-
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
burda bir arkadaş yoklama kaçaklarının gbt lere işlenmediğini sadece bakayaların işlendiğini söylemişti keşke tam bilgi alabilsek bu konuda
-
Arkadaşlar sizden bir cevap gelmedi ama ben,benim durumumda bulunan arkadaşlar için iyi haberler vermek istiyorum.31 ekim 08 den beri yoklama kaçağıyım ve geçen gün uçakla Antalya'ya gittim ve kaldığım otel jandarma bölgesindeydi.Yolculuğumda ve bir günlük otel konaklamamda hiçbir sorunla karşılaşmadım:o .İlgili olan arkadaşlara duyurulur...
-
eskiden devamlı yazan ve bilgi paylaşan arkadaşlar artık çekildiler sanki neden acaba
-
Alıntı:
selcuk005 rumuzlu üyeden alıntı
eskiden devamlı yazan ve bilgi paylaşan arkadaşlar artık çekildiler sanki neden acaba
Arkadaşım bundan sonra bu konuyla ilgili gelişmeler netleşti bundan dolayıdır diye düşünüyorum,neticede 13 mayıs tarihi var önümüzde ben şahsen bedelli gelişmelerini takip ediyorum,ilgilenen arkadaşlarında bu konuda çalışanlara destek vermesi gerekir hemen hemen her gün basında haberler çıkıyor...
-
Merhaba
Benim bir sorum olacak,ben yüksek lisans mezunuyum. Mezun olduğum dönemden sonraki ilk celpte (agustos2008 celbinde) bakaya kalmıştım, gecerli bir mazaretim de yoktu, mahkemeye çağrıldım ve cagrıya uydum, gecerli bir mazeretim olmasa da doktoraya basvuracak olduğumu ve bu nedenle celbe uymadığımı söyledim.
Ardından maalesef doktoraya giremedim, zaten aralık doneminde iki parca rapor aldım ve hemen raporun bitim tarihinde subeye teslim ettim. Bu raporu gerçek bir rahatsızlığım sebebiyle, doktorun kanaatine uygun olarak, muayene olup almıştım.
Subat sonunda mahkeme sonucu elime ulaştı, 2000 lira civarı para cezası verilmiş,taksitlendirilmis.Nereye odeyeceğimi ogrenip odemeye baslayacagım ama daha ne odeme tarihini ne de nereye odeyecegimi biliyorum.
Asıl sorunum şu ki bu dönemde rapor bulmak zorundayım.Cünkü kisisel ve ailevi meselelerim yüzünden bu dönem askere gitmem gerçekten imkansız.Sormak istediğim şu ki, rapor usulune uygun olduğunda herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? Askeri cezalarda mukerrer yoktur gibi bir şeyler okumuştum bir yerde, bu tam olarak ne anlama geliyor. Her ne kadar raporum usule uygun olsa da, bir sorun yasarsam, tekrar bakayaya kalma nedeniyle hapis cezası çıkar mı? Mahkemeye cağırılırsam usule uygun raporumu sunmam bakaya durumunu düşürüyor değil mi? ben her şey usule uygun sansam da, raporun bir eksigi varsa her hangi bir ceza alır mıyım?
bir de geçmiş donemde aldığım bu para cezası benim sabıkama isleniyor mu?
Daha önce mahkemeye cıkmış olmam nedeniyle bu konuda biraz tereddütteyim, ayrıca mecburiyetlerim yüzünden gidemiyorken kendimi ve ailemi daha zor bir konuma dusurmek istemiyorum; bu nedenle oldukça kaygılıyım.. Durumu tam izah etmek istediğim için de biraz uzadı..
Ardarda sorduğum bu sorulara sabır gösterecek ve ilgilenecek olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
-
sorumu cevaplamaya yardımcı olacak bir arkadaş varsa çok sevinirim.
Arkadaşlar ben ağustos ayına kadar tecilliyim. bazı nedenlerden dolayın nisan ayına kadar askere gidemeyebilirim.Acaba bu durum bana ne tür zarar verebilir?Ceza alır mıyım?Bu arada öğretmenim.memuriyetime bir etkisi olur mu?
-
iyi geceler....
malum yerel seçimler var önümüzde ve asker kaçağı olarak görünen bir insan seçimlerde oy kullanabiliyor mu??
kullanması sırasında gözaltı gibi bir risk taşıyor mu???
bu konuda bilgisi olanlardan cevap rica ediyorum.
