Haklısınız sn. Kaosteorisi tesbitlerinizde..
Asgari ücret 545 TL, referandum için harcanan para 155 milyon TL, EVET-HAYIR demek paha biçilemez!
Printable View
Haklısınız sn. Kaosteorisi tesbitlerinizde..
Asgari ücret 545 TL, referandum için harcanan para 155 milyon TL, EVET-HAYIR demek paha biçilemez!
UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ. SANDIK BAŞINDA CEVABIMIZI VERECEĞİZ!
http://www.facebook.com/video/video....05738229441253
HSYK ve emir eri YARSAV, yerel mahkemeler veTürkiyeAdalet Akademisi ile ilgili çalışma başlattı. 22 kişilik yeni HSYK'ya 11 üye gönderecek olan kürsü hakim ve savcıları ile Türkiye Adalet Akademisi üzerinde yoğunlaşanHSYKüyelerinin, referandumdan bekledikleri sonucun çıkmaması halinde yapılacak HSYK seçimlerinde en az 13 sandalyeyi garantilemek için kulis yaptığı iddia ediliyor.
Bugün yapılacak referandumda istediği sonucu alamayacağını öngören HSYK'nın yüksek yargıdan gelen üyeleri ve YARSAV harekete geçti. 22 kişilik yeni HSYK'ya 11 üye gönderecek olan kürsü hakim ve savcıları ile Türkiye Adalet Akademisi üzerinde yoğunlaşıldığı belirtilirken, yüksek yargı üyelerinin referandumdan istedikleri sonucun çıkmaması halinde yapılacak HSYK seçimlerinde en az 13 sandalyeyi garantilemek için çalıştığı iddia ediliyor.
YARSAV adli ve idari yargıda görev yapan personel ile görüşme takvimi belirlerken, aralarında Ali Suat Ertosun'un da aralarında bulunduğu bazı kurul üyelerinin Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulunda görev yapan 4 yüksek yargı mensubu ile temas kurduğu belirtiliyor. Zira Ertosun'un kendisine ait olduğunu kabul ettiği ses kaydında da “Yani, benim şimdi kafamda bazı şeyler var. Yani, Akademide (Türkiye Adalet Akademisi) behemahal etkili olmak lazım” şeklinde konuştuğu ortaya çıkmıştı.
YEREL MAHKEMELER VE ADALET AKADEMİSİ'NDE KULİS ÇALIŞMASI
Referandum sonrası yeniden şekillenecek olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na 4 üye Cumhurbaşkanınca (hukuk dallarında görev yapan öğretim üyeleri ile avukatlar arasından), 3 üyeYargıtaytarafından, 2 üyeDanıştaytarafından, 1 üye Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulu'nca, 7 üye adli yargı hakim ve savcılarınca, 3 üye idari yargı hakim ve savcılarınca seçilecek. Kamuoyu anketlerinde evet oylarının yüksek çıkması üzerine HSYK üyeleri ve YARSAV'ın yeni kurula üye seçiminde belirleyici güç olan kesimler üzerinde çalışma yaptığı belirtildi. Adli yargı ve idari yargıda görev yapan hakim ve savcıları tesir altına almak için YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan ve ekibi görevlendirilirken, Türkiye Adalet Akademisi için ise HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun'un devrede olduğu ifade ediliyor.
Birinci derece hakim ve savcıların yetiştirildiği Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulu'na HSYK'nın gönderdiği üye olduğu belirtilen Ertosun'un akademi üyelerini etkilemek için temaslarda bulunduğu belirtildi. Ertosun'un Yargıtay ve Danıştay'dan seçilen 4 üye ile birlikte hareket ettiği ve randevu trafiği başlattığı ifade edildi. HSYK'nın yüksek yargıdan gelen üyelerinin 22 üyeli yeni HSYK'da en az 13 üye sayısına ulaşmayı hedefledikleri, bunun aksinin gerçekleşmesi durumunda Yargıtay ve Danıştay'a üye seçimlerindeki egemenliğin de kaybedileceği üzerinde durulduğu ifade edildi.
SES KAYDINDAKİ İDDİALAR DOĞRULANIYOR
İnternete düşen ses kayıtlarında HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun birinci derece mahkemelerde görev yapacak hakim ve savcıların atamalarında YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan'dan kendilerine isim listesi getirilmesini istemişti. Geleceğin kürsü hakim ve savcılarının yetiştirildiği Türkiye Adalet Akademisi'nin de ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Ertosun'un, kendisi olduğunu kabul ettiği ses kaydında “Yani, benim şimdi kafamda bazı şeyler var. Yani, Akademide (Türkiye Adalet Akademisi) behemahal etkili olmak lazım” şeklinde konuştuğu ortaya çıkmıştı.
VAKİT
Ah bir de AKP'li kurmayların ses kayıtlarını açıklasalar da o zaman görsek neler olduğunu. !
Referandum için bugün oylar kullanıldı. Bu açıdan anketimizin önemi kalmadığından konuyu kilitliyor, referandum sonuçları hakkındaki hukuki yorumlarınız için referandum sonucu sayfasından takip etmenizi rica ediyoruz.