-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Hasna rumuzlu üyeden alıntı
Normal burda olan arkadaşlar 6 aydan fazla sürmüş benimki evlilikten ve 4 ay oldu araşitirmada
- - - Updated - - -
Arkadaşlar bugün aradigimda karar aşamasında dediler ve siteden bakınca araştırmada yazıyor böyle durumda düşen biri var mı acaba
merhaba , hangi numaraya aradınız ?
-
Alıntı:
AHMAD S rumuzlu üyeden alıntı
merhaba , hangi numaraya aradınız ?
3125912100 bu numarayı arıyorum ama zor açiyorlar telefonu bunlar daha iyi bilgi verebilirler 199 aramayın onlar ekranda bize çıkan bilgi aynısı okuyorlar bana
-
Alıntı:
3125912100 bu numarayı arıyorum ama zor açiyorlar telefonu bunlar daha iyi bilgi verebilirler 199 aramayın onlar ekranda bize çıkan bilgi aynısı okuyorlar bana
teşekkürler
aradım ,açtılar , hala tadkikat dayım soyledi , kaç sorabilir bu söre sordum , 3-6 ay dedi
-
Alıntı:
teşekkürler
aradım ,açtılar , hala tadkikat dayım soyledi , kaç sorabilir bu söre sordum , 3-6 ay dedi
Siz evlilikten mi başvurdunuz komisyon tarihiniz nedir
-
Alıntı:
Siz evlilikten mi başvurdunuz komisyon tarihiniz nedir
değil , istisnai başvuru yaptım , evraklarım ocak ta verdim , mart ta araştırma altında oldum , hala oradayım ( inceleme ve araştırma aşamasındadır. )
-
Benimki evlilikten bende mart ayından belli araştırmada sabır edecez beklemekten başka çaresi yok burda genel den başvuran arkadaşlar 6 ay araştırma da kaldılar normal bir durum ben dün sorduğumda ohal 'dan dolayı süre uzadı hakkımızda hayırlısı
-
Alıntı:
Benimki evlilikten bende mart ayından belli araştırmada sabır edecez beklemekten başka çaresi yok burda genel den başvuran arkadaşlar 6 ay araştırma da kaldılar normal bir durum ben dün sorduğumda ohal 'dan dolayı süre uzadı hakkımızda hayırlısı
teşekkürler ,Allah sabır versin bize , size de hayırlısı olsun
-
Arkadaşlar adanadan başvuran var mı???
-
Merhabalar. Vatandaşlık işlemleriyle ilgili daha detaylı bilgi arıyorken bu foruma denk geldim birkaç defa. Ben Nisan 2016'da ilk başvurumu yaptım, ancak İkamet tezkeresinin süresi dolduğu için komisyona erken giremedim ve yeni ikamet tezkeresinin gelmesini beklemek zorunda kaldım. 21 Şubat'ta komisyona girdim, oradaki memur arkadaş bundan sonraki sürecin 3 ila 6 ay süreceğini söyledi. Bayramdan hemen sonra aradım ve dosyamın hala incelemede olduğunu söylediler. Evlilikten başvuru yaptım. Sizce ne kadar daha bekleyeceğim? Daha önce bu kadar uzun süren oldu mu?
-
Alıntı:
sh3nol rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar. Vatandaşlık işlemleriyle ilgili daha detaylı bilgi arıyorken bu foruma denk geldim birkaç defa. Ben Nisan 2016'da ilk başvurumu yaptım, ancak İkamet tezkeresinin süresi dolduğu için komisyona erken giremedim ve yeni ikamet tezkeresinin gelmesini beklemek zorunda kaldım. 21 Şubat'ta komisyona girdim, oradaki memur arkadaş bundan sonraki sürecin 3 ila 6 ay süreceğini söyledi. Bayramdan hemen sonra aradım ve dosyamın hala incelemede olduğunu söylediler. Evlilikten başvuru yaptım. Sizce ne kadar daha bekleyeceğim? Daha önce bu kadar uzun süren oldu mu?
Hemen hemen komisyon tarihleri aynı ben 23 şubat girdim 1 mart ankara yı ulaştı dosya 15 mart araştırma başladı ve halen devam ediyor beklemekten başka çaresi yok 3 ay sonra araştırmasi bitenler var 6 ayda süren var
-
selam alaykum
bir gelişme var mı ?
-
Arkadaslar eşimde bugün karar aşamasına geçti çok şükür..Sanırım 1 yada 2 haftaya da vatandaşlık gelir... İlk başvurumuz 19 eylül 2016 idi.. 18 ocakta ise konseye cıktık...
-
Aleykum selam .