-
Seçmen bilgi belgeniz ve kimliğinizde TC Kimlik Numaranız var mı?
-
lp_________ arkadasim ben japonyadan ari sordurdum eski bir polis abimiz geldi buraya ona rica ettim aradi istanbul emniyetine verdi kimlik bilgilerimi yarim sonra tekrar arayin dediler aradik temiz dedi istedigi gibi giris cikis yapabilir turkiyeye dedi daha sonra amcam askerlik subesindeki arkadasina sordu oda dediki sistem degisti artik yakalanma kalkti hergun korkuyla yasamaktansa sende git sordur eminimki cikmayacaktir hic bisey
-
seçmen kartı ve kimlikbilgilerinde problem yok....
-
Alıntı:
sinantufenk rumuzlu üyeden alıntı
lp_________ arkadasim ben japonyadan ari sordurdum eski bir polis abimiz geldi buraya ona rica ettim aradi istanbul emniyetine verdi kimlik bilgilerimi yarim sonra tekrar arayin dediler aradik temiz dedi istedigi gibi giris cikis yapabilir turkiyeye dedi daha sonra amcam askerlik subesindeki arkadasina sordu oda dediki sistem degisti artik yakalanma kalkti hergun korkuyla yasamaktansa sende git sordur eminimki cikmayacaktir hic bisey
hocamn benım durumda cok farklı ya normalınde ben avusturyada yasıyordum vıze ıle sıkıntım oldu o nednle tr geldım ama cokfazla sorun cıkarıdlar ve 3 aylık ısım 9 aya yaklasdı ben sımdılık hıc mudahele etmıyorum
cuma gunu tum evrakları tekrar verdım 1 2 hafta ıcerısınde bıze karar vereceklerını soyledıler karar eldıp vızemı aldıktan sonra dıger ıslerı arastırıcam ama vızeyı almadanda bosa strese gerek yok dıye dusunuyorum kendımce tesekkurler...
-
Alıntı:
bedelliaskerlik rumuzlu üyeden alıntı
hocam mahalle karakolunun polisi bakarsa,suç çıkarsa seni almak zorunda ama üst düzey bir polise sordurursa rahat rahat baktırır.Çünkü onlar ilçe emniyetin bilgisayarından bakıyorlar,suçunda yoklama kaçağı olduğu için baktıran poliste zor durumda kalmaz.polis arabasındaki bilgisayarlardan yada polislere yeni verilen cep telefonuna benzer pda'lardan baktırırsan ve suç çıkarsa merkezden o suçlunun kimin pda'sından taratıldığı çıkıyor.suçluyuda teslim almadıysa hakkında soruşturma başlatılıyor.
anladım mudur anlasılan yuksek rutbelı bırını bulmammız gerekıyor.. saolasın bılgıler ıcın..
-
Alıntı:
skysam rumuzlu üyeden alıntı
iyi geceler....
malum yerel seçimler var önümüzde ve asker kaçağı olarak görünen bir insan seçimlerde oy kullanabiliyor mu??
kullanması sırasında gözaltı gibi bir risk taşıyor mu???
bu konuda bilgisi olanlardan cevap rica ediyorum.
bu konuda bilgi verebilecek kimse yok mu??
site yetkilisi erdoğan bey in sorduğu üzere seçmen kartı ve tc kimlik no yazılı nüfuz cüzdanı mevcut...
-
Alıntı:
skysam rumuzlu üyeden alıntı
bu konuda bilgi verebilecek kimse yok mu??
site yetkilisi erdoğan bey in sorduğu üzere seçmen kartı ve tc kimlik no yazılı nüfuz cüzdanı mevcut...
hiç kimse mi yokk????
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Seçmen bilgi belgeniz ve kimliğinizde TC Kimlik Numaranız var mı?
erdoğan bey yardımcı olabilirseniz sevinirim...
-
Alıntı:
bedelliaskerlik rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım tebligatsız yoklama kaçaklarından kasıt evine şubeye gelmen için kağıt gönderilmemiş kaçaklar.13 mayıstan sonra tebligatlar postayla yapılmayacak,sadece trt'den yapılıcak.Senelerdir tebligatsız kaçaklara uygulanan prosedür,siz bana tebligat yapılmadı derdiniz.Şubede size tebligat yapılıp yapılmadığına bakardı.Asaldan tebligat yapılmadığını doğrulayan bilgiyi aldıktan sonra,işlemleriniz normal olarak yapılırdı.Size tebligat yapılmışsa ve kaçak durumundaysanızda,şube ifadenizi alırdı,hakkınızda sivil mahkemelerde bakaya yada yoklama kaçağı suçundan dava açılırdı.Mahkemedende hakkınızda hapis cezası çıkardı,o cezada paraya çevrilirdi.Ama işin önemlisi siz şubeye gidince hemen birliğinize sevk edilirdiniz.
