-
Re: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...
Alıntı:
sadivarol rumuzlu üyeden alıntı
işte ayrıldığımız nokta burası sayın
taçlı(türbanlı) kız mini etekli kıza seviyesizce bazı laflar ettikten sonra ;
mini etekli kızın
"ben senin türbanına ve yaşamına saygı duyuyorsam seninde benim mini eteğime saygı duyman gerekir"
diyebildiği zaman
bu tip sataşmalardan rahatsız olmadığı zaman
kendine güveninin tam olduğu zaman
Bu forumu takip etmeye ancak yazmamaya kararlıydım. Ancak bukadarına artık pes diyeceğim. Sataşmalardan rahatsız olmamakla kendine güvenin ne alakası var?
Sayın Varol namsuna şerefine açıkça saldırılan bir insandan nasıl bunu soğukkanlılıkla davranmasını bekleyebiliyorsunuz. Sanırım cinsiyetiniz nedeniyle empati yapamıyorsunuz. Kolunuzdaki eşinizin kardeşinizin namusuna açıkça ve yüksek sesle sözlü saldırıda bulunulduğunda siz karşı tarafa saygı duyuyorum mu diyorsunuz? Nasreddin hocanın deyimiyle hırsızın hiç mi suçu yok?
Başını örten kızın hak ettliği saygıyı neden açan kız hak etmiyor?
Ancak iç tutarlılığınıza da hayran olmamak elde değil. Son cümlenizde bile saygıya davet ettiğiniz kesim tek yönlü Çağdaş (daha önceki iletilerinizden bu sözcüğü laikçi olarak anladığınızı biliyoruz) gören modern gören, insan haklarına saygılı gören , laik devlet düzenine inanan , kadın haklarına inanan tüm akil insanlara sağ duyu ve karşılıksız saygı önermişsiniz. Yoksa Akil insanları ve onların başı açık kızları saygıyı hak etmiyor mu?
Bir kerede akil insanlara değil diğerlerine saygı önerseniz diyorum.
Bu arada sitenin akıllı üyeleri sizin kadar iletişim hilelerini bilir. Bazı üyelere defalarca saygıya davet, itici olamayalım mesajı altından ne demek istediğinizin farkındalar.
-
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Ben birde ''Lütfen insanların inançlarına saygılı olalım.'' sözü hakkında bir iki düşünce belirtmek istiyorum sonra konuma devam edeceğim. Ama sıralamada değişiklik yaptım Türbanı biraz daha öteleyeceğim gerçi türban aldı başını gidiyor ama araya sokacağım konu onu gölgede bırakacak bu gidişle bir sene sonranın tartışması olacak ;
Neyse konuma dönersem '' Lütfen insanların inançlarına saygılı olalım.'' cümlesi çok güzel cümle olmasına rağmen herkese yakışmıyacak bir cümle. Çünkü bunu kullananlar genelde kendileri saygılı olmayan kişiler ama karşıdan saygı beklemekte üzerlerine yok. Tabiiki bazende gerçekten doğru kullanım oluyor o zaman çok güzel oluyor.
Bazıları için bu sözcük '' ben bir şey dedim mi lütfen saygılı olalım bu söze davranışa '' demek ama bunun karşıtı olarak ta bu sözü edenin ''sizin sözünüze veya davranışınıza'' saygılı olması gerekmeyecektir. O koşul oluşurken gene birinci koşul öne çıkacak ve susacak kabul edeceksiniz...
Oysa ben kişinin düşüncelerini sevmeme beğenmeme eleştirme hakkını savunanlardanım. Aynı zamanda onun bu sevmediğim düşünce lerini savunma hakkınında onda olmasınıda desteklerim. Gerçek anlamda çağdaşlığın gereği budur. Fakat bu sözün arkasına sığınanlar sadece kendileri için bunu söylerler sizi eleştirip yanlış hatalı höt diyip bunu derler. Yahu sen baştan saygılı olsana ?????
Çok somut ve çarpıcı iki örnekle bu konuyu açıklamak istiyorum. Tabiiki gene ateş püskürenler olacaktır ama olsun onlarda çağdaşlaşsın. Herkese lazım....
