu üyeden alıntı
Vatandaslık karar asamasından onaya gectiyse aynı gün bağlı bulunduğunuz il nufus vatandaslık müdürlüğüne tebligat gidiyor zaten.Siz onu alıp doğru kimlik çıkarmaya gidiyorsunuz..Yani söylenene göre perşembe onay almışsa perşembe tebligat gitmiştir valiliğe.,mesela bizi ınternette yazı gelmeden valilik aradı vatandaşlığınız geldi,tebligatınızı alın diye..yani sisteme girmeden önce bile bağlı bulunduğunuz vatandaşlık bürosuna haber gidiyor..Emin olmak için bağlı bulunduğunuz şehrin il nüfüs ve vatandaşlık birimini arayın.Yani başvuruyu yaptığınız yer..Ama vatandaslık gelseydi şimdiye haberiniz olurdu zaten.Ama evlilik ve genel yollardan farklı bir başvuru olduğu için bir tahminde yada bir öneride bulunamıyoruz ne yazık kı...ÇÜnkü bizlerde karar aşaması hep en fazla 10-15 gün sürmüştür..Yani size onayı nezaman isterlerse,ozaman verecekler sanırım...Umarım daha fazla beklemezsiniz ve Vatandaşlığınızı alırsınız ....
-
Alıntı:
Omari rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederiz yardımcı olduğunuz için
-
çok şükür 3 gün önce bende karar aşamasi çıkıyor inşallah olumsuz bişey olmaz kalbim duracak artık biri 5 iş günün de onayı geldi inşallah bende de o şans olur tüm bekleyenlere sabırlar diliyorum
bu arada araştırma aşaması ve karar aşamasi arasında 4 buçuk ay geçti
-
Alıntı:
çok şükür 3 gün önce bende karar aşamasi çıkıyor inşallah olumsuz bişey olmaz kalbim duracak artık biri 5 iş günün de onayı geldi inşallah bende de o şans olur tüm bekleyenlere sabırlar diliyorum
tebrik ederim , ben hala araştırma aşamasındayım :(
-
Alıntı:
AHMAD S rumuzlu üyeden alıntı
tebrik ederim , ben hala araştırma aşamasındayım :(
inşallah seninde olur ne zamandan beri araştırmada
-
Alıntı:
Hasna gözün aydın..bu cuma olmazsa haftaya cuma vatandaşsın inşallah :)
- - - Updated - - -
Arkadaşlar bende artık forum u eskisi gibi fazla ziyaret edemeyeceğim.son olarak sonraki arkadaslar için bilgilerimi paylaşalım.eşim evlilikten başvurdu 10 ayda vatandaslık geldi...evlilikte inceleme ve araştırma aşaması dostanın en çok beklediği aşamadır.3 ile 6 ay arasında sonuclanır.Karar asaması ise 3 yada 10 iş gününde sonuçlanır..Tecrubelerim sistem arıza veriyorsa bilinki bir gelişme var ve bu gelişmeler sisteme geçildiği için arıza veriyor.Sinirlenmeyin aksine sevinin Ankara çalışıyor demek..Gelişmeler ilerlemeler genellikle Cuma günleri oluyor arkadaşlar...bu zorlu süreçte herkese Allah yardım etsin..VAtandaşlık alanları tebrik eder,bekleyenler içinde en kısa zamanda sonuca ulaşmalarını dilerim...Hoşçakalın....
-
Alıntı:
Hasna gözün aydın..bu cuma olmazsa haftaya cuma vatandaşsın inşallah :)
- - - Updated - - -
Arkadaşlar bende artık forum u eskisi gibi fazla ziyaret edemeyeceğim.son olarak sonraki arkadaslar için bilgilerimi paylaşalım.eşim evlilikten başvurdu 10 ayda vatandaslık geldi...evlilikte inceleme ve araştırma aşaması dostanın en çok beklediği aşamadır.3 ile 6 ay arasında sonuclanır.Karar asaması ise 3 yada 10 iş gününde sonuçlanır..Tecrubelerim sistem arıza veriyorsa bilinki bir gelişme var ve bu gelişmeler sisteme geçildiği için arıza veriyor.Sinirlenmeyin aksine sevinin Ankara çalışıyor demek..Gelişmeler ilerlemeler genellikle Cuma günleri oluyor arkadaşlar...bu zorlu süreçte herkese Allah yardım etsin..VAtandaşlık alanları tebrik eder,bekleyenler içinde en kısa zamanda sonuca ulaşmalarını dilerim...Hoşçakalın....