Siz 13 mayısa kadar şubeye giderseniz,kaçak değilmiş gibi işlemleriniz yapılıcak ve bir yada iki dönem sonra askere sevk edileceksiniz.Tecil yaptırmak içinde gerekli şartlara sahipseniz,1 sene tecil yaptırabilirsiniz.Zaten bu aralar askerlik şubelerine aşırı bir yığılma olduğu için,bugün git 9 ay sonra gel diyorlar.Tecil hakkı bitenlere bile 2sene tecil yapıyorlar.700bin saklı,yoklama kaçağı,bakaya,raporlu,tecilli son 4-5 ayda şuebelere akın etti.O açıdan rahat olun.
Burda techil hakkı bitenlere bile 2 sene tecil yapıyorlar. Şeklinde bir ifade kullanmışsın acaba bu durumun gerçekliğine ben 2009 temmuz ayında sevke tabiyim yedek subay adayı olarak.. Acaba dediğin gibi bir durum varsa tecil dururumumu birazdaha uzatabilmem mümkün mü çünkü 2 ay kadar işe girdim sözleşme maddesinde 1500 dolarlık bir tazminat maddesi var. Ve ben işten ayrılırsam bunu ödemek zorundayım. Cevaplarsan sevinirim.
Anlıyacağınız benimkisi iki ucu boklu değnek..
-
bu seçim konusunda daha önce oy kullanan veya bilgisi olan var mı acaba??*
bu arada hiç bir şekilde arama ve ya tebligat da yapılmamıştır...
bu durumda ne yapılmalı????
lütfen cevap alabilirsem sevinirim..
-
lp_______ kardes bende guney koreden evliyim ve suanda japonyadayim 4 aya biletaldim turkiyeye guney kore vizem cikdi trden koreye ucacam iki gun sonra burdan direk gecemiyorum ben onun icin baktirdim gbt ye ve subeye sordurdum benim durumda karisik bilmem anlatabildimmi insallah hayirlisi olur senin icinde benim icinde tum arkadaslar icinde :)
-
Alıntı:
hakandem rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Benim bir sorum olacak,ben yüksek lisans mezunuyum. Mezun olduğum dönemden sonraki ilk celpte (agustos2008 celbinde) bakaya kalmıştım, gecerli bir mazaretim de yoktu, mahkemeye çağrıldım ve cagrıya uydum, gecerli bir mazeretim olmasa da doktoraya basvuracak olduğumu ve bu nedenle celbe uymadığımı söyledim.
Ardından maalesef doktoraya giremedim, zaten aralık doneminde iki parca rapor aldım ve hemen raporun bitim tarihinde subeye teslim ettim. Bu raporu gerçek bir rahatsızlığım sebebiyle, doktorun kanaatine uygun olarak, muayene olup almıştım.
Subat sonunda mahkeme sonucu elime ulaştı, 2000 lira civarı para cezası verilmiş,taksitlendirilmis.Nereye odeyeceğimi ogrenip odemeye baslayacagım ama daha ne odeme tarihini ne de nereye odeyecegimi biliyorum.
Asıl sorunum şu ki bu dönemde rapor bulmak zorundayım.Cünkü kisisel ve ailevi meselelerim yüzünden bu dönem askere gitmem gerçekten imkansız.Sormak istediğim şu ki, rapor usulune uygun olduğunda herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? Askeri cezalarda mukerrer yoktur gibi bir şeyler okumuştum bir yerde, bu tam olarak ne anlama geliyor. Her ne kadar raporum usule uygun olsa da, bir sorun yasarsam, tekrar bakayaya kalma nedeniyle hapis cezası çıkar mı? Mahkemeye cağırılırsam usule uygun raporumu sunmam bakaya durumunu düşürüyor değil mi? ben her şey usule uygun sansam da, raporun bir eksigi varsa her hangi bir ceza alır mıyım?
bir de geçmiş donemde aldığım bu para cezası benim sabıkama isleniyor mu?