Kulaklarım la duyduğum için son derece rahat yazıyorum bu örneği sağda solda zaman zaman duyduğumda yok canım demezler.. der dururdum saf saf... Ama duydum. Olmamalıydı ama demekki böyle oluyor artık .Zaten böyle olmasa kutuplaşma olmazdı oda ayrı ...
Türbanlı genç kızlarımız gayet rahat bir şekilde açık giyimlileride kapsayacak şekilde şöyle diyorlar.
'' Taçlandım ben ( Türban a taç diyor) inanan örtünür, örtünmeyen dinsizdir. ''
Ben irkildim. Ama biraz sonra yan masayada mini etekli bir kız geldi yorumu gene yaptı...
'' Maşallah maşallah bacaklara bak okşansın diye açmış. Böyle olursanız her şeyi yaparlarsize istiyrsunuzdur. Bunlar şeytan.'''
Sanırım saygımı korudumda bakışlarım dan anlaşıldı düşüncem dördüde kayboldu....
Şimdi buna kalkıp münferit diyecekler biliorum örtücüleri bunların .Ama değil türban takan kız kendisini cidden taçlandı sanıyor... Rengarenk cicili bicili bir garip şekliyle taç... Neyse... Şimdi benden bu düşünceye inanca saygılı olmam isteniyor.. Eyvallah ama benim düşüncem !!! Yani bu kıza kalkıp bende bir takım düşünceler söyleyemez miyim ?
'' Tacı bilmem de kafan PASLANMIŞ O türban altında ki bone yüzünden kafa derin hava alamadığından oksijen gidemiyor içeri o yüzden örümcek ağı oluşmuş''
demek çok sakıncalı hemen lafı yersin ''Lütfen insanların inançlarına saygılı olalım.'' Onun edikleri gitmiştir. Açık kıza dinsiz dediği ( Saygı duyacaz ya ) şeytan dediği bacaklarını okşanmak için açtığı her şeye müstahak olduklarını hep saygı diye çekeceğiz... Ama sen diyince olmayacak Hadi ya...
Bir düşünceye bir inanca saygılı olabilmeninbirinci şartı düşüncenin inancın başkalarına hakaret saldırı küçük düşürücü olmamasıyla gerçekleşir. O kız dese ki,
'' Ben inancımdan dolayı istediğimden taktım.'' İşte saygı duyulacak inanç ve düşünce budur. İçinden bir şeyler dersen dersin. Kendi isteğiyle takıp takmadığını bile sorgulamazsın susarsın geçer gidersin ama bunu yağmıyorki.. Tahrik sonra saygı bekle...
Kafasındaki türbanı TAÇ olarak görerek konuşan ve onu taktı diye kendisini dindar, takmayanı dinsiz ilan eden; açık kıza okşanmak için diyecek kadar bayağı laf eden birisine laf edilir .Sakın saygı demeyin. O da benim düşünceme saygı duyacak. Tek taraflı saygı yok. Daha doğrusu bir kendine dindar diyenlerde var ve tek yönlü... O saygı duymak zorunda değil...
Şurası bir gerçekki o başı açık mini etekli kız herkimse onun mu yoksa başını türbanla örten kızın mı daha dindar olduğunu kimse bilemez. Aynı şekilde hangisinin daha namuslu olduğunuda kimse bilemez. Bunu söyleyince gene saygısız oluyorsunuz biliyor musunuz!! Mini etekliyi ciddiye almıyorlarda ona beterini de önemli değil ötekininde namussuz olabileceğini ama bilmiyorlarki daha doğrusu biliyorlarda bilmezliğe yatıyorlarki.
Neydi o şarkı bir sen bir ben bir aşk olsa nokta nokta......
Öbür örneği sonra veririm.
Sayın commodore1tr;
''Lütfen insanların inançlarına saygılı olalım.'' sözünü önceki yazılarımda ve son yazdığım ve yayınlanmayan yazımda yazmıştım.Buraya kadar cevap vermeyip burada cevaplamanız o yazıyı okuduğunuz düşüncesini oluşturdu bende.Eğer yanlış düşünmüşsem şimdiden özür dilerim..Yayınlanmayan yazım deyip duruyorum, pek özelliği de kalmadı aslında benzerlerini kısım kısım yazdım.
