-
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!
Arkadaşlar devamlı yazıyorum mail atıyorum bu geçe abbas güçlünün programı var.
Bu gece herkesten 100-500 kişiden bir anda mail alsa belki bir kelime söyler veya sitenin adresini ordan verir ne bileyim bize televizyon gibi bir basın organı lazım gazeteyi okuyanlar zaten askerliğini yapmıştır emin olun.
-
Alıntı:
isabektas rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar devamlı yazıyorum mail atıyorum bu geçe abbas güçlünün programı var.
Bu gece herkesten 100-500 kişiden bir anda mail alsa belki bir kelime söyler veya sitenin adresini ordan verir ne bileyim bize televizyon gibi bir basın organı lazım gazeteyi okuyanlar zaten askerliğini yapmıştır emin olun.
Abbas güçlünün programını mail bombardımanına tutuyoruz.Bedelliyi isteyen arkadaşlar görev zamanı
-
Cemil Çiçek: "Bu defaki kriz önemli bir kriz"
-
Şimdi arkadaşlar benim düşüncem 2013 e kadar bedelli çıkmayacak dediler ama zaten avrupa birliği zorunlu askerlik hizmetini bizimkilere diyecekler vicdani ret olacak profesyonel ordu olacak ve askerlik meslek olarak sayılacak ve bu hükümette son parayı almak için en kısa zamanda bedelli askerliği çıkaracaktır diye düşünüyorum.
Birde eskiden benim çok iyi tanıdığım bir abim 2003 yıllarında bedelli için gene bizim gibi sitelerde uğraşıyordu bana diyordu bende üye olmuştum ama ilgilenmemiştim açıkcası ama şimdi 2*3 sene daha aöf ile oyalarım ama askerlik benim için de bir engel o yüzden sizleri çok iyi anlıyorum ve elimden geleni yapıyorum bedelli çıkarsa eğer banada vurur heralde düşünüyorum. Ben bu sitelere üye olduktan sonra diğer arkadaşların sorunlarını okudukça benimki bişey değilmiş hepimiz için hayırlısı arkadaşlar. BEDELLİ YOLDAŞLARI BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK BUNU HEPİMİZ ADIMIZ GİBİ BİLİYORUZ AMA ZAMANINI BİLEMİYORUZ.
-
arkadaslar .com lu sitede gazete ilani icin
herkez verebilecegi rakkami soyluyor bunu istenen gazeteye havale yapicaz.
bu bizim sesimizi milyonlara duyurabilmemiz icin cok onemli.
bir gunde sesimizi duymazdan gelen gazeteciler ,siyasiler, burokratlar bizi konusuyor olacak.
birlikten kuvvet dogar sizde bir inceleyin.............
-
Sevgili Arkadaşlar,
Önce "bedelli askerlik çıkmasın" forumuna yazdıklarımı okuyun, sonra bunun çok gürültü çıkarmayla, ilan vermeyle halledilemeyecek bir konu olduğunun ayırdına varın.
Yanlış bilmiyorsam, Jandarma hariç (onlar da 180.000 civarı) Ordumuzun mevcudu 500.000'in üzerinde... Hava ve Deniz kuvvetlerinde muvazzaf sayısı ağır bastığından toplamda 500.000 desek ve 4 döneme ayırsak her devre için 125.000 imzaya ihtiyaç var, o da teorik olarak...
Mesela bu ülke 70.000.000 kişi... Bu ülkenin yarısı, yani 35.000.000 kişi imza verse , gerçekten hali hazırda askeri personel ihtiyacına rağmen, hele böyle bir coğrafya ve konjonktürde, böyle bir karar çıkar mı?
Eee, o zaman, her işimizi imza veya anket ile çözelim. Gerçi medyamız sağolsun, olur olmaz saçma sapan anketler düzenliyor.
Mesela Mahkemesi süren bir davada "sizce kim haklı?" diye soruyor. E tabi Mahkeme heyeti geyik, ankette ne çıkarsa o olur. Böyle bir şey olur mu? Bu siteyi o tür avane medya ile karıştırıp, karşılaştırmayın.
