-
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!
Eger taslaktaki sekilde gecerse olmayacaktir,tum gelismis ulkeler sadece AB degil uni.mezunlarina farkli muamele gosterir.Bir kisminda zorunlu askerlige tabi tutulmaz kamu da ozel gorev verirler.Taslak hakkinda kamuoyu yoklamalari yapilmaktadir eger itiraziniz varsa veya destekliyorsaniz simdi yapiniz cunku bir ay icinde gundeme girecektir.Degisiklik yolu her zaman aciktir...
-
Alıntı:
haydihaydi rumuzlu üyeden alıntı
AB ulkerinde uygulanan zorunlu askerlikle ilgili verdiginiz tablo yanlistir.Mesela polonya 6 ay once zorunlu askerligi kaldirdi,su an sadece bir kac ulke kalkmasi icin sure alma sartiyla uyguluyor.AB internet sitelerinden bilgi alabilirsiniz.
Dostum ben kaynağımı verdim.internettede savaş karşıtları sitesinde aynı tablo var.Ama sen kaldırıldı diyosan problem yok.Ayrıca şu bedelli konusu sadece duyummu yoksa ciddi ciddi planlanan bir şeymi.Nezaman çıkar ve yaş sınırı varmı
-
Arkadaşlar
burada böyle bir hareketlilik artık bazı konuları birlikte yapma şansı veriyor.
Bedelli askerlik tabu gibi kimse konuşmuyor bile , basının sivri kalemleri bile.
Şimdi, yurtdışında işini kaybetmesin diye TC vatandaşı dövizli askerlik yapıyorsa yurtiçinde kriz ortamında işini kaybedip, ailesini komşularına emanet edip askere gitsin denmesinin adaletsizliği ortada.
Yurtiçindeki bedelli askerlik bekleyenleri harekete geçirmek zor, korkuyorlar, sitelere üye bile olmuyorlar.
Dövizli askerlik dava konusu olsa eminim yutdışındakiler muazzam bir baskı yapar, tüm TC vatandaşlarına ortak bir uygulama gündeme gelmesini kolaylaştırır.
Bu arada içinizde yeşeren umutların gerçeğe dönüşmesi için, kamuoyunda gündem oluşturacak şekilde çabalara devam etmek gerektiğini vurgulamak isterim. Sınavına son gün çalışan Türk öğrencileri olduğumuz belli ama bu iş son günlük değil
Sabırlar dilerim
-
Tabii haklısınız. 4 yıllığı bitirenler kendini savunuyor. Okumuş adam vatanını kurumaz. Okumuş adam şehit düşmez. Zengin adam askerlik yapmaz. Zaten Türkiye'de bu ayrımcılık yüzünden çıkacak birgün darbe...
Komşumuz Bulgaristan çok mu gelişmiş? Askerlik hizmeti yok. Bu gelişmişlikle alakalı değil. Tamamen ülke politikasıdır.
Ayrıca kimse sadece 4 yıllıklara çıkacak diye birşey söylemedi. Bu arkadaşların uydurmasıdır. Hevesinizi kırmayın arkadaşlar.
Üniversiteyi kazanın ayrımcılıktan yararlanın.
-
22 yaşında olup 4 yıllık üniversite mezunu bedelli askerlik yapacak ben MYO mezunuyum 30 yaşındayım bedelli askerlik yapamayacağım böyle iğrenç bir düşünce olamaz bunu bırakın düşüneni uyduran kişiyi bile şiddetle kınıyorum
-
Alıntı:
bedellihanay rumuzlu üyeden alıntı
22 yaşında olup 4 yıllık üniversite mezunu bedelli askerlik yapacak ben MYO mezunuyum 30 yaşındayım bedelli askerlik yapamayacağım böyle iğrenç bir düşünce olamaz bunu bırakın düşüneni uyduran kişiyi bile şiddetle kınıyorum
Sayin bedellihanay, Anayasa'nin 10. maddesi herkese kanun onunde esitlik hakki veriyor. Eger ayrimciliga maruz kaldiginizi dusunuyorsaniz, size hem milletvekillerine hem de ilgili tum devlet kuruluslarina dilekceyle sikayette bulunmanizi tavsiye ederim. Ben de ayni olmasa da benzer bir sekilde T.C. kanunlari karsisinda ayrimciliga maruz kalmis bir vatandasim ve durumunuzu sempati ile karsiliyorum. Esitligin tadini cikartabilecegimiz gunlerin yakin olmasi dilegiyle.
-
Alıntı:
bjk86 rumuzlu üyeden alıntı
11 avrupa birliği ülkesinde zorunlu askerlik vardır ve 9'unda üniversiteyi bitirenlerle bitirmeyenler arasında kıdem farkı vardır.dikkatinizi çekerim kıdem farkı.türkiyedede normal şartlar altında üniversite mezunuyla ilkokul mezunu arsında süre farkı yoktur (sadece 85 günlük bir fark var).üniversite mezunları yedek subay olma hakkını kazandıklarından dolayı,devlet gereksiz yere yedek subay istihdam etmemek için ellerinden yedek subaylık haklarını alıp,en alt derecede er olarak kısa dönem askerlik yaptırır.