Yukarıda yazdığınız örneklerden ziyade çıkardığınız sonuçlar üzücü...
Benim de size bir sorum olacak:
diyelim ki; bir Alman sizinle kavga etti ve sizi yaraladı.Siz; tüm Almanlar dan mı davacı olur ve tüm Almanları mı suçlarsınız?
Bu soruya verilecek cevap herhalde; sadece siznle kavga eden Alman olacaktır.
Benimde baştan beri bahsettiğim nokta burası.Eğer bir insan dini siyesete alet ediyorsa ve dini inancından dolayı takılan başörtüsünü siyasi simge görüyorsa o kişiye vereceğiniz cevap veya eleştiriniz beni alakadar etmez.
Ancak bu eleştiriyi yaparken çizgiyi biraz kaçırıpta; dini eleştirmek, inançlı insanları eleştirmek vaya insanlara siz dininizi yanlış biliyorsunuz diye ortaya çıkmak, bence insanların inançlarına saygısızlıktır.
Benim kastettiğim herkesin inancına saygılı olmaktır. İnsan neye inanırsa inansın saygılı olmak... Eleştiri yaparken de diğer insanların inançlarına saygılı olmak. Öncelikle biz saygı göstermeliyiz ki başkaları da bizim inancımıza saygı göstersinler.
Kimse kimseye zorla başını kapayacaksın diye bir zorlamada bulunamayacağı gibi kimsenin de inancından dolayı kapanmasına engel olmamamak gerekir.Kendi özgürlüğümüz başkalarının özgürlüğünü kısıtlamamalı.
Başı kapalı olanın açık olandan veya tersi kapalı olanın açık olandan üstünlüğü olduğuna bizler karar veremeyiz. Allah katında Allah bilir. Bu dünyada isteyen istediği gibi düşünebilir ancak saygı ve hoşgörü çerçevesinde....
(hemen şu şöyle dedi bu böyle dedi diye cevap yazmayınız lütfen.Siyasi veya başka emellerin peşinde koşanları kast etmiyorum.)
Lütfen insanların inançlarına saygılı olalım.
-
Alıntı:
erdem53 rumuzlu üyeden alıntı
Lütfen insanların inançlarına saygılı olalım.
Lütfen insanların kendilerinde saygılı olalım. Sokak ortasında seni gidi fahişe anlamına gelecek sözlerle sataşmayalım. Kamusal alana giremeyişin acısını ondan çıkarmayalım. Yazıp çizerken o zaten açık, bunu istiyor gibi mesajler verip taciz ve tecavüzlerine kapı açmayalım. Geçerken bacaklarına nevi belirsiz sıvılar atmayalım. At arabası kullanıyorsak elimizdeki kamcıyı savurmayalım. Parmakla göstermeyelim.
Ne dersiniz?
-
Sayın erdem53 sıkıldık artık sizin yazdığınız konular daha önçe çok yazıldı tartısıldı sitemizde sizi buraya alalım sayın büyüğümüz commodore1tr konusuna devam ettisin. rhttp://images.hukuki.net/images/stat...ad_dot_hot.gif https://www.hukuki.net/forum/images/icons/icon1.gifhttp://images.hukuki.net/images/misc/subscribed.gif Yargıtay: Türban laikliğe aykırıdır... (http://images.hukuki.net/images/misc/multipage.gif 1 2 3 ... Son Sayfa)
Kahbe dünya böyledir, insan doymadan gider,
Göz açıp kapamadan bakarşın, insan gider,
Bazısı insan gelir, dönüşte hayvan gider.
Sırıtmama bakma sen, içerimden kan gider,
Çalalım, oynayalım, battı balık yan gider.
Borçlar bini aşınca, kim düşünür borcunu,
Nasıl olsa kaçırdık artık ipin ucunu,
Alsın alacaklar oğlumun pabucunu.