Bu kafa yarın uçkuru çözüp eğilmeye götürmesin bizi, ondan korkarım.
Selamlar,
-
Alıntı:
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili Arkadaşlar,
Önce "bedelli askerlik çıkmasın" forumuna yazdıklarımı okuyun, sonra bunun çok gürültü çıkarmayla, ilan vermeyle halledilemeyecek bir konu olduğunun ayırdına varın.
Yanlış bilmiyorsam, Jandarma hariç (onlar da 180.000 civarı) Ordumuzun mevcudu 500.000'in üzerinde... Hava ve Deniz kuvvetlerinde muvazzaf sayısı ağır bastığından toplamda 500.000 desek ve 4 döneme ayırsak her devre için 125.000 imzaya ihtiyaç var, o da teorik olarak...
Mesela bu ülke 70.000.000 kişi... Bu ülkenin yarısı, yani 35.000.000 kişi imza verse , gerçekten hali hazırda askeri personel ihtiyacına rağmen, hele böyle bir coğrafya ve konjonktürde, böyle bir karar çıkar mı?
Eee, o zaman, her işimizi imza veya anket ile çözelim. Gerçi medyamız sağolsun, olur olmaz saçma sapan anketler düzenliyor.
Mesela Mahkemesi süren bir davada "sizce kim haklı?" diye soruyor. E tabi Mahkeme heyeti geyik, ankette ne çıkarsa o olur. Böyle bir şey olur mu? Bu siteyi o tür avane medya ile karıştırıp, karşılaştırmayın.
Bu kafa yarın uçkuru çözüp eğilmeye götürmesin bizi, ondan korkarım.
Selamlar,
Harun bey konu imza toplama ve anket değil.Daha önce bedelli 10kez çıktı,9kezda 40yaş üzerindekileri kapsayan özel uygulamalar çıktı.Yani deveye hendek atlatmaktan söz etmiyoruz.Terörün en yoğun olduğu yıllarda 87-99 arası 3 kez bedelli askerlik çıktı.O günkü konjektür bugünden çok daha kötüydü ve farklı bir coğrafyada yaşamıyorduk.Tsk bedelliye karşı gibi bir intiba yaratılmasına rağmen hilmi özkök 2012'ye kadar bedelli askerlik yok demişti.Yani bedelli askerlik kalktı,birdahada bedelli askerlik uygulanmıyacak diye bir durum yok ortada.Bizim isteğimiz ülkemiz ekonomik olarak batma noktasına gelmişken,bu uygulamanın Türk ekonomisine çok büyük faydalar sağlayacağıdır.Ayrıca milyona yakın kaçağın devletiyle barışması ve özgürlüğüne kavuşması için ciddi bir fırsat.Bu insanların %99'u zorunluluklar sebebiyle askere gidememiş insanlardır,bu insanlar vicdani retçide değildir.Bedelli askerlik bekleyenlerin birçoğu 30yaşının üzerinde çoluğu çocuğu olan insanlar,bu adamlar nasıl 15ay askerlik yapıcak.Planlanandan 3sene önce çıkartılıcak bir bedelli askerlik uygulaması,tsk içindede rahatsızlık yaratmaz,bu ekonomik ortamdada görmezden gelinemeyecek bir kaynaktır.Ayrıca yaş sınırı olmaksızın 48yıldır 21günlük dövizli askerlik uygulanıyor.5600 euroyu veren 21gün askerlik yapıyor.
-
bedelli cikmicak ,yeni kanun bakaya ve kacaklarin toplanmasi icin cikarildi.gecmis olsun herkeze.
-
Alıntı:
deniz_r1 rumuzlu üyeden alıntı
bedelli cikmicak ,yeni kanun bakaya ve kacaklarin toplanmasi icin cikarildi.gecmis olsun herkeze.
