Re: Askeri Ceza ve CMK nun 231 nci Maddesinin 5 nci fıkrası
1 Marttan Sonra Teslim Olupta Bu Yasadan Yararlanabilmiş Olan Hiç Bir Duyumunuz Yada Tanidiğiniz Yokmu......
Sayın Serpil Gönültaş;kardeşinizin davasını ve neticesini bizimle paylaşırmısınız.Benimde kardeşim sizin kardeşinizle aynı durumda. Fakat o henüz teslim olmadı ve ilişkisi hala kesilmedi.
Alıntı:
TangoOne rumuzlu üyeden alıntı
15 OCAK 2008 tarihinde birliğimde cep telefonu yakalattım 7 şubat 2008 tarihindede tutanağım tutuldu. 16 nisan 2008 tarihinde mahkemem var acaba çıkan bu yasadan faydalanabiliyormuyum lütfen yardımcı olun halen askerim. Faydalanıyorsam ne yapmam gerekiyor....
Alıntı:
Recep Bey ben bugün mahkemeye çıktım ve Sayın Hakim bu yasadan faydalandırdı. Suç Tarihim 15 Ocak '008 idi zaten hakimin kendiside söyledi suçun 1 Mart 2008 öncesi olduğu ve adli sicil kaydın bulunmadığı için bu kararı veriyorum dedi... Yani anlıyacağınız arkadaşlar suç tarihiniz 1 mart 2008 öncesi ise hakimde size güvenirse bu kararı uyguluyor.... Saygılarımla, kendinize iyi bakın....
Merhabalar, öncelikle bu konuda yorum yapan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
Benim sorunum sayın TangoOne'ninkine benzer (cep telefonu bulundurmaktan emre itaatsizlikte ısrar) ancak bir farkımız var. Benim dolabımda cep telefonu 20.02.2008'de bulundu ancak dosyanın mahkemeye gönderilmesi 1 Marttan sonra oldu. Dosya üzerinde suç işleme tarihi olarak 20 Şubat yazıyor. Duruşma tarihi 12 Mayıs. 17 Mayısta ise tezkere almam gerekiyor normalde. Sabıka kaydım temiz.
Bu durumda 231. maddeden faydalanabilir miyim? Yani suçun işlendiği tarih mi yoksa dosyanın mahkemeye gittiği tarih mi kabul edilir?
Ayrıca dosyada TCK'nın 53/1 maddesi uyarınca "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" dan da yargılanacağım yazıyor. bu konuda bir sıkıntı olur mu?
Herkese tekrar teşekkürler...
Alıntı:
Herhangibir geçmişte işlediğim suç yok ilk kez mahkemeye çıkıyorum, suç tarihleride beni kapsıyor galiba anladığım kadarıyla, size bir soru daha sorayım, ifademi verdikten sonra cmk 231 den yararlanmak istiyorum demem yeterli olacakmı yoksa ayrıyeten bir dilekçe ile bu kanundan faydalanmam yönünde başvurmam mı gerekir? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim....
Mahkeme kendiliğinden de dikkate almak zorunda .Ama dile getirirsende zararı olmaz.
Alıntı:
tuncay_alt rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, öncelikle bu konuda yorum yapan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
Benim sorunum sayın TangoOne'ninkine benzer (cep telefonu bulundurmaktan emre itaatsizlikte ısrar) ancak bir farkımız var. Benim dolabımda cep telefonu 20.02.2008'de bulundu ancak dosyanın mahkemeye gönderilmesi 1 Marttan sonra oldu. Dosya üzerinde suç işleme tarihi olarak 20 Şubat yazıyor. Duruşma tarihi 12 Mayıs. 17 Mayısta ise tezkere almam gerekiyor normalde. Sabıka kaydım temiz.
Bu durumda 231. maddeden faydalanabilir miyim? Yani suçun işlendiği tarih mi yoksa dosyanın mahkemeye gittiği tarih mi kabul edilir?
Ayrıca dosyada TCK'nın 53/1 maddesi uyarınca "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" dan da yargılanacağım yazıyor. bu konuda bir sıkıntı olur mu?
Herkese tekrar teşekkürler...
Suç tarihi 20.02.2008 olduğu için yararlanırsın.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Suç tarihi 20.02.2008 olduğu için yararlanırsın.
Cevabınız için teşekkürler. Duruşma sonunda verilen kararı da buraya yazacağım.
Alıntı:
tuncay_alt rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkürler. Duruşma sonunda verilen kararı da buraya yazacağım.
İnşallah karar iyi olur.Sonucu bekleriz.