Aziz Nesin
-
Alıntı:
sadivarol rumuzlu üyeden alıntı
işte ayrıldığımız nokta burası sayın commodore1tr,
tek taraflı saygı var.
olmaz ise ne olur ?
bugünkü türkiye olur. çatışma olur, kargaşa olur?
kıssasa kısas, bana saygı göstermeyene bende göstermem düşüncesi ile hiç bir sorunu çözemeyiz.
belki toplumun genel çoğunluğunun benim dediğim hassasiyetde olması biraz zor gibi gözüksede,
en azından toplum nezninde saygı gören, belli bir kariyer ve mevki sahibi insanların bu şekilde hareket etmeleri gerekmektedir. yazılarınızdan okuduğum kadarı ile sizinde bilgi birikimlerinizi ve düşünceleriniz ışığın toplumda belli bir yeriniz var. dolayısı ile sizin gibiler bu düşüncede olursa toplumu nasıl barıştırcağız ? nasıl biribirine saygı göstermeyi öğreteceğiz ?
maneviyat, felsefe , buda , uzak doğunun mistik düşünceleri , islam ve benzeri değerlerin içerisinde ki karşılıksız saygı ve iyilik yapma düşüncelerinin sebebi nedir ? diye hiç düşündünüz mü ?
bence tek sebebi toplumun mutluluğu...
daha mutlu ve daha huzurlu bir toplum yaratmak.
günümüzün lafı ile , akil insanlarımız bu şekilde davranırsa belki toplumda bundan etkilenir ve daha uyumlu , biribirine saygı duyabilen bir toplum haline gelebiliriz.
taçlı(türbanlı) kız mini etekli kıza seviyesizce bazı laflar ettikten sonra ;
mini etekli kızın
"ben senin türbanına ve yaşamına saygı duyuyorsam seninde benim mini eteğime saygı duyman gerekir"
diyebildiği zaman
bu tip sataşmalardan rahatsız olmadığı zaman
kendine güveninin tam olduğu zaman
toplumumuzda yaşanan bu tip olaylar yavaş yavaş yok olacaktır. farklı her düşünce birbirine daha saygılı olacaktır.
neden diye sorarsanız?
buda bir toplum bilimi, etki-tepki meselesi yani...
o ona şunu dedi , karşılığında o şunu yaptı. bu şekilde biribilerini saygısızca rahatsız eden iki farklı grup , hep bir çatışma içinde olacaktır.
ancak ne zamanki bir grup, bu satışmalara cevap vermeyip üslubunu bozmamaya başlayacak, karşısındaki her ne yaparsa yapsın ona saygıda kusur etmeyecek, ne zaman bu sataşmalardan rahatsız olmayacak,
işte o zaman bu sataşmaları yapan insanlar bu sataşmaların boş olduğunu karşılarından bir tepki gelmediğini , boşuna bu tip sataşmalar yaptığını anlayacak.
anlamaz ise kendi yanlışları ile başbaşa kalacak. toplumun geri kalanı onun bu hareketlerini tasvip etmeyecek. saygısız olan grup kendine hiç bir zaman taraftar bulamayacak, kendi grubunun sayısını arttıramayacak.
siz eğer kendinize güveniyorsanız, kendinizi kuvvetli hissediyorsanız , size yapılan her türlü sataşma ve saldırı karşısında daha rahat ve tepkisiz olabilirsiniz.
büyüklük , her türlü tepki ve saldırıya karşı , kendini üslubunu bozmamaktır.
dün gece show tvdeki açık oturumda "salya-sümük" muhabbetini dile getiren katılımcıya bu söylem toplum nezninde ne gibi artılar getirir, ona ne kazandırır ? ne kaybettirir ?
savunduğu fikirlere ne gibi faydası olur ? ne gibi zararları olur ?
bence şu anki yaşadığımız en önemli sorun bu, laikçi kesimin dindar kesime yaptığı saygısız ve kısıtlayıcı yaklaşımlar, toplum tarafından yadırganıyor ve eleştiri alıyor. haksızlığa uğrayan veya uğruyormuş gibi görünen kesim mağdur gözüktüğü için sempati kazanıyor. akp kurulduğu ilk günden beri bu durumu kendi çıkarları için çok iyi kullanıyor. ama akp ye kızamıyorum. siyaset bu.
kendini çağdaş gören, modern gören, insan haklarına saygılı gören , laik devlet düzenine inanan , kadın haklarına inanan tüm akil insanlara sağ duyu ve karşılıksız saygı öneriyorum.