Daha önce mahkemeye cıkmış olmam nedeniyle bu konuda biraz tereddütteyim, ayrıca mecburiyetlerim yüzünden gidemiyorken kendimi ve ailemi daha zor bir konuma dusurmek istemiyorum; bu nedenle oldukça kaygılıyım.. Durumu tam izah etmek istediğim için de biraz uzadı..
Ardarda sorduğum bu sorulara sabır gösterecek ve ilgilenecek olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
hocam sen 25günlük raporu aldıktan sonra yasal mazeretin olduğu için tekrar bakaya kalman gibi bir durum sözkonusu değil.bakaya yada yoklama kaçağı suçu hafif suç kapsamına girdiği için sabıkana işlenmez.Raporun olmasada hapis cezası çıkmaz,daha ağır para cezası verirler
-
Herkese merhaba
Şimdi 13 mayıs 2009 tarihine kadar şubeye gidip başvuran hiçbir yoklama kaçağı ve hiç bir bakaya ceza almayacak mı ? Yani geçerli mazereti olmayanlar da herhangi bir ceza almadan askere mi alınacak ? ? ?
ve bu tarihten sonrada herkes GBT ye girip aranacak ? Yakalandığında da aynı cezalar (önceden geçerli olan) uygulanacak.
Sonuç olarak bunu diyebilirmiyiz ?
-
arkadaslar mayıs ın basında muhtemelen askerlik subelerinde bir yıgılma olacak dolayısıyla ASAL ın subelere bu durumda uygulamayla ilgili gonderdigi bir talimat olmalı,ben gidecegim icin ne ile karsılasacagımı bilmek isterim,zira subemin sevk donemi de mayıs.bedelliaskerlik arkadasımızın verdigi bir bilgi var ama endisem var,askerlik subelerinden yada ASAL dan boyle bir bilgi alabilen olursa paylaşsın lutfen.
-
Alıntı:
kaganturk rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba
Şimdi 13 mayıs 2009 tarihine kadar şubeye gidip başvuran hiçbir yoklama kaçağı ve hiç bir bakaya ceza almayacak mı ? Yani geçerli mazereti olmayanlar da herhangi bir ceza almadan askere mi alınacak ? ? ?
ve bu tarihten sonrada herkes GBT ye girip aranacak ? Yakalandığında da aynı cezalar (önceden geçerli olan) uygulanacak.
Sonuç olarak bunu diyebilirmiyiz ?
arkadaşlar ilginizi ve bilginizi rica ediyorum.
-
Alıntı:
kaganturk rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar ilginizi ve bilginizi rica ediyorum.
arkadasım aynen dedigin gibi olacak,13 mayısa kadar gidersen ifadesiz bir sekilde islemlerin yapılacak,bu tarihten sonra ise hem gbt kayıtlarına gireceksin hem de gecerli ceza hükümlerine tabi olacaksın.
-
Arkadaşlar, bugün elime bakaya oldugumu bildiren askerlik şubesinden bi yazı geldi,28 şubat 2009 da tecil bitmiş ve bakaya kalmışım.Ağır hapis cezasıyla yargılanacaıgm ve secme seilme hakkımın olmayacagı yazıyor.En kısa zamanda şubeye gelerek müraccat edin diyor.Ben de telefonla sordum.25 martta baglı bulundugum ilce ve ikamet ettiğim ilceye kaymakamlıklara şube bakaya oldugumu bıldırmış. Şimdi polis yada jandarma aramaya gececekmiş. Her durumda bakayalara ifade alıp mahkemeye verıyorlarmış.hemende sevk edıyorlarmış. Sizin dediğiniz gibi, 12 Mayıs a kadar falan denilenler doğru değil demekki, 12 mayısa kadar gelenlerden savunma istenmiyecekmiş diye sordugumda ilgis yok denildi.Biriniz açıklasın bunu lütfen.Napmak lazım.
-
13 mayıs 2009 tarihine kadar şubeye gidip başvuran hiçbir yoklama kaçağı ve hiç bir bakaya cezası almayacak deniliyor forumlarda ama Subeler bunu takmıyor.Ben aynı seyı yasadım.hemen sevk ve mahkemeye veriyorlar.bakaya kaldıgım tarih 28-Şubat-2009,açıklayın lütfen.
-
http://www.ensonhaber.com/Gundem/140...INA-MUJDE.html
Yukarıdakibağlantıda denildiği üzere Askerlik şubeleri ifade alamaz deniliyor ama ALINIYOR.Buna ne denilebilir.?
