-
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
ilgili arkadaslara duyurulur dün yani 24 mayıs günü öğlen saati gibi istanbul sabiha gökçen havalimanı girişinde polis kontrolünde GBT araştırmasından geçtim.herhangi bir problem yaşamadım .yani hala o sölenen yasa sanırım yok ortada,şimdi düşünmeye başladım acaba boşu boşunamı içimize bu korkuyu yaymak istiyen birilerimi var.ki ben işim gereği haftada en az 2 kere GBT araştırmasından geçen biriyim....
-
arkadaşlar bende uzun zamandır aranızda olamadım.yurt dışı seyahatindeydim kardeşimle beraber.2 kere yurt içine giriş çıkış yaptık ama herhangi bir problem olmadı.ayrıca 2 gün önce istanbulda kardeşimi bir gece gezmesinde alkol muayenesi sırasında gbt sorgusu yapılmış ve bir şey olmadı.kısacası kendinizi fazla kasmayın arkadaşlar,ve şunu unutmayın nette çok güzel bir bedelli askerlikle ilgili site var orayıda takip edebilirsiniz 10-12 senedir yoklama kaçağı olupta çalışan kişiler var.durun bakalım burası Turkiye yarın ne olacağı belli olmaz.
-
hadi hayırlısı bende korkudan uçağa binemiyordum
-
Arkadaşlar, daha öncede anlatmıştım, 2006 da mezun oldum, yoklama yaptırmadım.. 2008 başında 2 sivil amcamların evine gidip beni sormuşlardı vs. ben de GBT den çekiniyodum ve işin garibi arkadaşlarım günde 3 kez gbt ye yakalanırken ben 2007 mayısından beri hiç yakalanmamıştım.. dün bindiğim minibüsü sağa çektiler GBT kontrolü diye, ve araçlarındaki alet ile değil, direk karakolu arayarak baktılar kimliklere (karakollardaki bilgisayarlardan yakalanıldığı söyleniyordu) temiz çıktı.. bu demektir ki yoklama kaçağı arkadaşlar yaş sınırını doldurmadıkları taktirde aranıyor durumuna düşmüyorlar.
-
1972 doğumluyum depremden sonra çıkan bedelli askerlikten yararlandım
32 askerlik yaptım sonra izin kadığı verlip terhis oldum son taksidi
bir gün geciktiridiğim için kapsam dışına çıkarıldım
2001 kasımda askere alınmam gerekiyordu, bakaya aldım
4 yıllık üniversite mezunuyum,8 yıllık bakayayayım,8 yıl yaklaşık 32 dönem
yapıyor 32 *500:16000 tl mi? ödeyecem eğer para cezası olursa.
devlete verdiğim 10.000 mark hala devlette
not:
11 mayısta 2009 askerlik şubesine gittim kütüğüm pendikte fakat ben daha önce askere gitme işlerim olan şubeye gittim memur yedek subayı adayı olduğum söyledi tebligatsız işlemi beni kapsamadığını söyledi, bir de memur
beni tanıyordu bilmeze yatıp benim neden oraya geldiğimi askerlik yaptığımı
söyledi bu tavrı beni tedirgin etti ,sanki oradan gitmemi istiyor gibiydi
teşekkürler
-
Re: obezite ve kara ciger enzim yüksekligi 3 ay hava değişimi
Alıntı:
rami_animator rumuzlu üyeden alıntı
simdiden vermiş oldugunuz ve vereceğiniz cevaplardan dolayi tesekür ediyorum. ben 88/4 tertipim marta kara ciger enzim yüksekligi ve obezite kilo fazaligi nedeniyle 3 ay hava degisiminine heyet önünde karar verildi. fakat hemen hemen iki buçuk ayda yaptigim diyetlere ragmen kilo vermek yerine kilo aldim. sitede herkez bi farkli seyler söylüyor fakat herkez hemen hemen aynı konuya geliyor. şimdi benim kilom 111 ve boyum 170 akciger enzimlerim yüksek obezite teşhisi konuldu. ama heyet zamaninda ben 105 kilo idim zayiflamak yerine hep kilo aliyorum sonuc ne olabilir. ben de bu halimden hiç memnun degilim. lütfen cevap veriniz. uzmanlarin cevaplarinida beklerim şimdiden herkeze tşk ederim....