Sayın sadivarol ;
İletinizi okuduktan sonra düşündüm düşündüm düşündüm;
Siz ya benim yazdıklarımı yanlış anlıyor ve nedense buna göre bile olsa tek taraflı ama çok iyi yorum yapıyorsunuz ;
Siz ya islam peygamberi ve dört halifeden sonra gelen en hoş görülü adamsınız ki onlar bile bir yerde yeter diyip karşı koymuşlardır ;
Siz ya da çok ince ince haklı gözükmek için eleştiride bulunuyorsunuz.
Hangisi olduğunu bilemiyorum ancak yanlış anlayarak taraflı eleştiri yaptığınızı ve bunu nazikane bir şekilde haksızlığı hoş gören bir tutum içerisinde kabul ettirmeye çalıştığınızı anlayabiliyorum. Bakın sonunda sayın gecem1970 bile isyan etmiş ;
İletinize dikkat ediyorumda mini etekli kız türbanlı kızın çok ciddi aşağılık hakaret içeren sözlerine saygı duyarak kendisine saygı istemesi gerektiğini ve sözlerini eleştirmemesi gerektiğini savunuyorsunuz. Ama kafasındaki türbandan dolayı ''ben taçlandım'' a '' hayır paslandın'' denmesinin yanından bile geçmiyorsunuz çünkü kaldıramıyorsunuz. Türbanlı diyebilir öteki saygı duyup sadece kendisine saygı isteyecek !!Bu çağdaşlık değil ki..
Aslında sizin burada gerçekten tarafsız bir gözlem yapıyor olmanızı isterdim. Ama çok koyu bir taraf gibisiniz. Normalde '' Amma terbiyesiz miş o türbanlı bu düşünce değil hakaret gene bir şey demeden iyi dayanmışsınız sayın commodore1tr'' demeniz daha doğru olurdu . Çünkü türbanlının dediği düşünce filan değil ....
Ben taçlandım --- İyi halt yedin bana ne ?
İnanan örtünür --- Kabul etmiyorum ama saygı duyuyorum
Örtünmeyen dinsizdir --- Din ne uzcuzmuş. İki metre bezi tak kafana slala yolla gerisini. Başı açıklara dinsiz demek büyük günah a şapşal kızım Kandırmışlar seni ! Hep halaret etme ne menem düşünce ?
Maşallah maşallah bacaklara bak ---Hımm bacaklar güzelmiş, iyide sana ne ? Lezbiyen misinde başkasının bacaklarına bakıyorsun kız olarak Aç bakayım senin ki nasıl Hatların güzel de
Okşansın diye açmış --- Sen çok okşandın ki kapattın. Herkesi kendin gibi mi sanıyorsun ? A şımarık ukala !!!
Böyle olursanız , herşeyi yapabilirler size istiyorsunuzdur--- Valla ben böyleydim başıma neler geldi anlatamam çareyi böyle yapmakta buldum. İşin garibi ha birede istiyordum. Ama erkekler yapmıyordu !!!
Bunlar şeytan ---Bu güzel bir şeytanmış. Sana ne be ? Sıkabaş!! Birisine şeytan demek orospu yerine koymanın günahını nasıl taşıyacaksın kim öğretti sana bu salak şeyleri bakayım ???
Gördüğümüz gibi türbanlı kızın dedikleri zaten düşünce değil. Hakaret Ben zaten gereğinden fazla saygı duydum inanın çok kötü bakmaktan başka ağzımı açıp gık demedim. Ama dilimin ucuna kadar geldi.
Sayın sadivarol ;
Düşünceye saygılı olmak farklıdır hakarete tepki göstermek farklıdır. Kaldıki günümüzde sizin deyiminizle '' laikçi kesimin dindar kesime yaptığı saygısız ve kısıtlayıcı yaklaşımlar,'' yok !! Böyle diye diye tam tersi var ve laiklik yok edilene kadar '' saygı duyun'' safsatasıyla devam edecek gibi görünüyor. Bu aynı AKP liderinin ''' gerilime taraf olmayacağız!!'' diye bağırıp dururken '' gerilimin tam merkezinde gerilim yaratıcı'' olması gibi bir şeydir. Ama dediği tam tersi Biz buna halk dilinde '' ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz!!''' diyoruz. Bu gün bu toplumun geldiği en açık ifadeyle bu DANGALAKLIK ÜSTÜ GERİLİM durumunun tek sorumlusu AKP dir. Ama görüldüğü gibi orada da siz dahil başkalarını suçluyorsunuz. Devlet refleks gösteriyor direniyor Laik düzen kendisini savunuyor bunu gerilim yaratıcı olarak değerlendirip ''saygılı olalım'' diyorsunuz yani en açık ifade ile '' tecavüzden zevk al'' Yok öyle şey...