-
Arkadaşım 13 mayıs tarihini burdaki arkadaşlar uydurmadı yeni yapılan askeri kanuna göre söyleniyor üstelik bunu bizde söylemiyoruz msb sitesine gir orda basın açıklamaları bölümünde yayınlanan metni görebilirsin,kanun 13 mayısa kadar şubeye gelen yoklama kaçakları ve bakayalar hakkında tebligatsız işlem yapılır diyor yani sanki hiç kaçak olmamış normal işlemlerin yapılır şuben aksini diyorsa bu onların problemi asalla irtibata geç şube kanunu kendine göre yorumlayamaz.Birde artık yazılı tebligat kaldırıldı zaten son kanunla,trt den yapılacak bütün tebligatlar,ağır hapis yada vatandaşlıktan çıkma falan bunlara aldanma yok öyle birşey 50 yıldır onu yazarlar zaten korkutmak için verilecek mahkemeye gitse bile bverilecek en üst ceza 2 yıldır onuda 2-3bin ytl para cezasına çeviriler ama senin olayında bir yanlışlık olmalı peşini bırakma ve korkma.
-
MSB sitesinde yayınlanan duyuru metni
Tarih : 13 ŞUBAT 2009
Açıklama No : 13
Konu : 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNU’NUN GEÇİCİ 42’NCİ MADDESİ
1.5837 SAYILI KANUN İLE 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNU’NA EKLENEN GEÇİCİ 42’NCİ MADDE GEREĞİ, KANUNUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TARİHTE TEBLİGATSIZ YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA DURUMUNDA BULUNAN YÜKÜMLÜLERLE İLGİLİ HUSUSLAR MÜTEAKİP MADDELERDE AÇIKLANMIŞTIR.
2.KANUNUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ 13 ŞUBAT 2009 TARİHİNDE, TEBLİGATSIZ YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA DURUMUNDA BULUNAN YÜKÜMLÜLER , ÜÇ AY İÇERİSİNDE ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT EDEREK ASKERLİK İŞLEMLERİNİ TAMAMLATMALARI HALİNDE HAKLARINDA TEBLİGATSIZ OLARAK İŞLEM YAPILACAKTIR.
3.BUNLARDAN, ÜÇ AY İÇERİSİNDE ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT ETMEYEN YÜKÜMLÜLERİN İŞLEMLERİ İSE TEBLİGATLI OLARAK YÜRÜTÜLECEKTİR.
4.KANUNUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ 13 ŞUBAT 2009 TARİHİNDE, TEBLİGATSIZ YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA DURUMUNDA BULUNAN 1929 (DAHİL) -1988 (DAHİL) DOĞUMLAR ARASINDAKİ YÜKÜMLÜLERİN ASKERLİK ŞUBELERİNE MÜRACAAT İÇİN SON GÜN 13 MAYIS 2009’DUR.
5.5837 SAYILI KANUN İLE 1111 SAYILI ASKERLİK KANUNU’NA EKLENEN GEÇİCİ 42’NCİ MADDE GEREĞİ BU DUYURU YÜKÜMLÜLERE TEBLİĞ MAHİYETİNDEDİR.
-
Sevgili arkadslar;
Benim tebligatlı oldugumu ve mahkemeye verileceğim soyleniyor.Şube Aralık 2008 de, 28 Şubat 2009 da askere sevk edileceğimi teblig etmiş durumda. Bense kanunun yürürlüğe girdiği 13 Ocak 2009 da tecilli idim. 28 Şubat 2009 da tecilim bitti.Şu an Bakaya kaldım, bana yapılan tebligat kanunun yürürlülük tarihinden önce (Aralık 2008) yapıldı. Bakaya kaldıgım tarih ise kanun yürülüğe girdiği tarihten sonra 28 subat 2009 dur.
MSB acıklaması
2.KANUNUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ 13 ŞUBAT 2009 TARİHİNDE, TEBLİGATSIZ YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA DURUMUNDA BULUNAN YÜKÜMLÜLER , ÜÇ AY İÇERİSİNDE ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT EDEREK ASKERLİK İŞLEMLERİNİ TAMAMLATMALARI HALİNDE HAKLARINDA TEBLİGATSIZ OLARAK İŞLEM YAPILACAKTIR.