89/1 tertipim su an dagıtım iznindeyim,bizde de 2 kisi benzer durumdan 6ay hava degisimi aldı orada soyleneni soyluyorum;6 ay sonra geldiklerinde tekrar heyete girecekler durum aynı ise askerlik yapamaz raporu ile ayrılacaklar,daha sonraki 5 yıl içinde tekrar görmek için cagırabilirler,2 yıl sonrada olabilir 5 yıl sonrada olabilir ,heyete tekrar girilecek, promlem duzelmişse askere alacaklar.devam ediyor ise iş bitiyor
-
İyi Günler;
1984 doğumluyum. 2005 Yılında ankarada otelde kalırken yoklama kaçağı suçu ile polis tarafından otelden alındım ve ertesi günü sabahı askerlik şubesine sevk edildim polis nezaretinde. Askerlik şubesindeki muayenemden sonra beni askeri hastaneye sevk ettiler ve oradan obezite tanısı ile 1 yıl sevk geciktirmesi kararı çıktı. Bu kararı ankaradaki askerlik şubesinede onaylatarak 1 yıl sevk geciktirmesi almıştım. 2006 Ocak ayında sevk geciktirme süresi doldu fakat ben kilolarımda kurtulduğum için(1 sene içerisinde 40 kilo verdim) tekrar muayene olmaya gitmedim. Yasal olarak bir gerekçem, mazeretim yok fakat ailenin tek erkek çocuğuyum, ailemde benden başka çalışan olmadığı için ben askere gittiğimde maddi sıkıntılar içine düşecekleri gerekçesiyle askere şu anda gitmeyi düşünmüyorum.
Asıl sizlere sormak istediğim konu ben kimliğimi kaybettim. Kimliğimi tekrar çıkarttırmak için nüfus müdürlüğüne başvuracağım fakat nüfus müdürlüklerinde GBT kaydına bakıldığı bilgisini almıştım. Eğer durum böyle ise nüfus cüzdanını çıkartırım ama sonrasında askerlik şubesine zorunlu bir gidiş olur ki bu benim için iyi olmaz.
Ek olarak artık minibüslerde bile GBT kaydına bakıyor polis. Benim Askerlik Durumum yüzünden GBT Kaydım Çıkmışmıdır.
Teşekkürler.
-
Gbt kayıtları konusunda kesin bir bilgi yok açıkcası yukarda yazan bazı arkadaşlar gbt kayıtlarına girmediklerini belirtmişler ama belli olmaz tabiki o yüzden dikkatli olmakta fayda var 2005 yılında otelde yakalandım demişsin bende istanbulda birkaç otelde kaldım problem olmadı hiç dediğim gibi birada tesadüfle alakalı gbt ile ilgili kesin bilgi burdan paylaşılırsa iyi olur arkadaşlar bu arada 2006 dan beri hiç gbt ye girmedinmi yada arayıp sormadılarmı
-
Alıntı:
selcuk005 rumuzlu üyeden alıntı
Gbt kayıtları konusunda kesin bir bilgi yok açıkcası yukarda yazan bazı arkadaşlar gbt kayıtlarına girmediklerini belirtmişler ama belli olmaz tabiki o yüzden dikkatli olmakta fayda var 2005 yılında otelde yakalandım demişsin bende istanbulda birkaç otelde kaldım problem olmadı hiç dediğim gibi birada tesadüfle alakalı gbt ile ilgili kesin bilgi burdan paylaşılırsa iyi olur arkadaşlar bu arada 2006 dan beri hiç gbt ye girmedinmi yada arayıp sormadılarmı
Hayır Hiç GBT'ye girmedim. Nüfus Müdürlüğüne kimliğimi tekrar çıkartmak için Başvuracağım ama oradada GBT bakıyorlar. O yüzden biraz endişeliyim açıkcası gidip gitmemek konusunda.