Avrupada zorunlu askerliğin olduğu ülkeler:
Avusturya: 8 ay,
Kıbrıs Rum Kesimi: 26 ay,
Danimarka: 9 ay,
Estonya: 8-11 ay arası,
Finlandiya: 180 gün,
Almanya: 9 ay,
Yunanistan: 12 ay,
Litvanya: 12 ay,
Letonya: 12 ay,
Polonya: 12 ay,
İsveç: 7.5 ay."
liste not updated.Avusturyayla basliyalim-18-35 yas arasi askere alir 2006 dan beri askerlik suresi 6 aydir kardesim 8 ay degildir,yapmak istemiyen sivil serviste 9 ay calisir.2 kibrisa gelelim askerlik 25 aydir 26 degil zorunlu askerlik yapmak istemeyenler 33 ay ordu da silahsiz askerlik yada 38 ay boyunca toplumla ilgili islerde calisir.ve bu sureler. 3 danimarka-18-27 yas arasi askere alir askerlik yapmak istemeyenlerde 6 ay alternative islerle ugrasir.askerlik yapmak istemeyenlere zorunluluk karsitlarina Conscientious objectors denir ingilizcede.danimarkada askerlik suresi 9ay degildir 4 aydir!.estonya 8-11 arasi saniyorun ki alternative var ordada wiki bu ulkeyi gecmemis.finlandiya 6ay alternative Non-military service 12 aydir.almanya 9ay askerlik suresi,18-23 yas arasini kapsar,askerlik yapmak istemeyenlere 1 degil 2 alternative sunulmustur.Entwicklungshelfer olarak 18 ay calsisr veya civilian service" (Zivildienst) olarak.yunanistan da askerlik suresi 12 aydir ama cok yakinda profesyonel orduya geciliyor alternative i 42 aydir bir omur gibi.litvanyayi bilmiyorum bulursam yollarim wiki bu ulkeyi gecmemis. Letonyada askerlik 2007den beri zorunlu degildir!.polonya 2008de zorunlu askerligi kaldirdi!isvecde askerlik 11-15 aydir 7.5 degildir silahla egitim almak istemeyenlere alternative egitimler sunulur mesela itfaiyeci olarak silahsiz olarak yapilabiliyor. turkiyede askerlik yapmakla oralarda askerlik yapmak arasinda daglar fark vardir. turkiyede ki askere alma yontemi ve rutbelerinin belirlenmesi hangi gelismis ulkeyle aynidir?ayni diye bi tarafimiz gelismis oldu.bizim ulke haksizliklar ve adeletsizlik ulkesidir.doktorda askerlik yapsin okuma yazma bilmeyende ayni sartlarda.
-
Alıntı:
Genelkurmay da boyle bir calisma var.4 senelik universite mezunlari ,mevcudu etkilemiyor ve sayisi az.AKP ye de askerin bu tavrina yonelik bir bedelli taslagi -genelge-hazirlamasi soylendi.Komisyon Baskanina sorarsaniz,soyleyecektir.Konu tepki yaratmasin diye gizli tutuluyor.Ayrica kanuna gerek yok bakanlar kurulu karari veya genelge olucak,bu da tartisiliyor.Sivil toplum orgutunun bu yondeki talebi olumlu karsilanacaktir,Sn.Gungodu konuyu bildigi icin boyle konusmus,kendileri tum memurlari kapsasin talebinde ama 4 senelik universtite sarti var.Polis,ogretmen,doktor,savci v.s lerde uygulamadan yararlanacagi icin diger kitle pek onemli olmaz.
Ayrica dovizli askerlikte sure sartinin kalkmasi da gundemde,bu konuda talep cok.
Isteyen yetkililerden teyit edebilir...
ben arastirip sorduttum ,bedelli kisilerin cikardigi bir soylenti bu.bedelli cikarsa herkezi kapsicak.
-
sizler hukuki.net te tartışabilen kişiler olarak anayasal haklar vs konusunda oldukça bilgilisiniz.
Arkadaşlar neden dövizli askerlik eşitsizlik yaratan bir uygulamadır, hangi kanunlara aykırıdır diye tartışmıyoruz.
Hele çürük raporu alanlar yada askerliğe elverişsiz raporu alanların durumu. Askerlik her vatandaşın görevidir, onlar da askerlik hizmetlerini geri hizmette yer alarak yapabilirleri gündeme niye getirmiyoruz.
Bedelli çıkacak diye ümitleniyoruz, hükümetten ses yok - aman olmasın Vecdi Gönül'ü tekrar dinlemek gereksiz zaten - TSK ise 25 günlük celp dönemleri, askerlik şb.lerinde komutanların tavrı ile istemediğini haykırıyor.
Biz de haksızlıklara karşı tavrımızı koyalım
bilen birisi ön ayak olsun, kendi aramızda yok 4 yıllık ünv., entellektüel birikim, iş güç polemikleriyle vakit harcıyoruz.Hiç olmazsa bizden sonrakiler için bir adım atalım
-
Alıntı:
deniz_r1 rumuzlu üyeden alıntı
liste not updated.Avusturyayla basliyalim-18-35 yas arasi askere alir 2006 dan beri askerlik suresi 6 aydir kardesim 8 ay degildir,yapmak istemiyen sivil serviste 9 ay calisir.2 kibrisa gelelim askerlik 25 aydir 26 degil zorunlu askerlik yapmak istemeyenler 33 ay ordu da silahsiz askerlik yada 38 ay boyunca toplumla ilgili islerde calisir.ve bu sureler. 3 danimarka-18-27 yas arasi askere alir askerlik yapmak istemeyenlerde 6 ay alternative islerle ugrasir.askerlik yapmak istemeyenlere zorunluluk karsitlarina Conscientious objectors denir ingilizcede.danimarkada askerlik suresi 9ay degildir 4 aydir!.estonya 8-11 arasi saniyorun ki alternative var ordada wiki bu ulkeyi gecmemis.finlandiya 6ay alternative Non-military service 12 aydir.almanya 9ay askerlik suresi,18-23 yas arasini kapsar,askerlik yapmak istemeyenlere 1 degil 2 alternative sunulmustur.Entwicklungshelfer olarak 18 ay calsisr veya civilian service" (Zivildienst) olarak.yunanistan da askerlik suresi 12 aydir ama cok yakinda profesyonel orduya geciliyor alternative i 42 aydir bir omur gibi.litvanyayi bilmiyorum bulursam yollarim wiki bu ulkeyi gecmemis. Letonyada askerlik 2007den beri zorunlu degildir!.polonya 2008de zorunlu askerligi kaldirdi!isvecde askerlik 11-15 aydir 7.5 degildir silahla egitim almak istemeyenlere alternative egitimler sunulur mesela itfaiyeci olarak silahsiz olarak yapilabiliyor. turkiyede askerlik yapmakla oralarda askerlik yapmak arasinda daglar fark vardir. turkiyede ki askere alma yontemi ve rutbelerinin belirlenmesi hangi gelismis ulkeyle aynidir?ayni diye bi tarafimiz gelismis oldu.bizim ulke haksizliklar ve adeletsizlik ulkesidir.doktorda askerlik yapsin okuma yazma bilmeyende ayni sartlarda.