Şimdi mesajınızı görünce Genel Müdürlüğü aradım. Halen emniyetten cevap bekliyorlarmış. 15-20 gün sonra tekrar arayın dediler. Çok yavaş ilerliyor
-
Alıntı:
semtuahmed rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaslar eşimde bugün karar aşamasına geçti çok şükür..Sanırım 1 yada 2 haftaya da vatandaşlık gelir... İlk başvurumuz 19 eylül 2016 idi.. 18 ocakta ise konseye cıktık...
gözünüz aydın evlilik yoluyla 10 gün de sonuçlanıyor sizin dosya ne zaman ankara'ya ulaştı acaba
-
Alıntı:
gözünüz aydın evlilik yoluyla 10 gün de sonuçlanıyor sizin dosya ne zaman ankara'ya ulaştı acaba
Cok tesekkurler..Bizi m ilk basvuru 19 eyluldu..Kasimda ilk komisyona gidemedik.Ocak ortasi 2. Komisyona girdik..OCak sonunda dosya ankarada idi..Ama tam 2 kez eve tebligat geldi..Eşimin doğum tarihinde bir sıkıntı vardı.doğu m belgesi ve pasaporttaki tarihler ay ve gün hanelerini ters yere yazdıkları için soru n cıktı..Eşimin ülkesinden kaynaklı sorun..Onu düzelttirdik..BUrdaki arkadaşlara tavsiyem eğer dosyanız 6 aydan fazla sürede araştırma ve inceleme aşamasında ise bir eksiklik yada hata olabilir.Telefonda ankara ya sormayın söylemiyorlar..Direk basvurduğunuz şehrin İl nüfüs müdürlüğüne Vatandaslık birimine gidin ve dosyanızı incelemelerini söyleyin,hatta ısrarcı olun..Çünkü bir eksiklik yada hata oldugunda ankara ,sizin bulunduğunuz sehrin İL nüfüs vatandaşlık müdürlüğüne yazıyor.ONlarda size telefonla yada maille ulaşmıyor tabiki sizin evinize tebligat ile bildiriyor.Ve posta görevlisi evde yoksanız tebligatı yere bırakıveriyor.Apartman görevlimiz yerde bulup çöpe atmak üzereyken farketmese bu bikdirimden haberimiz olmayacaktı..yani mutlaka oeşine düşün..Evlilikten başvurduk yani evrakların Ankara ya ulaşması ve karar aşamasına geçmesi 6 ay sürdü.( 2 kez düzeltilmiş evrak istedikleri halde ) yani arkadaşlar normalde bu aşama 3-4 ay..Bİzim hatalardan dolayı 6 ay sürdü.Sizde lütfen ona göre hesaplayın,takip edin..İNşallah vatandaşlıkta haftaya gelir..Darısı tüm bekleyenlerin başına.BU süreçte çok yorulup ,üzüldüğümüzü belirtmek isterim..İNsan umutsuzluğa kapılıyor,sabrı kalmıyor ama karar aşamasına geçtiğini görmek bile unutturuyor herşeyi..Darısı tüm bekleyenlere
- - - Updated - - -
Yani toplamda ilk başvurumuz ve karar aşamasına geçmesi 10 ay sürdü.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Arkadaşlar adanadan başvuran var mı???
Hasna bu arada bizde adanadan başvurduj
- - - Updated - - -
Alıntı:
değil , istisnai başvuru yaptım , evraklarım ocak ta verdim , mart ta araştırma altında oldum , hala oradayım ( inceleme ve araştırma aşamasındadır. )
Ahmad genel başvuru evlilikten daha uzun sürüyor..evlililik ortalama 8-10 ay ,genel başvuranlar ortalama 10-12 ayda sonuclanıyor..Yani senin endişenmene gerek yok.Sadece biraz sabretmekisin.Daha zaman var gibi
- - - Updated - - -
Alıntı:
tabbusi rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar aranızda doktor olup vatandaşlığa geçen var mı?
Eşim doktor ve vatandaşlık almak üzere karar aşamasındayız..neden sordun ?