İslam görüşü sizin dediğiniz kadar hoş görülü olsaydı 700 lü yılları görmezdi bu din yok olur giderdi . Hoş görü ile salaklık sınırını ayırmayı bilmek gerekir. Zaten siz türbanlı kıza laf ettirmeyerek rengi ve hoşgörüyü çiziyorsunuz onlar diyebilir karşıtaraf hoş görülü olsun...
Yazımdan alıntı yaptığınız tek satır. Karşı tarafıda hoşgörüye saygıya çağırıyor farkındaysanız ama karşı çıkmışsınız gerek yok diye . Cidden neden hep onların densizliğine saygı duyulup karşı gelmeye gerek yok ? Söylediğiniz hangi görüşte bu var ?
İyilik zaten karşılıksız yapılır sayın sadivarol iyilik beklenerek yapılanın adı çıkar birleştirmesidir ki AKP ye mahsusdur. Karşılıksız saygıya belirli düzeyde katılırım Ama sürekli bana saygısızlık yapılacaksa saygı duyduğum taraftan bir yere kadardır.
Kendi uslubumu bazmam ama aynı saygıyı isterim görmesemde önemli değil doğru bildiğimi söylerim sayın sadivarol farkındaysanız aslında bana çaktırmadan büyüklük göster eleştirme geç yazma diyorsunuz. O türbanlı kızın terbiyesiz ve hakaret edici tavrını eleştirmek ''her çağdaş ve akil insanın görevidir.'' Demek istediğim aslında bu O türbanlı kızı dövelim sövelim demiyorum. Ama böyle diyen birileride kendilerinede böyle cevaplar verilebileceğini bilmelidir diyede ekliyorum. Limsenin istediğini diyip sonra saygı gösterin diye herkesten susma bekleme hakkı yoktur diyorum. Bir buda heykelini kırın yada bir ama ya dokunun bakalım ne oluyor ???
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=23450
Forumunu okursanız daha net anlayacaksınız. Anayasaya aykırı olmasına karşın okulda namaz kılınıyor buna hoş görü isteniyor ama bu istenirken bu türbanlı kesimce ''Diğer okullarda fuhuş var, uyuşturucu var,Burası Müslüman ülke. Seks, uyuşturucu dersleri veriliyor, sesinizi çıkarmıyorsunuz'' derken saygının neresindeler !! Suudi arabistanda ble okulda namaz yasakmış sayın evren yazmış. Din ülkesinde yasak Laik ülkede serbest eleştirince saygılı olun Hadi canım sizde Biraz el insaf... Biraz da biza saygı... Bakın forumum ne hale geldi aslında yaptığınız bana saygısızlık değil mi?
-
Alıntı:
gecem1970 rumuzlu üyeden alıntı
Lütfen insanların kendilerinde saygılı olalım. Sokak ortasında seni gidi fahişe anlamına gelecek sözlerle sataşmayalım. Kamusal alana giremeyişin acısını ondan çıkarmayalım. Yazıp çizerken o zaten açık, bunu istiyor gibi mesajler verip taciz ve tecavüzlerine kapı açmayalım. Geçerken bacaklarına nevi belirsiz sıvılar atmayalım. At arabası kullanıyorsak elimizdeki kamcıyı savurmayalım. Parmakla göstermeyelim.
Ne dersiniz?
Sayın gecem1970;
yazdığım yazıyı dikkatlice okursanız bahsettiğiniz konuları desteklemediğimi göreceksiniz .Neden bu şekilde cevap yazma gereği hissettiğiniz anlayamadım doğrusu.
Buradaki ileti hakaret içerdiğinden tarafımızdan silinmiştir.
Sayın erdem53 sizi son kez uyarıyorum ,
Herkese yanıt vermek birşeyler demek zorunda değilsiniz.