Arkadaşım sen ya okuduğunu anlamıyorsun yada anlamak işine gelmiyor.Ben verdiğim listede bu ülkelerde zorunlu askerlik vardır dedim.O ülkelerde hangi yaş gruplarının askere alınıp alınmayacağı konusunda hiçbir yorum yapmadım.o ülkelerde vicdani ret hakkı olup olmadığınıda söylemedim.O ülkelerde askerlik yapmak istemeyenlerede kamu görevi yaptırılmazda demedim.
-
Alıntı:
Arkadaşım sen ya okuduğunu anlamıyorsun yada anlamak işine gelmiyor.ben sadece avrupada zorunlu askerliğin olduğu ülkeleri yazdım.Ben o ülkelerde hangi yaş gruplarının askere alınacağını yazmadım.Ben o ülkelerde vicdani ret hakkı olup olmadığınıda yazmadım.O ülkelerde askerlik yapmak istemeyenlere kamu hizmeti yaptırılmaz diyede bir yorumum olmadı.Verdiğim kaynağı al oku,ayrıca aynı listenin linkini veriyorum
http://www.savaskarsitlari.org/arsiv...sivAnaID=30924
Savunmalarında çok ilginç doğrusu
Yok yünanistanda profesyonel orduya geçilicekmiş.Ben şimdiki uygulamayı yazdım,orda zorunlu askerlik varmı yokmu.
Yok kıbrıs rum kesiminde askerlik 26 ay değilmiş.Peki kaç aymış 25 ay şaka gibi:o :o :o :o :o
Ayrıca kıbrıs rum kesiminde vicdani ret hakkı yoktur,askerlik yapmak istemeyenler kamu hizmetinde çalıştırılmaz
-
Alıntı:
Arkadaşım sen ya okuduğunu anlamıyorsun yada anlamak işine gelmiyor.ben sadece avrupada zorunlu askerliğin olduğu ülkeleri yazdım.Ben o ülkelerde hangi yaş gruplarının askere alınacağını yazmadım.Ben o ülkelerde vicdani ret hakkı olup olmadığınıda yazmadım.O ülkelerde askerlik yapmak istemeyenlere kamu hizmeti yaptırılmaz diyede bir yorumum olmadı.Verdiğim kaynağı al oku,ayrıca aynı listenin linkini veriyorum
http://www.savaskarsitlari.org/arsiv...sivAnaID=30924
Savunmalarında çok ilginç doğrusu
Yok yünanistanda profesyonel orduya geçilicekmiş.Ben şimdiki uygulamayı yazdım,orda zorunlu askerlik varmı yokmu.
Yok kıbrıs rum kesiminde askerlik 26 ay değilmiş.Peki kaç aymış 25 ay şaka gibi:o :o :o :o :o
Ayrıca kıbrıs rum kesiminde vicdani ret hakkı yoktur,askerlik yapmak istemeyenler kamu hizmetinde çalıştırılmaz
neyin savunmasini yapacam,savunmayi sen yapacaksin ben degil. dogru durust arastiracaksin,senin zorunlu dedigin 2 ulkede askerlik zorunlu degil, kibrista 26 degil 25 aydir verdigin butun bilgilerin sadece yanlis oldugunu soyluyorum o kadar.bu sana saka gibi geliyorsa o senin problemin.yunanistanda zorunlu askerlik cok yakin zamanda kalkiyor,benim gibi arastir millete dogru bilgi vermeyi ogren,asil saka gibi olanda senin turkiyeyle bu ulkeleri kiyaslayip birbirine benzetmen.orda eline silah almak istemeyenlere alternative isler vardir turkiyede varmidir? orda kimsenin askerlik yapmamakla bir sorunu yoktur.arada dunya kadar fark vardir.avrupada bu isin adi zorunlu tatildir.
-
Alıntı:
neyin savunmasini yapacam,savunmayi sen yapacaksin ben degil. dogru durust arastiracaksin,senin zorunlu dedigin 2 ulkede askerlik zorunlu degil, kibrista 26 degil 25 aydir verdigin butun bilgilerin sadece yanlis oldugunu soyluyorum o kadar.bu sana saka gibi geliyorsa o senin problemin.yunanistanda zorunlu askerlik cok yakin zamanda kalkiyor,benim gibi arastir millete dogru bilgi vermeyi ogren,asil saka gibi olanda senin turkiyeyle bu ulkeleri kiyaslayip birbirine benzetmen.orda eline silah almak istemeyenlere alternative isler vardir turkiyede varmidir? orda kimsenin askerlik yapmamakla bir sorunu yoktur.arada dunya kadar fark vardir.avrupada bu isin adi zorunlu tatildir.
Arkadaşım ben kaynağımı verdim ama sen kafana göre yazıyosun.Verdiğim linke bak ve geçen günkü yeniçağ gazetesine bak.Verdiğim bilgiler yanlışsa bu benim değil referans aldıdğım kaynağın yanlışıdır.Ama sen bukadar şey söyleyip hiçbir kaynak vermiyorsun.Ben önümüzdeki yıllarda hangi ülkelerde zorunlu askerliğin kalkıcağınıda söylemedim,ben şuanda avrupada zorunlu askerliğin olduğu ülkeleri verdim sadece.Yani yünanistanda çok yakın bir zamanda askerliğin kalkıcak olması verdiğim bilginin yanlış oluğunu göstermez.şu andaki uygulama nerdir bakın ve onu söyleyin.Ayrıca hiçbir kaynağa dayanmadan yanlış diye iddia ettiğiniz bilgiler zorunlu askerliğin olduğu ülkelerdeki askerlik süreleriyle ilgili bilgilerdir.Yani bir ülkede zorunlu askerlik 10 ay değilde 3 ay olunca o ülkede zorunlu askerlik olmuyormu.:o :o
Diyelim sizin verdiğiniz bütün bilgiler doğru örnek verdiğiniz herhangi bir ülkede askerlik 9 ay değilde 1 ay neyi değiştirir,1 ay olunca zorunlu askerlik olmuyormu.