-
Alıntı:
Cok tesekkurler..Bizi m ilk basvuru 19 eyluldu..Kasimda ilk komisyona gidemedik.Ocak ortasi 2. Komisyona girdik..OCak sonunda dosya ankarada idi..Ama tam 2 kez eve tebligat geldi..Eşimin doğum tarihinde bir sıkıntı vardı.doğu m belgesi ve pasaporttaki tarihler ay ve gün hanelerini ters yere yazdıkları için soru n cıktı..Eşimin ülkesinden kaynaklı sorun..Onu düzelttirdik..BUrdaki arkadaşlara tavsiyem eğer dosyanız 6 aydan fazla sürede araştırma ve inceleme aşamasında ise bir eksiklik yada hata olabilir.Telefonda ankara ya sormayın söylemiyorlar..Direk basvurduğunuz şehrin İl nüfüs müdürlüğüne Vatandaslık birimine gidin ve dosyanızı incelemelerini söyleyin,hatta ısrarcı olun..Çünkü bir eksiklik yada hata oldugunda ankara ,sizin bulunduğunuz sehrin İL nüfüs vatandaşlık müdürlüğüne yazıyor.ONlarda size telefonla yada maille ulaşmıyor tabiki sizin evinize tebligat ile bildiriyor.Ve posta görevlisi evde yoksanız tebligatı yere bırakıveriyor.Apartman görevlimiz yerde bulup çöpe atmak üzereyken farketmese bu bikdirimden haberimiz olmayacaktı..yani mutlaka oeşine düşün..Evlilikten başvurduk yani evrakların Ankara ya ulaşması ve karar aşamasına geçmesi 6 ay sürdü.( 2 kez düzeltilmiş evrak istedikleri halde ) yani arkadaşlar normalde bu aşama 3-4 ay..Bİzim hatalardan dolayı 6 ay sürdü.Sizde lütfen ona göre hesaplayın,takip edin..İNşallah vatandaşlıkta haftaya gelir..Darısı tüm bekleyenlerin başına.BU süreçte çok yorulup ,üzüldüğümüzü belirtmek isterim..İNsan umutsuzluğa kapılıyor,sabrı kalmıyor ama karar aşamasına geçtiğini görmek bile unutturuyor herşeyi..Darısı tüm bekleyenlere
- - - Updated - - -
Yani toplamda ilk başvurumuz ve karar aşamasına geçmesi 10 ay sürdü.
- - - Updated - - -
Hasna bu arada bizde adanadan başvurduj
- - - Updated - - -
Ahmad genel başvuru evlilikten daha uzun sürüyor..evlililik ortalama 8-10 ay ,genel başvuranlar ortalama 10-12 ayda sonuclanıyor..Yani senin endişenmene gerek yok.Sadece biraz sabretmekisin.Daha zaman var gibi
- - - Updated - - -
Eşim doktor ve vatandaşlık almak üzere karar aşamasındayız..neden sordun ?
teşekkürler bende adana da 23 şubat komisyona girdim ankara ulaşımı 1 mart buldu 15 mart araştırma başlatıldı halen sürüyor tam 4 ay 3 gün oldu
-
Alıntı:
teşekkürler bende adana da 23 şubat komisyona girdim ankara ulaşımı 1 mart buldu 15 mart araştırma başlatıldı halen sürüyor tam 4 ay 3 gün oldu
Anladım inşallah birkaç aya karar aşamasına geçer..ama dediğim gibi 6 ayı geçerse mutlAka Adana valiliğine bir uğra derim.ofiste tam karşıda genç bir bey var orda ,o herşeye daha hakim.Direk ona uğra bence ...İnşallah tez zamanda hallolur herşey
-
-
Arkadaşlar karar aşaması ortalama kaç gün sürüyor.....
-
Alıntı:
Arkadaşlar karar aşaması ortalama kaç gün sürüyor.....