Hocam yeni kanunun çıkartılması bile bedelli için çok olumlu bir gelişme.Milyona yakın kaçak var,bunları toplayıp neyapıcak.Nezaman bedelli gündeme gelse genelkurmay celp fazlası yok diyordu.100bin kişi bile yakalansa yada şubeye kendi isteğiyle gitse,celp fazlası oluşucak.Ayrıca kriz derinleştikçe toplumun bütün kesimlerinden bedelli askerliğin çıkması için ciddi bir talep olucak.Bu sene bedelli çıkarmı çıkmazmı bilinmez ama hükümet tarafından gündeme getirileceği ve genelkurmaydan krize kaynak olması için isteneceği kesin.Genelkurmayında bu ekonomik ortamda bedelli askerlik talebine karşı çıkmıyacağını düşünüyorum.Sonuçta 28-30yaş üzerindekiler için çıkartılıcak bir bedelli askerlik toplumda kesinlikle rahatsızlık yaratmaz.Bence ordu krizi daha çok önemser.Ekonomik kriz çok ciddi bir milli güvenlik sorunudur.Birkaç yüzbin kişinin bedelli askerlik yapması,birkaç yüzbin kişinin işsiz kalıp toplumsal ekonomik dengelerin bozulmasından daha iyidir.
-
Alıntı:
ccc78 rumuzlu üyeden alıntı
Hocam yeni kanunun çıkartılması bile bedelli için çok olumlu bir gelişme.Milyona yakın kaçak var,bunları toplayıp neyapıcak.Nezaman bedelli gündeme gelse genelkurmay celp fazlası yok diyordu.100bin kişi bile yakalansa yada şubeye kendi isteğiyle gitse,celp fazlası oluşucak.Ayrıca kriz derinleştikçe toplumun bütün kesimlerinden bedelli askerliğin çıkması için ciddi bir talep olucak.Bu sene bedelli çıkarmı çıkmazmı bilinmez ama hükümet tarafından gündeme getirileceği ve genelkurmaydan krize kaynak olması için isteneceği kesin.
evet bakan oyle dedi bizde inandik turkiyedeki bakanlarimiz cok degerli ve durustturler guvenmemek icin bir neden kesinlikle yoktur a .simdi herkez askere gittikten sonra celp fazlasi olicak , sonra bakan :celp fazlasi var ama bedelliye talep yok deyip yine cikarmicaklar. bana gore yeni kanun bedelli taleplerini susturmak icin yapildi.kesinlikle oyle.
-
Alıntı:
deniz_r1 rumuzlu üyeden alıntı
evet bakan oyle dedi bizde inandik turkiyedeki bakanlarimiz cok degerli ve durustturler guvenmemek icin bir neden kesinlikle yoktur a .simdi herkez askere gittikten sonra celp fazlasi olicak , sonra bakan :celp fazlasi var ama bedelliye talep yok deyip yine cikarmicaklar. bana gore yeni kanun bedelli taleplerini susturmak icin yapildi.kesinlikle oyle.
Deniz hocam umutsuzluğa kapılmışsınız ama şöyle bir durum var.2000 senesinden beri bedelli askerlik yasası fiilen uygulamada zaten.Yani celp fazlası oluştuğu anda,genelkurmay hükümete celp fazlası oluştuğunu bildiriyor ve bedelli askerlik için şartlar oluşuyor.Hükümetin belirlediği bir tarihtede bedelli askerlik başlıyor.Yani bedelli askerlik için komisyon çalışmaları yapılmasına,kanun teklifleri hazırlanmasına,meclis başkanlığına sunulup görüşülmesi için tarih alınmasına,oylama yapılmasına gerek yok.Genelkurmay celp fazlası oluştuğunu bildirdikten birkaç hafta sonra bedelli askerlik uygulaması başlar.Ama hükümet fazlalığa bakmaksızın bedelli askerlik çıkartmak isterse o zaman bu süreç işler.yani 75bin kişilik bile celp fazlası oluşsa,bedelli askerlik uygulaması başlar.99'da 75bin kişi bedelli askerlik yaptı.