Ayrıca Avusturyada askerlik 8 ay değil,6 aydır kardeşim demişsiniz.iyi 6 ay olsun hatta yarısını alın 3 ay olsun neyi değiştirdi.zorunlu askerlik kalktımı
Diğer verdiğiniz bilgilerde beni destekliyor finlandiyada zorunlu askerlik 180gün yazdım,sizde onu 6 aya çevirmişsiniz.180'i 30'a bölün ve kaç ay olduğunu görün.Almanyada yaş sınırlaması (18-23) vardır demişsiniz.O zaman Almanyada hiçbir üniversite mezunu askerlik yapmıyor çünkü 18-23 yaş arasında üniversite öğrencileri üniversiteye gider.Bakın örnek verdiğniz Almanyada bile üniversite mezunu olanlarla olmayanlar arasında ayrımcılık yapıyor (eğer verdiğiniz bilgi doğruysa).Almanya bile 3. dünya ülkesi olmuş yazık...
Çok üzülüyorum ben bu Almanyaya
-
Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!!
Alıntı:
voyagerstar rumuzlu üyeden alıntı
aynen katılıyorum sayın frmb.bedelli askerlik bir gerekliliktir bence ve siz nedenlerini açıkça ortaya koymuşsunuz.daha önceleri çıkarılmiş bedellilerin paraları istenilen yerlere belki harcanmamiştir,ama cıkarılacak olanın gelirinin hepsi bence direk genelkurmayın insiyatifine verilerek profesyonel orduya yönelik harcanması mantıklıdır...
kesinlikle artık ülkemizin profesyonelliğe geçmesi elzem hale gelmiştir.
bedelli askerlik çıktığı an istenilen parayı verip kurtulmak benim için en büyük hediye olacaktır.
-
Alıntı:
Arkadaşım ben kaynağımı verdim ama sen kafana göre yazıyosun.Verdiğim linke bak ve geçen günkü yeniçağ gazetesine bak.Verdiğim bilgiler yanlışsa bu benim değil referans aldıdğım kaynağın yanlışıdır.Ama sen bukadar şey söyleyip hiçbir kaynak vermiyorsun.Ben önümüzdeki yıllarda hangi ülkelerde zorunlu askerliğin kalkıcağınıda söylemedim,ben şuanda avrupada zorunlu askerliğin olduğu ülkeleri verdim sadece.Yani yünanistanda çok yakın bir zamanda askerliğin kalkıcak olması verdiğim bilginin yanlış oluğunu göstermez.şu andaki uygulama nerdir bakın ve onu söyleyin.Ayrıca hiçbir kaynağa dayanmadan yanlış diye iddia ettiğiniz bilgiler zorunlu askerliğin olduğu ülkelerdeki askerlik süreleriyle ilgili bilgilerdir.Yani bir ülkede zorunlu askerlik 10 ay değilde 3 ay olunca o ülkede zorunlu askerlik olmuyormu.:o :o
Diyelim sizin verdiğiniz bütün bilgiler doğru örnek verdiğiniz herhangi bir ülkede askerlik 9 ay değilde 1 ay neyi değiştirir,1 ay olunca zorunlu askerlik olmuyormu.
Ayrıca Avusturyada askerlik 8 ay değil,6 aydır kardeşim demişsiniz.iyi 6 ay olsun hatta yarısını alın 3 ay olsun neyi değiştirdi.zorunlu askerlik kalktımı
Diğer verdiğiniz bilgilerde beni destekliyor finlandiyada zorunlu askerlik 180gün yazdım,sizde onu 6 aya çevirmişsiniz.180'i 30'a bölün ve kaç ay olduğunu görün.Almanyada yaş sınırlaması (18-23) vardır demişsiniz.O zaman Almanyada hiçbir üniversite mezunu askerlik yapmıyor çünkü 18-23 yaş arasında üniversite öğrencileri üniversiteye gider.Bakın örnek verdiğniz Almanyada bile üniversite mezunu olanlarla olmayanlar arasında ayrımcılık yapıyor (eğer verdiğiniz bilgi doğruysa).Almanya bile 3. dünya ülkesi olmuş yazık...
