rami bey ben de öyle umuyorum. inşallah bayramdan önce alırız. bakalım hayırlısıyla.
Printable View
rami bey ben de öyle umuyorum. inşallah bayramdan önce alırız. bakalım hayırlısıyla.
Yahya Demir- Komisyondan Karar listesine ekleme arası 45 gün.
Karar listesinden karar aşamasına geçiş süreci 100 gün.
karar aşamasında olan arkadaşlar. şimdi bizim karar listemiz bakanlar kurulu tarafından imzalanacak ya. ben her gün onu da takip ediyorum. hala imzalanmamış. resmi gazetede yayınlanan karar ve tebliğlere bakıyorum. linki de bırakayım. bakmak isteyen olursa.
http://www.resmigazete.gov.tr/main.a...5/20170505.htm
Arkadaşlar merhaba,
Genel şartlardan başvurumu Balıkesir Valiliğinden 15.06.2017 tarihli olarak yaptım. Tahmini olarak Komisyona çağrılma zamanı ne olur? Evrak tesliminden komisyona girişe kadar olan kısım ortalama ne kadar sürüyor? Bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
dekas48 bende balıkesirden başvurdum 3ayda ben komisyona girdim. Listede ki 81.günüm.
erDEMir teşekkür ederim bilgilendirme için. Umarım kısa sürede sonuçlanır. Asıl süreç komisyondan sonra başlıyor sanırım.
rica ederim dekas48. İnşallah kısa sürede sonuçlanır.Dediğin gibi asıl süreç komisyon sonrasında başlıyor.
- - - Updated - - -
Sistemden kontrol ettim karar aşamasına geçmişim arkadaşlar.
gözün aydın erdemir kardeş. o zaman beraber alırız inş. bizimki mayısın 23'ünden beri gönderildi hala dönüş yok. bakalım hayırlısıyla.
Sağolasın fzt inşallah hayırlısıyla en kısa sürede sonuçlanırda bayramda çifte bayram yaparız.
Biz de karar aşamasına gecmişiz :) son adım kaldı inşallah :)
İnşallah tabbusi sen genel yoldan mı başvurduydun unuttum
arkadaşlar hepinizden ricam. karar aşamasındakilerden hangi yoldan başvurduğunu ve hangi gün karar aşamasına geçtiği tarihi yazması. mesela bugün aradım gene 23 mayıs 2017'de bakanlar kuruluna gönderildiğini ve daha gelmediğini söyledi . sizinki de mi öyle? ayrıca hangimiz vatandaşlık haberini alırsa hemen buraya yazsın. inşallah bayramdan önce hepimiz mutlu haber alırız.
Benim eşim genel den basvuru yaptı. Ben onun adına yazıyorum :)
Arkadaşlar eşim Türk vatandaşı olmuş sonunda :)
- - - Updated - - -
Bu aşamadan sonra ne yapmalıyız :)
- - - Updated - - -
Hayırlı olsun ne güzel haber, darısı başımıza :) tebrik ediyorum, ben omer, Muhammed'i arayım hemen tebrik edim
Aaaa Ömer abi :D çok teşekkür ederiz :) darısı başına inşallah :)
hayırlı uğurlu olsun kardeş. sizden bir ricam var. eşiniz hangi ülkenin vatandaşı ? tam olarak ne zaman karar aşamasına geçmişsiniz?? siz genel dediniz. evlilik değil yani... size zahmet benim başvurum 23 mayıstan beri karar aşamasında . sizin gibi benimki imzalanmış olabilir mi???
Merhaba arkadaşlar bende bugün vatandaşlığımı aldım. 26.08.2016'da başvurdum,31.03.2017'de listeye alındım 20.06.2017'de karara geçti bugünde vatandaşlığımı aldım.
Erdemir gözün aydın darısı almayanlara hayırlı olsun
Herkese teşekkür ederim arkdaşlar bu yolda tek sabır gerekli insana o da bende yoktu ama sonunda herşey bitti.Herkesin bayramını kutlarım.
komsyon 16.11.2016 ankaraya varması 14.12.2016,burdan itibaren sonuçlanması takriben 3,5 ile en fazla 4 ay sürüyor,zaten bu sürenin içine incelemeve araştırma aşaması bitmiş oluyor ve karar aşamasına geçiliyor,buraya geçildiği zaman 2 haftaya kalmadan vatandaşlığa kabul edildiniz diyor,bu kabul yazısını gördüğünüzde ilk başvurduğunuz yere gidip ordan yazılı olarak belge verecekler,onlar sana ne yapman gerektiğini söyleyecekler,aklına takılan var ise elimden geldiğince yardımcı olurum,erdemir'e yazdığım gibi benim tam toplam 8 ay sürdü,bu arada ankara'ya telefon etmeyi unutma,şayet belge vs.eksik olabilir ondan emin,yoksa işlerin uzayabilir.herkesin bayramını kutlarım
Hasna aynı yazıyı görmek dediğin gibi çok sinir bozucu ama mutlu sonuçlanınca sadece arkaya bakıp gülüyorsun.İnşallah en kısa sürede karara bağlanır.