Yanlış ve yönlü anlamanızdan gereğinden fazla polemik doğmuştur.
Üyeliğinizin devamı için lütfen kurallara uyunuz ve bu foruma düşünce yazınız varsa düşünceniz.
Saygılarımla iyi geceler dilerim, sayın gecem1970.
-
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
Sayın erdem53
sıkıldık artık sizin yazdığınız konular daha önçe çok yazıldı tartısıldı sitemizde sizi buraya alalım sayın büyüğümüz commodore1tr konusuna devam ettisin. r
http://images.hukuki.net/images/stat...ad_dot_hot.gif https://www.hukuki.net/forum/images/icons/icon1.gifhttp://images.hukuki.net/images/misc/subscribed.gif Yargıtay: Türban laikliğe aykırıdır... (
http://images.hukuki.net/images/misc/multipage.gif 1 2 3 ...
Son Sayfa)
Kahbe dünya böyledir, insan doymadan gider,
Göz açıp kapamadan bakarşın, insan gider,
Bazısı insan gelir, dönüşte hayvan gider.
Sırıtmama bakma sen, içerimden kan gider,
Çalalım, oynayalım, battı balık yan gider.
Borçlar bini aşınca, kim düşünür borcunu,
Nasıl olsa kaçırdık artık ipin ucunu,
Alsın alacaklar oğlumun pabucunu.
Aziz Nesin
Sayın mehmet emin sezen;
bana hitaben yazılar yazıldığı için cevap verme zorunluluğu hissediyorum.İnanın bende sıkıldım.Yoksa sıkılmanız forumun 12. sayfasında 116 nolu yazınıza vermiş olduğum 120 no.lu yanıt neticesinde düşmüş olduğunuz durum mu acaba?
Şu yazdığınıza ne demeli peki:
''Bazısı insan gelir, dönüşte hayvan gider.''
Bende bir şiir bulup size cevap vermeye çalışsam üyeliğim iptal olur herhalde.
Acaba ben mi; yanlış ve yönlü anlıyor ve davranıyorum?
Tavsiyenizin aynısını bende size öneriyorum...
-
Foruma emeği geçen tüm katılımcı üye arkadaşlardan özür dileyerek,
Pesss diyorum!...
İzlemeyeceğim artık bu forumu...
-
Sayın Erdem53,
Benim okumam yazmam pek iyi değildir. Öyle satır aralarında dedektif gibi arama yapamam. Beni ve benim konumumdakileri düşünerek şöyle inanca saygı dediğiniz gibi açık ve net şekilde açık başı açık gezme hakkına saygı deseniz diyorum. Başı açık gezenlere yapılan baskı ve hakaretleri kınasanız diyorum.
Neden benim içimle dışımla uğraşacağınıza açıkça böyle bir cümle kuramadığınızı anlayamıyorum.
-
Alıntı:
gecem1970 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Erdem53,
Benim okumam yazmam pek iyi değildir. Öyle satır aralarında dedektif gibi arama yapamam. Beni ve benim konumumdakileri düşünerek şöyle inanca saygı dediğiniz gibi açık ve net şekilde açık başı açık gezme hakkına saygı deseniz diyorum. Başı açık gezenlere yapılan baskı ve hakaretleri kınasanız diyorum.
Neden benim içimle dışımla uğraşacağınıza açıkça böyle bir cümle kuramadığınızı anlayamıyorum.
Sayın gecem1970;
inanın cevap yazmaktan bıktım.Öyle satır aralarında dedektif gibi dolaşmanıza gerek yok bana cevap yazdığınız 232 no.lu yanıtımda zaten var.Ha yok birde sizin için yazmamı istiyorsanız: BAŞI AÇIK OLANA DA, KAPALI OLANA DA SAYGI DUYUYORUM.HİÇBİR ZAMAN BİRİNİ DİĞERİNDEN ÜSTÜN GÖRME HAKKI KİMSEDE OLAMAZ DİYORUM. ANCAK NE OLUR BAHSETTİĞİNİZ YANLIŞ HAREKETLERİ YAPANLARLA YAPMAYANLARI AYNI KEFEYE KOYMAYINIZ.
Aynı duyarlılığı da sizden görmek dileğiyle...
Saygılarımla. Lütfen okumadan cevaplamayınız.