Çok üzülüyorum ben bu Almanyaya
benim kaynagim http://en.wikipedia.org/wiki/Military_service,bu bilgiler dogrudur sacma sapan sitelerden alinti degildir.ben senin gibi copy paste yapmiyorum.fazla bu konuyu uzatmaya gerek yok.turkiyeyle avrupayi mecburi askerlik acisindan kiyaslaman cok abestir.biz onlarin standartlarinda ve sinifinda degiliz.sen dersen ki yok biz ayni siniftayiz onlarla orasi senin problemindir.almanyaya gelince demissin ki 18-23 yasindakiler universiteye gider ve kimse askerlik yapmaz .kardesim sen hic almanyada bulundun mu?nerden biliyorsun?sen her ulkeyi turkiyeyle karistiriyorsun.sanki almanyada yas 18-23 oldu mu universite okuma zorunlulugu var. ikincisi almanyada askerlik yapmak istemeyenler sivil servislerde calisir yada 18 ay kamu kurulusunda calisir.istersen bida hepsini yaziyim. almanyada YOK yoktur. almanya ayirimcilik yapmiyor. finlandiya icinde 6 ay demisim evet 180 gundur bunda ne var ki?her ulkeninkinki ay olarak yazmisim finlandiyayi neden gune ceviriyim ki? zaten ay olarak verilmis kaynakta.sanki ben finlandiya icin hayir 180 gun degildir 6 aydir demissim?lol
-
-
Alıntı:
benim kaynagim
http://en.wikipedia.org/wiki/Military_service,bu bilgiler dogrudur sacma sapan sitelerden alinti degildir.ben senin gibi copy paste yapmiyorum.fazla bu konuyu uzatmaya gerek yok.turkiyeyle avrupayi mecburi askerlik acisindan kiyaslaman cok abestir.biz onlarin standartlarinda ve sinifinda degiliz.sen dersen ki yok biz ayni siniftayiz onlarla orasi senin problemindir.almanyaya gelince demissin ki 18-23 yasindakiler universiteye gider ve kimse askerlik yapmaz .kardesim sen hic almanyada bulundun mu?nerden biliyorsun?sen her ulkeyi turkiyeyle karistiriyorsun.sanki almanyada yas 18-23 oldu mu universite okuma zorunlulugu var. ikincisi almanyada askerlik yapmak istemeyenler sivil servislerde calisir yada 18 ay kamu kurulusunda calisir.istersen bida hepsini yaziyim. almanyada YOK yoktur. almanya ayirimcilik yapmiyor. finlandiya icinde 6 ay demisim evet 180 gundur bunda ne var ki?her ulkeninkinki ay olarak yazmisim finlandiyayi neden gune ceviriyim ki? zaten ay olarak verilmis kaynakta.sanki ben finlandiya icin hayir 180 gun degildir 6 aydir demissim?lol
Verdiğin kaynak gerçekten çok faydalı (wikipedialara üye olan herkes istediği bilgiyi yazabilir ).Verdiğin wikipedia linki önce bir tıkla,senin iddia ettiğin bilgiler nerde yazıyor onu bir göster.Ayrıca ben sadece site linki vermiyorum,5şubat perşembe arslan bulutun yeniçağ gazetesindeki yazısını kaynak olarak veriyorum (sallama wikipediaları değil).Yazımı oku ben Türkiyeyle avrupayı
zorunlu askerlik konusunda kıyaslamadım,ben sadece avrupada zorunlu askerliğin olduğu ülkelerin listesini verdim.Listenin başlığınada bakarsan anlarsın herlade lol :o .Ama kıyaslamak istiyorsanda kıyasla ve farkı gör,Türkiyede 30bin kişi teröre kurban gitti,tüm Avrupada bin kişi bile terör yüzünden ölmedi lol :o .Avrupanın kuzeyinde hiçbir saldırı tehditi bile olmayan finlandiyada 6 ay askerlik yada askerlik yapmak istemeyenlere 395 gün kamu hizmeti varsa.Türkiyede tabiki zorunlu askerlik yada kamu hizmeti olucaktır.
Almanyaya gelincede sen 18-23 yaş arasındakilere askerlik yaptırılır demişsin,bende senin verdiğin bilgiyi doğru kabul ederek ozaman üniversiteye giden hiç kimse askere gitmiyor dedim.Heralde üniversite eğitimini askerde almıyorlar.Sen hiç almanyada bulundunmu nerden biliyosun sanki yaş 18-23 oldumu üniversite zorunlululğumu var demişsiniz.Yaş 18-23 oldumu dünyanın hiçbir yerinde üniversite okuma zorunlululğu yoktur,bende bunun aksini söylemedimki.İyi okuyun yaş 18-23 oldumu bazı insanlar üniversiteye gider bazı insanlar gitmez.18-23 yaşında üniversiteye gidenler,tekrar söylüyorum üniversiteye gidenler sizin verdiğiniz bilgiye göre askere gitmiyor.Çünkü zaten 23-24 yaşında mezun oluyor :o lol.
İyi okudunuzmu lol.İsteyen üniversiteye gider,isteyen gitmez.Üniversiteye gidenleri ele alırsak mezun olduğu yaşta askerlik yapamıyorlar lol lol lol
:o ayrıca benim abimin eşi almancı,7kere Almanyaya gittim lol :o
-
Alıntı:
Celp suresinin 25 gune cikmasi bir hazirlikti...Bilgi icin,BASBAKANLIK ILE TEMAS KURUN ve teyit edin.
...............................
..........................
Yedek subay aday adaylari ve kisa donem askerlik yapacak yukumluler her celp doneminde artmaktadir.Turkiye deki universite sayisinin cok fazla artmasi,universitelerin fazla mezun vermesi nedeniyle,gerek yedek subay okullari gerekse kisa donem er egitim alaylari kapasite fazlasi yasamaktadir.Konunun cozumu icin celp suresi 25 gune cikarilmis ve kapasite fazlalarinin bir sonraki doneme aktarimi saglanmistir ancak kisa vadeli bu cozum ileride yeterli olamayacaktir.Ozellikle ekonomik kriz nedeniyle is hayatina atilmayan veya isinden olan yeni bir kesim vardir.Yaklasik 650 bin kisiyi olusturan bu kesimin cikarilabilecek bakanlar kurulu karari askerlik suresinin yeniden duzenlenmesi veya bedelli askerlik kapsamina alinmasi mumkundur.Konu hakkindaki ayrintili calismalar dosyada sunulmustur.Geregi icin bilgilerinize arz ederim.
..........
Basbakanlik Danismani
yeniden umitlenip, yeniden bir beklentiye girsek mi? bence deger!
-
Alıntı:
borakvk rumuzlu üyeden alıntı
yeniden umitlenip, yeniden bir beklentiye girsek mi? bence deger!
sadece üniversite mezunlarını kapsayacak bir bedelli askerlik asla kabul edilemez 22 yaşında üniversite mezunu bir kişi bedelli askerlik yapmamalı asla bedelli askerlik çıkacaksa yaşa göre kapsamalı üniversite bitirip bitirmediğine göre ayrılmamalı...
bedelli askerlik 26 yaşından gün almış herkezi kapsamalı bunun dışında çıkacak her türlü bedelli askerliğe karşıyım.....
-
Alıntı:
bedellihanay rumuzlu üyeden alıntı
sadece üniversite mezunlarını kapsayacak bir bedelli askerlik asla kabul edilemez 22 yaşında üniversite mezunu bir kişi bedelli askerlik yapmamalı asla bedelli askerlik çıkacaksa yaşa göre kapsamalı üniversite bitirip bitirmediğine göre ayrılmamalı...
bedelli askerlik 26 yaşından gün almış herkezi kapsamalı bunun dışında çıkacak her türlü bedelli askerliğe karşıyım.....