-
Kimliğimi 15 gün önce değiştirdim problem olmadı nufusta gbt ye bakma olayı yok gbt ye sadece polis ve jandarma ulaşabilir nufusla alakası yok ama ben yeniletmiştim eski kimliğimi sense tümden kaybetmişssin emniyetten kağıt getirmeni isteyebilir nufus dairesi ozaman problem olur işte tavsiyem nufustan öğren emniyete gönderip göndermediklerini öyle işlemlere başla nihayetinde kimliksizde gzemessin değilmi.
-
Alıntı:
Kimliğimi 15 gün önce değiştirdim problem olmadı nufusta gbt ye bakma olayı yok gbt ye sadece polis ve jandarma ulaşabilir nufusla alakası yok ama ben yeniletmiştim eski kimliğimi sense tümden kaybetmişssin emniyetten kağıt getirmeni isteyebilir nufus dairesi ozaman problem olur işte tavsiyem nufustan öğren emniyete gönderip göndermediklerini öyle işlemlere başla nihayetinde kimliksizde gzemessin değilmi.
Hayır Polise Filan göndermiyorlar. Muhtarlıktan bir evrak alıp(Form) doldurup gidiyorsun çıkartıyorlar. 6 sene önce tekrar çıkartmaya gitmiştim. Ozaman tecil ettirtmemiştim yani yoklama kaçağıdım. Nüfus müdürlüğündeki bayan pat diye bakaya şuçunuz varmış dedi. benim endişem burada işte. Gerçi bakayadan aranıyorsun dedi ama hiçbir işlem yapmadan kimliğimi vermişti bana.
Bu seferde aynı sorun olmaz inşallah.
Ama şu yasa kesinliği nezaman belli olur acaba. Konu tam bir muamma altında şu anda.
Birde ek olarak;
Eski çalıştığım işyerine yazı gelmişti. Bakaya suçu işleyen kişileri kurumlarında tutmak, çalıştırmak suçtur. Ya kişinin iş akdini sonlandırın yada askerlik şubesine teslim edin gibisinden bir yazı.Bu Benim savcılıktan aranmam çıktığını mı gösteriyor. Yoksa tüm bakaya suçu olanların çalıştıkları kurumlara geliyor mu böyle yazılar. Bu yazı sonrası haliyle işimden ayrıldım ve şimdi serbest olarak çalışıyorum ama sigortam yok. Anladığım kadarıyla nerede çalışıp çalışmadığı bilgisine ssk verilerinden ulaşıyorlar.
Bu yazıya istinaden Savcılık tarafından aramam çıkmışmıdır. Çıktı ise bunu nasıl öğrenebilirim. Çıkmışsa GBT kaydıma işlenmişmidir.? Eğer öğrenebileceğim mercii savcılık ise öğrendikten sonra askerlik şubesine askerlik işlemleri için beni zoraki olarak sevk ederlermi?
Teşekkürler
-
Arkadaşlar bu aralar gbt kayıtlarıyla ilgili bilgisi olan varmı acaba uçakla seyahat eden yada otlde falan konaklayan bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa iyi olur
-
Merhaba Arkadaslar,
Arkadaslar bir sorum olacakti insallah cevabini alirim suan almanya da kaliyorum 2003 yilinda annem babam karar verdi temelli dönüs yaptik yasim 17 ide ve okula gidemedim cünkü bazi nedenler yüzünden türkcem cok zayif suan bunu yazan bir arkadasim ve benim adresim önceden annemin kövünde kayitlimis bana askerlik subesinden hic bir kegat gelmedi asker kacagi oldugumu bilmiyordum cünkü bana kimse birsey söylemedi biraz sacma geliyor ama 2008 yilinda tekrar almanyaya geldim yani suan asker kacagiyim nisanlimla evlenmeyi düsünüyorum ama almanya hükümeti benim oturum izni almak icin nisanlimla evlendigimi söyledi bende almanyada bu sonuca karsi mahkeme actim ve mahkemeyi kazandim ama burda iki hafta icinde mahkeme sonucuna karsi itirazda buluna biliyorsun ve zaten bunuda yapti bizim biricik natzi memur suan mahkemem landesgericht te yani büyük mahkemede o adar adi bir ülke nisanlimla evlenmemem icin hersey yapiyorlar suan bana avukattak bir kegat geldi ve dediler seni göndermek isitiyor bende suan 23 yasindayim ve asker kacagiyim bazi sorularim olacak insallah cevab verirsiniz simdiden herkese tskler.