Birde ciddi bir tezat var,bedelli askerlik çıktığı anda bu kadar kaçak şubelere gidicek.O gün zaten kendiliğinden celp fazlası oluşucak.99'da bedelli askerlik yapanların 60bini bakaya ve yoklama kaçağıydı
-
“MADDE 47 – Askere sevk için çağrıldıkları halde, hastalık, tutukluluk veya hükümlülük gibi nedenlerle askerlik şubesine gelemeyecek olanlar, bu mazeretlerini kanıtlayan belgeleri askerlik şubesinde bulundururlar. Bu mazeretler dışındaki nedenlerle sevkin son gününe kadar askerlik şubesine gelmeyenler ile gelip de sevk evrakını alanlardan, kendilerine verilen yol süresi sonunda birliğine katılmayanlar, bakaya olarak kabul edilirler.
bakaya tanımu kanunun bu metninde yer almıştır. MADDE 89 – Sınıf ve tertibatı belirlenmiş olanlardan, yapılan bildirim ve duyuru üzerine birlikte sevk edilecekleri emsallerinin sevkinin son gününe kadar gelmeyen ve bu durumları 47 nci maddede yazılı özürlerinden ileri gelmediği belirlenenler ile sevk edildikten sonra askerliğini yapacağı kıtaya gitmeksizin kaçanlardan elde edilip de erteleme hakkı bulunmayanlar derhal sevk olunurlar.
bakaya konumunda olup 47. maddede sayılan mazeretlerden birine haizseniz ertelemeniz rapor sürenizin sonuna kadar geçerli olacaktır. Bakaya iken ertelemesi yapılmış olanlar, ertelemelerinin bittiği tarihi takip eden ilk mesai günü sevk edilirler.” iste burası önemli raporunuzun bittiği anda sevk olunacağınız belirtliyor. Bir dahaki sevk dönemine kadar erteleme yapılmayacak anlayacağınız. Nisan ayında rapor almanın işe yaramayacağı kanısındayımç Fakat ba kadar celp fazlasıyla nasıl baş edecekler bilemiyorum... Bedelli çalışması mutlaka olacaktır. Bu uygulama ya TSK yı bedelliye akna etmek amaçlı. yada gerçekten savaşa girmek üzereyiz ve herkes silah altına alınmaya çalışılıyor
-
savcılığın verdiği takipsizlik kararı ile bakaya durumu kendiliğinden otadan kalkacağından sevk doğal olarak bir sonraki celbe ertelenecektir. Yani raporla erteleme devam edecektir. Bakaya işlemine tabi tutulma dururmu olmaması gerekir.
-
ALINTI
Arkadaşlar bu akşam Kanal 7 de saat 23:15 te Erhan Çelik" in sunduğu İskele sancak proğramı var orda partilerin seçim vaatlerinden kimin ne yapıp yapamayacağından bahsedilecek biliyorsunuzki bedelli askerlik Akp nin seçim vaadiydi bu konu ile ilgili olarak kısada olsa bedelli askerlikten bahbedilmesi için mail attım sizlerde durumumuzu belirten akp nin vadini hatırlatan ve bedellinin iyi bir kaynak olacağından bahseden mailler atın lütfen belki kısada olsa değinir sesimizi duyurmamızda yardımcı olur. İşte adres : iskelesancak@kanal7.com -----------------------------
mzy çok çok iyi yakalamışsın, arkdaşlar bombardımana tutmamız gerekli!!
tanıtım metninde şu yazıyor: ""Son dönemde Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmeler Türk kamuoyunda nasıl algılanıyor? Partiler, seçim kampanyalarında hangi eksen üzerinde hareket ediyorlar? Hangi konular seçim malzemesi yapılıyor?""........... diye devam ediyor.
100 lerce mail gitmesi gerekli. ÜŞENMEYİN ARKADAŞLAR.
Erhan Çelik’le İskele Sancak SAAT 23.15
Şansımızı deneyelim derim.
-
hukuki.net yönetiminin dikkatine!!!!!!!!
Bu gün Vatan Gazetesi yazarı YİĞİT BULUT' un yazısındaki şu bölüm dikkatimi çekti..