Tanri bir gun bir kamburu cagirarak su teklifte bulunmus: 'kamburunu duzeltmemi mi istersin yoksa diger insanlara da kambur vermemi mi?' Kambur buyuk bir coskuyla 'herkese ver, herkese ver' demis.
Daha oncekilerde biz kapsanmadiysak, bundan sonra cikacakda da bazilari kapsanmayacaktir. Bizim karsi olmamiz cok bir anlam ifade etmiyor, onemli olan yetkili ve etkili mercilerin taraf olmasi.
-
Alıntı:
Celp suresinin 25 gune cikmasi bir hazirlikti...Bilgi icin,BASBAKANLIK ILE TEMAS KURUN ve teyit edin.
...............................
..........................
Yedek subay aday adaylari ve kisa donem askerlik yapacak yukumluler her celp doneminde artmaktadir.Turkiye deki universite sayisinin cok fazla artmasi,universitelerin fazla mezun vermesi nedeniyle,gerek yedek subay okullari gerekse kisa donem er egitim alaylari kapasite fazlasi yasamaktadir.Konunun cozumu icin celp suresi 25 gune cikarilmis ve kapasite fazlalarinin bir sonraki doneme aktarimi saglanmistir ancak kisa vadeli bu cozum ileride yeterli olamayacaktir.Ozellikle ekonomik kriz nedeniyle is hayatina atilmayan veya isinden olan yeni bir kesim vardir.Yaklasik 650 bin kisiyi olusturan bu kesimin cikarilabilecek bakanlar kurulu karari askerlik suresinin yeniden duzenlenmesi veya bedelli askerlik kapsamina alinmasi mumkundur.Konu hakkindaki ayrintili calismalar dosyada sunulmustur.Geregi icin bilgilerinize arz ederim.
..........
Basbakanlik Danismani
Haydihaydi 25 günlük celp dönemleri nasıl bir hazırlık olabilirki. 25 gün rapor alamayan daha fazla kişi askere gitmek zorunda kalıyor, eğer yığılma varsa millete daha fazla kolaylık sağlamaları gerekmezmi
-
Kürşat Tüzmen uyardı; ikinci kriz geliyor
http://www.haberbu.com/haber/Tuzmen-...geliyor-/65540
Tobb başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ; Türkiye battı batıyor
http://www.tumgazeteler.com/?a=4135390
Tüketici hakları koruma derneği ;2008'de 880bin kişi kredi kartı borcu nedeniyle icralık
http://www.gundem-online.com/haber.asp?haberid=66924
Arkadaşlar bedelliye hiç bu kadar yakın olmamıştık,bırakın Türkiyeyi tüm dünya ekonomik olarak batıyor.Türkiyedeki bütün ekonomistler krizin giderek derinleşiceğini ve asıl etkisinin marttan sonra görüleceğini söylüyor.Dönüp çevrenize bakın esnaf kan ağlıyor,hepsi dükkan kapatıyorlar.Kapatmayanlarda zararına siftahsız günlerini geçiriyorlar ve dükkanlarını devretmenin hayalini kuruyorlar.Sanayici cumhuriyet tarihinin en kötü günlerini yaşıyor.Sanayi üretimi hergeçen ay yeni bir düşüş rekoru kırıyor.Otomativ,beyaz eşya,tekstil sektörü süresiz olarak işçi çıkartıyor ve her ay düzenli olarak üretime ara veriyor.Tüsiad kurulduğumuz günden beri böyle bir kriz görmedik diyor,bu gidişle tedbir alınmazsa 2001'i mumla ararız gibi yorumlar yapıyorlar.Maaşla çalışan İnsanlar işlerinden atılıyorlar,yada atılma korkusu yaşıyorlar.Cari açık 7senedir rekorlar kırıyor,bu seneki dış borç ödemesi 11.5 milyar dolar(6yılın en büyük dış borç ödemesi).http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/H...20yil%20olacak
Artık bu sene bedelli askerliğin çıkmama ihtimali yok,hedefe bu kadar yakınken hepimizin sesini duyurması gerekiyor.Lütfen elimizden gelenin en fazlasını yapalım powersgo arkadaşımızın kurduğu siteye mutlaka üye olun ve gerekli mercilere email,fax ve sms yoluyla maduriyetinizi iletin.Bu mücadelenin sonunda sadece biz ve bizim gibi zor durumda olanlar değil,Türkiye kazanıcak.Hem bizim gibi mağdur arkadaşlar ruh sağlığına kavuşacak,yeniden doğucak ve ülkesi için çalışmaya kazanmaya devam edicek,hemde hepimizin gurur duyduğu TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ 3-5 milyar dolar gelir edicek.Bu gelirlede ülkemizin savunma sanayisi gelişecek.
Mücadeleye devam bedelli askerliğimizi yaptıktan sonra,anılarımızıda bu forumda paylaşıcaz ve birlikte başarmanın onurunu yaşıyacağız.
Bedelli askerlik çıkıcak,TÜRKİYE kazanıcak
-
çıksın artık sabrımız kalmadı..5 martta yani martın 2.haftası meclis tatile girecek.Yoksa seçim sonrasına kalacak...
-
99'da cikan bedelli zamanin ASO Baskani Zafer Caglayan'in onerisi ve onculugunde depremin actigi ekonomik yaralari sarmak icin cikmistir. Kendileri su anda Sanayi ve Ticaret Bakani. Mevcut ekonomik duruma bir care olarak yeniden bedelli gundeme gelebilir. Nitekim Memur-Sen tarafindan dile getirildi. Fakat, ilkinde onerisi hayata gecirilmis Sayin Bakan Zafer Caglayan tarafindan da dile getirilirse daha etkili olabilir.