1. sorum eger türkiyeye gelirsem pasaport kontrölünde yakalanma imkanim varmi.
2.sorum asker kacagi oldugum halde hapise girme imkanim varmi.
3.sorum eger nisanlim tr ye gelse orda evlenip pasaportumu uzatsam yakalanma imkanim varmi.
4.sorum bende bakaya miyim anlami nedir bilmiyorum.
5.sorum bu yeni cikan yasa banada geciyormu.
Simdiden herkese tsk ler allaha emanet olun...
Saygilarimla Affetmez2323
-
Arkadaslar ne zamen cevap yazarsiniz
-
Alıntı:
Arkadaşlar bu aralar gbt kayıtlarıyla ilgili bilgisi olan varmı acaba uçakla seyahat eden yada otlde falan konaklayan bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa iyi olur
Durum : Yoklama Kaçağı
Tarih : 02.07.2009 / 18:45
Yer : Taksim Meydanı (sivil ekip)
Sonuç : Temiz
-
Peki son zamanlarda otelde flan konaklayan varmı duyduğuma göre otel gibi yerlerdeki kontroller farklı oluyormuş yoksa tüm gbt ler aynımıdır.
Alıntı:
hukukiisler rumuzlu üyeden alıntı
Durum : Yoklama Kaçağı
Tarih : 02.07.2009 / 18:45
Yer : Taksim Meydanı (sivil ekip)
Sonuç : Temiz
-
Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Acaba bakayalar subeye teslim olduklarinda tekrar muayene ediliyorlar mi? Bu konuda bir bilgi bulamadim.
-
bakaya zaten muayenesi yapılmış yeri belli olmuş demektir dostum bu yüzden eger senin talebin olmassa direk sevk edilirsin benim bildiğim.
Bu arada son zamanlarda otel de konaklayan yada uçak seyahati yapan varmı.
-
Talebim doğrultusunda tekrar muayene olur muyum yani? Ben son yoklamamı öğrenci affı dolayısıyla yapmıştım ve kilo fazlam olmasına rağmen kısıtlı zaman olması sebebiyle kilom tam sınırda yazıldı. Şimdi şubeye teslim olup kilo fazlam olduğunu söylersem hastaneye sevk alır mıyım?
-
Tabiki neticede senin sağlıın her şeyin üstünde şubede işlemlerin yapılırken kilo yada başka sağlık sorunların olduğunu belirtip tekrar meayene isteyebilirsin sen emin olmak için yinede telefonla bir şubeyi arayarak bilgi alabilirsin
Bu arada benim sorum hala cevaplanmadı yokmu bu aralar otelde konaklayan yada uçakla problemsiz seyahat eden
-
yeni bir işe başlayacağım sabıka kaydı çıkartmam gerekiyor. acaba yoklama kaçağı olduğum orada görünürmü? Teşekkürler.
-
Alıntı:
bronx2000 rumuzlu üyeden alıntı
yeni bir işe başlayacağım sabıka kaydı çıkartmam gerekiyor. acaba yoklama kaçağı olduğum orada görünürmü? Teşekkürler.
Arkadaşlar çıkmıyormuş öğrendim
-
arkadaslar iletileri okurken sadece son iletilere bakmayin iki uc ileti geriye bakin bakin orda arkadaslar yazmis yurt icine giris cikis yaptik hic bir sorun cikmadi diye kac defa yazmislar gbt ye girdik hic bir sorun cikmadi diye neden hala ayni seyleri soruyosunuz iki uc ileti geriye bakin ve yazilim tarihine bakin sorularinizin cevaplarini gorursunuz ________________________________________ bende sorularima cevap bulamadim japonyadan bastim gittim turkiyeye iki hafta sonrada yani 5 ayin 11 rinde guney koreye ucdum hicbir sorun yasamadim hayat bazen risktir risk almadan hicbisey olmaz
-
Subeye mazaret ifadesini ne zaman vermek gerekir?