Alıntı:
Sevgili dostlar, bugün kendi görüşlerim doğrultusunda birkaç maddede “Türkiye kesin olarak ne yapmalı” sorusuna cevap yazıp ardından sizlerden gelen istekler doğrultusunda kendimi “tanımlayıp” daha doğrusu “etiketleyip” bu diziyi bitireceğim... Çözüm önerilerinizi, “senteze” taşıyacağız... Yazıma geçmeden son günlerde gelen yüzlerce “Bedelli askerlik çıksın” mesajına değinmek ve şunu belirtmek istiyorum; bedelli askerliğe sonuna kadar karşıyım! Çok önemli diye mailler yazıp sonuna “paralı askerlik” diyenlere de bir çağrım var; bana bu konuda mail atmayın!
Bunun üzerine internette biraz dolaşınca bedelli askerlik konusunda bir sürü site olduğunu gördüm. İnternet yoluyla bir baskı grubu yaratılmaya çalışıldığı son derece açık.
Ben de tıpkı Yiğit Bulut gibi bedelli askerliğe karşıyım. Üniversite öğrencisi bir oğlum var, buna rağmen karşıyım.Üstelik başka bir evladım da yok.Buna rağmen bedelliye karşıyım.
Yalnız bu sitelerin birinde dikkatimi çeken şu oldu http://www.bedelliaskerlikistiyorum....ik/default.asp
Burada hukuki net.in bedelli askerliği desteklediği yolunda link verilmiş. Ne dersiniz???
-
Alıntı:
milo rumuzlu üyeden alıntı
Bu gün Vatan Gazetesi yazarı YİĞİT BULUT' un yazısındaki şu bölüm dikkatimi çekti..
Bunun üzerine internette biraz dolaşınca bedelli askerlik konusunda bir sürü site olduğunu gördüm. İnternet yoluyla bir baskı grubu yaratılmaya çalışıldığı son derece açık.
Ben de tıpkı Yiğit Bulut gibi bedelli askerliğe karşıyım. Üniversite öğrencisi bir oğlum var, buna rağmen karşıyım.Üstelik başka bir evladım da yok.Buna rağmen bedelliye karşıyım.
Yalnız bu sitelerin birinde dikkatimi çeken şu oldu
http://www.bedelliaskerlikistiyorum....ik/default.asp
Burada hukuki net.in bedelli askerliği desteklediği yolunda link verilmiş. Ne dersiniz???
Bedelli askerliğe karşı olabilirsiniz düşüncenize saygı duyarım. Ben 35 yaşındayım bedelli askerlik istiyorum. Bu yaştan sonra faydalı olamayacağımı biliyorum. Benim gibi binlerce doktor var. Hepside bedelli askerlik bekliyor.Çıkar çıkmaz bilemem.Çıkarsa yaparız çıkmazsada normal askerlik yaparız.Gidip 365 gün sayıp geliriz ancak bu ne bize nede devlete bir fayda sağlamaz. Ayrıca bedelli askerlik çıkmasın konu başlığına yazarsanız kavga ortamı olmamış olur.Çünki yazınızı okuyan askerlik nedeniyle zor durumda kalmış arkadaşlar ters yazılar yazabilirler.
-
BEDELLİ ASKERLİĞE KARŞI OLANLAR İÇİN
Sizlerin düşüncelerini saygı ile karşılıyorum. Benim kişisel görüşüm adaletsizlikler üzerine. Yurtdışındaki vatandaşlarımız işlerini kaybetmesinler diye onlara verilen dövizli askerlik hakkı adaletsizlik yaratmaktadır.
DÖVİZLİ ASKERLİK ŞU AN UYGULAMADA, HEP BİRLİKTE BASTIRIP ÖNCE ONU KALDIRALIM , sonra bedelli askerlik de olmasın
-
Alıntı:
aguven43 rumuzlu üyeden alıntı
BEDELLİ ASKERLİĞE KARŞI OLANLAR İÇİN
Sizlerin düşüncelerini saygı ile karşılıyorum. Benim kişisel görüşüm adaletsizlikler üzerine. Yurtdışındaki vatandaşlarımız işlerini kaybetmesinler diye onlara verilen dövizli askerlik hakkı adaletsizlik yaratmaktadır.
