-
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Yeni kanuna göre polis seni bulursa 24 sat içinde şubeye götürmek zorunda eğer şube seni almassa tutanakla seni serbest bırakmak zorunda yolda,otobüste falan ise nasıl işler bilmiyorum açıkcası gbt ye girmemişssen zaten bir şey çıkmaz gbt de çıkarsan yine aynı şekilde şubeye götürürler.Aslında burda anlamamız gereken nokta şu arkadaşlar bakaya yada yoklama kaçağı olmak polisiye bir şuç değil bu yüzden işin karakol kısmı sadece formalite polis sizi direk askerlik şubesine götürür ifade falan almaz yani.
-
Alıntı:
kaganturk rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar
Burdaki bilgilerden anlaşılan, mayıs ayına kadar müracat eden bir sorun ile karşılaşmadan askerliğini yapacak.
Bende 2001 yılında 4 yıllık fakülteden mezun oldum . Bu tarihten sonra bana ulaşan bir yazı olmadı . Bende şubeye gidip hiç sormadım . Aradan 8 yıl geçmiş durumda yani 8 yıllık yoklama kacağı durumuna düşmüş durumdayım . Kanuna göre geçerli yani belgeli mazeretim de yok.
Bu ay gidip şubeye müracat etmek istiyorum.
Giderken ceza almayacağımı ve kısa dönem yapabileceğimi umut ediyorum.
Bu duruma benzerliği olan veya neler olabileceği hakkında bilgisi olanlar lütfen yazsın .
GBT den de bişey çıkmıyor ...
durumum ile fikri olanların ilgisini bekliyorum.
-
Sana teslim edilmiş bir tebligat yoksa mayıs 13 e kadar git sorun çıkmaz
-
Arkadaşlar 2003-2004 okul döneminde liseden mezun oldum daha sonra 2004-2005 sezonunda 2 yılık üniversite ye başladım okulu biteremedim ve okulla ilişkim kesildi şu anda askeri muayene kaçağıyım askerliğimi tecil ettirmek istiyorum bunun bir yolu varmı acaba ardımcı olursanız sevinirim.
-
DTP’DEN ASKERLİK KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ
DTP’Lİ TUNCEL, YOKLAMA KAÇAKLARININ YAKALANMALARININ ADLİ MAKAMLARIN DENETİMİ ALTINA ALINMASI İÇİN TEKLİF VERDİ
ANKARA (A.A) - 08.04.2009 - DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, yoklama kaçaklarının yakalanmasının adli makamların denetimi altına alınması için kanun teklifi verdi.
Tuncel’in, TBMM Başkanlığına sunduğu “Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin gerekçesinde; askerlik yaşına gelmiş ve yoklama kaçağı durumundaki erkeklerin herhangi bir adli makamın denetimi olmaksızın yakalandığı belirtildi.
Gerekçede, yakalama ve gözaltını gerektirir bir durum olup olmadığı kararının, idari birim olan askerlik şubesi ya da Milli Savunma Bakanlığı değil, adli makamlarca verilmesi gerektiği kaydedildi.
Söz konusu teklifle, yoklama kaçağı olarak kabul edilen askerlik yükümlüsünün, ancak ilgili hakim tarafından düzenlenen yakalama emriyle, askerlik şubelerine götürülmelerinin zorunlu kılınacağı, kişinin, güvenlik ve dolaşım hakkından mahrum edilmemiş olacağı belirtildi. (KUB-ÇAL)
17:11 08/04/09
“{20090408171106484}
-
Kanunu DTP verdiği için bence dikkate bile alınmaz.
-
adalet bakanlıgı bunu saglamıstı zaten,uygulanabildi mi orası mechul,uygulanamaz gorundu demekki geriye donus yapıldı 13 subat da,,dtp bi yerde siyasi manevra yaptı ama bişey cıkmayacagı kesin,,bu tur uygulamalar icin genelkurmayın kafasındaki yapıyı tamamlaması lazım bence teknolojik çevik profesyonel ordu,,bu işler de bugunden yarına zor tabi ,15-20 yıl sonra herşeyiyle ideal bir yapı olusur o zaman bunlar uygulanır,cocuklarımız gorur yani,,degisimin kolay olmadıgını goruyoruz maalesef...
-
Valla kaçabilen varsa kaçar ama yakalanınca ne olur kimse bilemez artık cezaları, evden alma şansları kalktı anca aramalarda filan polise yakalanmıyacaksın..