-
Arkadaşlar çok rahat olun bu sene bedelli mutlaka çıkıcak.Şuandaki döviz kuru dışındaki bütün ekonomik göstergeler 2001'den daha kötü.Nisan ayında dış borç ödemeleri var ve yabancı çıkmak için fırsat kolluyor.Panik havası oluştuğu anda dolar 3 liramı olur 5 liramı olur diye toto oynarız.Bedelli askerlikten elde edilicek gelir,kapısında dilendiğimiz imf'den alıcağımız paranın yarısı kadar.Hemde hiç bir koşulu olmadan ve geri ödemesiz.Bedelli için bundan daha uygun bir ortam olamaz ekonomi batma noktasındayken,milyona yakın asker kaçağı varken ve terör örgütüde silah bırakmışken bedelli askerlik mutlaka çıkıcaktır.Genelkurmayda ülkenin ve kaçakların zor durumunu dikkate alarak,ülke menfaatleri doğrultusunda bedelli askerlik talebine karşı çıkmayacaktır.
Sadece biraz daha gayret,arkadaşın söylediği gibi zafer çağlayana ve etkili makamlardaki herkese bu talebimizi iletelim..
-
imf den alinacak paranin yarisi degil.
uluslararasi piyasada 1milyar dolar nakit = 10 milyar dolar kredi anlamina geliyor.
bedelli askerlikten gelicek 4 milyar euro nakit = 40 milyar euro kredi anlamina geliyor.
oda 50 milyardan birazdaha fazla dolar ediyor.
yani imf elimize su dokemez hemde yaptirimi yok. yani istedikleri gibi popilist bir sekilde harcanabilir.kimse karisamaz.
istenirse ayda 1000 TL maasla 6 600 000 kisiye 1 yil maas oder istihtam yaratir. ister bu kadar kredi ile 32 000 tane fabirka kurar tanesi 2,500,000TL den.gerisini siz dusunun
-
bedelliaskerlik2009.net adresinde buluşuyoruz
-
Alıntı:
mertbakan rumuzlu üyeden alıntı
bedelli askerlikten gelicek 4 milyar euro nakit = 40 milyar euro kredi anlamina geliyor.
nasil 4 milyar euro hem de nakit geliyor ayrintilariyla anlatin lutfen.
-
Alıntı:
nasil 4 milyar euro hem de nakit geliyor ayrintilariyla anlatin lutfen.
Hocam Türkiye tarihinde hiç bu kadar kaçak olmamıştı(1 milyona yakın kaçak var).1980'ler ve 1990'larda bedelli askerlik uygulaması çok sık yapılmasına rağmen 1999'da kaçak sayısı 150bindi ve 1999'daki bedelliden 75bin kişi yararlandı.Bugün çıkıcak bedelli askerlik uygulamasından en az 300bin kişinin yararlanıcağı konuşuluyor çünkü 10senedir bedelli askerlik çıkmadı ve kaçak sayısı çok fazla.Kişi başı 10,000 euro para alınırsa 3milyar euro eder,kaldıki 2004'teki teklifte 40 yaş üstündekilerden 15bin euro alınması konuşuluyordu.Ayrıca devletin her asker için 4bin lira harcadığı düşünülürse,
300bin kişiden 1,2 milyar tl (1,2 katrilyon) tasarruf sağlamış olucak.
Bu kriz ortamında Türkiye için bulunmaz bir fırsattır,bırakın 300bini bedelli askerlikten 150bin kişi bile yararlansa herkesinde 40yaş altı olduğunu varsayarsak 1,5 milyar euro gelir elde edilicek,ayrıca askere yapılıcak harcamadanda 600milyon tl (trilyon) tasarruf sağlanıcak.Kesinlikle bu kaynağı kimse görmezden gelemez.
Bir çoğu 30 yaşını aşmış kaçaklar uzun dönem askere gitseler vatana ne faydaları olurki,ipe tırman desen adam konutanın suratına bakar,şınav çek desen 10'u geçemez,terörle mücadeledede kulanamazsın zaten 2008 sonundan beride doğuda operasyonlara profesyonel askerler gönderiliyor.Dünyadaki birçok orduda 30 yaşından sonra kimseyi askere almıyorlar,bu kadar askerlik yaşı geçmiş insan hem 1ayda olsa askerlik yapıcak,hemde böyle bir ortamda devletine çok büyük kaynak sağlıyacaklar.
-
Tsk sadece 3 milyon ytl (1.5 milyon euro) tasarruf sağlamak için,trt'den tebligat yapıcak (adrese mektupla yapılan tebligatı kaldırdı).Ordu ülke menfaatleri için 3milyar euro gelir elde ediceği ve 1.2 milyar ytl tasrruf sağlayacağı bedelli askerlik uygulamasını mutlaka dikkate alıcaktır
-
Alıntı:
ccc78 rumuzlu üyeden alıntı
Tsk sadece 3 milyon ytl (1.5 milyon euro) tasarruf sağlamak için,trt'den tebligat yapıcak (adrese mektupla yapılan tebligatı kaldırdı).Ordu ülke menfaatleri için 3milyar euro gelir elde ediceği ve 1.2 milyar ytl tasrruf sağlayacağı bedelli askerlik uygulamasını mutlaka dikkate alıcaktır
Pek ümidimiz yok ama umarım güzel bir uygulama başlar.
-
Alıntı:
nassat rumuzlu üyeden alıntı
Pek ümidimiz yok ama umarım güzel bir uygulama başlar.
Hocam neden ümidiniz yokki.Daha önce 10kere bedelli çıktı ve hiçbirinde ülke ekonomik açıdan bugünkü kadar sıkıntıda değildi.Hiçbirinde bu kadar çok kaçak yoktu.Hiçbirinde bedelli askerliğe 10sene ara verilmemişti.Tsk ab'ye uyum kapsamında ve nato ordularının modellerini benimseyerek küçülüyor.Son yapılan nüfus sayımına görede nüfusun yarısı 28 yaşının altında.