arkadaşım istisnai olarak başvruymuş , 2 ay dan beri kara aşamasındadır
-
Alıntı:
Anladım inşallah birkaç aya karar aşamasına ıgeçer..ama dediğim gibi 6 ayı geçerse mutlAka Adana valiliğine bir uğra derim.ofiste tam karşıda genç bir bey var orda ,o herşeye daha hakim.Direk ona uğra bence ...İnşallah tez zamanda hallolur herşey
evet o adamı biliyorum oturma iznim yeniledim bekliyorum çıktı zaman gidicem adamın yanına
-
Alıntı:
arkadaşım istisnai olarak başvruymuş , 2 ay dan beri kara aşamasındadır
Eşim evlilikten başvurdu..farkeder mi acaba.,birde bizde listeye eklenme olmuyor..direk karar aşamasına atlıyoruz,inceleme araştırma aşamasından sonra...ya inşallah 2 ay sürmez..Aradım bugün 10 güne gelir dediler ama bilemiyorum işte..hiç birşey belli olmuyor
- - - Updated - - -
Alıntı:
evet o adamı biliyorum oturma iznim yeniledim bekliyorum çıktı zaman gidicem adamın yanına
Süper..mutlaka dosyanada baktır
- - - Updated - - -
Alıntı:
delidolu rumuzlu üyeden alıntı
komsyon 16.11.2016 ankaraya varması 14.12.2016,burdan itibaren sonuçlanması takriben 3,5 ile en fazla 4 ay sürüyor,zaten bu sürenin içine incelemeve araştırma aşaması bitmiş oluyor ve karar aşamasına geçiliyor,buraya geçildiği zaman 2 haftaya kalmadan vatandaşlığa kabul edildiniz diyor,bu kabul yazısını gördüğünüzde ilk başvurduğunuz yere gidip ordan yazılı olarak belge verecekler,onlar sana ne yapman gerektiğini söyleyecekler,aklına takılan var ise elimden geldiğince yardımcı olurum,erdemir'e yazdığım gibi benim tam toplam 8 ay sürdü,bu arada ankara'ya telefon etmeyi unutma,şayet belge vs.eksik olabilir ondan emin,yoksa işlerin uzayabilir.herkesin bayramını kutlarım
Karar asamasından sonra 2 hafta geçmeden vatandaşlık gelir demişsiniz darısı bize :) 7. Gün bugün :)
-
Arkadaşlar merhaba
ben genelden başvurdum. 1 martta komisyona girdim tahkikat 1 nisanda başlamış ve hala inceleme ve araştırma aşamasında. 199 u arıyorum sitede yazılanın aynısını okuyor. süreç normal mı sizce ve daha detaylı bilgi için aramamı önerdiğiniz bir numara var mı? haftaya Ankarada olacam acaba nüfus müdürlüğüne gitsem direk daha mı faydalı olur.
Teşekkürler
-
Alıntı:
Yahya Demir rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba
ben genelden başvurdum. 1 martta komisyona girdim tahkikat 1 nisanda başlamış ve hala inceleme ve araştırma aşamasında. 199 u arıyorum sitede yazılanın aynısını okuyor. süreç normal mı sizce ve daha detaylı bilgi için aramamı önerdiğiniz bir numara var mı? haftaya Ankarada olacam acaba nüfus müdürlüğüne gitsem direk daha mı faydalı olur.
Teşekkürler
Hiç gitmene gerek yok,genelden başvurular uzun sürüyor,inceleme ve araştırma aşamasından sonra listeye alındı yazısı çıkar o liste dolduktan sonra bakanlar kuruluna imzaya gider yani önünde daha 3 ila ay arası bir zaman dilimi var.Beklemekten başka çarende yok,sabırlı ol.iyigünler
-
Alıntı:
delidolu rumuzlu üyeden alıntı
Hiç gitmene gerek yok,genelden başvurular uzun sürüyor,inceleme ve araştırma aşamasından sonra listeye alındı yazısı çıkar o liste dolduktan sonra bakanlar kuruluna imzaya gider yani önünde daha 3 ila ay arası bir zaman dilimi var.Beklemekten başka çarende yok,sabırlı ol.iyigünler
Teşekkür ederim kardeş
Bizim hayatımız beklemekle geçiyor zaten :) Allah sabredenleri sever :)
-
merhabalar,
Türk vatandaşlığına geçtikten sonra önceki sgk pirimleri ne oluyor bilginiz var mı?çünkü TC ile sıfırdan sgk pirimi yatmış gibi oluyor.
-
Alıntı:
yildiz1985 rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar,
Türk vatandaşlığına geçtikten sonra önceki sgk pirimleri ne oluyor bilginiz var mı?çünkü TC ile sıfırdan sgk pirimi yatmış gibi oluyor.
benim babam tc vatandaşı olunca önceki sigorta prim günlerini sgk ya gidip bir dilekçe ile yeni tc nosuna işletti.basit bir işlem
-
Alıntı:
gocmen547 rumuzlu üyeden alıntı
benim babam tc vatandaşı olunca önceki sigorta prim günlerini sgk ya gidip bir dilekçe ile yeni tc nosuna işletti.basit bir işlem
tamam teşekkürler.
-
Arkadaşlar eşimin Vatandaşlığı geldi..Gerisi tüm bekleyenlerin başına inşallah...En kısa zamanda Vatandaşlığınızı alırsınız..Dualarım bekleyen tüm arkadaşlarla...
-
Alıntı:
Arkadaşlar eşimin Vatandaşlığı geldi..Gerisi tüm bekleyenlerin başına inşallah...En kısa zamanda Vatandaşlığınızı alırsınız..Dualarım bekleyen tüm arkadaşlarla...
gözün aydın , tebrik ederim
-
Alıntı:
gözün aydın , tebrik ederim
Cok sagol ahmad ,darısıda sana inşallah en kısa zamanda hemde....