4.KANUNUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ 13 ŞUBAT 2009 TARİHİNDE, TEBLİGATSIZ YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYA DURUMUNDA BULUNAN 1929 (DAHİL) -1988 (DAHİL) DOĞUMLAR ARASINDAKİ YÜKÜMLÜLERİN ASKERLİK ŞUBELERİNE MÜRACAAT İÇİN SON GÜN 13 MAYIS 2009’DUR.
2. ve 4.maddeye göre işlem yapılmıyor. Tebliğ edildi denip eski düzen devam ediyor. Ben şimdi bakaya olarak tebligatlı yada tebligatsızmı oluyorum.mahkemeye verilecekmiyim.Bilgilendirin lütfen.
-
Alıntı:
epinefrin06 rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili arkadslar;
Benim tebligatlı oldugumu ve mahkemeye verileceğim soyleniyor.Şube Aralık 2008 de, 28 Şubat 2009 da askere sevk edileceğimi teblig etmiş durumda. Bense kanunun yürürlüğe girdiği 13 Ocak 2009 da tecilli idim. 28 Şubat 2009 da tecilim bitti.Şu an Bakaya kaldım, bana yapılan tebligat kanunun yürürlülük tarihinden önce (Aralık 2008) yapıldı. Bakaya kaldıgım tarih ise kanun yürülüğe girdiği tarihten sonra 28 subat 2009 dur.
MSB acıklaması
2. ve 4.maddeye göre işlem yapılmıyor. Tebliğ edildi denip eski düzen devam ediyor. Ben şimdi bakaya olarak tebligatlı yada tebligatsızmı oluyorum.mahkemeye verilecekmiyim.Bilgilendirin lütfen.
arkadaşım bu tereddütü bende yaşadım binlerce kişinin üye olduğu forumlarda söylenen 13 mayısa kadar gelen herkesin işlemlerinin normal yapılacağı,bir arkadaşım yapılan değişiklik maddesi ile askerlik şubesine gidip bu durumu ve sevk işlemlerini öğrenecek benim için 1-2 güne bilgi veririm ,benim anlamadığım sana mahkemeye verileceğini kim söylüyor?tecilinin bittiği gün nasıl sevk ediyorlar onu da anlamadım?gelismeleri bilmeyenlerden duyduysan bunları dikkati alma.
-
28 şubat 2009 da bakaya kaldım bu gün annem ağlayarak aradı şubeden bir tebligat gelmiş polis ve jandarma tarafından arandığımı yakalandığım anda askere sevk olunacağımı ağır ceza ile yargılanacağımı ve bunun kesinlikle para cezasına çevrilmeyeceğini ömür boyu kamu görevlerinden men edileceğimi yazıyormuş...
Arkadaşlar nedir bu durum bu kadar vicdansızlık ve adaletsizlik olur mu ben okulumun bitmesine 3 ay kaldığı için askere gitmedim...şimdi bunun için hapse girip birde ömür boyu memuriyetten men edileceğim...Bu ülkede katiller,dolandırıcılar,bölücüler,hırsızlar elini kolunu sallayarak gezerken ben 3 ay geç askere gidiyorum diye vatan haini muamelesi göreceğim...bu kanıma dokunuyor açıkcası...
-
Arkadaşım forumu okursan görürsün ağır hapis kamudan men falan yok 50 yıldır korkutmak için yazılır öyle dahası artık tebligat uygulamasıda kalktı yasayla ama hala yapılıyorsa ortada bir acayiplik var demektir 3 ay geç gittin diye hiç bir şey olmaz annen boşuna üzülmüş,forumu okursan 47 yaşında giden bile var şubeye hiç endişelenme.
-
Alıntı:
selcuk005 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım forumu okursan görürsün ağır hapis kamudan men falan yok 50 yıldır korkutmak için yazılır öyle dahası artık tebligat uygulamasıda kalktı yasayla ama hala yapılıyorsa ortada bir acayiplik var demektir 3 ay geç gittin diye hiç bir şey olmaz annen boşuna üzülmüş,forumu okursan 47 yaşında giden bile var şubeye hiç endişelenme.
