Cevap: İnternet Üzerinden Kumar
Öncelikle biz kumar sitelerinden bahsediyoruz kesinlikle dürüst olmayan insanların parasına göz diken hilekar sitelerdir. bu sitelere neden insanlar parasını kaptırsın kredi kartları ile borç batağına düşüp psikolojisi bozulsunki...itiraz edip paralarını geri alarak bu durumdan kurtulmaları ne güzel..
Bence kumar oynamak tam bir pislik iştir. Bu pisliğe bulaşmamak en güzelidir.
Oynayıp hile ile kayıplarını telafi etmek de doğru değildir. Yapmayın emeğinizi eşinizin çocuğunuzun nafakasını buralarda israf edip sonra mızıkçı, hileci huylar edinmeyin derim.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
O zaman şöyle sorayım şimdi kendi isteğinizle oyun oynuyorsunuz ve kaybediyorsunuz sonra neden itiraz ediyorsunuz kaybettiğiniz parayı iade almak için. Oyunu oynayan sizsiniz ve kredi kartını kullanan da. Burdaki mantığı anlayamıyorum ben kazandığınızda itiraz etmiyorsunuz.
Ufak bir hata:
Sadece kaybettiğinde değil. Kazansa da kazandığı parayı alıp, ödediğinin kartına iadesini talep ediyorlar anladığım kadarı ile.
Hmmm. Acaba işi bıraksak mı? İyi bir mesleğe benziyor :)
Alıntı:
O zaman şöyle sorayım şimdi kendi isteğinizle oyun oynuyorsunuz ve kaybediyorsunuz sonra neden itiraz ediyorsunuz kaybettiğiniz parayı iade almak için. Oyunu oynayan sizsiniz ve kredi kartını kullanan da. Burdaki mantığı anlayamıyorum ben kazandığınızda itiraz etmiyorsunuz.
Avukat bey kaybeden insanları düşünsek büyük bir bunalım ve borç batağına düşüp intiharın eşiğine gelenler var bu siteler yüzünden...itiraz edip bu durumdan kurtulmak varken neden itiraz edilmesin...
Alıntı:
crayz1100 rumuzlu üyeden alıntı
....ANLAŞILMAYAN BİR DURUM VARMI?
(BENİM KADAR İADE ALAN YOKTUR) BU KADAR İDDALI KONUŞABİLİRİM...
Bunu alışkanlık haline getirmemelisiniz.
Kötü alışkanlıklara neden kötü denir? Çünkü yakanızı kurtarmanız zordur.
Kötü işlerin etiği de kötüdür. Bu şekilde bir alışkanlık edinmeniz
sizi ve ailenizi ileride çok kötü durumlara düşürebilir.
Kurtulmanız dileğiyle esenkalın.
Alıntı:
Bunu alışkanlık haline getirmemelisiniz.
Kötü alışkanlıklara neden kötü denir? Çünkü yakanızı kurtarmanız zordur.
Kötü işlerin etiği de kötüdür. Bu şekilde bir alışkanlık edinmeniz
sizi ve ailenizi ileride çok kötü durumlara düşürebilir.
Kurtulmanız dileğiyle esenkalın.
sayın engin bey çok güzel bir konuya deyindiniz. dediğinize harfiyen katılıyorum ama burda gördüğünüz çoğu insan borçlarını ödeyebilmek adına kumar oynamaya devam ediyo. veya öyle zannediyo. Ama borçları bu şekilde kapanırsa kendini zorunlu hissetmeceğini düşünüyorum..
ben artık kumarı bıraktım oynamıyorum.hile oldugunun farkına vardım.varmasam da beynimde bitirmeye çalışıyordum.hilenin farkına varmam bana daha da yardımcı oldu. ve benden hile yolu ile paramı alan şirket paraı ödeyecek.banka da bunu verecek.çünkü kanuna göre suçlu.banka telekom şirketine gitti biliyor parayı ama şimdi uyardık bankayı.telekoma gitmediği belli.ve karşılığında hizmet ,mal, fatura yok.tamam harcamayı yaptım ama mal yada hizmetim nerede.yokki ben bunun belgesini isteyeceğim.
olmazsa kendim de ceza ödemeye hazırım.benim banka aldığı komisyonu vermek istemiyor. paranın alınabildiğini biliyorsam bırkamam peşini...
kumar oynamak çok kötü bişi bunu herkes biliyor...
biz burada şimdi kaptırılan paraları kurtarmanın peşindeyiz.
bir daha da tövbe...ben beynimde öldürdüm kumardan kazancı...ben kumardan kazanç peşinde değil hile ile kaptırdıgım paranın peşindeyim.para benim param... burada herşey etik...onların yaptığı etik değil...yedirmeyeceğim ne bankaya ne de karşı tarafaaaaaaa........
mahkeme demiyecek mi...bu para yasal olmayan yoldan gitti diye bu site yasak zaten tr de...
yasal olmayan yoldan giriyor ülkeme ve paramı alıyor paraları...aldığı gibi verecek...banka da kuzu kuzu isteyecek karşı taraftan ...korkutuyorlar ceza alırsın diye alırsam alırım...ama paramı da alırım...
ekleyecekleriniz var mı acaba !!!