çok tesekkur ederim az zaman kaldı ama geçmiyor sizede iyi günler
-
Alıntı:
inşallah seninde olur ne zamandan beri araştırmada
senin gibi 15/ 03/2017, sen yol arkadaşım , ama bıraktın beni ,
şaka dedim , hayırlı olsun inşallah , tebrik ediyorum tekrar
-
Faydalı yazı olmus saygılarımla
-
Alıntı:
senin gibi 15/ 03/2017, sen yol arkadaşım , ama bıraktın beni ,
şaka dedim , hayırlı olsun inşallah , tebrik ediyorum tekrar
daha olumlu bir yanıt gelmedi karar alınmadi daha
Siz evlilikten mi başvurdunuz yoksa genel den mi bide hangi ülke vatandaşisiniz
-
Alıntı:
daha olumlu bir yanıt gelmedi karar alınmadi daha
Siz evlilikten mi başvurdunuz yoksa genel den mi bide hangi ülke vatandaşisiniz
ben yaklaşık 5 senedir burdayım , suriyelım , istisnai olarak başvuru yaptım , şimdi araştırma sunuç bekliyorum , yaklaşık 5 ay oldu
-
Alıntı:
ben yaklaşık 5 senedir burdayım , suriyelım , istisnai olarak başvuru yaptım , şimdi araştırma sunuç bekliyorum , yaklaşık 5 ay oldu
evlilik le istisnai arası fark ediyor inşallah bir ay kalmadan sonuçlanır bende bekliyorum daha olumlu bişey gelmedi
-
8 gün oldu karar aşamasında var mı gelişmesi olan arkadaşlar
-
Arkadaşlar merhaba,
Genel yoldan başvurularda (Çalışma izni ile başvuru) T.C vatandaşlığı alındığında askerlik işlemleri nasıl ilerliyor, 22 yaşından sonra vatandaşlığa geçildiği takdirde askerlik yapılması zorunlu mu?
Bilgilerinizi rica ederim.
İyi çalışmalar.
-
Merhaba. Bugün sisteme baktığımda karar aşamasında olduğunu gördüm. Tam olarak bir süre var mıdır karar verilmesinde? Bu arada benim tahkikat 25 martta başlamış. Pazartesi günü aradığımda öyle söylemişlerdi. Ve cevap geldikten sonra kaç gün içerisinde kimlik alınabiliyor? Bu hafta yurtdışına gitmem gerekiyor. Dönüşüm bayramdan sonra olacak.
-
Alıntı:
sh3nol rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Bugün sisteme baktığımda karar aşamasında olduğunu gördüm. Tam olarak bir süre var mıdır karar verilmesinde? Bu arada benim tahkikat 25 martta başlamış. Pazartesi günü aradığımda öyle söylemişlerdi. Ve cevap geldikten sonra kaç gün içerisinde kimlik alınabiliyor? Bu hafta yurtdışına gitmem gerekiyor. Dönüşüm bayramdan sonra olacak.
öncelikle az kaldı siz evlilikten mi yoksa genel den mi başvurdunuz evlilikten olanlar 1 veya 2 hafta içerisinde karar çıkıyor bende evlilikten 10 gün oldu daha bağlanmadı ama en fazla 15 gün yarın da sonuçlanabilir
-
Alıntı:
öncelikle az kaldı siz evlilikten mi yoksa genel den mi başvurdunuz evlilikten olanlar 1 veya 2 hafta içerisinde karar çıkıyor bende evlilikten 10 gün oldu daha bağlanmadı ama en fazla 15 gün yarın da sonuçlanabilir
Evlilikten başvuru yaptım. Vatandaşlık işlemleri uzayınca Çalışma iznine başvuru yaptım. Dün harç yatırdım, sonra vatandaşlık sistemine bakınca bir de ne göreyim... Karar aşamasına geçilmiş.. Allah sonumuzu hayretsin.
-
Alıntı:
8 gün oldu karar aşamasında var mı gelişmesi olan arkadaşlar
Hasna sistem hata veriyorsa bugün gelir vatandaşlığın korkma..en kötü önümüzdeki cuma..olumsuz düşünme..red gibi bir durum olmaz...
- - - Updated - - -
Alıntı:
Sistemde karar aşamasından onaya geçtiği an başvurduğun vatandaslık bürosuna git aynı gün..sana bir evrak veriyorlar o evrak ve resim ile kimlik cıkartabiliyosun hemen..bızde cuma vatandaslık geldı öğleden sonra ,başvuru yaptığımız yerden evrağı aldık ama kimlik cıkartmaya pazartesi gittik.eşimin biometrik fotosu yoktu hazırda...pztesi geçici kimlik verdiler çünkü hemen basılmıyor.zaten o an vatandassın ve evrak tarzı olsada kimliğinde olmus oluyo...kimlik kartında basıma gidiyor 10 gun içinde evine postalıyorlar..eski kimlik ceşidi olsa kimlik kartın gittigin gün elindeydi ama şimdide evrak veriyorlar zaten kimlik yerine gecen,kimliğin baskıdan çıkana kadar
-
- - - Updated - - -
Alıntı:
Hasna sistem hata veriyorsa bugün gelir vatandaşlığın korkma..en kötü önümüzdeki cuma..olumsuz düşünme..red gibi bir durum olmaz...
