Delidolu nasıl gidiyor vatandaşlık hali :)
- - - Updated - - -
Hasna pasaportunu şimdiden yenile derim başvurunun uzamaması için de oturma izninle pasaportunu uzattıktan sonra bildir nüfusa.
Printable View
Delidolu nasıl gidiyor vatandaşlık hali :)
- - - Updated - - -
Hasna pasaportunu şimdiden yenile derim başvurunun uzamaması için de oturma izninle pasaportunu uzattıktan sonra bildir nüfusa.
:ok Güzel dileklerin sağol delidolu Türkiye Cumhuriyeti pasaportu çıkarmadın mı :)
arkadaşlar biz karar aşamasına geçtik sizde durumlar nedir :)
Biz listedeyiz hala :) hayırlı olsun size. Darısı başımıza inşallah :)
İstisnai başvurularda karara geçti sırada biz varız inşallah :) Bu haftada genel yoldan başvuranlar karara geçer inşallah.
Delidolu inşallah haziran sonuna kadar senin dediğine göre demek ki 4 ayda çıktı bilgileriniz için teşekkür ederim
- - - Updated - - -
Erdemir ışte pasaport başvurusu yaptim ama ancak bir ay bulur çıkması oturma izni da 1 ay kaldı
- - - Updated - - -
Nour27evlilikten mi başvurdunuz? Komisyondan sonra kaç süre sürdü karar aşaması yazısı çıkana kadar
Hasna ikametgah için pasaport şart değil sen sistemden başvur başvurduktan sonra başvuru tarihine kadar ikametgah iznin var olcak o zamana kadar da pasaportun çıkar belki.
Merhaba Arkadaşlar, ben de genel yoldan başvuru yaptım. Aralık 2016'da komisyona girdim. Hala araştırma aşamasında diyor. Ankara numaralarını arıyorum ama bir adam açıyor bağlıyorum diyor ancak bağladıktan sonra telefonu hiç kimse açmıyor. Siz hangi numara ile görüşüp bilgi alıyorsunuz?
Arkadaşlar merhaba,
Ben okulu bitirmedim daha, fakat gün saydırdım, 5 yıl 6 ay olmuş Türkiye'de öğrenci olarak ikamet ettiğim süre. Çalışma izni için başvurdum. Acaba bu şekilde (üniversiteyi bitirmeden) çalışma izni ile vatandaşlık başvurusu yapabilir miyim?
Saygılarımla
MAyten bende kasımda komisyona girdim 31Martta listeye dahil edildim 0312 591 21 00 numarasıyı ara dahili numara 11e bas ordan ulaşıp merak ettiklerini sorabilirsin. Rothstein çalışma izni alabilirsen başvurabilirsin gün sayımında tutuyorsa. Bu arada çalışma iznini nasıl alıcaksın?
Beklemeye devam mı sevgili arkadaşar ? :)
MAyten tabiki whatsapp grubuna ekleriz :) Mesaj attım, diğer arkadaşlardan da isteyen olursa whatsapp grubumuza gelebilir.
Beni de whatsapp grubuna ekler misiniz lütfen.
Erdemir kardeş şimdiye kadar verdiğiniz bilgilerden çok ediyorum gerçekten çok güzel bir forum olmuş
Benim bi sorum olacaktı,ben genelden başvuru yaptım,evraklar Ankara'ya ulaştı bu sonuçlanacağı zamana kadar ben yurtdışına gidip gelsem bi sıkıntı olur mu?
Teşekkürler
bagalak34 çıkmamanı öneririm geri dönüşte tekrar gün sayımı yaptırıyorlarmış forumun eski yazılarından anladığım kadarıyla.