arkadaşlar aramızda istisnai vatandaşlık başvurusu olan var mı?? son aradığımda 23 mayıs'tan beri karar aşamasında olduğunu söylediler. ama bakanlar kurulu ne zaman imzalar diye bilmiyoruz dediler bana... diğer durumlardan başvuran arkadaşlarımız bayramdan önce aldı. sadece istisnai durumdakiler beklemede. hayırlısı olsun
[QUOTE=fzt;598485]arkadaşlar aramızda istisnai vatandaşlık başvurusu olan var mı?? son aradığımda 23 mayıs'tan beri karar aşamasında olduğunu söylediler. ama bakanlar kurulu ne zaman imzalar diye bilmiyoruz dediler bana... diğer durumlardan başvuran arkadaşlarımız bayramdan önce aldı. sadece istisnai durumdakiler beklemede. hayırlısı olsun[/QUOTE bendede 23 mayisdan karar asamasindadir yaziyor bende istisnai basvurdum
Bizde istisnai başvuru yaptık ve 23 mayıstan beri bekliyoruz , 2 buçuk ay olcak nerdeyse , can sıkıcı bir durum .
Arkadaşlar aranızda doktor olup vatandaşlığa geçen var mı?
Benden başka sonuç bekleyen kalmadı nerdeyse 4 ay olacak tahkikate bide site sürekli arzalaniyor sabır tükendi
program ikide bir çöküyor arkadaşlar. 199'u ararsanız programın gösterdiği aynı yazıyı size okuyorlar. bakanlığın telefonlarını paylaşayım. onların verdiği bilgiler azıcık daha ayrıntılı oluyor.
0312 591 21 00 dahili numaralar ise 2122 , 2295 veya 2390.
istisnai başvuruların geçen hafta imzalanmış olabileceği yönde söylentiler var. inşallah doğru çıkar
Merhaba ben de istisnai başvuru yaptım ve karar aşamasındayım. İnşallah söylediğiniz söylentiler doğrudur ama onayın bakanlar kuruludan çıkması gerektiği için geçen hafta imzalanmış söylentisi zor çünkü kurul toplanmadı. Dün bakanlar kurulu toplandı inşallah imzalanmıştır.
merheba Arkadaslar istisnayiler vatandas oldumu?ben yurt disindayim onun icin soruyorum bende istisnai vatandas olucam
Arıyoruz kimse açmıyor sistem da yok çıldırdım artık hepimize hayırlısı neyse o olsun yeter artık
- - - Updated - - -
Sonunda açtılar karar aşaması diyorlar ama iki gün önce sitede araştırma aşamasındadır inşallah doğru bilgi verildi
şuan sistem çalışıyor , karar aşamasındadır yazıyor hala :) biraz sabır lazım .
merhaba
sistem da 15/03/2017 dan beri (İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır. ) 3,5 ay oldu , normalde bu durum ne kadar sorabilir , bana fazla geldi
Normal burda olan arkadaşlar 6 aydan fazla sürmüş benimki evlilikten ve 4 ay oldu araşitirmada
- - - Updated - - -
Arkadaşlar bugün aradigimda karar aşamasında dediler ve siteden bakınca araştırmada yazıyor böyle durumda düşen biri var mı acaba
Merhaba Arkadaşlar.Uzun süredir forumu takip ediyorum ve benim de katkım olsun diye yazıyorum. Nisan 2016 ilk başvuru. Haziran 2016 parmak izi ve sms gönderileceğini söylediler .Bunun üzerinde 28 ocak 2017 durumu merak edip kumkapı'ya neden sms gelmediğini sorduk ve OHAL den dolayı bir çok işlem aksadığını söylediler.O gün hem beni hem eşime sorular soruldu ve komisyon tarihi verildi. Komisyona 14 şubat 2017 gidildi. 22 haziranda sistemden kontrol ettiğimizde karar aşamasında olduğunu gördük. Az önce Ankarayı telefonda aradım. İmza aşamasında olduğunu söylediler ayrıca imzalayacak olan genel müdür bu hafta başında değiştiğinden dolayı imza aşamasında bazı zaman aksamaları yaşanacağını söyledi. Bilginize.