Cevap: N'olacak Bu CHP'nin Hali?
Sayın Gür,
CHP'nin sitesinde Demirtaş Ceyhun için yapılan açıklama elbette memnuniyet verici. Ama benim anlatmak istediğim farklı bir şey. Ölüm gibi ciddi ve (ve hayatın gerçeği) konusunda ölenin yakınlarına başsağlığı dilemek insani bir görev veya davranıştır.
Ozan Ceyhun da bir sosyal demokrat olarak bunu sosyal demokrat olarak bildiği bir partiden beklediğini, ama onlardan hiç ses çıkmadığını, AKP'den telefonla arandığını ve buna şaşırdığını ifade etmişti. Bu ya vefa için yapılır, ya da "politika" için yapılır. Ama o ortamda insanlara "bunu politika için yapıyorsun" denmez. Hangi amaçla yapılırsa yapılsın, muhatabını memnun eder. CHP, Demirtaş Ceyhun'u kendisine daha yakın, oğlunu da daha uzak görmüş olabilir, ama bunlar konumuz için mazeret olmamalı. Böyle durumlarda insan rakibi de olsa görevini yapmalı diye düşünüyorum.
Hikmet Abi'nin ve Ozan Ceyhun'un yakınmaları da gösteriyor ki, CHP bu işi beceremiyor. Bunu CHP'yi kötülemek için söylemiyorum. Bir gerçeği vurgulamak için söylüyorum.
Ekşi sözlükteki dedikodular ciddiye alınacak şeylerdeğil. Ben Ozan Ceyhun'u yakından dinledim ve sohbet ettim. Hiç de Almanlaşmış falan değil. Babasından farklı düşündüğünü ben de kendisine sordum kendisi de zaten bunu açıkça söylüyor. Babam gibi düşünmüyorum diyor, ama babasıyla gurur duyuyor. Babam da dedem gibi düşünmüyordu, ben de babam gibi düşünmnüyorum diyor. Bu düşünce farklılığını normal görüyor. Türkiye için Almanya'da ve AB'de neler yapabilirm diye uğraşıyor. Oralarda Türkiye'yi destekleyen politikacıların olması büyük fırsat. Bunu değerlendirmek gerekir. Kafayı kuma sokarak, oralardaki gelişmelerden soyut yaşamak Türkiye'yi sosyal ve ekonomik anlamda çölleşmeye götürür.
Sayın horasan;
Ben halimden memnunum.
Sen adamı zorla CHP avukatı yaparsın Abbas Üstad.
Bir haber :
CHP`li muhalifler, eylem provası yaptı
Sarıgülcüler dün İstanbul İstiklal Caddesi`nde büyük eylemin provasını yaptı.
Bazı Avrupa Parlamentosu eski ve yeni milletvekillerinin destek verdiği yürüyüşte, Baykal`ın istifası istendi. Muhalifler, `Baykal gitme vaktin geldi` yazılı şemsiyeler açtı.
Mustafa Sarıgül`ü destekleyen 200 kişilik grup, Galatasaray Meydanı`nda toplandı. Grup adına açıklama yapan Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Ozan Ceyhun, Almanya`daki Türklerin kalbinin CHP için attığını; ancak seçim sonrası alınan yenilginin bedelinin ödenmesi gerektiğini söyledi. Ceyhun, Baykal`ın artık gitme vaktinin geldiğini kaydetti. CHP`nin Sosyalist Enternasyonal`den atılmak üzere olduğunu belirten Ceyhun, bir sosyal demokrat olarak buna göz yummayacaklarını ifade etti. Sarıgül hareketinin `şahıs hareketi` olmadığını savunan Ozan Ceyhun, bu hareketin `utanç tablosuna karşı girişilen onur hareketi` olarak görülmesini istedi. Açıklamanın ardından grup, açtıkları şemsiyelerle Taksim`e yürüdü. `Baykal istifa` şeklinde sloganlar atan grup, Taksim Meydanı`nda kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada, `Parola 999, hedef iktidar. Bu bir halk hareketidir. Yarın 9`da 9 gerekçeyle Ankara`da CHP Genel Merkezi önünde buluşalım.` denildi.
Şimdi soralım: Bir Alman milletvekilinin böyle bir toplantıda bulunması bir tarafa, böyle bir konuşma yapması doğal mıdır?
Doğal değildir diyorsanız, kendisine CHP'den başsağlığı dilenmemesi de doğaldır.
Sayın Gür;
Mustaf Sarıgül'ün ekibi Adana'da da ofis açtı ve ofis, bizimle aynı binada..
Yani adamlarla komşu olduk..
Bir çay içmeye gitsek yanlış anlaşılır mı acaba?...
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Gür;
Mustaf Sarıgül'ün ekibi Adana'da da ofis açtı ve ofis, bizimle aynı binada..
Yani adamlarla komşu olduk..