DÖVİZLİ ASKERLİK ŞU AN UYGULAMADA, HEP BİRLİKTE BASTIRIP ÖNCE ONU KALDIRALIM , sonra bedelli askerlik de olmasın
Aynen katılıyorum.Amcamın oğlu sırf bedelli askerlik yapmak için Amerikada okudu.Okurkende günde 2saat bir türk lokantasında çalıştı,geçen sene okulu bitti.Bedelli askerlik yaptı ve yaşı 23.O yaştaki birisi bedelli askerlik yaparken 40 yaşındaki biri 15ay askerlik yapıcak.YAŞASIN ADALET
Bedelli askerliğe karşıysanız toptan karşı olun
(Foruma yeni bir başlık açalım,bedelli askerlik çıkmıyorsa,dövizli askerlikte kalksın)
-
Alıntı:
selami1919 rumuzlu üyeden alıntı
ALINTI
Arkadaşlar bu akşam Kanal 7 de saat 23:15 te Erhan Çelik" in sunduğu İskele sancak proğramı var orda partilerin seçim vaatlerinden kimin ne yapıp yapamayacağından bahsedilecek biliyorsunuzki bedelli askerlik Akp nin seçim vaadiydi bu konu ile ilgili olarak kısada olsa bedelli askerlikten bahbedilmesi için mail attım sizlerde durumumuzu belirten akp nin vadini hatırlatan ve bedellinin iyi bir kaynak olacağından bahseden mailler atın lütfen belki kısada olsa değinir sesimizi duyurmamızda yardımcı olur. İşte adres :
iskelesancak@kanal7.com -----------------------------
mzy çok çok iyi yakalamışsın, arkdaşlar bombardımana tutmamız gerekli!!
tanıtım metninde şu yazıyor: ""Son dönemde Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmeler Türk kamuoyunda nasıl algılanıyor? Partiler, seçim kampanyalarında hangi eksen üzerinde hareket ediyorlar? Hangi konular seçim malzemesi yapılıyor?""........... diye devam ediyor.
100 lerce mail gitmesi gerekli. ÜŞENMEYİN ARKADAŞLAR.
Erhan Çelik’le İskele Sancak SAAT 23.15
Şansımızı deneyelim derim.
İskele sancak sesimizi duydu,programın sonunda bedelli askerlik talebimizi gündeme getirdiler.Mücadeleye devam
-
Alıntı:
milo rumuzlu üyeden alıntı
bu yazarlar devletin yagciligini yaparlar,bunlara biraz para gosterildi mi bedellinin cikmasi icin 100 madde sayarlar. 2.side sizin oglunuz bedelli ciksa yararlanimicak cunku yasi kucuk,siz bedellinin cikmasini aslinda istiyorsunuz istememenizin sebebi de oglunuzun yasinin kucuk olmasi,3-4 yil sonra oglunuz icin bedelli ciksin diye siteler bile acarsiniz .bize cikmamasi icin iyi bir neden verin.cevap : oglumun yasi kucuk ve cikarsa onu kapsayamicak.bence iyi bir neden tessekurler
-
Müjde celp fazlası oluştu.
Kriz sebebiyle 1milyon kişi askere gitmek isteyince celp fazlası oluştu.Her celp döneminde 150bin kişi askere alınırken,son aylarda talep hercelp dönemi için 2-3 kat arttı.Askere gitmek isteyenler şubeden eli boş geri dönüyor.
http://www.stargazete.com/ekonomi/1-...nde-168982.htm
Bedelli askerlik an meselesi...:o :o :o :o :o
-
Alıntı:
ccc78 rumuzlu üyeden alıntı
Müjde celp fazlası oluştu.
Kriz sebebiyle 1milyon kişi askere gitmek isteyince celp fazlası oluştu.Her celp döneminde 150bin kişi askere alınırken,son aylarda talep hercelp dönemi için 2-3 kat arttı.Askere gitmek isteyenler şubeden eli boş geri dönüyor.
http://www.stargazete.com/ekonomi/1-...nde-168982.htm
Bedelli askerlik an meselesi...:o :o :o :o :o
evet sn bakan iste buyrun.
-
ciksin artik, 15 ay veya hic askerlik yapmak istemeyene zorla askerlik yaptirmayin .yeter
-
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!!