-
Bakaya ve Yurt Dışı Tecili
Merhabalar...
Askerlik şubesindeki şahsın yanlış beyanı yüzünden Bakaya duruma düştüm.
Benim sizden yardım istediğim konu şu...
İsrail'de bir firmaya danışman olmak üzere anlaştım. GBT taramam temiz çıkıyor. İsraile gittiğimde oturma ve çalışma izinlerimi alacaklar. Bu durumda konsolosluğa başvurduğumda askerlik tecil işlemlerim gerçekleşebilirmi ben bakaya durumda bulunurken.
Zamanım çok azaldı her türlü bilgiyi ve yardımı sizlerden rica ediyorum.
Şimdiden Teşekkürler...
-
Slm bu 13 mayısta bıten gecıcı madde hakkında subeyı aradım ama bıze oyle bır bılgı gelmedı dıyorlar bu madde subelere nezaman bıldırılır ? kafam karıstı savunma bakanlıgı sıtesınde yazıyor ama subelerden bılgı alamıyoruz :S
-
msb sitesinden yapılan 13 mayısa kadar müracat edenlere hiç bir cezayi hüküm uygulanmadan normal bir şekilde alınır, duyurusundan şubelerin bilgisi yok yada öyle diyorlar. Bu durumda ne yapmak gerekir. Bu duyuruya rağmen ceza mı uygulanacak ?
-
Edit:üyeliğimin silinmesini istiyorum,sadece buradaki kukukçular değil ergenekonla beraber gördükki Türkiye bir hukuk devleti sözünün artık geçerli olmadığı anlaşılmıştır...
-
Kendi isteği ile şubeye müracat edilip askerlik kararı çıkaran birinin mahkemesinde .
Sekiz yıl yoklama kaçağı olan mı çok ceza yer
yoksa
daha önce yoklama kacağı olmuş aftan yararlanıp müracat edip yoklamasını yaptırmış ve daha sonra üç ay geçikmeli askere gitmiş birimi çok ceza yer
Bu iki durumdan hangisi fazla ceza yer ?
Bu konuda bilgisi olan var mı ?
-
Alıntı:
kaganturk rumuzlu üyeden alıntı
Kendi isteği ile şubeye müracat edilip askerlik kararı çıkaran birinin mahkemesinde .
Sekiz yıl yoklama kaçağı olan mı çok ceza yer
yoksa
daha önce yoklama kacağı olmuş aftan yararlanıp müracat edip yoklamasını yaptırmış ve daha sonra üç ay geçikmeli askere gitmiş birimi çok ceza yer
Bu iki durumdan hangisi fazla ceza yer ?
Bu konuda bilgisi olan var mı ?
herhangi bir kanundan faydalanmamış ve mahkemesi yapılacaksa her iki durumda da alınacak ceza para cezası olacaktır tabi mazeretlere gore degisir normal sartlarda boyledir.ilk durumda ceza daha fazla olur kacak kalınan gun sayısı para cezasının miktarını arttırıyor diye biliyorum burada gun hesabı yapılıyor.misal ilk durumda 3-4 bin tl ceza alacaksan ikinci durumda 1-2 bin tl ceza alırsın bunu da bildigim kadarıyla taksitlendirip oduyorlar bu ceza odemelerinin takip edilmedigini de soyleyenler var.
-
bakaya yada yoklama kaçagı olmanın cezası kanunda belli kendin gide ve şubeye başvurursan tabiki kanuna göre ceza düşer.
-
Aranızda yoklama kaçağı olupta şubeye müracat eden var mı nasıl işlem yapıyorlar tebligatsız sayılınca sevk tehir yada tecil hakkı var mı?
-
ben subeye telefon ettım bıze oyle bır bılgı ulasmadı dıyor yoklama kacagı ve aranıyosun dedı 13 mayısa az kaldı bole gıderse 13 mayısatan sonra yakalanıp gıdecez hepımız :S
-
Alıntı:
bedelliaskerlik rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım yeni çıkan askerlik kanununa göre 13 mayısa kadar şubeye gidersen işlemlerin tebligatsız olarak yapılıcak.Yani daha önce sana,şubeye gelmen için tebligat yapılmamış gibi işlemlerin yapılıcak.Şubeye gittiğinde ifadende alınmayacak,hakkında davada açılmıyacak,raporda istenmeyecek.Hatta tecil bile yaptırabiliceksin.Ama 13mayıstan sonra gidersen hakkında dava açılıcak ve hapis cezası çıkıcak.o cezada 2-3000 lira para cezasına çevrilicek.