- - - Updated - - -
Sistemde karar aşamasından onaya geçtiği an başvurduğun vatandaslık bürosuna git aynı gün..sana bir evrak veriyorlar o evrak ve resim ile kimlik cıkartabiliyosun hemen..bızde cuma vatandaslık geldı öğleden sonra ,başvuru yaptığımız yerden evrağı aldık ama kimlik cıkartmaya pazartesi gittik.eşimin biometrik fotosu yoktu hazırda...pztesi geçici kimlik verdiler çünkü hemen basılmıyor.zaten o an vatandassın ve evrak tarzı olsada kimliğinde olmus oluyo...kimlik kartında basıma gidiyor 10 gun içinde evine postalıyorlar..eski kimlik ceşidi olsa kimlik kartın gittigin gün elindeydi ama şimdide evrak veriyorlar zaten kimlik yerine gecen,kimliğin baskıdan çıkana kadar
evet sistem yok maalesef 12 gün hep karar aşamasında bugün ankara yı aradım en sevmedim bayan çıktı telefonda bağırıp konuşuyor sistem yok diyorum bana dedi ki inceleme istenmiş gerçekten hiç bişey anlamadım moralim alt üst etti
cevap verdiniz için çok teşekkür ederim
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
evet sistem yok maalesef 12 gün hep karar aşamasında bugün ankara yı aradım en sevmedim bayan çıktı telefonda bağırıp konuşuyor sistem yok diyorum bana dedi ki inceleme istenmiş gerçekten hiç bişey anlamadım moralim alt üst etti
cevap verdiniz için çok teşekkür ederim
Hasna sistem yoksa vatandaslıkğın geliyor demek..sevin..cunku bir gelişme ıldugunda sistem gidiyor..mesai bitiminde bak bidaha.hatta adanayı ara deki vatandaslıgım geldımı karar asamasındaydım ıkı haftadır..çunku onlara yazı daha erken gıdıyor..bayanın soyledıgını takma başından atmak içindir..ciddi bir durum olsa adana bilir ..adana vatandaslıgı ara sor..ama gör bak bugun gelecek vatandaslıgın...
-
Alıntı:
Hasna sistem yoksa vatandaslıkğın geliyor demek..sevin..cunku bir gelişme ıldugunda sistem gidiyor..mesai bitiminde bak bidaha.hatta adanayı ara deki vatandaslıgım geldımı karar asamasındaydım ıkı haftadır..çunku onlara yazı daha erken gıdıyor..bayanın soyledıgını takma başından atmak içindir..ciddi bir durum olsa adana bilir ..adana vatandaslıgı ara sor..ama gör bak bugun gelecek vatandaslıgın...
teşekkür ederim içim rahatladı artık pazartesi kaldı bu iş bütün bekleyenler için en kısa zamanda alsın o açan kadın zaten çok gıcık artık beklecem ne yapalim
-
var mı bir gelişmesi olan ben 15 gün oldu aynı yazı çıkıyor karar aşamasi benim bütün işlerim uzun sürüyor maşallah 😂😂😂
-
Selamlar arkadaşlar,
Eşim için evlilik sebebi ile 14 ay önce ilk başvurumuzu yaptık. 2016 Haziran.
03.13.2017 de parmak izimizi verdik, polis görüşmesi yaptık.
24.04.2017 de komisyona girdik.
Sonrasında evraklar Ankara'ya gitti ve o günden beri "başvurunuz inceleme aşamasındadır" yazısını görüyoruz sadece sistemde.
Bu sabah "Acele ilimiz Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ne en kısa zamanda müracaatınız gerekmektedir" şeklinde bir mesaj aldık. Sistemde hala incelemede görünüyoruz.
Bu çağrının ne ile ilgili olabileceğine dair bir fikri olan var mı aranızda? 1 küsür sene içinde yeterince gerilmemişiz gibi böyle acil mesajını alınca yay gibi olduk hepten. Arıyoruz Ankara merkezi, istanbul merkezi kimse cevap vermiyor. Gideceğiz en kısa sürede ama ne olabilir acaba size? Başına böyle bir şey gelen var mı?
-
Alıntı:
Ceyco rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar arkadaşlar,
Sonrasında evraklar Ankara'ya gitti ve o günden beri "başvurunuz inceleme aşamasındadır" yazısını görüyoruz sadece sistemde.
Bu sabah "Acele ilimiz Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ne en kısa zamanda müracaatınız gerekmektedir" şeklinde bir mesaj aldık. Sistemde hala incelemede görünüyoruz.
