Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
sevgili arkadaşlar bir de ihraç edildikten sonra benim davalarıma bakabilecek firar suçuyla ilgili deneyimi olan bir avukat arıyorum.mesaj gönderirseniz sevinirim
Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Alıntı:
fatih cem karabıyık rumuzlu üyeden alıntı
sevgili arkadaşlar bir de ihraç edildikten sonra benim davalarıma bakabilecek firar suçuyla ilgili deneyimi olan bir avukat arıyorum.mesaj gönderirseniz sevinirim
Mesajınız forum kullarına aykırı.Burada avukat arama msajları göndermiyoruz, bilgi paylaşıyoruz.
özür diliyorum kusura bakmayın.
Alıntı:
merhaba sevgili arkadaşlar..ben 10 aydır firarda olan bir deniz astsubayıyım.11 ay önce sayısal lotodan ikramiye kazandım ve bu mesleği artık yapmamaya karar verdim.tek kurtuluş yolumun firar olması üzücü ama napalım tek çare buydu.ihraç edilmeyi bekliyorum .kanunları çok iyi biliyorum .teslim olduktan sonra başıma gelecek süreçleri de.ancak en son tbmm de çıkan bir yasa aklıma takıldı..sivillerin askeri mahkemede yargılanamayacağıyla ilgili.bu durum bize yansıyacak mı.birinci sorum bu.ikinci sorum da ben türk silahlı kuvvetlerine para yardımında bulunsam hapisten kurtuluşum olur mu acaba.belki çoğunuz bu çok saçma bi soru oldu diyeceksiniz ama napalım insan hapisi duyunca aklına böyle senaryolar geliyo işte:)
Bu topraklarda biz doğduk biz yaşadık biz varız VATAN Sevgisinden beslenen fedakarlık duygusu dejenere insanlara gülünç gelir.
Osman PAMUKOĞLU
Alıntı:
merhaba sevgili arkadaşlar..ben 10 aydır firarda olan bir deniz astsubayıyım.11 ay önce sayısal lotodan ikramiye kazandım ve bu mesleği artık yapmamaya karar verdim.tek kurtuluş yolumun firar olması üzücü ama napalım tek çare buydu.ihraç edilmeyi bekliyorum .kanunları çok iyi biliyorum .teslim olduktan sonra başıma gelecek süreçleri de.ancak en son tbmm de çıkan bir yasa aklıma takıldı..sivillerin askeri mahkemede yargılanamayacağıyla ilgili.bu durum bize yansıyacak mı.birinci sorum bu.ikinci sorum da ben türk silahlı kuvvetlerine para yardımında bulunsam hapisten kurtuluşum olur mu acaba.belki çoğunuz bu çok saçma bi soru oldu diyeceksiniz ama napalım insan hapisi duyunca aklına böyle senaryolar geliyo işte:)
Gerçekten çok saçma bir soru olmuş. Yok öyle bir şey.
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
Bu topraklarda biz doğduk biz yaşadık biz varız VATAN Sevgisinden beslenen fedakarlık duygusu dejenere insanlara gülünç gelir.
Osman PAMUKOĞLU
sevgili mehmet emin bey aslında tam olarak bana ne mesaj vermek istediğinizi anlamadım ama anladığım kadarına cevap vereyim...14 yaşımda aile baskısıyla ne olacağımı bile bilmeden askeri okul sınavına girdim.ailem o zamanlar beni okulu kazanamazsam okutmayacaklarını söylediler.korkarak da olsa askeri okulu kazandım.ama askeri okul hiç de korkulacak gibi olmadı ...fakat bize orda herşey toz pembe gösterildi.yani meslek yaşantımız hakkında doğrular söylenmedi.belki bizi iyi bir subay iyi bir astsubay iyi bir asker olarak yetiştirdiler ancak bize insanlığı öğretmediler.ve öyle mesleğe başladı.mesleğe başladıktan sonra hata yaptığımızın farkına vardık.şahsım adına konuşuyorum askerliğin bana gerçekten ters bi meslek oldugunun farkına vardım.özeleştiri yapayım aldığım parayı da bu isteksizlikle haketmiyordum.ve allah birgün yüzüme güldü.orda durmamın bi anlamı kalmadı.kalanlara da sabır ve başarı diliyorum..herkesin yapacağı iş değil.
syn fatih cem karabıyık arkadasım diğer bir formda cezaevi şartlarını sormuşun ilgimi çekti buradada kanunları çok iyi bildiğinizi belirtmişiniz kanunları çok iyi bildiğinize göre cezaevi şartlarındanda haberiniz vardır ayrıca TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN HİÇ BİR YERİNDE PARAYLA ÖZGÜRLÜK SATILMAZ saygılarımla
merhaba alpaslan bey.firardan sonra olan kanunları tabiki biliyorum.ama hiç cezaevinde yatmadım.ordaki günlük yaşam nasıl bilmiyorum.kanundan kastım kendi durumumla ilgili olandı.yoksa bütün tck yı bilemem tabi ki:) haklısınız hiçbir özgürlük parayla satın alınamaz ama orda demiştim ki saçmaladığımın farkındayım diye:)
merhaba arkadas lutfen konunun baslıgından sapmasak ve bu konu uzerıne yogunlassak... bende uzun sureden berı takıp etmekteyım durumları ve bırkac gun ıcerısınde cok saglam bır kaynaktan haber alacagım ve sızlerle paylasacagım lutfen arkadaslar boyle kısısel ve gereksız konuları bu forumda paylasmazsak sevınırız...
Alıntı:
acunfirarda rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadas lutfen konunun baslıgından sapmasak ve bu konu uzerıne yogunlassak... bende uzun sureden berı takıp etmekteyım durumları ve bırkac gun ıcerısınde cok saglam bır kaynaktan haber alacagım ve sızlerle paylasacagım lutfen arkadaslar boyle kısısel ve gereksız konuları bu forumda paylasmazsak sevınırız...
"Çok sağlam kaynaklı" haberinizi bekliyoruz:ok