Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Alıntı:
acunfirarda rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadas lutfen konunun baslıgından sapmasak ve bu konu uzerıne yogunlassak... bende uzun sureden berı takıp etmekteyım durumları ve bırkac gun ıcerısınde cok saglam bır kaynaktan haber alacagım ve sızlerle paylasacagım lutfen arkadaslar boyle kısısel ve gereksız konuları bu forumda paylasmazsak sevınırız...
"Çok sağlam kaynaklı" haberinizi bekliyoruz.:ok
Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Alıntı:
turk78 rumuzlu üyeden alıntı
"Çok sağlam kaynaklı" haberinizi bekliyoruz.:ok
bende merakla beklıyorum
Sayin Acunfirarda lutfen eger haber aldiysaniz bize de iletebilir misiniz ?
merhabalar arkadaslar bayramdan sonraya cıkacak yenı yasa ile 6 ay 20 gun olan cezamız 40 gun hapis artı 5 gun çalıştırma cezası ıle sonuclanması beklenıyor... bu tarz yazılardan bende fazla hoslanmıyorum ama kaynak gösteremiyorm. eger dedgıım yasa genelkurmaydan gecerse hepimizin bilgisi olacaktır. ben çok fazla guvenmıyorum ınanmıyorum... kotuye hazırlıyorum kendımı ıyı cıkarsa bahtımıza...
herkeze sabırlar diliyorum .... inşallah daha güzel bir hayat bizi bekliyordur
Alıntı:
merhabalar arkadaslar bayramdan sonraya cıkacak yenı yasa ile 6 ay 20 gun olan cezamız 40 gun hapis artı 5 gun çalıştırma cezası ıle sonuclanması beklenıyor... bu tarz yazılardan bende fazla hoslanmıyorum ama kaynak gösteremiyorm. eger dedgıım yasa genelkurmaydan gecerse hepimizin bilgisi olacaktır. ben çok fazla guvenmıyorum ınanmıyorum... kotuye hazırlıyorum kendımı ıyı cıkarsa bahtımıza...
Nerden aldınız bu bilgiyi.ne düşünülüpte böle birşey yapabilirler.Yıldırma politikasından vazmıgeçiyorlar.İnşallah öyledir ya.10 fakir doyuracağım yemin ederim.
Alıntı:
muhtemelen dil surcmesi ama gerceklik payi da var. yasayi genkur cikartacak gibi birsey, bu kadar buyuk bir kurumun kendini korumak icin bu kadar insanin hayatini karartmasi inanilir gibi degil... insallah dediginiz gibi olur, peki yurtdisina firar sucunun cezasi daha fazla oluyor, onunla ilgili bir duyum var mi? 60 gün + 10 gün çalıştırma gibi mesela:)
Alıntı:
mustafaulker rumuzlu üyeden alıntı
Nerden aldınız bu bilgiyi.ne düşünülüpte böle birşey yapabilirler.Yıldırma politikasından vazmıgeçiyorlar.İnşallah öyledir ya.10 fakir doyuracağım yemin ederim.
Bizi ne kadar çabuk topluma karıştırsalar biz ülkemize başka alanlarda o kadar faydalı olacağız ama bakalım..
Bu bilgi umarım doğrudur...Ama kaynak önemli+ uygulamasının göstermelik 20 gün sürüp sonra bitmemesi öenmli...
Merhaba ,
İlgili Maddede ; Yoklama kaçağı, bakaya, saklı ve firar fiilleri hakkında dava müruru zamanı, bütün askeri mükellefiyetlerin veya bizzat girmiş oldukları taahhüdün bitmesinden itibaren işlemeğe başlar denilmektedir.
Firar etmesi nedeniyle Temmuz 2009'da TSK'dan ilişiği kesilen 7 yıl görev yapmış bir astsubay için verilen kesinleşmiş cezanın zamanaşımı süresi ne kadardır? Yani yukarıdaki madde de ifade edilen kelimelerin tam anlamı daha doğrusu Türkçe anlamı nedir? Bu süre hangi mevzuata göre belirlenmektedir?
Bu konuyla ilgili cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Saygılarımla.
Arkadaşlar bir sorum olacak;özellikle TSK yı bırakan Hakim , Avukat larimizden cevap beklemekteyim ama herkesin paylaşımına ihtiyacım var.Firar ettikten sonra zimmetimdeki kıytırık denebilecek malzemelerim vardı.Benden sonraki şahıs almamış ve heyet istemiş haklı olarak.Ödetmesi önemli değil ama mahkemede cezamı arttırır mı?Artarsa tekrar memur olmamı engeller mi?Malzemeleri almaya kalksam tedavülde kalmayan malzemeler.Değeri de yaklaşık 250-350 lira civarı olabilir veya daha fazla.Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.