Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Halayger rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Svetlo, benim ikamet iznim 20 ekimde bitiyor, yenisi bu tarihe kadar yetişmezse, vatandaşlık başvurum red mı olacak? Bilginiz varsa paylaşır mısınız lütfen?
Merhabalar;
Evet benim sürem az kaldığı için bu konuyu araştırmıştım. Nüfus ile konuştuğumda göç idaresine gidip uzatma başvurusu yapmam gerektiğini söylediler. Ve başvuruyu yaptıktan sonra tekrar nüfusa gideceksiniz. İşlemlere baştan başlama gibi bir şey söz konusu değil aynı aşamadan devam edecek vatandaşlık başvuru aşamalarınız.
Alıntı:
svetlo rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
Evet benim sürem az kaldığı için bu konuyu araştırmıştım. Nüfus ile konuştuğumda göç idaresine gidip uzatma başvurusu yapmam gerektiğini söylediler. Ve başvuruyu yaptıktan sonra tekrar nüfusa gideceksiniz. İşlemlere baştan başlama gibi bir şey söz konusu değil aynı aşamadan devam edecek vatandaşlık başvuru aşamalarınız.
Yani bir-iki hafta geç kalsa ikamet iznimin çıkması vatandaşlık başvurumu red etmezler? Teşekkür ederim ilginiz için..
İSTİSNAİ (evlilik) vatandaşlık sürecimiz.
(Balkan göçmenlerine istisnai olarak Türk vatandaşlığı verilmesi.Evlilik yolu ile.)
19.01.2018 - İstanbul İl Nüfus Müdürlüğüne ilk başvuru.
26.01.2018 – Komisyon için davet bilgisi cep telefonuna (sms) geldi.
30.01.2018 – Komisyonda heyet huzuruna çıkıldı.
ŞANSIMIZA İLK BAŞVURUDAN 11 GÜN SONRA KOMİSYONA GİRİLDİ. ïŠ
07.02.2018 – Evraklar ankaraya ulaştı.
03.03.2018 – istisnai olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz genel müdürlüğümüze ulaşmış ilgili birimi tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.(148 gün yani 5 ay ,inceleme-araştırma sürdü.)
03.08.2018 - İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup, Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
10.09.2018 - İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
(Listedeyken karar aşamasına geçen süre aralığı 37 gün.)
21.09.2018 T.c vatandaşı olduk.
24.09.2018 Vatan caddesindeki İl nüfusa gidildi.Tebligat alındı. ( 2 hafta sonra ilçe nüfusa gidin dediler. )
25.09.2018 Şansımı denemek için bugun ilçe nufüsa gittik fakat 10 gün sonra gelin dediler dediler :)
İLK BAŞVURUDAN BU GUNE KADAR GEÇEN TOPLAM VATANDAŞLIK SÜRESİ
8 AY 2 GÜNDE T.C VATANDAŞI OLDUK.
Darısı tüm bekleyen arkadaşlara.
Şimdiden bol bol sabırlar. :)
- - - Updated - - -
Tebrikler,bravo arkadaşım.
Bizde vatandaş olduk sonunda :)
Fakat bağlı bulunduğumuz ilçe nüfus 10 gün sonra gelin dedi.Mektup sistemlerine gelmemiş.
İYi yine siz şanslısınız ilçe nüfusunuz kabul etmiş hemen :)
Alıntı:
Caner_bg rumuzlu üyeden alıntı
İSTİSNAİ (evlilik) vatandaşlık sürecimiz.
(Balkan göçmenlerine istisnai olarak Türk vatandaşlığı verilmesi.Evlilik yolu ile.)
19.01.2018 - İstanbul İl Nüfus Müdürlüğüne ilk başvuru.
26.01.2018 – Komisyon için davet bilgisi cep telefonuna (sms) geldi.
30.01.2018 – Komisyonda heyet huzuruna çıkıldı.
ŞANSIMIZA İLK BAŞVURUDAN 11 GÜN SONRA KOMİSYONA GİRİLDİ. ïŠ
07.02.2018 – Evraklar ankaraya ulaştı.
03.03.2018 – istisnai olarak türk vatandaşlığının kazanılması başvurunuz genel müdürlüğümüze ulaşmış ilgili birimi tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.(148 gün yani 5 ay ,inceleme-araştırma sürdü.)