Arkadaşlar karar aşamasına geçtikten kaç gün sonra vatandaşlık onaylanıyor bilen varmı :)
Ben evlilikten başvuru yaptım,vatandaşlığı aldım.şimdi senin soruna cevap şöyle,kağıtlar ankaraya vardığında,ben başvurduğum yere gittim ve sordum bu süreç içinde ben yurtdışına çıkabilirmiyim veya bir engel olma ihtimali olurmu,olur ise ona göre yurtdışına çıkmayayım dedim,ordaki memur hiç bir engel olmaz dedi ve bunun üzerine yurtdışına çıktım ve geldim,nisan ayındada vatandaşlığı aldım,emin olmak istiyor isen başvurduğun memura veya memurlara sor.Açıkçası ben hiç bir engelle karşılaşmadım,o süreç içinde 2 sefer yurtdışına çıktım.
Delidolu kardeş çok teşekkür ederim,inşaAllah sıkıntı olmaz yarın gene bi sorim
3 Gün İle 15 gün arasında sonuçlanır.
Arkadaşlar daha önce karar aşamasına geçenler kaç gün karar aşamasında kaldınız.
bagalak34 genel yoldan başvuru yaptın delidolu ise evlilikten başvurmuştu,evlilikten başvuranlar gün sayımı yaptırmıyor yurt dışına da çıksa sorun olmuyor çünkü gün sayımı genel yoldan başvur yapanlar içindir.Çok acil bir durum değilse yurt dışına çıkmamanı tavsiye ederim.
Selam arkadaşlar, şimdi istisnai olarak Türk vatanadaşlığı kazanılması için karar aşaması, kuruldan mı yoksa bakanlıktan mı geçmesi lazım, ne kadar sürede belli olur acaba bilen var mı ?
Kimse bilmiyor anlaşılan Omer ahmet.
Arkadaşlar hepinize iyi günler benim merak ettiğim birşey var şimdi ben başvuruyu İstanbul'dan yaptım fakat artık Manisa'da yaşıyorum karar listesine eklendim beklemedeyim, inşallah vatandaşlık çıkınca Manisa nüfus müdürlüğünden alabilme ihtimalim var mıdır yoksa İstanbul'a mı gitmem gerekiyor?
kartal86 bildiğim kadarıyla başvurduğun ilden alabiliyorsun ama yanlışda biliyor olabilirim arayıp sor derim birde merak ediyorum kaç gün oldu listeye ekleneli.
sorun değil bi gelsin giderim İstanbul'a :D sonra asıl kimlik zaten adrese postalanıyo diye biliyorum onun için tekrar gitmeme gerek yok. Abi 15 gün falan oldu bi arkadaşım var benden 15 gün önce listeye eklendi bu nasıl bir saçmalıktır yani kaç kişi bu liste ne bekleniyo anlamadım
kartal86 arkadaşına selam söyle :) Listeyi bende bilmiyorum kaç kişilik bir liste olduğunu arkdaşın ne zaman dahil oldu listeye ?
yaklaşık 2 aydır listede
En azından tek değilmişim bende 2aydır listedeyim yarın 60.günümdeyim.
abi bu liste dedikleri olay biri gelip imza atacak değil mi yani bunun için çile çekiyoruz
Liste dolunca bakanlığa gidiyor galiba yinede tam emin değilim listenin dolması için başkalarının tahkikatının bitmesini bekliyoruz anladığım kadarıyla.
peki bu saatten sonra olumsuz bişey olma ihtimali yok değil mi sadece bekliyoruz
Olumsuz bişey olma ihtimali yoktur çünkü olumsuz birşey olsaydı listeye eklemezlerdi.Dediğim gibi sadece bekliyoruz sabırla özellikle benim gibi sabırsız biriysen.
abi ben belirsizliğe saçmalığa deli oluyorum hiç sabrım yok, bi standartı olsa arkadaş şu işlem şu kadar sürcek şu noktaya gelince şu kadar sürede olacak dense hiç canım sıkılmıycak, ama böyle bürokrasi olmaz yani yazıktır...
Zaten dediğin gibi olsa herkes yolunu görür önüne bakar sisteme girip bakmaz ankarayı arayıp sormaz tarıhı bekler o tarih gelince işlem ilerler ne güzel olurdu bende belirsizliği hiç sevmem insanı öldürür valla bu arada sana mesaj attım.