gelişme yok abi eski tas eski hamam hatta borç biraz daha arttı ::(
Printable View
tabiki adamsın.
herkes hata yapıyor.Kimse 4 dörtlük değil.Herşey yoluna girecek.Sadece biraz sabır ve birazda çaba lazım.
kötü düşünme.emin ol ki yanlız değilsin.borcu olan yada kumar bağımlılığı olan sadece sen değilsin.
kendini çok kötü hissediyorsan,profosyonel destek almanı tavsiye ederim.
emin ol herşey düzelecek.
güncel durum;
toplam kalan borç: 30,137,48 tl :)
Öncelikle borç harç yükü altında olan tüm arkadaşlara Allahtan kolaylıklar diliyorum.
-
Forumun eski sayılabilecek üyelerinden biri olarak ara sıra bu bölüme sıkça göz atarım, benim öyle kumar falan gibi dertlerim şükür olsun yok, çok nadiren sayısal kuponu ve bazen de gaza gelip ayda yılda birkaç kere iddaa oynamak dışında.
-
Bu bölüme ilgim daha çok kredi kartı borçlularının finansal idare yöntemlerinden kendime ders çıkarmak için. Nasıl yapıyorlar nasıl öteliyorlar vs.
-
Benim aylık gelirim orta seviyede. (3500 gibi, yarısı kira gelirim, yarısı maaşım.)
Evim kira değil.
Fakat sosyal giderlerim çok. Ödediğim fatura sayısı çok. Sık sık kısa vadeli tüketici kredisi kullanırım. (Öderim) Ama ne oluyor, sürekli önümdeki 3-4 ay delice bir sıkışıklık. 5-6 ay sonrası rahatlık var ama takla attırdığım için o 5. aya geldiğimde tekrar bir 5-6 aylık sıkıntılı dönem oluşuyor. Bu sıkıntıları da ay bazında ay içi tüm harcamalarımı kredi kartından ödeyerek hallediyorum. Tabii bu kez ay başında maaş hoppp ekstreye gidiyor.
Başka bir hesap ile; 3500 (aylık gelir) x 5 ay = 16 - 17bin lira bir kredi ile hallettiğim döner sermaye durumu var.
Bu döngüyü bir türlü aşamıyorum. Sanırım 2. bir işe gireceğim başka çare göremiyorum. Son 3 senedir durum hep aynı aşağı yukarı. Ya da gidip bankadan 15 bin lira kredi çekip 24 ayda ödemeli falan ufak ufak ödeyip kurtulacağım. İkinci alternatif daha uygulanabilir bir durum çünkü yaşım 50, 2. işi kaldırabileceğimden beyin olarak emin değilim.
-
Benim finansal sıkıntılarım bu başlıkta okuduklarıma göre havada bulut, onun farkındayım, ancak paylaşmak istedim. Allahımız hepimizin yardımcısı olsun.
Merhaba dostlar. Dostlar diyorum çünkü Orhan Gencebay misali sevenin halinden sevenler anlıyorsa, borçlunun halinden de borçlular anlar diye düşünüyorum. Uzun zamandır takip ediyordum bu sayfayı. Daha fazla dayanamayıp üye oldum biraz dertleşmek için.
1 bankaya 45bin , 1 bankaya 10 bin, 1 bankaya 10 bin, 1 bankaya 10 bin ve yaklaşık 5 bin TL civarıda el borcum var. Kamu çalışanıyım ve maaşım 4000 TL. Biri ana kucağında diğeri kreşte olmak üzere 2 evladım var. Geçindirmem gereken bir aileye sahibim. Borçlarımın hepsinin bir hikayesi var. Kumar gibi bir alışkanlığım hiç yok ve olmadı da. Hayatta ailemden başka hiçkimsem yok (Bu cümlenin içi doludur aslında..). Kirada oturuyorum. Geçen ay borçlarımı yapılandırdım ama bu ay yine ödeyemedim. Nedeneri var..
