Re: Askeri Ceza ve CMK nun 231 nci Maddesinin 5 nci fıkrası
Degerli site üyeleri,suanda hala yurtdisinda firardayim. Türk Silahli Kuvvetlerinden ilisigim 18.05.2007 tarihinde mahkeme karariyla kesildi. 231. maddenin getirdigi aftan yararlanmak icin teslim olmam sart mi? Bir avukata vekalet verirsem, avukatim aftan yararlanmam icin benim adima mahkemeye basvuruda bulunabilir mi? Aftan yararlanmak icin Askeri Okulun gönderdigi borcun tamamini faiziyle ödemem sartmi?
Merhaba, daha önce emre itaatsizlikte ısrar (cep telefonu bulundurmaktan) suçundan mahkemeye gönderilmiştim, suç tarihi 20 Şubat ama dosyanın mahkemeye gönderilmesi 1 Marttan sonraydı.
Duruşma 12 Mayısta gerçekleşti ve hakim sabıka kaydının araştırılması için temmuz ayına bir duruşma tarihi daha verdi. Daha sonra bana "bu ikinci duruşmaya gelmesen de olur, nasıl olsa çok büyük bir ihtimalle hükmün ertelenecek" dedi. Ben de şu anda tekrar duruşma tarihi bekliyorum. Sabıka kaydım temiz ama insan yine de her şey bitmeden kendini güvende hissedemiyor :)
Bu duruşma da sonuçlandığında tekrar bilgilendirme yapacağım. İlgilenen herkese tekrar teşekkür ederim.
Alıntı:
cesuryürekli rumuzlu üyeden alıntı
Degerli site üyeleri,suanda hala yurtdisinda firardayim. Türk Silahli Kuvvetlerinden ilisigim 18.05.2007 tarihinde mahkeme karariyla kesildi. 231. maddenin getirdigi aftan yararlanmak icin teslim olmam sart mi? Bir avukata vekalet verirsem, avukatim aftan yararlanmam icin benim adima mahkemeye basvuruda bulunabilir mi? Aftan yararlanmak icin Askeri Okulun gönderdigi borcun tamamini faiziyle ödemem sartmi?
Sayın İlgili,
af benzeri hukuki kurumdan yararlanmanız için tazminat ödemeniz şart değil o kanu daha sonrasını ilgilendirir.Bu müesseseden yararlanabilmeniz için mahkeme daha önce ifadenizi almamışsa avukatınızla birlikte sizin de duruşmada hazır olmanız gerekir.
Saygılarımla,
Av.Harun Yönel
Kadıköy/İstanbul
Alıntı:
AVHARUN rumuzlu üyeden alıntı
Sayın İlgili,
af benzeri hukuki kurumdan yararlanmanız için tazminat ödemeniz şart değil o kanu daha sonrasını ilgilendirir.Bu müesseseden yararlanabilmeniz için mahkeme daha önce ifadenizi almamışsa avukatınızla birlikte sizin de duruşmada hazır olmanız gerekir.
Saygılarımla,
Av.Harun Yönel
Kadıköy/İstanbul
Cevabiniz icin cok tesekkürederim Harun bey. Avukatimla durusmaya katilmam icin, bu durusmayi avukatim ben teslim olmadan ayarlayabilir mi? Ben ülkeme giris yaptigimda tutuklanacagim. Ilk olarak cikarildigim mahkeme bu aftan yararlanmam icin gerekli karari verebilirmi yoksa birsüre hapsedilip hakkimda birsonraki durusmadami karar verilir? Kisacasi ben ne zaman mahkemeye cikacagimi teslim olmadan önce bilebilirmiyim?
Herkeze iyi günler.Gecen hafta Türkıyeye giris yaptım.Hava alanında tutuklandım.öğleden sonra mahkemeye cıkartıldım,yurt dısına fırar sucunu ıslemıstım.avukatlarımla katıldıgım mahkeme sonucu ceza olarak 1 yıl verıldı.Iyı halden 10 ay'a düsürüldü.Sonucta hükmün acıklanmasının gerı bırakılması kanunu uygulanarak serbest bırakıldım.su anda türkiyedeyım.Benım gıbı yurt dısına firar etmis arkadaslarıma tavsıyem hemen teslım olup,bu kanundan yararlanmaları.ınternetım yok.sadece sızlerı bılgılendırmek ıcın ınternet kafeye gırdım.sorularınızı cevaplandıramam.
Alıntı:
cesuryürekli rumuzlu üyeden alıntı
Cevabiniz icin cok tesekkürederim Harun bey. Avukatimla durusmaya katilmam icin, bu durusmayi avukatim ben teslim olmadan ayarlayabilir mi? Ben ülkeme giris yaptigimda tutuklanacagim. Ilk olarak cikarildigim mahkeme bu aftan yararlanmam icin gerekli karari verebilirmi yoksa birsüre hapsedilip hakkimda birsonraki durusmadami karar verilir? Kisacasi ben ne zaman mahkemeye cikacagimi teslim olmadan önce bilebilirmiyim?
AVUKATINIZ BU HUSUSLARI AYARLAYABİLİR
Anladigim kadariyla bu kanun uygulamak tamamen hakimin istegine bagli, tanidigim bir astsubay firarisi arkadasa sartlari uydugu halde kanun uygulanmamis hakim taktirini kulanmis, {onun tabiriyle dogu kokenli oldugu icin} yani adam dogu kokenli oldugu icin, hakim 14 ay olan cezasini ertelememis, o da davayi yuksek mahkemeye goturdu. Diger bir arkasinda basvurusu kabul edilmemis, sen artik asker degilsin sivile git demisler, o da cumhuriyet savciligina gitmis, cumhuriyet savciligida da cezayi veren mahkemeye git demisler, arkadas kime gidecegini bilemiyor, bende avukat tutmasini onerdim.
Saygilarimla.
Değerli arkadaşlarım; 1.ordu komutanlığı askeri mahkemesinde görülmekte olan bir davamda askeri suçlara da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin hükümlerin uygulanacağı belirtilmiştir. Yani firar suçundan iki yıla kadar ceza alabilecek bir kişinin cezasıda bu kanun kapsamına girecektir. Bu kişi daha önceden kasıtlı bir suçtan mahkum olmamalıdır. Saygılarımla.
Sayin Gunveren, uygulandigini duymustum, ama kisiye gore uygulaniyor, yani Turkiyede bir kanunun adaletli uygulanacagini dusunmek zaten saflik olur, ozelliklede askeriyede. Bu arada kasitli suc nedir ? tanimliyabilirmisiniz.
Saygilarimla.
Alıntı:
Akinot rumuzlu üyeden alıntı
Sayin Gunveren, uygulandigini duymustum, ama kisiye gore uygulaniyor, yani Turkiyede bir kanunun adaletli uygulanacagini dusunmek zaten saflik olur, ozelliklede askeriyede. Bu arada kasitli suc nedir ? tanimliyabilirmisiniz.
Saygilarimla.
Kasıtlı suç bilerek ve istenilerek işlenen suç(hırsızlık,cinayet,vs.)Taksirli suç bilerek ama sonucunu istemeden işlenen suç(trafik kazası sonucu öldürme)