Arkadaslar, herkese merhaba
31 Temmuz 2009 itibariyle bakaya durumundayim. Temmuz 2009 itibariyle resmen yuksek lisansa kayit yaptirmis olmama ragmen, universitenin derslerin eylulde basladigini gerekce gostererek "Eylul" tarihli tecil belgesi gondermesi nedeniyle (ki bunu bazi askerlik subelerinden gelen tepkiler uzerine bu sene uygulamaya koymus, onceki senelerde Temmuz tarihli belgeler gonderiyormus) bakaya durumuna dustum.
Simdi bundan sonraki adim, arastirdigim kadariyla, askerlik subesine gidip ifade vermek. Elimde, Temmuz ayinda okula kesin kaydimi yaptirdigimi gosteren iki belge var.
Sormak istedigim:
1- Bu ifadeyi ne zaman vermek gerekir? Savcilik suc duyurusunda bulunmadan once belgelerimi sunmak ve o tarihte ogrenci oldugumu kanitlamak istiyorum. Resmi olarak bakayalik hangi tarihte baslar ve savcilik suc duyurusunda bulunur?
2-Boyle gecerli bir mazaret olmasina ragmen mahkemeye sevk edilip, bakayalik kisir dongusunun icine girmem olasi midir?
Not:Rapor alarak bu donemi savusturmam, calistigim icin, mumkun degildi.
Tecrubeli arkadaslar bu konuda bildiklerini paylasirlarsa sevinirim, simdiden tesekkurler
-
Arkadaşım şakamı yapıyorsun anlamadım 31 inde bakaya kaldım diyosun bugün ağustosun 3 ü yani 4 gündür bakayasın üstelik araya haftasonu girdiği için zaten işlem yapamassın yani senin durumun biraz şaka gibi 2 günlük bakayamı olur sen kendini mahkum bile etmişsin yok savcı yok mahkeme falan burda 4-5 yıldır bakaya yada yoklama kaçağı olanlar var sen 2 gün için nerdeyse kaç yıl yatarım diye sorucan.Arkadaşım 2 günlük bakaya olmaz şubene git haftasonu falan girdi de hiç bir şey olmaz
-
Cevap: Subeye mazaret ifadesini ne zaman vermek gerekir?
Alıntı:
bakayalik rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaslar, herkese merhaba
31 Temmuz 2009 itibariyle bakaya durumundayim. Temmuz 2009 itibariyle resmen yuksek lisansa kayit yaptirmis olmama ragmen, universitenin derslerin eylulde basladigini gerekce gostererek "Eylul" tarihli tecil belgesi gondermesi nedeniyle (ki bunu bazi askerlik subelerinden gelen tepkiler uzerine bu sene uygulamaya koymus, onceki senelerde Temmuz tarihli belgeler gonderiyormus) bakaya durumuna dustum.
Simdi bundan sonraki adim, arastirdigim kadariyla, askerlik subesine gidip ifade vermek. Elimde, Temmuz ayinda okula kesin kaydimi yaptirdigimi gosteren iki belge var.
Sormak istedigim:
1- Bu ifadeyi ne zaman vermek gerekir? Savcilik suc duyurusunda bulunmadan once belgelerimi sunmak ve o tarihte ogrenci oldugumu kanitlamak istiyorum. Resmi olarak bakayalik hangi tarihte baslar ve savcilik suc duyurusunda bulunur?
2-Boyle gecerli bir mazaret olmasina ragmen mahkemeye sevk edilip, bakayalik kisir dongusunun icine girmem olasi midir?
Not:Rapor alarak bu donemi savusturmam, calistigim icin, mumkun degildi.