İşe başladığım yıl başladı her şey yaklaşık 5 yıl önce. Elinde avucunda tek kuruşu, hiç bir birikimi olmayan biri olarak evimi kiraladım ve çocuklarımla yaşamaya başladım. Malumunuz eşyalar aldık(Çamaşır mak., Bulaşık mak, Tv, Cep telefonu, Buzdolabı vb. ihtiyaçlar). Elimde tek kuruş birikimim olmadığından dolayı kredi çektim. İlk kredimdi.. Gelirim giderimi ancak karşılıyordu. Ancak hayat ne zaman ne gibi sürprizler çıkarır tahmin edemiyor insanoğlu.Bir yakınımın sağlık sorunları sonucu (Sigortasız yakınım) hastaneye yaklaşık 5 bin TL civarı borçlandım o yıl. Taksitsiz istediler ve kredi çekip verdim. Gelir gideri karşılamamaya başlayınca.. Hayatın değiştiği nokta bu işte.. Hele de elde avuçta hiçbir birikiminiz de yoksa.. Sonrası krediyi ile kredi kapatma, kredi kartına yüklenme vb. bildiğiniz rutin işlemler.. Ama nereye kadar.. İşte sonuç buradayım. Hayatta ailesinden başka hiçkimsesi olmayan biri olarak (Bu cümlenin altı çok doludur) buradayım. Sadece dertleşmek için..
Bir dost sahibi olmamak en az sigara kadar zararlıdır diyor bilim adamları (Bilimsel bir gerçek). Dibe yaklaşırken etrafındaki kalabalığın azaldığını yaşamak ayrı bir acı. Mental açıdan bitmek, aklında borçlardan başka hiçbir şey taşımamak, üretkenliğin azalması, ruhsuz bir sima.. Bende kalan sadece bunlar. Çocuklarım olmasaydı kaybedecek neyim var diye düşünebilirdim. Öleyim desen ölemiyorsun. Öyle bir şey işte.
Bir fıkra duymuştum. "Bir adam doktora gider ve bunalımda olduğunu söyler. "Hayat sert ve acımasız" der. Tehditkar bir dünyada kendisini yalnız hissetiğini söyler. Doktor "Tedavi basit" der. "Büyük palyaço Pagliacci şehre geldi. Git onu izle. Moralin düzelir". Adam gözyaşlarına gözyaşlarına boğulur. "Ama doktor" der. " Pagliacci benim zaten". Güzel fıkradır. Herkes güler. Trampetler çalar ve perde iner. "
Bazen bir umut doğuyor. Bir gülümseme.. Düzelecek her şey diyorsun içinden. Yine sabah kalktığında yüzünde güller açacak. Çocuklarınla şakalaşacaksın eskiden olduğu gibi. İşe güler yüzle gideceksin. Yaşadığını hissedeceksin diyor içindeki bir ses.. Dilinde Edip Akbayramdan "Güzel günler göreceğiz çocuklar".. Ama kısa sürüyor. 5 bilemedin 10 dakika.. Gerçekle yüz yüze geldiğinde toz pembe hayallerin yerini kara bulutlar alıyor. Bazen sanki herkes sana bakıyormuş ve "şunun borçları var, dolandırıcının biri, aman boşverin şu sosyapatı" diyormuş gibi hissediyorsun. Kafanı deve kuşu misali gömecek bir toprak parçası arıyorsun o an. Ama nafile, her yer beton.. Kaçamıyorsun.
Umut etmek istiyorsun ama o an aklına Mad Max'in "Umut tehlikeli bir şeydir. Eğer bir şeyleri değiştiremezsen delirebilirsin." sözü geliyor. Umarım düzelir her şey. Herkes için bu dileğim.
herkesin farklı bir hikayesi var.
sahip olduğun şeyleri düşün,( eşin,çocukların ve sağlığın )
dünya üzerinde tek borçlu biz değiliz.Hükümet ve devletlerinde borcu var.
üniversite öğrencisiyken bana burs veren bi abi vardı.
çocuğu olmuştu hediyemi alıp evine hayırlı olsuna gitmiştim.
kendisi zengin tabi villada oturuyor,neyse.....
sohbet muhabbet derken..konu koç ailesine geldi..( not: bu abi koç gurubunda üst düzey yöneticiydi )
ben şey demiştim abi sen çok şanslısın,koç gurubunda üst düzey yöneticisin..ve koç ailesi bu nasıl bir hayat..istedikerli herşeye sahipler demiştim.
durdu dinledi,sonra hafifçe gülümseyerek,,her şeye değil dedi..istedikleri her şeye sahip değiller.
sağlık yok..bunu parayla satın alamıyorlar.senin şuanda burada yediğin hiç bir yemeği yiyemiyor.
çünkü yerse ölecek :)
şükretmeyi öğrenmeliyiz kardeş..şükür ve sabır..