Bu çağrının ne ile ilgili olabileceğine dair bir fikri olan var mı aranızda? 1 küsür sene içinde yeterince gerilmemişiz gibi böyle acil mesajını alınca yay gibi olduk hepten. Arıyoruz Ankara merkezi, istanbul merkezi kimse cevap vermiyor. Gideceğiz en kısa sürede ama ne olabilir acaba size? Başına böyle bir şey gelen var mı?
araştırma aşaması en son ne zaman gördünüz normalde bu yazıdan sonra karar aşamasi yazılır
sanırım eksik yada yanlış bir belge var ondan çağırıyorlar sizi
-
Alıntı:
Ceyco rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar arkadaşlar,
Merhaba aynı yazı bizede gelmişti tebligat..Bir belgemizde hata varmış,onu düzelttirmek için çağırdılar..Bence zaman kaybetme hemen gir..Eksik yada yanlış evrak vardır..Eşimin doğum tarihi ile ilgili bir sorundu..gün ve ay rakamları ters yazılmış bir evrakta..hiç korkma şu an eşim vatandaş oldu bile..Zaman kaybetme git,sorunu öğren ve biran önce sorunu gidermeye çalış..isim harf yanlışlığı bile olsa evrak ankaradan geri dönüyor..İlk başvurduğun yere gideceksin..
-
Arkadaşlar
Bugün listeye dahil edilmişim Allaha şükür
Genel olarak başvuru yaptım
ilk başvuru 15 Ağustos 2016
tam bir sene oldu
sizce diğer aşamalara ne zaman geçilir
-
Alıntı:
Yahya Demir rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar
Bugün listeye dahil edilmişim Allaha şükür
Genel olarak başvuru yaptım
ilk başvuru 15 Ağustos 2016
tam bir sene oldu
sizce diğer aşamalara ne zaman geçilir
burda eski okuduğum yorumlara göre liste dahil edildikten sonra karar aşamasi olacak ama bu liste olayı dolmasına bekliyorlar genel den başvuranlar 2 aya kadar bekleyenler var 50 gün da var ama karar aşamasi 3 günde sonuçlanıyor yani 1 ya 2 ay sonra sonuç alabilirsiniz
-
Alıntı:
burda eski okuduğum yorumlara göre liste dahil edildikten sonra karar aşamasi olacak ama bu liste olayı dolmasına bekliyorlar genel den başvuranlar 2 aya kadar bekleyenler var 50 gün da var ama karar aşamasi 3 günde sonuçlanıyor yani 1 ya 2 ay sonra sonuç alabilirsiniz
Teşekkür ederim
ben de tahmin ederim
zannederim bundan sonra red ihtimalı çok düşüktür
-
Alıntı:
Yahya Demir rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim
ben de tahmin ederim
zannederim bundan sonra red ihtimalı çok düşüktür
hepimiz için hayırlısı bekliyoruz
-
Selamlar arkadaşlar,
ilk istisnai vatandaşliği başvurumuzu yaptık. 2016 ağustos
24.01.2017 de . Istanbul Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü butun dosyalarımız verildik
Sonrasında evraklar Ankara'ya gitti,2,05,2017, 23,05,2017 başkan kurulum onay gondermiş ve ankradan aradiler beni ve bize tebrik etti-liste de eklediler - ve o günden beri "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir" yazısını görüyoruz sadece sistemde. 110 gun olmuş
olabilir acaba öyle durum? Başına böyle bir şey gelen var mı? artık deli oldum ,her gun sistemde giriyorum aynı sonuç yazar.
teşkkürler
-
Alıntı:
var mı bir gelişme sanırım yarın sonuç çıkabilir
- - - Updated - - -
Alıntı:
ahmet2012 rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar arkadaşlar,
ilk istisnai vatandaşliği başvurumuzu yaptık. 2016 ağustos
24.01.2017 de . Istanbul Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü butun dosyalarımız verildik
Sonrasında evraklar Ankara'ya gitti,2,05,2017, 23,05,2017 başkan kurulum onay gondermiş ve ankradan aradiler beni ve bize tebrik etti-liste de eklediler - ve o günden beri "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir" yazısını görüyoruz sadece sistemde. 110 gun olmuş
olabilir acaba öyle durum? Başına böyle bir şey gelen var mı? artık deli oldum ,her gun sistemde giriyorum aynı sonuç yazar.
teşkkürler
bence siz ankara'ya arayın yada burda nour27 ve fzt onlarda 23 mayis tan karar aşamadalar onlar da istisna sanırım istisnalar için farklı adımlar oluyor en iyisi arayin
-
merhaba arkadaşlar
artık ANKARA nufus mudurluğu arıyoruz açmıyorlar , başka bir numara var mı acaba ?