ŞİMDİ SANAMI İNANALIM YOKSA ASKERLİK ŞUBESİNDEN GELEN KAĞITTA YAZANLARA MI. BENİM ANLAMADIĞIM ALTINDA ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANININ İMZASININ OLDUĞU KAĞITTA YAZILAN ''PARAYA ÇEVRİLMEYECEK 3 YIL HAPİS CEZASI, KAMU HAKLARINDAN MEN'' VB. YAZILARIN DOĞRU OLMADIĞINI SÖYLÜYORSAN YA SEN YALANCISIN YA DA ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI. BİLMİŞ GİBİ BOŞ BOŞ KONUŞUYORSUN. AÇ YENİ ASKERLİK KANUNUNU OKU NE YAZIYOR ORDA. ONDAN SONRA BURDA MİLLETE AKIL VER. YANLIŞ YÖNLENDİRME YAPMA.
İŞİN DOĞRUSU 13 MAYISA KADAR ASKERLİK ŞUBESİNE GİDİP İŞLEMLERİNİ YAPTIRMAYANLAR 3 YIL HAPİS CEZASI ALACAKLAR, BU CEZA PARAYA ÇEVRİLMEYECEK VE KAMU HAKLARINDAN YARALANAMAYACAKLAR.
-
Alıntı:
tkorac rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşım bu tereddütü bende yaşadım binlerce kişinin üye olduğu forumlarda söylenen 13 mayısa kadar gelen herkesin işlemlerinin normal yapılacağı,bir arkadaşım yapılan değişiklik maddesi ile askerlik şubesine gidip bu durumu ve sevk işlemlerini öğrenecek benim için 1-2 güne bilgi veririm ,benim anlamadığım sana mahkemeye verileceğini kim söylüyor?tecilinin bittiği gün nasıl sevk ediyorlar onu da anlamadım?gelismeleri bilmeyenlerden duyduysan bunları dikkati alma.
Tamam da kanunu yanlış yorumluyorsunuz denildi şubeden.Size daha önce tebligat yapıldı,kanunda tebrigatsız denılıyor denıldı.Lütfen paylaşırsanız,yada bizim şube olayı farklı yorumluyor olabilir,asal dan falan net bilgi alma şansı olanlar varsa lütfen paylaşın.
-
Alıntı:
selami1919 rumuzlu üyeden alıntı
ŞİMDİ SANAMI İNANALIM YOKSA ASKERLİK ŞUBESİNDEN GELEN KAĞITTA YAZANLARA MI. BENİM ANLAMADIĞIM ALTINDA ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANININ İMZASININ OLDUĞU KAĞITTA YAZILAN ''PARAYA ÇEVRİLMEYECEK 3 YIL HAPİS CEZASI, KAMU HAKLARINDAN MEN'' VB. YAZILARIN DOĞRU OLMADIĞINI SÖYLÜYORSAN YA SEN YALANCISIN YA DA ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI. BİLMİŞ GİBİ BOŞ BOŞ KONUŞUYORSUN. AÇ YENİ ASKERLİK KANUNUNU OKU NE YAZIYOR ORDA. ONDAN SONRA BURDA MİLLETE AKIL VER. YANLIŞ YÖNLENDİRME YAPMA.
İŞİN DOĞRUSU 13 MAYISA KADAR ASKERLİK ŞUBESİNE GİDİP İŞLEMLERİNİ YAPTIRMAYANLAR 3 YIL HAPİS CEZASI ALACAKLAR, BU CEZA PARAYA ÇEVRİLMEYECEK VE KAMU HAKLARINDAN YARALANAMAYACAKLAR.
Öncelikle sen sulubunu değiştirmeyi öğren terbiyesizlik yapma burası kimsenin hakaret alanı değil,herkes bilgilerini paylaşıyor ve dogruyu bulmaya çalışıyor.Ama sen baya sert darbe yemişssin anlaşılan nefretini başka yerde boşalt ,askerlik kanununda yapılan son değişiklikte cezalarla ilgili tek satır yok yalan söyleme millete yoklama kaçağı ve bakaya kişilere verilecek cezalar son daha önce yapılan düzenlemeyle askeri suç olmaktan çıkarıldı ve hafif suçlar kapsamına alındı.Cezasıda kademeli olarak değişiyor aslında kaçak kaldığın süreye bağlı yani ama en üst limit yani mazeretin yoksa ve hakim en üst limitten ceza verirse 3 yıldır oda cmuk na göre hafif suç kapsamına girdiği için para cezasına cevrilir hakim isterse bunuda ertleyebilir.Bana bu güne kadar bakaya kaldığı için ceza evinde yatan bir kişiyi örnek göster yada böyle bir medya haberi ver bakalım,veremessin çünkü yok vatandaşlıktan çıkarma sadece bakanlar kurulu kararıyla olur askerlik yapmayanların vatandaşlıktan çıkarılmasıyla ilgili düzenleme daha önce iptal edildi zaten kendi talebiniz olmadan kimse sizi vatandaşlıktan çıkaramaz.Kmu haklarından yararlanma konusunda ise memuriyet kastediliyor sanırım yoksa diğer bütün kamu haklarından yararlanabilirsiniz ancak devlat memuru olmak için askerlik durum belgesi isterler sizden,bunuda sadece devlet memuru olmak için değil üniversiteye kayıt olmak için,özel sektörde işe girmek için bile bu belge istenir.Kısaca kanunen bir yasak yoktur ama genelde bu askerlik belgesi işe girerken istendiği için sorun yaratabilir.Şubeler mahkeme değildir size ceza kesemezler sadece işlemlerinizi yapar ve sevk eder bu kadar ,kendi isteğinizle şubeye giderseniz hiç bir problemle karşılaşmassınız bunun örneklerini forum içindede yüzlerce yazıda bulabilirsin.Senin insanları korkutmak amaçlı bu yazını kimsenin ciddiye alacağınıda sanmıyorum dostum.