önemli olan ordudan ihraç tarihi. bizşu an birebir bu olayı yaşıyoruz. Bizimkinin ordudan ihraç tarihi 29 şubat 2008 olduğu için aftan yararlanıyor. 1 mart olsa yararlanamıyordu. yakalandığı ya da teslim tarihi önemli değil.ordu ile ilişiğinin kesildiği tarih önemli.
bu arada acayip bir tazminat var. bunu kimse konuşmuyor sitede. bizim başımızda. 92 milyar faizsiz anaparayı ödemezsek aftan yararlanamıyoruz. faizi inanılmaz bir rakam tutuyor. hesaplıyorlar bugün gittim deniz eğitim ve öğretim komutanlığına. ve bu parayı peşin yatırmayınca aftan yararlanamıyor malesef.
Alıntı:
serpilgonultas rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
ben kardeşim hakkında birşey soracağım.
deniz harp okulunu bitirdikten sonra 2004 yılı ağustos ayında subay olarak ertuğrul gazi gemisinde teğmen olarak göreve başladı. 2 yıl görevine devam etti. 2.yıl sonunda yıllık izine çıktı ve mesleğe geri dönmedi. izinde firar etti. 1, 5 yıl kaçak yaşadı 29 şubat 2008'de askerlikle ilişiği kesildiğine dair yazı geldi. ve dün 03.05.2008 yakalandı. nöbetçi askeri mahkemeye çıktı. askerlikle ilişiği kesildiği için tutulu yargılanmak üzere bayrampaşa h tipi cezaevine konuldu. benim sorum şu. 1 martta çıkan bir yasa varmış. onun içeriği nedir ? af oluyormu? ceza paraya çevrilirmi? ceza ertelenimi? ceza daha doğrusu yatış süresi ne kadardır
Alıntı:
serpilgonultas rumuzlu üyeden alıntı
önemli olan ordudan ihraç tarihi. bizşu an birebir bu olayı yaşıyoruz. Bizimkinin ordudan ihraç tarihi 29 şubat 2008 olduğu için aftan yararlanıyor. 1 mart olsa yararlanamıyordu. yakalandığı ya da teslim tarihi önemli değil.ordu ile ilişiğinin kesildiği tarih önemli.
bu arada acayip bir tazminat var. bunu kimse konuşmuyor sitede. bizim başımızda. 92 milyar faizsiz anaparayı ödemezsek aftan yararlanamıyoruz. faizi inanılmaz bir rakam tutuyor. hesaplıyorlar bugün gittim deniz eğitim ve öğretim komutanlığına. ve bu parayı peşin yatırmayınca aftan yararlanamıyor malesef.
Sayın Serpil Gönültaş,
Ödeyeceğiniz tazminat Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu eğitim-öğretim masraflarıdır. Ağbiniz ve/veya velisi hem deniz lisesine hem de Deniz harp okuluna girişte iki adet yüklenme senedi imzalamış olmalılar.
Bu yüklenme senedinde taahhüt altına girdiğiniz kalemleri tek tek inceleyin ve idarenin size çıkardığı eğitim-öğretim giderleri çizelgesindeki sarf kalemleri ile karşılaştırın.
Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun ve 18. H.D.'nin son kararları doğrultusunda yapılacak bir hesaplamayla 92.000.-YTL.'den daha düşük bir ana para borcu çıkması kuvvetle muhtemel. Ancak bunun için ya siz menfi tespit davası açacaksınız yahut parayı ödemediğinizde İdare size tazminat davası alacak ve dosyanız bilirkişiye giderek İdarenin talep edilebilir giderleri hesaplanacak.
Ayrıca ağbiniz bir süre mesleğini icra ettiği için Zorunlu Hizmet süresinin kalan kısmıyla orantılı olarak yine tazminattan indirim yapılacak.
Bu işin hesap bilirkişiliğini yapan biri olarak size tavsiyem kesinlikle dava açmanızdır.
Merhaba.2000 yilinda yurt disina firar etmis bir astsubay olarak 67/1a dan yargilaniyorum.Ben firar ettigim yillarda bu sucun cezasi 3seneden 5 seneye kadarken,2004 yilinda bu sucun cezasinin 1 seneden 5 seneye kadar degistirildigini duymustum.Davamin hakimi israrla cezamin 3 seneden 5 seneye kadar oldugunu dolayisiyla yeni cikan cezanin aciklanmasinin iptali kanunundan yararlanamayacagimi kararinda,cünkü o kanun sadece 2 sene ye kadar ceza alanlari kapsiyor.Benim sorum ben neden 2004 yilinda yeni düzenlenen yasaya göre yargilanamiyorum.Neden cezamin alt siniri 1sene olarak uygulanmiyor.Bu konuda bir bilgisi olan lütfen cevap versin.