Bir çay içmeye gitsek yanlış anlaşılır mı acaba?...
Bu forumda yazdıklarını okurlarsa, onların sana çaya geleceklerine emin olabilirsin.:):):)
Kılıçdaroğlu espri konusu oldu
CHP Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemde elinde belgeyle çıkıp “yolsuzluk, usulsüzlük var” deyip ertesi günde belgelerle tekzip edilmesi mizah konusu oldu.
Kılıçdaroğlu, son olarak usülsüz dinleme iddiasıyla ilgili bir belge göstermiş, ertesi gün tekzip edilince de asıl belgeyi sakladığını itiraf etmek zorunda kalmıştı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na ait olduğunu iddia ettiği tahrif edilmiş belgeyle ekranlara çıkan CHP’li Kılıçdaroğlu, gerçek belgelerin açıklanmasıyla medya sohbet sitelerinde de alay konusu oldu.
Medya sohbetlerinde ve internet sitelerinde “Kemal bey bir belge açıklarsa iki manşeti kurtulur! Birinci gün iddia ikinci gün yalanlama manşet olur” esprisi yapılıyor.
1. GÜN
http://91.93.103.35/icerik/091228-124605-p6k.jpg
2. GÜN
http://91.93.103.35/icerik/091228-124611-p6k2.jpg
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=224188
CHP milletvekili Muharrem İnce'nin konuşmasının internette çok ilgi gördüğü fazla tıklanmasından anlaşılıyor;
http://www.youtube.com/watch?v=8lomMUm-icM
CHP'liler birbirine girdi
İzmir'de olaylı geçen CHP kongrelerinin Çiğli'de yapılan sonuncusunda birbirlerine giren tarafları çevik kuvvet polisleri ayırdı.
Partinin grup kararına aykırı davrandıkları gerekçesiyle ihraç edilen Çiğli Belediye Meclis üyeleri, kürsüde konuşan CHP İzmir İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar'ın etrafını sarararak, "Ne yüzle burada konuşuyorsun, defol" diye bağırdı. Meclis Üyesi Önder Özdemir, kongrede divan başkanlığını yapan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Mehmet Ali Susam'ın önünde duran içi su dolu cam bardağı yumruk atarak, parçaladı. Elit Düğün Salonu'nda yapılan kongrenin divan başkanlığını MYK üyesi, İzmir Mlletvekili Mehmet Ali Susam yaptı.
Kongrede CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu tarafından desteklenen Ali Rıza Koçer ile Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak tarafından desteklenen İsmail Arıcı aday oldu. Nalbantoğlu'nun katılmadığı toplantıda CHP İzmir İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar kürsüde konuşurken, bir süre önce partinin grup kararına aykırı davrandıkları gerekçesiyle ihraç edilen Çiğli Belediye Meclis üyeleri, 20 partiliyle birlikte kürsünün etrafını sardı. Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut'un vefatının ardından partinin grup kararı alarak çıkardığı Şeref Bektaş'a karşı AK Parti'lilerle birlikte hareket ederek, Metin Solak'ı seçtiren bu gerekçeyle de partiden ihraç edilen meclis üyelerinden Önder Özdemir, Muhlis Yıldırım, Mesut Akın'ın başını çektiği grup, Akpınar'a "Siz nasıl CHP'lisiniz?. O makama yakışmıyorsunuz. O yüzden mi bizi partiden ihraç ettiniz? Ne yüzle buraya geliyorsunuz. Burada konuşma yapamazsınız" diyerek, bağırdı.Araya giren Mehmet Ali Susam, meclis üyelerini ve onlara destek veren partilileri yatıştırmaya çalıştı. Önder Özdemir, Susam'ın oturduğu masaya gelerek, "Salonu terk etmiyoruz, ne yapacaksınız?" diye bağırdı ve içi su dolu cam bardağı yumruk atarak, parçaladı. Susam, polisten yardım istedi, çevik kuvvet polisi, tarafları ayırdı.Susam'ın sahneyi boşaltması için uyardığı partililer arasında bulunan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, sinirlenerek, salonu terk etti.
http://haber.mynet.com/detay/guncel/...e-girdi/492890
'Bazı davalarda sanık olmak iyidir'
CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan'la aralarındaki "Ergenekon'un avukatı-savcısı" tartışmasına, yeni bir boyut getirdi. Grup'ta konuşan Baykal, "Bazı davalar vardır ki, o davada savcı olmaktansa bırakın davanın avukatı olmayı, sanığı olmak tercih edilir" ifadesini kullandı. Baykal, Erdoğan'ın "Orgeneral İlker Başbuğ ile paslaşıyoruz" sözlerine ise "Çok paslaşmayın, kendi kalenize gol atarsınız" yanıtını verdi. Baykal, Anayasa değişikliğini olanaklı görmediğini belirtirken de iktidarın referanduma cesaret edemeyeceğini savundu.
Pes artık :)