Tecrubeli arkadaslar bu konuda bildiklerini paylasirlarsa sevinirim, simdiden tesekkurler
Arkadaşım da aynı sizin durumdaydı. Okul belgeyi ekimde yollayacağını söylediği için ağustos da bakaya kalacaktı. Bununa ilgili olarak AYİM (askeri yüksek idari mahkemesi) araştırdık, aynen diyor ki, bakaya kaldıktan önce kayıt yapılmış ve fiilen öğrenime başlanmış ise hak kaybı olmaz. Fiilen öğrenim olayı burada kritik nokta. Bizim arkadaş yüksekten vazgeçti ve askere gitti. Belki mahkemede beraat edebilirdi kayıt olduğuna dair belgeler ile. Fakat onun vazgeçmesine neden olan şuydu, askerlik şubesi bakaya olanları iş yerlerine bildiriyormuş kısa sürede, o da saygın bir kurumdaydı ve o durumda insan kaynakları departmanı zor durumda kalacağından, ki bakaya eleman çalıştırmak suç imiş, kendisi askere gitmeye karar vermişti.
-
Alıntı:
erdogan guler rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım da aynı sizin durumdaydı. Okul belgeyi ekimde yollayacağını söylediği için ağustos da bakaya kalacaktı. Bununa ilgili olarak AYİM (askeri yüksek idari mahkemesi) araştırdık, aynen diyor ki, bakaya kaldıktan önce kayıt yapılmış ve fiilen öğrenime başlanmış ise hak kaybı olmaz. Fiilen öğrenim olayı burada kritik nokta. Bizim arkadaş yüksekten vazgeçti ve askere gitti. Belki mahkemede beraat edebilirdi kayıt olduğuna dair belgeler ile. Fakat onun vazgeçmesine neden olan şuydu, askerlik şubesi bakaya olanları iş yerlerine bildiriyormuş kısa sürede, o da saygın bir kurumdaydı ve o durumda insan kaynakları departmanı zor durumda kalacağından, ki bakaya eleman çalıştırmak suç imiş, kendisi askere gitmeye karar vermişti.
Cevabınız için teşekkür ederim, çok aydınlatıcı oldu. Dediğiniz gibi burada fiilen ibaresi önemli. Esasında ben doktora aşamasındayım. Bu aşamada, derslerin başlama tarihinin fiili olarak öğrenime başlama tarihi olarak kabul edilmesi pek doğru gelmiyor bana. Zira lisanüstü aşamasında (özellikle doktorada), dersler ikinci plandadır. Daha çok tez danışmanı ve öğrenci arasındaki, teze yönelik çalışmalar öne çıkar, ki bunlar kayıt tarihinde hatta daha önce de başlayabilir.
Sanırım bu durumda, okuldan alınan belgelerin yanısıra, tez danışmanından Temmuz 09 itibariyle teze yönelik çalışmalar yapıldığını gösteren imzalı bir belge almak savunmayı güçlendirecektir.
Tekrar teşekkürler...
-
Alıntı:
Arkadasınız durumuyla ilgili daha önce yazdıklarınızı okudum. Sanırım geçen yıl gerçekleşmiş bu durum. Yalnız, arkadaşınızın durumunda benimkinden farklı olan bir ayrıntı dikkatimi çekti: Arkadaşınız, okuldan "temmuz tarihli öğrenci belgesi" alamıyormuş. Oysa bana daha kayıt yaptırdığım gün verilen öğrenci belgesinde, "kabul tarihi:9 Temmuz 2009" yazıyor. Bunun yanında Enstitüden aldığım Temmuz 09'dan itibaren kayıtlı öğrencimizdir ibareli ikinci bir belge var elimde. Sizin yorumunuz nedir bu konuda?
Enstitüdeki görevliden aldığım bilgi, daha önce benzer durumda olanlar hakkında "kovusturmaya yer olmadığı" yönünde savcılık tarafından karar verildiği.
Merak ettiğim bir baska konu da, ifadenin askerlik subesi yerine direk baglı bulunulan savcılıga verilmesinin mumkun olup olmadıgı. Ben de "saygın" bir kurumda çalıştığımdan süreci mümkün olduğunca hızlandırmak istiyorum.