Buradaki "Hatta tecil bile yaptırabiliceksin" kesin bir ifade midir? Bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olun.
-
Kanunun askerlık subelerıne gelme suresı 13 mayısı gecer oyuzden ben umudumu kestım o kanundan subelerde bılmıyor cunku oyle bırseyı :(
-
Merhaba ben mümkün mertebe bütün sayfaları okumaya çalıştım fakat durumumla ilgili tam bir cevap alamadım,
Durumumu şöyle özetleyeyim, 1985 doğumluyum, 2 yıllık yüksek okul bitirdim ve aöf fakültesine dikey geçiş yaptım hazırlık derslerini veremedim ve şu anda hazırlıkta 3. senemdeyim, mart ayında eve bakaya olduğumu şubatta sevkimin yapıldığını bildiren bir belge geldi, Salı günü de bağlı bulunduğum karakolda görevli bir polis memuru evi arayarak öğrenci belgesi getirmemi istemiş, ben mayısın sonunda yapılacak sınavlara girip 3.sınıfa geçip tecil hakkı kazanmayı düşünüyorum ve bu nedenle sınavlar sonuçlanıncaya kadar bakaya olacağım,
1-Polis evime gelir mi?
2- Savcılıkta işlemler ne kadar sürer
3- GBT de görünmüyormuşuz anladığım kadarıyla savcılık araması oluncaya kadar rahat rahat hareket edebilirmiyim?
lütfen bu konuda yardımcı olursanız sevinirim rahat rahat derslerime çalışamıyorum, içimde sürekli bir telaş ve korku var yanıtlayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
-
Arkadaslar benim bundan anladigim kadariyla bu 42. madde üniversite mezunlarına hiç bir şey getirmiyor, zaten üniversite mezunları trt vasıtasıyla teblig edildikleri için onlar her durumda tebligatlı, o yüzden yararlanamıyorlar. Lise veya ortaöğretim mezunlarına ise tamamen zarar veriyor. Onlar tebligat almadıkları süre boyunca herhangi bir sorunla karşılaşmadan istedikleri zaman askerlik şubseine giderek hiç bir ceza almadan askere gidebiliyorlardı. Bu madde sayesinde bu arkadaşlar 13 mayısa kadar mutlaka askerlik şubesine gitmek zorunda yoksa, tebligat yapılmıs muamelesi görecekler. Anlıyacağız bu madde yoklama kacagı ve bakaya durumunda hiçbir kimseye yaramıyor. Hatta hayatlarını daha zorlaştırıyor. Böyle rezalet bir maddeyi çıkaran meclisimize ve askerimize teşekkür ederim.
-
subeye gittim müracatımı yaptım arkadaşlar
bu 42. madde hikaye çıktı.
Gerçekten de yedek subay adaylarının bu madde ile ilgili hiç bir ilgisi yok,
aldığım duyumlara göre kısa dönemde yılbaşına kadar %90 kaldırılacak ve bu yeni uygulama o an askerde olanları etkilemiyecek.
-
bu tek tip askerlik olayı, tecilli olanları etkilemez diye düşünüyorum.. bundan haberi olmadan daha öncesinde tecil edilen adamın suçu ne ki.. adama söyleseydin o zaman tecilini yaparken, bak erteliyosun ama ilerde 12 ay yapma durumun olabilir diye..
ayrıca yoklama kaçakları vs. ler için de, bu yasa çıkmadan önce ya da çıkarken şu tarihe kadar yoklamanızı yapın vs. gibi bişey çıkacağını düşünüyorum..
öyle yasa çıkar çıkmaz herkesin askerliği direk 12 ay olmaz herhalde..
-
Yasa çıktığında seçimlik bir hak kalmamışsa, sadece tek tip askerlik uygulaması varsa ne olacak?Daha önce tecil ettirmiş olanlar için özel uygulamalar mı yapılacak?
-
2001 kasımdan beri bakaya durumundayım ,4 yıllık üniversite mezunuyum
şubeden yedek subay adayı olduğum ,42.maddenin kapsamına girmediğimi
söylediler pendikten bilgilerimi faxla isteyeceklerini söylediler,banada kimliğini
değiştir gel dediler . ne kadar ceza alırım? hemen askere alırlar mı?