-
arkadaşlar tebligattan kasıt eve tebligat gönderilmesi olabilir ama selcuk005 katılıyorum bakaya davaları hafif suç kapsamına girer paraya çevirelebilir siz şubat 2009'dan bakaya kaldıysanız herhalde lisans mezunu değilsiniz yedek subaylık işlemlerinden farklı olabilirmi sizin işlemleriniz bilmiyorum ama bende bakaya kaldım ne kamudan men oldum ne ağır bir ceza aldım korkmayın çokta hafife almayın nede olsa adli bir olay
-
Alıntı:
tkorac rumuzlu üyeden alıntı
bugün bir arkadasım benim icin MSB duyurusu ile birlikte yabancı askerlik subesine gitti,ordan soylenen bu duyurunun tebligat yapılmayanları ilgilendirdigi , yoklama kacagı ve bakayalara mutlaka tebligat yapılır şeklinde,yani sonucta bu duyuru cok onemli bisey degil tarzında olmuş,sanki bi şekilde atlanmış işlem yapılmamış cagrılmamış yükümlüleri kapsıyor gibi anlıyorum ben.Ben bakaya yım ve bi bakayaya tebligat yapılmaması imkansız zaten,,oyleyse kanunda boyle bi şey ne diye yazılmış,tebligatsız bakaya nasıl oluyor valla kafam almadı bu işi,eger oyle ise 100 kişiden biri ancak faydalanır bundan,ben ay sonu işimden ayrılıp mayıs başında teslim olacagım ay sonuna kadar hemen Msb ye bir dilekce yazıp soracagım,artık neyle karsılacagız bilemiyorum,arkadasım senin soylediklerinle bugun bize soylenenler aynı maalesef
-
Bugun çeşitli haber kanallarında "bedelli askerlik meclis gundeminde" gibi haberler çıktı.Chp adıyaman milletvekili bedelli askerlik ile ilgili meclise soru onergesi vermiş.İnşallah bugunlerde meclisten resmi bir açıklama gelir.Sabırsızlıkla bekliyoruz.
-
merhaba arkadaşlar
Burdaki bilgilerden anlaşılan, mayıs ayına kadar müracat eden bir sorun ile karşılaşmadan askerliğini yapacak.
Bende 2001 yılında 4 yıllık fakülteden mezun oldum . Bu tarihten sonra bana ulaşan bir yazı olmadı . Bende şubeye gidip hiç sormadım . Aradan 8 yıl geçmiş durumda yani 8 yıllık yoklama kacağı durumuna düşmüş durumdayım . Kanuna göre geçerli yani belgeli mazeretim de yok.
Bu ay gidip şubeye müracat etmek istiyorum.
Giderken ceza almayacağımı ve kısa dönem yapabileceğimi umut ediyorum.
Bu duruma benzerliği olan veya neler olabileceği hakkında bilgisi olanlar lütfen yazsın .
-
Arkadaşlar, bakaya olupta, polis yada jandarmayla karşılaşıp yada sizi bulup, bakayasınız hadi şubeye gidiyoruz deyip götürülen oldumu.?Neyle arşılacagımızı bilmediğimiz için nasıl davranmak gerekir sorabilirmiyim,bilenler aydınlatsın lütfen.Yada polis,jandarma sen bakayasın şubeye uğra deyip gidiyolarmı?