-
Alıntı:
kardeş tebrik ederim
süreçle ilgili bir bilgilendirilme yapsan müteşekkir oluruz
-
Alıntı:
Yahya Demir rumuzlu üyeden alıntı
kardeş tebrik ederim
süreçle ilgili bir bilgilendirilme yapsan müteşekkir oluruz
Tabiki
20 eylül 2016 ilk başvuru
15 kasım komisyona çağrı , ama eşim ülke dışında olduğundan kaçırdık
15 ocak 2. Komisyona gittik
Ocak sonu evraklar Ankaraya ulaştı
Şubat başı inceleme araştırma aşamasına geçti
Bu süreçte doğum belgesindeki hatadan dolayı tebligat geldi eve.düzeltip 2 kez gönderdik..çünkü ilkide hatalıydı..o yüzden inceleme araştırma aşaması uzadı ..
Temmuzun son haftaları karar aşamasına geçti
10 iş günü sonrada vatandaşlık geldi.
Yani ilk başvurudan sonra ortalama 10 ayda Vatandaşlık geldi..
Çok zor bir süreçti.Birde bizde hata çıkınca iyice umutsuzluğa kapıldık ama hata olsada,düzeltildikten sonra,geç olsada,güç olsada Vatandaşlık geliyor Allahın izniyle arkadaşlar..Sadece sabır etmek ve takip etmek gerekiyor..Sakın umutsuzluğa kapılmayın..Hep pozitif düşünün..Dualarımız sizlerle
-
Alıntı:
gözün aydın bende o gün gittim sordum bir sorun yok ama bekle diyorlar 4.5 ay oldu sizin eşiniz hangi ülkenin vatandaşı
-
Alıntı:
gözün aydın bende o gün gittim sordum bir sorun yok ama bekle diyorlar 4.5 ay oldu sizin eşiniz hangi ülkenin vatandaşı
sorun yok dedilerse hic korkma..icin rahat olsun..mutlaka en kisa zamanda karar asamasina gecer.esim libya vatandasiydi,sizin hangi ulke
-
[langtitle=en]Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu[/langtitle]
[lang=en]Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
Beyler bunun suresi ne kadar ?[/lang]
- - - Updated - - -
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
Beyler bunun suresi ne kadar ?
-
Cevap: [langtitle=en]Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu[/langtitle]
Alıntı:
ghosthunter1 rumuzlu üyeden alıntı
[lang=en]Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
Beyler bunun suresi ne kadar ?[/lang]
- - - Updated - - -
Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
Beyler bunun suresi ne kadar ?
Bizimde evlilikten ve bu aşama 5 ay sürdü...genelde bu aşama 3-6 ay arası değişmekte..bizim ilk başvurudan tam 10 ay sonra ise vatandaşlık geldi..
-
Cevap: [langtitle=en]Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu[/langtitle]
Arkadaşlar 4 aydır istisnai vatandaşlık başvurumuz bakanlar onayında (karar aşamasındadır yazıyor). Bizim gibi böyle bekleyen var mıdır ? Daha ne kadar sürebilir ?
Saygılar , sevgiler
-
Semtuahmed eşim vatandaşlığı geçti. Bundan sonraki aşamada mecburiye gitmeden özelde çalışmaya devam edebiliyor mu, yoksa diploma tescili yaptırıp mecburi hizmete mi gitmesi gerekiyor biliyor musunuz?
- - - Updated - - -
Semtuahmed eşim Türk vatandaşlığına geçti. Özel bir hastanede pratisyen hekim olarak çalışıyor. Şimdi mecburi hizmete gitmeden özelde çalışabilir mi yoksa diploma tesili yaptırıp mecburi hizmete mi gitmesi gerekiyor?
-
Alıntı:
Semtuahmed eşim vatandaşlığı geçti. Bundan sonraki aşamada mecburiye gitmeden özelde çalışmaya devam edebiliyor mu, yoksa diploma tescili yaptırıp mecburi hizmete mi gitmesi gerekiyor biliyor musunuz?
- - - Updated - - -
Semtuahmed eşim Türk vatandaşlığına geçti. Özel bir hastanede pratisyen hekim olarak çalışıyor. Şimdi mecburi hizmete gitmeden özelde çalışabilir mi yoksa diploma tesili yaptırıp mecburi hizmete mi gitmesi gerekiyor?
Tabussi okulu türkiyede mi bitir di yurt dışında mı ? Yurt dışında bitirdiyse diploma denkliği gerekir zaten
- - - Updated - - -
Alıntı:
- - - Updated - - -
Özelden sana mesaj gönderemiyorum..detaylı konusmak için