-
arkaddaşlar vindobanayı gorenınız varmı bı maıl adresı bı telefonu olsada olur ulaşamıyorum bi turlu kendısıne cok acil
-
bakayalık'a cevaben
biz de araştırmalarımız sonucu aslında bakaya kalınsa bile savcılıça kovuşturmaya yer yoktur gibi bir sonuç alınacağını tahmin etmiştik. yani aslında üzerine gitse sorun çıkmayacaktı. fakat arkadaşın vazgeçmesine neden olan, bakaya kalma durumu çok erken bir sürede 1-2 haftada kuruma bildiriliyor diye askere gitme kararı aldı. yani kararında etkili olan iş yerine gidecek olan uyarıydı. ayrıca okul geçen sene kayıt olmuştur belgesi veriyordu fakat öğrenci belgesi vermiyordu, bu da artı bir durum sizin açınızdan.
-
Selam herkese benim 2 tane sorum olucak..
1) Ben 2006'dan beri,Yoklama Kaçağı gozkuyor,ama bu süre içersinde evime ne bir polis geldi neden bir telefon,sadece Trabzonda dede evine Muhtar beni sorumus askerlik için,ama ben muane olduğumda İstanbuldaki ev adresimi vermiştim..Neyse Sorum şudur..İş gereği Bodruma Gıdeceğim eylül ayında başında Bodruma gideceğim,ve Bodrum girişinde Jandarma Her arabayı çevirp Kimlik Konturlu yaptığını biliyorum,Benim Askerlik Problemim Bu çevrimede çıkarmı ?
2)Ben Mayıs 2010 da İtalya'ya Okumaya Gideceğim,Ordaki Okuldan alacağım belge ve okul parasını yatırdıma dair belge ile Subeye Gidersem Bana Tecil verirmi? yaşım 28
Lütfen cevaplarınızı beklıyorum Hukukçu arkdaslar...
Saygılarımla...
-
Sanırım veritabanı yenilendi, bir kısım yazılar silinmiş, arkadaşlar gbt den haber varmı, çıkıyormuyuz? Bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
-
Ben de durumumla ilgili konuya hakim arkadaşlardan bilgi rica edeceğim. Forumu detaylı olarak araştırdım, kimi sorularıma kafamda yaklaşık bir cevap bulmama rağmen netleştirebilmiş değilim. Cevap atacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Ben Avustralya'da üniversitede havacılık üstüne lisans eğitimimi almaktayım. 29 yaş sebebi ile son tecilim 31 ekim 2008'e kadar yapıldı. Üniversitem ise önümüzdeki kasım sonu bitiyor, yani diplomamı aralıkta alacağım.
Öğrenmek istediğim benim yoklama kaçağı mı, yoksa bakaya mı olduğum. Okuduklarım bana yoklama kaçağı sınıfına girmiş olduğum sonucunu çıkarttırıyor çünkü son yoklamaya gidip muayene olup sevk tarihi almış değilim. Yanılıyor muyum?
5713 sayılı kanuna göre mezuniyet tarihinden itibaren 3 yıl tehir hakkım var anladığım kadarı ile:
Yurt dışı yükseköğretim kurumu mezunlarına, denklik işlemleri için denklik başvuru tarihinden itibaren 1 yıl sevk tehiri hakkı verilir. Bunlardan;
a. Lisans seviyesinde denkliği tanınanlara talepleri halinde, denklik onay tarihinden itibaren ayrıca 2 yıl daha sevk tehiri hakkı verilir. Bu iki sevk tehirinin toplam süresi, mezuniyet tarihinden itibaren 3 yıl sınırını geçemez
Mezuniyet tarihlerinden itibaren lisans mezunlarına verilen 2 yıllık ve yüksek lisans mezunlarına verilen 1 yıllık sevk tehiri sürelerinin bitim tarihi, yükümlülerin 35 yaşını doldurdukları yılın 31 Aralık tarihini geçemez. Diploma denklik işlemleri için verilen 1 yıllık sevk tehirinde ise yaş sınırı aranmaz.
Bu kanunun benim için geçerli olmama ihtimali var mıdır? Mantığım gene olmadığını söylüyor ama bilgili arkadaşlar gene düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler.