Ayrıca 2002'de iktidar olan akp'nin seçim beyannamesinde yerine getirmediği tek vaadi bedelli askerlik kaldı.Başta başbakan ve cumhurbaşkanı olmak üzere meclisin büyük çoğunluğu bedelli askerliği destekliyor.Türk silahlı kuvvetleride ülkenin içinde bulunduğu şartları gözeterek mutlaka bu uygulamayı destekliyecektir.Öncelikle başbakan ve cumhurbaşkanı bu konuda ilk adımı atarlarsa ve bunun gerekliliğinide genelkurmaya anlatırlarsa çıkmaması için hiçbir sebep kalmaz.1987-1989 dönemindede celp fazlası yoktu 1992-1994 yılındaki bedelli askerlik uygulamasındada celp fazlası yoktu.1999'dada celp fazlası yoktu ama gölcükte deprem olduğu için bedelli çıktı.
Burda önenmli olan ülkenin içinde bulunduğu şartlar.Bugün Türkiye ekonomik açıdan 87'dende 92'dende 99'danda daha kötü durumdadır.
-
arkadaslar 1 200 000 kisi askerlik erteliyor. 600 000 kisi acayip sıkışmış durumda. yani bu 600,000 kisi oyle bir haldeki 10,000 euro yu bulmak icin arabasini ,evini ,altinini ,tahvilini saticak durumda. bunun 200,000 inin bulamadigini dusunursek 400,000 kisi basvurur anlamina geliyor. bunuda 3-6 taksit yapsa TSK oda 6 ay icinde 4 milyar Euro toplarlar anlamina geliyor.toplasinlar helal olsun.
4 milyar euroda 8,400,000,000 TL yapar buda korkunc yuksek bir rakkam.
umarim gorurler
umarim sayin unakitan bukadar buyuk bir kaynagi kacirmaz .acil sifalar olsun kendisine. gelsin cikarsin bedellimizi.
-
Arkadaşlar ayrıca 99'daki bedelli uygulamasında 10dan fazla banka bedelli kredisi vermişti ve 36 aya kadar vade yapmıştı.Parayı bulmasanızda olur,Askerden geldikten sonra çalışarak 36 ayda ödersiniz.Bu arada bedelli askeliğin sadece zenginler için olmadığını göstermek amacıyla memurlardan daha düşük para alınabilir.Buda toplumdaki kalıplaşmış 'bedelli zenginler içindir' imajını yıkar
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1999/09/12/142873.asp
-
asker kacaklarinin bence %95 i bedelli ister .kacaklarin yas istatistiklerini genel kurmay bilir,bakanimizin bu istatisktlileri incelesin. celp fazlasi yok diye bedelli yok demisti bakanimiz.ekonomi acisindan daha iyi,celp fazlasinin olmayisi kacaklarin cok oldugunu ve bedelliden yararalanamak isteyenlerin cok oldugunu gosterir.ama genelkurmay ne kadar kacak oldugunu biliyor,hukumette bedelliden gelecek paranin ne kadar oldugunu heasaplamistir. sorun baska,sorun tsk da ....bakin bir defa daha bedellinin cikmasi TSK i sallar hemde 9 siddetiyle.bedellinin cikmasi demek genelkurmayin cok hizli bir sekilde parali askerlige veya silahli egitime alternative cikarmalarini zorunlu kilar.bir defa daha bedelli ciksin bu devirde bizden sonra kimse askere gitmek istemez.genel kurmayin kabuslari.....komutanlarimizin artik fossilesmis yaptirimlarindan vazgecmesi zamanidir.halkin isteklerine onem veren devlet istiyoruz artik.100binlerce kacak var yillardan beri ve bu hukumet su kacak isine pozitif yonde bir el atiyim demiyor.
-
Yanlız hocam TSK bedelliye karşı bile olsa,ülke ekonomik açıdan darboğaza girerse ve kriz şiddetlenirse mutlaka bedelliye onay verir.Ayrıca 2002'de Hilmi Özkeke bedelli sorulduğunda,planlamalarımıza göre 10 sene bedelli askerlik yok demişti.Sonuçta planlanandan 3sene önce bedelli çıkması,ordu içindede fazla rahatsızlık yaratmaz.
Bu arada son dakika haberi bütçe açığı ocakta 2,9 milyar tl oldu.Geçen yılın aynı ayına göre bütçe açığı %465 arttı
:o Geçen günde sanayi üretimi düşmüştü,Bedelli için hergün güzel gelişmeler oluyor:o
-
Alıntı:
ccc78 rumuzlu üyeden alıntı
Yanlız hocam TSK bedelliye karşı bile olsa,ülke ekonomik açıdan darboğaza girerse ve kriz şiddetlenirse mutlaka bedelliye onay verir.Ayrıca 2002'de Hilmi Özkeke bedelli sorulduğunda,planlamalarımıza göre 10 sene bedelli askerlik yok demişti.Sonuçta planlanandan 3sene önce bedelli çıkması,ordu içindede fazla rahatsızlık yaratmaz.
Bu arada son dakika haberi bütçe açığı ocakta 2,9 milyar tl oldu.Geçen yılın aynı ayına göre bütçe açığı %465 arttı
:o Geçen günde sanayi üretimi düşmüştü,Bedelli için hergün güzel gelişmeler oluyor:o
Bedelli askerliğin çıkamamasının en büyük nedenlerinden birisi , toplanacak olan paranın nereye kullanılacağı. Genelkurmay bu paranın tamamının kendi bünyesinde kullanılmasını istiyor, hükümette parayı farklı şekilde kullanmak istiyor. Bu anlaşamamanın neticesinde olanlar bizler gibi bedelli askerlik bekleyenlere oluyor. ( Duyumdur )
-
http://www.google.com.tr/search?as_q...s=&safe=images
bu google aramasının 8. başlık yani memurlar.net haberinde ne yazıyor ben açamadım...
-
O bir haber değil ,yorum.Biri bedelli askerlik için 5000euro belirlenmiş diye bir taş atmış kuyuya sadece.
-
"Bu akşam kesin bedelli askerlik konuşulacak. Hadi Hayırlısı...
İnternet Haber 'den alıntı
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelecek.
Edinilen bilgiye göre, Bakan Çağlayan, bugün akşam, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral ile bir toplantı yapacak.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığında basına kapalı gerçekleşecek olan toplantıda, yeni teşvik sisteminin değerlendirileceği öğrenildi."