Bedelli askerlik zengin-fakir ayrımı yaratır. Ayrıca borcumuz var çalışmamız lazım diyonuz peki bedelli askerlik için parayı nereden bulacaksınız? Gene krediye yüklenceniz. Sırf keyfiniz ve rahatınız bozulmasın diye bedelli istiyonuz.. Ben bedelli askerliğe tamamen karşıyım.
-
Alıntı:
Tolga91 rumuzlu üyeden alıntı
Bedelli askerlik zengin-fakir ayrımı yaratır. Ayrıca borcumuz var çalışmamız lazım diyonuz peki bedelli askerlik için parayı nereden bulacaksınız? Gene krediye yüklenceniz. Sırf keyfiniz ve rahatınız bozulmasın diye bedelli istiyonuz.. Ben bedelli askerliğe tamamen karşıyım.
Hocam hangi zengir fakir ayrımı ya.Yaş 31 olmuş ev kira,benim bedelli askerlik yapmaktan başka şansım yok.Altımdaki arabayı satıp,bedelli askerlik yapıcam.Keyif için altımdaki arabayı satıcak halim yok.
-
Alıntı:
bir onceki bedellide taksit yapmislardi,simdi is bedelliye gelince mi fakirleri dusunmeye basladiniz ikiyuzluler.fakir dediginiz kimlerdir?evsiz barksiz olanlar mi?ee onlar icinde 15 ay iyidir iste. bir ayirimcilik yoktur otada,bir bmw 50bin ytl ford 20 ytl .adamin teki bmwyi alamiyor fordu aliyor fakir cunku biz diyomuyuz ki adam bmwyi alamadi diye adama haksizlik yapildi.ne yapalim adamda biraz zengin olup bmwyi alsaydi,adamin fakir olmasi kimsenin problemi degildir. ? is haksizliga gelince sistemin butunununde haksizliklar vardir. bedellinin olmasi 15 ay askerlik yapipta ve 15 ay askerlik yapmak istememis bedelliden yararlanmak istemis kisilere haksizliktir.fakire degil.ama bedelli 10 defa cikmis simdide bedellinin cikmamasi bedelliyi isteyenlere haksizliktir.cunku 10 defa cikmis onceden boyle bir kanun da var,kanun aktive edilecek okadar
-
Arkadaşlar, neden bu zengin fakir edebiyatı yapılıyor anlamıyorum. Ya zengin olan zaten yurt dışına gidip istediği gibi orada yaşayıp dövizli askerlik yapıyor. Bunu hala buraya yazanlar bilmiyormu yoksa gıcıklığına mı yazılıyor. 30 yaşını geçmiş insanlardan bahsediyoruz. Evli, çoluk cocuk sahibi meslek sahibi insanlardan bahsediyoruz. Vergi veren, iş üreten insanlardan. Hehalde hiç bir işi gücü olmayan boşta gezen veya evli olmayan insanlar bedelli istemiyorlardır. İstesede %10 geçmez. Bedelli askerlik isteyen insanlar üreten insanlar. Avrupada yaşayan işsizlik maaşı alıp çalışmayan ve 1 kuruşunu bile türkiyeye getirmeyen insanlara tanınan bir hakkı 10 yıl üzerine vergi üreten, iş meslek sahibi vatandaşına tanımayan devlet, iktidar ve asker sadece bizim ülkemizde vardır herhalde. Mumla arasan uzayda bile bulamazsın. Bedelli için toplanacak kaynak arkadaşlar iyi bir çalışma ile 5 ila 8 milyar $ olur. Hükümet ek bir tasarı ile 0 faiz ile belli bir yaş sınırından başlamak üzere 24-36-48-60 ay vadelerde tahsil edeceği bir ödeme planı ile kamu veya özel bankalardan kredi kullandırarak bu kaynağı kullanabilir. Zengin fakir ayrımıda kalmaz. ayda 200 tl taksitle düşük oranlı faizi ile belli bir yaş grubu faydalanabilir.
Biz gayret edelim 1 ay içinde bedelli çıkacak.
-
Gayret etmeye devam edin rüyanızda belki çıkar.. Kriz var diye bedelli çıkarmazlar ümitlenmeyin boşuna.