-
SELAM herkese...22 Ağustosta Sabiha Gökçenden Bodruma uçtum Gbt'mi aldı polis bir sorun çıkmadı...Bodrumda Jandarma gece alkol muhanesi için çevirme yaptı ayrıyetten Gbt Aldı,bir problem çıkmadı....Yıne 4 Eylül Antalya hava limanında Polis Gbt'mi aldı bir problem olmadı...
saygılar
-
Alıntı:
SCC Napoli rumuzlu üyeden alıntı
SELAM herkese...22 Ağustosta Sabiha Gökçenden Bodruma uçtum Gbt'mi aldı polis bir sorun çıkmadı...Bodrumda Jandarma gece alkol muhanesi için çevirme yaptı ayrıyetten Gbt Aldı,bir problem çıkmadı....Yıne 4 Eylül Antalya hava limanında Polis Gbt'mi aldı bir problem olmadı...
saygılar
Teşekkürler arkadaşım, bende iki gün önce çevirmede gbt yapıldı sorun çıkmadı bilginize. Sıksık bu durumu yaşayan arkadaşlar yazarsa hepimiz faydalanabiliriz.
-
bu hafta 5. keredir polis çeviriyor gayrettepe civarlarında.. demek ki aranmıyoruz henüz..
-
Alıntı:
bakayalık'a cevaben
biz de araştırmalarımız sonucu aslında bakaya kalınsa bile savcılıça kovuşturmaya yer yoktur gibi bir sonuç alınacağını tahmin etmiştik. yani aslında üzerine gitse sorun çıkmayacaktı. fakat arkadaşın vazgeçmesine neden olan, bakaya kalma durumu çok erken bir sürede 1-2 haftada kuruma bildiriliyor diye askere gitme kararı aldı. yani kararında etkili olan iş yerine gidecek olan uyarıydı. ayrıca okul geçen sene kayıt olmuştur belgesi veriyordu fakat öğrenci belgesi vermiyordu, bu da artı bir durum sizin açınızdan.
Erdogan bey, tum yorumlariniz ve katkilariniz icin tekrar tesekkurler. Benim icin surec 4 Eylul 09 itibariyle sonuclandi. 26 Agustosta yerli askerlik subeme giderek ifademi verdim (Mumkun oldugunca acik, konu hakkinda bilgi sahibi oldugumu gosterir sekilde ve belgeleriyle). Bu arada is yerine herhangi bir yazi gonderilmemesi yonunde ricada bulundum, anlayisla karsiladilar. Zaten bu durumu aliskanlik haline getirip ifade dahi vermeyenler icin boyle bir uygulamaya gittiklerini soylediler. Ertesi gun dosya savciliga intikal etti, 4 Eylul itibariyle "kovusturmaya yer olmadigi" yonunde karar verildi. 11 Eylul itibariyle de adresime postalanacagini ogrendim.
Benzer duruma dusen arkadaslara yardimi olur umarim. Kesinlikle dert etmeye gerek yok, elinizde gecerli belgeler oldukca hicbir sorun cikmiyor.
-
Yoklama kaçakları gbt de çıkmıyor bunu net olarak biliyoruz artık, peki otellerde kalma durumu nedir? bununla ilgili fazla bilgi aktaran olmadı sanırım, otelden alınma gibi durumlar hala oluyor mu? yakınlarda otellerde kalan oldu mu?
-
Alıntı:
lamotta_80 rumuzlu üyeden alıntı
Yoklama kaçakları gbt de çıkmıyor bunu net olarak biliyoruz artık, peki otellerde kalma durumu nedir? bununla ilgili fazla bilgi aktaran olmadı sanırım, otelden alınma gibi durumlar hala oluyor mu? yakınlarda otellerde kalan oldu mu?
Konuyla ilgili bir sorum olacaktı.
İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda GBT sorgulaması yapıldığını söylüyorlar. 2 arkadaşım bu uygulamayala karşılaşmasına rağmen, en son İzmir'den İstanbul'a gelen arkadaşım karşılaşmadığını söyledi. Bu uygulamadan haberdar olan var mı? Bu GBT sorgulamasında askerlikle ilgili olarak problem çıkma olasılığı var mı?
Teşekkür ederim.
-
Bildiğim kadarıyla otelden alınma işlemi eski yöntemle devam ediyor. Ancak ben kalmamayı tercih ediyorum, yada başka isimle kalıyorum (ayarlayabilirsem).