(bedelli askerlik yaptım son taksidi 1 gün geciktirdiğim kapsam dışına çıkardılar
yatırdığım ilk iki taksidi de vermediler
-
arkadaşlar ben 31 ekim 2009 a kadar tecilliyim.bu 13 mayıs a kadar şubeye gitmem gerekiyormu.teşekkür ederim
-
eee 13 mayıs geçt, konu durdu... ne oldu herkesi topladılar mı?
-
Bu güne kadar sesiz bir şekilde sitenizin bu bölümünü takip ediyordum bu konuda ne olup ne bittiğini öğrenmek için.ve az önce siteye üye oldum çünkü kendimi diken üstünde hissediyorum.13 mayıstan sonraki son durum ne oldu diye,2 gündür işe gidip gelirken hep tedirginlik yaşıyorum heran polis çevirip kimlik kontrolü yapıcak diye.son durum hakkında bir bilgisi olan varise lütfen bizide bilgilendirsin.yoksa bu stres ile işi bırakıp evde oturmaya başlıyıcam
-
ben 2007 yılında üniveriste terk durumuna düştüm. o güne kadar okulum tecilimi otomatik olarak yapıyordu. okuldan atıldıktan sonra da askerlik şubesine hiç gitmedim. şimdi ben yoklama kaçağı mı oluyorum bakaya mı?
-
bir de şunu öğrenmek istiyorum, yoklama kaçağı veya bakaya isem, bunun için bir ceza alırsam ve bu benim sicilime işlenir ise; mesela askerliğimi bitirdikten sonra gireceğim kpss memurluk sınavını kazansam bile sabıkam olduğu için memurluk yapamama gibi bir durumla karşılaşır mıyım? cevaplarsanız çok sevinirim. kafayı yemiş durumdayım.
-
Benim bildiğim yoklama kaçağı yada bakaya olmak hafif suçlar kapsamına giriyor cezasıda en fazla 2 yıla kadar ve buda ysa gereegi idari para cezasına cevriliyor idari para cezasına çevrilen suçalrın sabıka kaydına işlenmediğini duymuştum daha önceden ne kadar doğru bilmiyorum artık.
-
19 Mayıs'ta GBT ye girdim, ama herhangi bir problem yaşamadım. Dolayısıyla sanki kanun hala işlememiş gibi...
-
obezite ve kara ciger enzim yüksekligi 3 ay hava değişimi
simdiden vermiş oldugunuz ve vereceğiniz cevaplardan dolayi tesekür ediyorum. ben 88/4 tertipim marta kara ciger enzim yüksekligi ve obezite kilo fazaligi nedeniyle 3 ay hava degisiminine heyet önünde karar verildi. fakat hemen hemen iki buçuk ayda yaptigim diyetlere ragmen kilo vermek yerine kilo aldim. sitede herkez bi farkli seyler söylüyor fakat herkez hemen hemen aynı konuya geliyor. şimdi benim kilom 111 ve boyum 170 akciger enzimlerim yüksek obezite teşhisi konuldu. ama heyet zamaninda ben 105 kilo idim zayiflamak yerine hep kilo aliyorum sonuc ne olabilir. ben de bu halimden hiç memnun degilim. lütfen cevap veriniz. uzmanlarin cevaplarinida beklerim şimdiden herkeze tşk ederim....
-
tekrar heyete girer ve erteleme hava değişimi alırsın bildiğim kadarıyla
-
arkadaslar ben 4 ayin 17 sinde japonyadan turkiyeye giris yaptim 5 ayin 11 de turkiyeden cikis yapdim yapmadan oncede pasoportuma gun aldim elimi kolumu salliya salliya girdim turkuyeye elimi kolumu salliya salliyada cikdim turkiyeden geri suanda guney koredeyim
-
keşke bu gbt olayları hakkında daha fazla bilgi alabilsek
-
bana askerlik şubesinde üniversiteden ne zaman mezun olduğumu sordular
2001 kasımdan beri bakayayım ,okulum 2005 eylülde bitti,okul bittikten sonra askerlik şubesine başvurmadım, okul başvuruyor sanıyordum . okulumun 2005 te bitmesi beni nasıl etkiler ?
teşekkürler
-
-
son yoklamanız yapılır ardındanda sevk edilirsiniz başka bir maniniz yoksa problem olmaz yani
-
yeni yasa gereğince bankalar adres teyidi istiyolar, yoklama kaçakları için bi sıkıntı yaratır mı acaba adresi bildirmek? sonuçta üzerimize faturalar da var bişey olmuyo.. nedir bi fikri ya da bilgisi olan var mı?