Alıntı:
mantık şu. biz kendi isteğimizle yatırdık parayı sonra hile oldugunu anladık ve istiyoruz...
Cevap: Re: İnternet Üzerinden Kumar
crayz110019-10-2009, 18:53:46
Ben olayı anlayamadım şimdi siz oyun sitesinde kredi kartınızdan çekilmek üzere kumar oynuyorsunuz kaybettiğiniz parayı itiraz yolu ile geri mi alıyorsunuz?
sayın avukat aynen öyle eğerki para yatırma işlemi esnasında sifre kullanılmadıysa ve bankana bu harcama bana ait değil benim bilgim ve isteğim dışında gerçekleşmiş dersin eğer bankan yapı kredi finansbanksa 3 gün içinde söz konusu tutar kartına geri iade olur. Banka bu işlemi karşı tarafın (kartın kullanıldığı şirkete) bankasına tebliğ eder ve söz konusu şirketin hesabında ki paraya el koyar (eğer hesapta para yoksa eksi bakiyeye düşülmek koşuluyla) ve ilgili şirketten söz konusu hizmeti veya malı teslim ettiğine ispata davet eder. söz konusu şirkette itiraz ederse evraklar incelenir (visa ve master tarafından) kimin haklı olduğuna uluşlar arası bankalar yönetmeliği çercevesinde karar verilir.
mevzu olay bunda ibarettir.
eğerki sifre kullanıldıysa veya bankaya itiraz esnasında benim harcamam ama kumar oynadım sende aracılık ettin sende suçlusun bende dersen o iade talebini kendi bankan bile onaylamaz. Ayrıca bankanın suçlu olduğu noktayıda göremiyorum çünkü parayı karavan bir şirket olan ve internette telefon konuşma kartı satan bir firmayla yapmaktasınız. Banka telefon kartı alıyon kumar mı oynuyon bilemez. ortada telefon kartıda olmadığına göre onlarda visa master card şirketlerinde bu durum karşısında çaresiz kalıyorlar. İade bu şekilde gerçekleşiyo.
ANLAŞILMAYAN BİR DURUM VARMI?
tamam işte ben de mal ve hizmet almadım diyorum...fatura istiyorum...fatura gelirse karşılığında mal ya da hizmet verilmesini de istiyorum...
Cevap: Re: İnternet Üzerinden Kumar
Alıntı:
eroltop rumuzlu üyeden alıntı
crayz110019-10-2009, 18:53:46
Ben olayı anlayamadım şimdi siz oyun sitesinde kredi kartınızdan çekilmek üzere kumar oynuyorsunuz kaybettiğiniz parayı itiraz yolu ile geri mi alıyorsunuz?
sayın avukat aynen öyle eğerki para yatırma işlemi esnasında sifre kullanılmadıysa ve bankana bu harcama bana ait değil benim bilgim ve isteğim dışında gerçekleşmiş dersin eğer bankan yapı kredi finansbanksa 3 gün içinde söz konusu tutar kartına geri iade olur. Banka bu işlemi karşı tarafın (kartın kullanıldığı şirkete) bankasına tebliğ eder ve söz konusu şirketin hesabında ki paraya el koyar (eğer hesapta para yoksa eksi bakiyeye düşülmek koşuluyla) ve ilgili şirketten söz konusu hizmeti veya malı teslim ettiğine ispata davet eder. söz konusu şirkette itiraz ederse evraklar incelenir (visa ve master tarafından) kimin haklı olduğuna uluşlar arası bankalar yönetmeliği çercevesinde karar verilir.
mevzu olay bunda ibarettir.
eğerki sifre kullanıldıysa veya bankaya itiraz esnasında benim harcamam ama kumar oynadım sende aracılık ettin sende suçlusun bende dersen o iade talebini kendi bankan bile onaylamaz. Ayrıca bankanın suçlu olduğu noktayıda göremiyorum çünkü parayı karavan bir şirket olan ve internette telefon konuşma kartı satan bir firmayla yapmaktasınız. Banka telefon kartı alıyon kumar mı oynuyon bilemez. ortada telefon kartıda olmadığına göre onlarda visa master card şirketlerinde bu durum karşısında çaresiz kalıyorlar. İade bu şekilde gerçekleşiyo.
ANLAŞILMAYAN BİR DURUM VARMI?
tamam işte ben de mal ve hizmet almadım diyorum...fatura istiyorum...fatura gelirse karşılığında mal ya da hizmet verilmesini de istiyorum...
arkadaşım sen bankaya itirazını yanlış şekilde yapmıssın eğer benle alakası yok başkada açıklayacak bişeyim yok deseydin şimdiye kadar itirazın sonuçlanırdı ve paranı alırdın şimdi ne olur bilemiyorum ama mahkemeye gitmen bence senin açından yararlı bir sonuç çıkarmayacağı gibi bu konuyu savcı mahkemeye bile sevketceğini sanmıyorum. Yine bana sorarsan biraz daha sakin ol ve kendin için en iyi kararı al. Burda kimse senin durumunu bilemez ve anlayamaz kendini en iyi sen biliyon senin için hayırlı olması dileğiyle