-
Herşey çıkar. Bedellide çıkar. çalışmaya devam edelim arkadaşlar. Durmak yok yola devam.
-
Alıntı:
Gayret etmeye devam edin rüyanızda belki çıkar.. Kriz var diye bedelli çıkarmazlar ümitlenmeyin boşuna.
Hocam ne rüyası,daha önce 10kere çıkmış olan bir uygulama ve şuanda bedelli askerlik kanunu var.Kriz var diye bedelli çıkarmı bilinmez,deprem olunca çıkmıştı hemde asker fazlasıda yoktu.Tek sebeple bedelli çıkar oda bedelli askerlik kanununda yazan celp fazlası oluşması durumunda.Şuandada celp fazlası değil fazlasınında fazlası oluştu...
Saygılar
-
Çıkmazsa hanımların başına yaktığından yakarsın.
Alıntı:
-
Şu anda bedelli askerlik kanununda yazan şartlar oluştu.Çok yakında açıklarlar.Zaten 6ay önce bakayaların aranmaması için genelge yayınlayanlar,birdenbire tam ters dönerek aranması için kanun çıkarttılar.Bu bile bedelli için bir işaretti.Bedelli askerlik %90 benim yaşındakileri kapsamaz ama 35 yaşında abim var bakaya,8 senedir ne zaman yakalanıcam korkusuyla yaşıyor.2 çocuğu var ve bedelli askerlik onun tek kurtuluşu.Emin olun bedelli askerlik isteyenlerin bir çoğu bu durumda.Bedelli askerliğe karşı olanlar,yurt dışı bedelliyede karşı olsun.
-
bedellinin cikmasi icin hersart var su anda.
-
Beyler zaten en geç her 10senede bir bedelli askerlik çıkıyordu.Bunda anormal birşey yokki.Bu seneki yükümlüler dışındaki 1milyon kaçak,tecilli ve raporlu askerlik şubelerine başvurmuş.Adamlar askere gitmek istedikleri halde askere almıyorlar,şu durumda bedelli askerliğe en çok karşı olan birisi bile bedelli askerliği çıkartır.Bedelli çıkmazsa bu adamları 10 senede bile askere alamazsınız,hersene askerlik çağına girenler zorunlu askerlik kadrolarını eksiksiz dolduruyorlar.Bu 1milyon kişiden her sene 100bin kişiyi bile askere alamazsınız.Kaldıki 2010 yılından itibaren 3sene içerisinde TSK %35 küçülmeye gidicek.O açıdan bedelli askerlik yaza kadar çıkar ve bu krizdede devlete iyi kaynak yaratır.Yeterki parası çok fazla olmasın
-
Yurt dışı bedelliyede karşıyım hadi doğma büyme oralıysan neyse ama sırf bedelli askerlik yapayım diye yurt dışına gitmek olmaz. Tsk %35 küçülmeye gidecek derken ? Ne demek istediniz acaba?
-
Alıntı:
Yurt dışı bedelliyede karşıyım hadi doğma büyme oralıysan neyse ama sırf bedelli askerlik yapayım diye yurt dışına gitmek olmaz. Tsk %35 küçülmeye gidecek derken ? Ne demek istediniz acaba?
Yurt dışı bedelliye karşısınız ama 50 senedir var.Türk silahlı kuvvetleri 1990 senesinden beri personel olarak küçülüyor ve 2010'da %35 daha küçülücek.Amaç nato ordularının uyguladığı program kapsamında,hantal yapıdan kurtulup,ordunun modernize edilmesi.Günümüzde savaşlar makinalarla yapılıyor.
-
celp fazlasi var ve kacaklarin yakalanmasi icin yeni genelge cikariyorlar!! ordumuz herhalde savasa hazirlaniyor gibi.ilginc
-
Alıntı:
tamam arkadasim biz seni anladik sen bedelliye her turlu karsisin.baska bir diyecegin var mi?
-
arkadaşlar bu star gazetesine çok teşekkür edelim bakın
http://www.stargazete.com/ekonomi/be...riz-169175.htm
-