03.08.2018 - İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup, Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
10.09.2018 - İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
(Listedeyken karar aşamasına geçen süre aralığı 37 gün.)
21.09.2018 T.c vatandaşı olduk.
24.09.2018 Vatan caddesindeki İl nüfusa gidildi.Tebligat alındı. ( 2 hafta sonra ilçe nüfusa gidin dediler. )
25.09.2018 Şansımı denemek için bugun ilçe nufüsa gittik fakat 10 gün sonra gelin dediler dediler :)
İLK BAŞVURUDAN BU GUNE KADAR GEÇEN TOPLAM VATANDAŞLIK SÜRESİ
8 AY 2 GÜNDE T.C VATANDAŞI OLDUK.
Darısı tüm bekleyen arkadaşlara.
Şimdiden bol bol sabırlar. :)
- - - Updated - - -
Tebrikler,bravo arkadaşım.
Bizde vatandaş olduk sonunda :)
Fakat bağlı bulunduğumuz ilçe nüfus 10 gün sonra gelin dedi.Mektup sistemlerine gelmemiş.
İYi yine siz şanslısınız ilçe nüfusunuz kabul etmiş hemen :)
Tebrik ederim.hizli gelişme olmuş.hayirli olsun.
Teşekkürler,darısı başınıza efendim.
Alıntı:
Syt rumuzlu üyeden alıntı
Mrb dilya hala gitmemiş görünüyor.bi değişiklik olursa yazarım
merhaba syt evraklarınız ankaraya ulaşmış mi benimki sistemden ulaşmamış yazı çıkıyor
Arkadaşlar evraklar ankaraya gittiği zaman yurt dışında 2 3 ay kalırsa sıkıntı olurmu bilgisi olan yazarsanız çok sevinirim teşekkür ederim
Merhaba karar asamasi kaç gün de sonuçlanıyor aceba
Mrb diliya.bizde de ayne çıkıyor bir ayı gecik hala ulasmamiş genel müdürlüğü ne .yani çok can sıkıcı şeyler.bi değişiklik olursa yazarim
Alıntı:
Syt rumuzlu üyeden alıntı
Mrb diliya.bizde de ayne çıkıyor bir ayı gecik hala ulasmamiş genel müdürlüğü ne .yani çok can sıkıcı şeyler.bi değişiklik olursa yazarim
Mrh aynen öyle benimkide bi aydır ulaşmamış.
Yurt dışında olduğum icin belki durdurmuşlar diye düşündüm siz de bi değişiklik olursa haber verin teşekkür ederim
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Beykent,
1) Evlilik cüzdanın fotokopisini ülkenizdeki notere onaylatıp yine ülkenizdeki Dış İşleri Bakanlığa tasdik ettirip en sonunda Türk Konsolosluğa mı tasdik ettirdiniz?
2) Sizin, eşinizin ve çocuk (lar) ın doğum belgelerini de aynı şekilde noter onayı-dış işleri bakanlığı tasdiği-Türk konsolosluk tasdiği mi yaptırdınız?
Onun dışında ülkenizden başka belge aldınız mı?
Kusura bakmayın çok soru soruyorum
batyr, mesajınızı atlamışım şimdi fark ettim.
- evlilik cüzdanı, başvurudaki bütün aile bireylerimizin doğum belgelerini ülkemde fotokopilerini noter ve apostil onaylı getirttim. dış işleri veya konsoloslukla işimiz olmadı. direk notere gittik, ordan noter onayını da, apostil onayını da kendileri yaptırıp 2 haftada çıkartıyorlar. apostili adliye bakanlığından yaptırıyor noter. öyle bir hizmeti var. isterseniz noterden sadece noter onaylatıp, apostili kendiniz de adliyeden yaptırabilirisniz.
ülkeden ülkeye değişir mi bilmiyorum ama bizim prosedür bu şekilde oldu.
- bunun dışında ülkemden aile olduğumuzu kanıtlayan belge getirdim. yani kocası, eşi ve çocukları gerçekten aile olduğunu gösteren. bizim orada böyle bir belge forması yok. onun için nüfus kayıt belgesini yine noter ve apostil onaylı yaptırdık. orada babası... annesi...çocukları...ibareleri olduğu için aile belgesi yerine kabul görüyor. duyduğuma göre bu aile belgesini ülkenize gitmeden buradaki konsolosluktan da alabiliyormuşsunuz.
- bunların dışında memleketten başka bir evrak belge aldırmadık.